HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#3681 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:36

Idézet: zoku - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 15:00

Megtaláltam a folyamat kiiktató embert :D Köszi a tippet. Én sima 32bitest használok.

Na, közben én is visszakerestem és újraolvastam (Neki azért 1gigája van.):
critical_source/120. oldal
Érdemes még kikapcsolni a superfetchet is!

#3682 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:38

Idézet: EmThor - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 19:23

Köszönöm a segítséget, nagyon rendes társaság  :respect:

hát ilyen alaplapcserés mizéria azért elég gáz. 64 bites csere elég korrekt, de hogy ha új alaplapot veszek vehetek új windows-t? ennyire szemetek nem lehetnek! 3-4 éven belül úgyis vesz az ember gyermeke új lapot, ez de izéség, istenem...

Most olvasom az OEM licence cikket, tanulságos  :up: hát akkor meg a dobozos jobb, de azt meg aranyárban mérik :(

Pont ennyi energia kopogtatni az alaplagyártód ajtaján (pontosabban a prockógyártóknál) hogy miért kell egyáltalán 3-4 évente alaplapot cserélned. Másrészt az oem nem erre van. Mindenestre ilyenkor jót röhögök, userek körülöttem pl. fél perc gondolkodás nélkül ölnek bele éves szinten egy oem os árát a nagyobb sávszélbe, kizárlóag azon megfonotlásból, hogy gyorsabban jöjjen le a "cucc", és örülnek hogy megtehetik, viszont azért mindenki sír hogy az oem vista miért oem, és miért nem olcsóbb dobozos, merthát a visztát azt veszi kilóra, "legalább a rendszer legyen tiszta" alapon, miközben tudom mert látom, hogy tonnaszám terjeng a gépén a 500-600 dodós szoft feketében.
Félre ne érts, nem veled van bajom, csak egyre kevésbé értem, a honi user mi alapján értékeli a dologk árát, mert a hadrverbe pölö képes végeláthatalan gubát beletunkolni, a szoft meg sehogy nem jó, olcsón sem, mer az olcsó meg oem...

#3683 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 15:43

Idézet: Moby - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 15:38

mert a hadrverbe pölö képes végeláthatalan gubát beletunkolni, a szoft meg sehogy nem jó, olcsón sem, mer az olcsó meg oem...

Ez is csak azért van így, mert hardvert nem lehet netről tűteni :) Az ingyennél meg öt forint is drágább.

#3684 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:09

ReadyBoost vs Games

Elég érdekes megközelítésű tesztecske.

Idézet

ReadyBoost has a tremendous effect on computers with 512MB of memory. (Of course, using Vista with a paltry 512MB is a fool's errand to begin with.) Moving up to 1GB of memory, the frame rates on some games crept up and the system itself felt much more responsive. When we outfitted our computer with 2GB and even 4GB of memory, ReadyBoost ceased to have a noticeable effect on gaming applications. In some instances, the performance actually decreased, however that only occurred when we had 4GB ReadyBoost drives. Even though the results show that ReadyBoost doesn't affect frame rates for machines with large amounts of RAM, we suggest that you plug the flash drive in for the fringe benefits. The ReadyBoost drive provides an extra level of buffer if you're a heavy multitasker. Which when combined with Vista's SuperFetch algorithms, helps to preload many of the programs you use on a daily basis, making for a very responsive computing experience.

We highly recommend picking up an extra USB flash drive to dedicate to ReadyBoost. Our tests show that you don't need to run out and buy the largest drive on the market. You'll probably get the most bang for your buck in the 1GB range, but with prices so low on USB flash drives, 2GB drives won't hit the wallet too hard, either.

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3685 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:13

Idézet: Moby - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:38

Pont ennyi energia kopogtatni az alaplagyártód ajtaján (pontosabban a prockógyártóknál) hogy miért kell egyáltalán 3-4 évente alaplapot cserélned. Másrészt az oem nem erre van. Mindenestre ilyenkor jót röhögök, userek körülöttem pl. fél perc gondolkodás nélkül ölnek bele éves szinten egy oem os árát a nagyobb sávszélbe, kizárlóag azon megfonotlásból, hogy gyorsabban jöjjen le a "cucc", és örülnek hogy megtehetik, viszont azért mindenki sír hogy az oem vista miért oem, és miért nem olcsóbb dobozos, merthát a visztát azt veszi kilóra, "legalább a rendszer legyen tiszta" alapon, miközben tudom mert látom, hogy tonnaszám terjeng a gépén a 500-600 dodós szoft feketében.
Félre ne érts, nem veled van bajom, csak egyre kevésbé értem, a honi user mi alapján értékeli a dologk árát, mert a hadrverbe pölö képes végeláthatalan gubát beletunkolni, a szoft meg sehogy nem jó, olcsón sem, mer az olcsó meg oem...

tökéletesen érthető... hát tudod, az emberben megvan az egyszer megveszem és használom ameddig bírom, mint egy játékszoftver esetében (jó persze nem 1 kategória a kettő...) no mind1, majd kipróbálom valahol vagy valahogy ;) ha nagyon kell :)

egyenlőre xp megteszi

#3686 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 16:59

Az intézőben a szép zöld mappáim egymás után "kisárgultak" csúnya hétköznapi mappákká! Tudja valaki, hogy hogyan lehetne őket visszaállítani? Különben is miért csinál a vista ilyen hülyeséget? :think:
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#3687 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 10. 17:04

