HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 04. 23:55

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 17:06

mi használjuk és semmi bajunk nincs velük.

:up:
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#182 Felhasználó inaktív   V1P3R 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 04. 23:57

Hi!

Régi 1.8as P4emet készülök lecserélni, ebben kéne segítség.
Alaplap, proci, memória kell.

Alaplap: KELL a 4 PATA slot, nem kell integrált vidikártya. Tipp?
Proci: CORE2 Duo - szerintetek érdemes? Ha igen, milyet?
Memória: 2GB DDR2 - de milyet?

Előre is kösz a helpet!

#183 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 23:57

Idézet: diegho - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 17:09

akinek van mondjuk egy x850xt-je agp-ben egy barton-al az simán megfogja venni és semmivel nem lesz lassabb mint egy pci-e rendszer. mellesleg miért lassú az agp-s vga? semmivel nem lassabb mint a pci-e társa. ezt megint ki találta ki?

Sőt!
AGP gyorsabb, mint a PCIE... de az illető korábban kikötötte, h 6600GT-t akar tovább vinni az új gépbe...
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#184 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:05

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 14:00

THX az eddigi otleteket.

Ugyanakkor core 2 es procit feltehetoen meg legalabb 2 evig nem nagyon fogom tudni hasznalni jatekra, max. hajra kenni, mivel ha jol tom eddig az egyetlen jatek, ami kihasznalja, az a quake 3, de az mar ezen a konfigon is 300 fps felett megy...a 2x7600 gs dolgot meg azert vetettem fel, mivel tobben mondtak, hogy 7600gt szintre fel lehet huzni, telleg, tesztek vannak rola valahol.

Amugy a felvetett core2 duos+7900 gto s dologgal idotallosagi problemak vannak sztem, ergo naponta kerul nagyjabol 500 forintba a gepem miutan megvettem, olyan gyorsan megy lefele az ara...

Bocsanat, ha valakit megbantottam...

Ez mókás :)

Core 2 Duo-t csak egy 6éves játék tudná kihasználni? (aminek mellesleg nem 300, hanem 125FPS az ideáils)  :think:
Nagyon tuti az a konfig, amit Diegho ajánlott ;) Hidd el, ki fogod tudni használni...
Ha AMD és SingleCore amit mindenképp erőltetnél akkor AM2-es A64 esetleg X2 (mellesleg az A64-eket a Core még egy maggal is elveri, persze annyit már nem érne meg :D).

7600GS az életben nem fogja hozni a 7600GT teljesítményét!! Még a 7600GST is nehezen (pedig az csak 60MHz-re van tőle ;))
Úgyhogy akkor jársz legjobban, ha SLI-t elfelejted. (legalábbis ha teljesítény kell és nem villogni akarsz)

Ha AMD minenek felett, akkor kb egy 10essel fogod olcsóbban megkapni a 3600+t (ami ugyan jól tuningolható, de még akkor is csak épp hogy elveri az E6300-ast, ami meg mégjobban tuningolható :D)
Viszont A64-eknek elég jó áruk van, de hosszútávon jobban járnál már egy dualcore-al. Ezek árai is ugyanúgy esnek...

Szerkesztette: Smooth 2006. 11. 05. 00:06 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#185 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:07

Idézet: V1P3R - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 0:57

Hi!

Előre is kösz a helpet!

Azzal a 4 PATA-val jól feladtad a leckét :)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#186 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:18

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 0:05

Ez mókás :)

Core 2 Duo-t csak egy 6éves játék tudná kihasználni? (aminek mellesleg nem 300, hanem 125FPS az ideáils) 

Viszont A64-eknek elég jó áruk van, de hosszútávon jobban járnál már egy dualcore-al. Ezek árai is ugyanúgy esnek...

quake 3ban van egy r_smp nevu cvar, ez egy teszt jellegu multiprocesszor tamogatas, elvben kisse bugos, en nem lattam. Amugy 333 fps en lehet a legjobban ugrani, nem 125 on.

Vannak osszehasonlito tesztek valahol sli kontra nem sli ugyben?
Telleg erdekelne, illetve ha jol tom, lehet felemas kartyat is berakni, es akkor teljesitmeny fuggvenyeben valtozik a renderelt kep merete...1 nagy kartyanal az a gond, hogy sokkal gyorsabban esik az ara, mint 2 kicsinek, nagy proccal szinten...kar, hogy meg nincs nagyon elviselheto szinten se a core, se az x2...
@koli:
Asus m2n-e // a64 3500+@2728(4300+) // BFG 7600 GT 256 // giga kingmax 667 // 320 WD RE // FSP BluePower 400W // 21' őscrt // Koliszoba // ivasi idoszak...

@home:
Asrock k8nf6g // sempron754 3000+@2200 // fsp 300w // 160seagate // 17" lg studioworks

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:24

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 13:00

THX az eddigi otleteket.

Ugyanakkor core 2 es procit feltehetoen meg legalabb 2 evig nem nagyon fogom tudni hasznalni jatekra, max. hajra kenni, mivel ha jol tom eddig az egyetlen jatek, ami kihasznalja, az a quake 3, de az mar ezen a konfigon is 300 fps felett megy...a 2x7600 gs dolgot meg azert vetettem fel, mivel tobben mondtak, hogy 7600gt szintre fel lehet huzni, telleg, tesztek vannak rola valahol.

Amugy a felvetett core2 duos+7900 gto s dologgal idotallosagi problemak vannak sztem, ergo naponta kerul nagyjabol 500 forintba a gepem miutan megvettem, olyan gyorsan megy lefele az ara...

Bocsanat, ha valakit megbantottam...

hát szerintem olvasgass még sok leírást és tesztet, mert a core2 minden játékban jóval gyorsabb mint egy X2... mellesleg a core2 proci ára 3-4 hónap alatt esett kb 5000ft-ot... szóval abszolút nem értelek, de nyugodtan vedd meg az sli-s marhaságot, biztos neked van igazad és nagyon gyors és jó és időtálló lesz...

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:37

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 0:18

quake 3ban van egy r_smp nevu cvar, ez egy teszt jellegu multiprocesszor tamogatas, elvben kisse bugos, en nem lattam. Amugy 333 fps en lehet a legjobban ugrani, nem 125 on.

Vannak osszehasonlito tesztek valahol sli kontra nem sli ugyben?
Telleg erdekelne, illetve ha jol tom, lehet felemas kartyat is berakni, es akkor teljesitmeny fuggvenyeben valtozik a renderelt kep merete...1 nagy kartyanal az a gond, hogy sokkal gyorsabban esik az ara, mint 2 kicsinek, nagy proccal szinten...kar, hogy meg nincs nagyon elviselheto szinten se a core, se az x2...

csak ismétlem magam olvasgass bátran mert eddig mindent rosszul tudtál amit írtál... anandtech, xbitlabs nyugodtan neki lehet állni, a végére sokkal okosabb leszel a témában

igaz elmagyarázhatnád hogy a core2 rendszernek mióta megy rohamosan lefelé az ára, mert szinte semmit nem csökkentek az árak az X2 prociké viszont igen...

q3-ban 125fps-en a legjobb ugrálni még annó mikor foglalkoztam vele kipróbáltam nagyon sok beállítást és volt egy hely ahová csak 125fps-el tudtál felugrani, semmi másik fps értékkel nem, de ez már más téma.

most nem értem mi a bajod az árakkal hiszen azt írtad 200k van rá... akkor most hogy is van ez? leírtam hogy 200k-ból mi a legjobb amit meg tudsz venni, akkor hol a probléma? ha az árcsökennést nézné mindenki akkor pl senki nem venne új autót, de mégis megveszik.

a 7600gs-t fel lehet húzni gt szintre? csak a galaxy premium és az inno3d gst-ket lehet felhúzni gt szintre, a többi mind memóriában megakad 1000mhz környékén... de megint érthetetlen dolog számomra hogy pl a prociknál szerinted a 2 magot nem használja ki semmi (pedig mégis minden jóval gyorsabb core2-vel) viszont vga-nál meg az sli-t hajkurászod amit meg tényleg nem sok játék használ ki még... de te tudod vedd nyugodtan az sli-s hülyeséget ;)

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:42

Idézet: V1P3R - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 23:57

Hi!

Előre is kösz a helpet!

valami i965-ös lap, abit, asus, gigabyte hármasból
E6400 proci
2GB 800-as tökmindegy milyen ram ha nem tuningolsz, ha tuningolsz és van pénz akkor 1000-es ramokat is vehetsz, mondjuk ocz-t.

4 pata kell? semmi gond, kapni még PATA raid kártyát pci slotba és meg van oldva ;)

#190 Felhasználó inaktív   Aircraftman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 05. 05:28

Sziasztok!!

Hehe.. Szoval ti azt mondjatok hogy dobjam el a 6600 GT met amit akkor mellesleg annyiert vettem mint masnak a fel gepenek ara, es csak azert nem vettem a 6800 GT-t mert csak 50 000 rem volt 6600 GT-re..
Es akkoriban a legjobb vga-khoz tartozott de ti most azt mondjatok hogy dobhatom ki..
Ez most kicsit letor mert akkor miert vettem meg 50 000 ruppeszert?
Ami azt illeti most tenyleg nem akarok uj vgat venni.. : (
Eleg nekem egy uj profi alaplapban es egy kompatibilis processzorban gondolkodnom, igy se uszom meg
60 000 alatt.. Mellesleg meg nem mondtatok konkretumot mit lenne erdemes megvennem..
Azt hittem amikor a vga-mat megvettem hogy minimum 3-5 evig birom ezzel vinni a jatekokat, es nem kell azon torni a fejem hogy melyik vga-t vegyem meg a kovetkezo heten..
Tudom hogy az informatika gyorsan fejlodik, de ne mondjatok mar hogy a fel evvel ezelott vasarolt
50 000 kilos vga mat dobhatom ki az ablakon es vegyek helyette masikat.. ez irracionalis..
Tenyleg szeretnek egy AGP es DDR(1), valamint IDE HDD tamogatasuu profi alaplapot venni, de fogalmam sincs milyet erdemes ezert kerdezlek titeket azt hittem a forum ezert van..
Igy is meggyulik a bajom ha megvan a megfelelo alaplap mert egy mai jo procit nem kapok meg
30 000-40 000 alatt es ehhez meg huutot is kell vennem. Tehat eddig ossz-vissz alaplap+proci+huuto
70 000 es akkor meg azt mondjatok hogy vegyek uj vga-t mert a 6600 GT elavult es kukaba valo.. : (
Inkabb vegyem meg a 7600 GT-t vgat mellejuk szinten szep aron hogy elegedett legyek veluk?
Nezzetek nekem profi gep kell de nem a NASA-nak! Termeszetesen majd veszek uj vga-t de almomban sem gondoltam volna hogy egy 50 000 ftos vga fel evig jo majd cserelhetem le ujabbra..
Ez hihetetlen : (
Szeretnem ha megoldast talalnatok a problemamra tenyleg segitene mert en noob vagyok ehhez..
Ja es meg valami megfogott a forumban: vitatkozott itt ket ember a q3 ban az fps beallitasokrol..
En 125 tel tolom de valaki felvetette a 333 as erteket.. Ez mit tud?
Vegul kertem hogy aki logitech g7 tel tolja az jelentkezzen mar msn en: (diablovscool@hotmail.com)
nem veletlen kertem.. Ellenkezoo esetben en is segitenek az illetonek csak mint mashol itt is en vagyok
a gyengebb es a segitsegre szorulo es magatehetetlen.. Miert nem segit valaki? En is segitenek ellenkezoo esetben..

Koszi, sziasztok

#191 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 08:33

A régi alaplapoddal mi is történt? Jah gyenge...
Nah én belepakolnám a legerősebb processzort a maximális mennyiségű memóriát majd elkezdeném egy kicsit tuningolni. Ha stabil és megbízható lapod van akkor az még bírja.
A VGA-ról annyit hogy előbb kelett volna gondolkodni :-( :-\  Én is azért szenvedek még a 2 -3 éves GF FX 5200-ammal mert új gépet szeretnék és teljesen új platformot. Ezért mióta meghalottam hogy PCIe már itt kaparja az ajtót nem vettem. Most ogy a technológia viszonlag kiforrot még nyugodt szívvel lehet venni.

#192 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:13

Idézet: Aircraftman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 5:28

Termeszetesen majd veszek uj vga-t de almomban sem gondoltam volna hogy egy 50 000 ftos vga fel evig jo majd cserelhetem le ujabbra..

Teged jol atvertek.

Egy eve volt a VIVOs, passziv hutesu Gigabyte 6600GT-m 35+fa ujonnan, es akkor ez a legdragabbak koze tartozott. (olcsobbat nem lehetett kapni a karacsony elotti rohamban :( )

Ha annyira meg akarod tartani, akkor fent linkeltem egy i865PE chipsetes lapot, amibe belemegy a Core2, es ramot sem kell cserelni hozza.
Esetleg valami Via chipsetes S939 lap+belevalo A64, de az egyre ritkabb.

Tervezes: nem lehet elore tervezni, annyira kiszamithatatlan a szamtech piac.

Mikor tavaly novemberben meghalt a regi alaplapom, es hirtelen kellett uj gepet vennem, akkor ugy voltam, hogy kell a fenenek a Socket AM2, kiforratlan, alig lehetett kapni, draga a DDR2, viszont nem artana PCI-E VGA, mert azt kesobb lehet boviteni.
Emiatt dontottem vegul a S939-es A8N-E+A64 3200+ mellett, mondvan abba kesobb barmikor rakhatok X2-es procit is, ha mar a mostani keves lesz, meg a meglevo DDR500-as ramom is belement.
Aztan tavasszal meg bovitettem ramot, biztos ami biztos.

Rabaxtam, mar most nem lehet kapni S939-es olcso A64 X2-ot. :(
Barmerre szeretnek lepni, minimum alaplap+proci+ram csere :mad:

Szoval ezek utan probalj meg 1 evre elore tervezni...

Intel fronton meg kevesbe rozsas a helyzet, ott uj procimag revizio=uj alaplap, mert Intelek felevente valtoztatjak a proci feszultsegellatasanak a specifikaciojat+labkiosztasat, hiaba tudna a meglevo chipset kiszolgalni az ujabb processzort.

(Augusztus vegen futottam lyukra melohelyen egy i945G-s Asus P5LD2-VM DH alaplappal, ugyanis a nagykerben kapott 1.0-as lapba pont NEM ment a Core2...)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 05. 09:14 -kor

#193 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:13

Idézet: Aircraftman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 6:28

Sziasztok!!

Hehe.. Szoval ti azt mondjatok hogy dobjam el a 6600 GT met amit akkor mellesleg annyiert vettem mint masnak a fel gepenek ara, es csak azert nem vettem a 6800 GT-t mert csak 50 000 rem volt 6600 GT-re..
Es akkoriban a legjobb vga-khoz tartozott de ti most azt mondjatok hogy dobhatom ki..
Ez most kicsit letor mert akkor miert vettem meg 50 000 ruppeszert?
Ami azt illeti most tenyleg nem akarok uj vgat venni.. : (
Eleg nekem egy uj profi alaplapban es egy kompatibilis processzorban gondolkodnom, igy se uszom meg
60 000 alatt.. Mellesleg meg nem mondtatok konkretumot mit lenne erdemes megvennem..
...
Tenyleg szeretnek egy AGP es DDR(1), valamint IDE HDD tamogatasuu profi alaplapot venni, de fogalmam sincs milyet erdemes ezert kerdezlek titeket azt hittem a forum ezert van..
Igy is meggyulik a bajom ha megvan a megfelelo alaplap mert egy mai jo procit nem kapok meg
30 000-40 000 alatt es ehhez meg huutot is kell vennem. Tehat eddig ossz-vissz alaplap+proci+huuto
70 000 es akkor meg azt mondjatok hogy vegyek uj vga-t mert a 6600 GT elavult es kukaba valo.. : (
Inkabb vegyem meg a 7600 GT-t vgat mellejuk szinten szep aron hogy elegedett legyek veluk?
...
Nezzetek nekem profi gep kell de nem a NASA-nak!
...
Szeretnem ha megoldast talalnatok a problemamra tenyleg segitene mert en noob vagyok ehhez..
...
nem veletlen kertem.. Ellenkezoo esetben en is segitenek az illetonek csak mint mashol itt is en vagyok
a gyengebb es a segitsegre szorulo es magatehetetlen.. Miert nem segit valaki? En is segitenek ellenkezoo esetben..

Koszi, sziasztok

Ahogy nyunyu is mondta, az azért kicsit durva, hogy fél éve 50-ért vettél 6600GT-t.

Eddig ha jól emlékszem azt írtad, hogy 50.000-ig keresel alaplapot, most meg 60-ig lehetne elmenni alaplap + proci párossal?  :think:

OK, ha abból indulunk ki, hogy eredendően kizárólag alaplapot akarsz cserélni (persze új procit belé), úgy hogy a memória és a videokártya az eddigi maradjon, akkor megveheted nyugodtan a nyunyu ajánlotta 865-ös Asrock lapot, az már más kérdés hogy nagyon nem érné meg. Ez béna és sarkító hasonlat, de kb. olyan mintha azért nem vennél mondjuk egy új kocsit, mert te odavagy a kockaladád formájáért, és mindenáron csak a motort szeretnéd átszereltetni, mert az viszont kell.

Én nem kötözködni meg mindenáron mindent leszólni akarok, de jó lenne konkretizálni végre hogy miért kell hardverfrissítés, pontosan mennyi pénz lenne rá, és persze a "mire kéne", de gondolom főleg játszanál rajta (hiszen filmet nézni, zenét hallgatni, letölteni, szöveget szerkeszteni stb. egy P3 is elég).

És nem azt mondom, hogy dobd el a 6600GT-det, hanem hogy ADD EL. Az nem ugyanaz. Engem is sok minden letör, a számítástechnika fejlődik, ez van. Én is 48000-ért vettem a 9600XT-met (mondjuk az tényleg drágább volt az akkor szokásosnál, de márkás, sulinetes és két év garival), most meg... Amúgy pont a VGA a talán leggyorsabban fejlődő terület, amíg még fél évente voltak generációváltások, addig tudtam követni nagyjából, de azóta már én sem.

Írd le légy szíves hogy jelenleg milyen konfigod van, és mennyit szánsz a fejlesztésre (bruttó). Máris könnyebb lenne segíteni.
Így én most azt mondom, hogy S939-es lap, valami A64 proci (ha van mani rá akkor X2, bár szerintem egyelőre felesleges a dupla mag), és akkor megmaradnak a DDR memóriád (persze ha min. 400-asak), plusz bele egy Galaxy 7600GS(T) GDDR3-as PCI-E vidkari, és akkor egy viszonylag kiegyensúlyott konfigod lenne.
:respect:

#194 Felhasználó inaktív   Myst 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 05. 11:30

Sziasztok!

Új gépet szeretnék vásárolni és elkelne némi segitség.

A gépet játékra szeretném használni. Az összeg amit rászánok 300ezer monitorral eggyüt.

Eddig amd konfigom volt de sok jót olvastam a core2duo-rol csak nem tudom hogy jó lenne játékra.

Amit elképzeltem:
Alaplap: Asus p5b deluxe
Proci: Core2duo 6400
Memória:2 giga 800Mhz-es (tipus?) help! 
Videókari: Asus Ati x1900xt 256mb vagy 512mb
Merevlemez: Maxtor 120gb-os sata2-es
Tápegység: Nem tudom. Help! 
Ház: ???
Monitor Samsung SyncMaster 797mb

Hát erre gondoltam. Ha tudtok ajánlani mást vagy vátoztatni valamit azt nagyon megköszönném.
Ha esetleg tudtok amd konfigot ajánlani az is jó az a lényeg hogy stabil legyen és megbízható.
Vidkariból érdemes megvenni az 512mb-osat?

Előre is köszi

#195 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 13:24

Cgod:
-core2 játékban is erős, ami nem használ 2 magot is. DE játékban inkább a vga húz, azaz gamernek elég A64, jobb ár/teljesítményt tud olcsóbb konfigokban.
+50 ezer procira a játékban +2-4 fps. +50ezer vgra +20-40 fps.
V1P3R, ez neked is szólt, te tudod mire akarod használni, döntsd el.

-Leírtuk 1000×, olvass vissza, nem fogom megint, 2 NEM HIGHEND vga sli/crossfire-be kötésének SEMMI ÉRTELME SINCS. Pláne sli. Míg a 2 olcsó kártya áráért kapsz egy erősebbet, amit minden kihasznál,, slit kevesebb dolog, és jobb hűtés van  anagyobb karin, tuningolva többet nyersz, etc,etc,etc...

Smooth (és a többiek): AM2 nem rossz, de nem értem mivel lene jobb mint a 939, hgoy az van ajálnva. Én 939+DDR5 párost szoktam ajánlani, ami árban is és telejsítményben is és kiforottségban is (emg nem kell szenvedni hgoy legyen 4 pata eszköz, amit fentebb rosszul írtak, 4 pata csatit írt V1P3R), szal _szerintem_ ugyanúgy lehet ajánlani azt is.
1év múlva megy vagy ócsó core2 rendszer, vagy K8L Sempron ha lesz 2 maggal, vagy K8L és DDR3.

Aircraftman: 6600GT sosem volt csúcskártya, ez csak pontosítás. És igen, ha fejleszteni akarod a géped, ajánlott PCIE-re váltani, mert köv AGPs kártyát drágán vehetsz. X1950PRO PCIE 51K. AGPsen 72-74K. Ezt vésd fel magadnak...
HOgy 3-5 évig elég egy vga az baromság, már elné. Nemhogy egy mikor kijött is közepes kártyával, egy 128bites ***al. Nanemá.
Ne a marketingszöveget olvasgasd hanem a teszteket és nem fogsz átbaszódni következőleg.

Vagy abbahagyod a nyavalygásd, és elballagsz egy Asus A8V-ért és kész. DDR1, AGP, 939, amibe késöbb rakhatsz X2-őt. Már elnézést hogy ezt írom, de olyan dolgokon siránkozol ami irreális. Olvass körbe, tedd rendbe a tudásod teljesítmény és ár téren, és nem fogsz ekkora... khm... szóval ilyeneket írni.

Logitech G7el itt nemsokan nyomják, mert irrális ára van a szgényes tudásához képest, és ez a fórum nem arról szól hogy rossz ár/teljesítményű dolgokat vegyünk, ajánlunk. (wireless, nagyon finnyás lézer, nem elég kiforrott driver)

Mellesleg 2005 nyarán vettem 38ezerért a 6600GTmet anno.
Röviden: K8T800Pro(pl A8V)+DDR1+3200+, majd aha kell a dualcore akkor meg 3800/4200+.
De ettől még ajánlott pcie-re fejleszteni, mert ***a drágán tudsz majd AGP-s karikat venni - és ha vidéken vetetd  a6600GT-d ennyiért ott nem is fognak talán tudni hozni és mégdrágábban. Tudom, felénk is bruál drága minden, 58-62ért tudták volna  a6600GT-t mikor 38volt az Aquában, szal...

Myst: Adata. És XT256 jóval olcsóbb, ill most hiánycikk az 512es, és 1280×1024ben nemn igazán hiányzik a +256. Maxtor helyett WD vagy samsung - és 160as.
Táp: FSP/Csíftek/Enermax. 350-400W.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#196 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 13:48

Na akkor egy példát is:

AMD Athlon 64 3200+ S939 (Venice) OEM    13 275 Ft    15 930 FtAMD
vagy
Athlon 64 X2 3800+ S939 Dual-Core (Manchester) BOX    37 950 Ft    45 540 Ft

Abit KN8 SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II-Silent OTES hűtés) /3 év Garancia/    19 175 Ft    23 010 Ft
vagy
Asus A8R-MVP s939 Xpress 200 DDR400 2x PCIE    18 917 Ft    22 700 Ft
vagy
Asus A8V-E SE VIA K8T890PRO  12 990 Ft    15 588 Ft    

DDR 2048MB 500MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition Dual Kit /2x1024MB/ (3 év garancia)    48 200 Ft    57 840 Ft
vagy
DDR 1024MB 500MHz A-DATA Vitesta Extreme Edition Dual Kit /2x512MB/ (3 év garancia)    25 625 Ft    30 750 Ft

SAPPHIRE Radeon X1900 XT 256MB GDDR3 ViVO (TV-In/TV-Out) + Dual DVI PCI-Express /2 év garancia/    61 725 Ft    74 070 Ft
vagy
MSI GeForce 7900 GTO 512MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI PCI-Express /3 év garancia/    58 975 Ft    70 770 Ft(ha még kapni)

Gémernek:
Singlecore 3200+A8V-SE+2048Mb+X1900XT256= 163,3Ezer Ft, 192 X2-vel.

vs

Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz 2MB cache (S775) FSB 1066MHz OEM Dual-Core    37 650 Ft    45 180 Ft
vagy
Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz 2MB cache (S775) FSB 1066MHz BOX Dual-Core    48 850 Ft    58 620 Ft

Asus P5B Deluxe (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-8 SATA II) /3 év Garancia/    40 300 Ft    48 360 Ft
vagy
GigaByte GA-965P-DS3 (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-6 SATA II) /3 év Garancia/    34 550 Ft    41 460 Ft
vagy
GigaByte GA-965P-DS4 (S775-iP965-Dual DDR2 800-PCI Express-8 SATA II-Silent-Pipe hűtés) /3 év Garancia/    38 650 Ft    46 380 Ft

DDR2 2048MB 675MHz CORSAIR XMS2 Twin2X /2x1024MB/ (3 év garancia)    53 875 Ft    64 650 Ft
vagy
DDR2 2048MB 800MHz GEIL Ultra Dual Channel Kit /2x1024MB, CL 4-4-4-12/ (3 év garancia)    64 650 Ft    77 580 Ft

Asus GeForce 7600 GT 256MB GDDR3 TV-Out + Dual DVI PCI-Express /3 év garancia/    36 400 Ft    43 680 F
vagy
HIS Radeon X1900 GT 256MB GDDR3 ViVO (TV-In/TV-Out) + Dual DVI PCI-Express /2 év garancia/    46 500 Ft    55 800 F

Light tuning gémer:(6300+667es ram+DS3+7600GT)= 195E Ft
Tuningosabb: (6400+800as ram+P5BD+X1900GT)= 240,3E Ft

Pár tipikus és jó A64 és Core2 cuccot válogattam össze. Mint látható, ha van 200 az alábbiakra (+jó hűtő, etc), akkor Az A64es konfig megeszi a core2-őt játékra!
Erősebb a proci, de a core rendszer felárából erősebb vgat lehet venni, és még az A64 sem számít gyengének, így gémereken bátan ajálnható.
Ahol van rá lé vagy munkára kell ott természetesen core2.

(Az árak kiskerárak, fórmunom picivel olcsóbban lehet kapni ezt-azt, de igyekeztem akikserből a legolcsóbbakat beválogatni).

Azt még tegyük hozzá hogy a 240es core2 rendszer itt még mindig kikap játékok alatt szépen a 190es A64 X2-es konfigtól, 260 környékén lenne egy picikével erősebb a core2es (abba is a jobbik vga).
Sőt... 2007 nyaráig kb a tuningolt singelcore 163 ezres konfig csont nélkül üti gammákban a 240es core2es konfigot is. Erősebb vga számít 90-95%ban (ezt nem celeron hogy annyira gyenge legyen hogy ne hajtsonki egy vgat normálisan; igaz hogy a core2 jobban kihajtja az X1900XT-t mint a Venice, de Fear/NFSMW/NFSC/Oblivon/HL2 mind jobban megy majd a Venice+XT mint a core+GT vason.

Nem kiforgatni semmit abból ami írtam pls, csak arra szerettem voln a felhívni a figyelmlet hogy  limitáltabb anyagiakkal gémereknek jobb vétel lehet egy A64 (@2,5-2,8Ghzen ofkorsz).

Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 05. 14:08 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#197 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:33

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 13:48

Na akkor egy példát is:

...
Athlon 64 X2 3800+ S939 Dual-Core (Manchester) BOX    37 950 Ft    45 540 Ft

Es ennyiert lehet is kapni????

Utobbi 1 honapban melom soran osszerendeltem par konfigot, de egyik nagykerben sem lattam S939-es X2 3800-at raktaron, pedig nem 2 nagykerben kerestem.

Szoval egy "mindent beszerzunk" jeliges, mindenre irunk arat tipusu kisker arlistat eros fenntartasokkal kell kezelni.
Meg azt sem hiszem el, hogy az Adata DDR500-akat meg mindig annyiert aruljak, amikor a nagykerekben a gagyi DDR400-akert mar tobbet kernek el, jon a karacsony cimszoval. :rolleyes:

(Faterom is kereskedo, regebben mindig azt valaszolta arra a kerdesre, mi van olcson, hogy "az egerfogo most akciosan 100Ft, de eppen nem kaphato." :D
Kell a nepnek valami mezesmadzag, amivel becsalogatod a boltba, utana mar konnyen befolyasolhato, hogy mit vegyen helyette, dragabban...)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 11. 05. 14:43 -kor

#198 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:46

Én 55ért vettem a fentebb említett 2048as DDR500as kitet, és több helyüt is tudják ennyiért...

Linkeltem az 4200+-t is mert tudom hogy kevés helyen van most 939 X2 3800+. AM2 is zsóba jöhet 3600+al és akkor a ram árát visszább hozza...

#199 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:48

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 11:13

Ahogy nyunyu is mondta, az azért kicsit durva, hogy fél éve 50-ért vettél 6600GT-t.

Eddig ha jól emlékszem azt írtad, hogy 50.000-ig keresel alaplapot, most meg 60-ig lehetne elmenni alaplap + proci párossal?  :think:

OK, ha abból indulunk ki, hogy eredendően kizárólag alaplapot akarsz cserélni (persze új procit belé), úgy hogy a memória és a videokártya az eddigi maradjon, akkor megveheted nyugodtan a nyunyu ajánlotta 865-ös Asrock lapot, az már más kérdés hogy nagyon nem érné meg. Ez béna és sarkító hasonlat, de kb. olyan mintha azért nem vennél mondjuk egy új kocsit, mert te odavagy a kockaladád formájáért, és mindenáron csak a motort szeretnéd átszereltetni, mert az viszont kell.

Én nem kötözködni meg mindenáron mindent leszólni akarok, de jó lenne konkretizálni végre hogy miért kell hardverfrissítés, pontosan mennyi pénz lenne rá, és persze a "mire kéne", de gondolom főleg játszanál rajta (hiszen filmet nézni, zenét hallgatni, letölteni, szöveget szerkeszteni stb. egy P3 is elég).

És nem azt mondom, hogy dobd el a 6600GT-det, hanem hogy ADD EL. Az nem ugyanaz. Engem is sok minden letör, a számítástechnika fejlődik, ez van. Én is 48000-ért vettem a 9600XT-met (mondjuk az tényleg drágább volt az akkor szokásosnál, de márkás, sulinetes és két év garival), most meg... Amúgy pont a VGA a talán leggyorsabban fejlődő terület, amíg még fél évente voltak generációváltások, addig tudtam követni nagyjából, de azóta már én sem.

Írd le légy szíves hogy jelenleg milyen konfigod van, és mennyit szánsz a fejlesztésre (bruttó). Máris könnyebb lenne segíteni.
Így én most azt mondom, hogy S939-es lap, valami A64 proci (ha van mani rá akkor X2, bár szerintem egyelőre felesleges a dupla mag), és akkor megmaradnak a DDR memóriád (persze ha min. 400-asak), plusz bele egy Galaxy 7600GS(T) GDDR3-as PCI-E vidkari, és akkor egy viszonylag kiegyensúlyott konfigod lenne.
:respect:

Ide tennék én is egy voksot.

Core2+6600GT sztem nem túl ésszerű (se rövid- se hosszú távon). Egyéb alkalmazásokban a Core lehet h életképes lenne, de játékban visszaogná nagyon a VGA.

Ha mindenképp ragaszkodsz a VGA-dhoz meg a ramokhoz, akkor én csakis 939 AGP+ A64-ben gondolkoznék. Mikor legközelebb fejlesztesz mehet a vga mellé az összes többi is, de legalább nem buksz akkorát, mint egy Core-on vagy X2-n (ha azok is csereérettek lennének addigra, ráadásul ki se használtad őket).

De a legjobb lenne eladni a VGA-t és egy PCIE-s 939-be fektetni... a Drága proci és lap helyett pedig VGA-ra költeni. Ahogy Pite is írta, egy erős, de jóval olcsóbb SingleCore A64+ erős VGA akár csodákra is képes lehet ;)
Lapot 20 alatt/körül lehet kapni (kielégítik minden vágyad), míg procit bele 15+hűtő (3000+) vagy erősebbeket 20-25k körül kapni.
VGA-nak pedig a fent említett 7600GS/GST/GT, 7900GS, X1950Pro

De konkrétumokra igazából akkor számíts, ha el tudtad önteni, h pontosan mit is szeretnél és mire.

[Szerk: Alaplap s939 Asrock 939Dual-VSTA /Uli Chipset/  12 650 Ft 15 180 Ft <-- ezt majdnem el is felejtettem. De annak ellenére, h nem egy tipikusan fullos lapnak titulált darab, tökéletesen ellátná a dolgát ;) ]

Szerkesztette: Smooth 2006. 11. 05. 15:01 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#200 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 14:53

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 15:46

Én 55ért vettem a fentebb említett 2048as DDR500as kitet, és több helyüt is tudják ennyiért...

Linkeltem az 4200+-t is mert tudom hogy kevés helyen van most 939 X2 3800+. AM2 is zsóba jöhet 3600+al és akkor a ram árát visszább hozza...

Processzor AMD s939 Athlon 64 X2 3800+ Box  35 250 Ft 42 300 Ft

Nem mondom, h tutira van is raktáron, de náluk ilyen problémával még nem találkoztam.

birdpc - felkő hínni :)

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9