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 15:00

Egy szóval sem mondta, hogy nem 32 bites XP-je van ;)

jójó ,csak a pontosság kedvéért :)

#3688 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 18:48

Ismét feltettem a Vistát, nem hagyott nyugodni! :D Szeretném "belakni", de ebben kapásból gátat szab a ClearType használata! Szóval hol keressem a kikapcsolását? :confused: Nem találom sehol! :think:

Windows Vista Home Premium & Nvidia Forceware 100.65 driver

Szerk.: Közben a NET-en megtaláltam, hogy hol kell! :) Végre, mindjárt jobb a kép. :D

Szerkesztette: Csokis 2007. 03. 10. 18:57 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3689 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:44

Rendes ATI WDM driverekről semmi hír??? Minek van VIVO-s kártyám, ha nem támogatja???  :confused:
Na meg hogy a Theater driverbe belekódolják a területi TV-normákat az is vicc...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3690 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 21:51

Felraktam a HomeBasicot. C-media hangkártyám van, de nincs hozzá driver. Nero7-et nem engedi felrakni csak egy részét aztán valami belső hibára hivatkozva kilép, de törölni se engedi a szemetet amit otthagyott :(

#3691 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:05

valaki nem tudna egy linket dobni ha létezik már esetleg c-media ac97 vista alá? köszi

#3692 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:11

Idézet: zoku - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 22:51

Felraktam a HomeBasicot. C-media hangkártyám van, de nincs hozzá driver. Nero7-et nem engedi felrakni csak egy részét aztán valami belső hibára hivatkozva kilép, de törölni se engedi a szemetet amit otthagyott :(

Az aktuális Nero 7.7.5.1 biztosan működik. C-Media driverért meg ide kell menni öklöt rázni: http://www.petitiono...a/petition.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3693 Felhasználó inaktív   zoku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:18

petíció? lol asszem lemondok az 5.1ről. Már rátaláltam a vista kompatibilis néróra,csak azt nem értem miért nem törölhetem a könyvtárát.

#3694 Felhasználó inaktív   hanoi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 22:51

Hello!

Hogyan lehet egy szintetizátort szóra bírni vista alatt?
Ősszel semmi gond nem volt vele, akkor a WindowsUpdate adott egy Nvidia Midi Uart drivert (valami ilyesmi volt a neve), most viszont nem.
Hangkártya: Realtek AC97
Felraktam a Vista-s drivert, de így se lehet kiválasztani a midi bemenetet az Anvil Studio-t és más programokat használva, teljesen üres a lista.

Előre is köszi.

#3695 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:05

Nem tudom, hogy ismeritek e ezt az oldalt: KATT! :) Egész jó! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3696 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 23:17

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:05

mostmán aha :)

#3697 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 07:59

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:05

tenksz :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#3698 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 11. 09:05

Idézet: zoku - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 23:05

valaki nem tudna egy linket dobni ha létezik már esetleg c-media ac97 vista alá? köszi

C-Mediahoz az Asusnak vannak vistás driverei, ha minden igaz, bár nemtom ez kompatibilis-e a te integrált cuccoddal.

Nézz szét itt: ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/Driver/Audio/C-Media/

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#3699 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:46

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 14:57

Azért ez általában nem úgy zajlik, hogy hopp, most akkor kéne egy 64 bites proci az alávaló lappal, aztán már megy is megvenni. Gondolom, azért előtte szétnéz a piacon, hogy mit érdemes venni, hol a legolcsóbb, hol nem szívatják meg hússzor egy esetleges garanciális ügyintézéssel. Ha előtte megrendeli a 64 bites Vistáját, nagyjából meg is érkezik, mire a többi holmit összeszedi hozzá, vagy ha nem egyedül lát neki, mire visszakapja a gépét.

ezt a hozzászólást most olvastam  :)

Szóval amit Te mondasz az az eset, hogy mielőtt elmegy venni a boltba gépet megrendeli két héttel mondjuk előtte a 64 bites OS-t ? Nade most gondolom OEM-re gondolsz. OEM-nél is úgy lenne, hogy csak 32 bites van a boltban, aztán küldhet (emailt) levelet az MS-nek , hogy igényelne egy 64 bites verziót ? Gondolom csak azután lehet miután megvette a 32 bites-t, és pl számlával igazolnia kell.

Amúgy én más szitura gondoltam. Két részben tér el. Előszőr is, nem OEM hanem dobozos verzióra, másodszor pedig a 64 bites GÉP megvan 2005 decembere óta. Amikor megveszi valaki a Dobozos Vistat és csak a 32 bites van benne, gondolom azt nem szabad telepítenie, amíg megjön a 64 bites csak bámulni :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 11. 11:47 -kor

#3700 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 11:52

Ha már oldalakat gyűjtünk össze:

http://thevistaforum...dex.php?act=idx
http://vistalive.org...ntpage&Itemid=1
http://www.radarsync.com/vista/

Főként az utolsó link hasznos.

Téma megosztása: