HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:04

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 21., vasárnap - 11:59

Nem hiszem el, hogy tényleg ennyire okosabbnak hiszed magad csak azért mert játszol. Ha szerinted az "okosság", hogy csak nekem jutott eszembe, hogy tápot is kell cserélni - ha valami gyengébb van a mostani gépébe -, akkor nyugodtan sorolhatod az "okosságaimat". Ha meg azért nem tartasz alkalmasnak a boltossághoz, mert rosszul emlékeztem az MX1000 dpi felbontására, akkor csak gratulálni tudok. 5s alatt korrigálni lehet az ilyen elfelejtett dolgokat.

Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy valaki passzív hűtésű videókártyát szeretne, te meg tukmálod rá a Zalmanos 7300GT-t. De legalább korrigáltad, mikor megértetted, hogy passzív kell, beajánlottál valami X300SE szintű HM f*st. :omg: Ha szerinted ez a szakértelem, akkor tényleg nagy guru vagy... :respect:

na soroljam?

3dmark eredményedre vered a melled már jó ideje kép meg minden nélkül és nem fogod fel hogy xp64bit miatt van annyi pontod, nekem +400-at jelentett csak az oprendszer...

nemrég elkezdted írogatni hogy az integrált vga-s lap mennyivel többet fogyaszt és hogy 12v1 ágról sokkal többet fog venni... na most nem azért de egy külön vga még többet fogyaszt szóval nem értem mi ez hatalmas fogyasztási igény egy integrált lapnál, pont hogy az integrált vga-s lapokhoz kell a legkisebb táp, mert azok fogyasztanak a legkevesebbet... sőt ugyebár asrock lapról beszélünk, amiből eddig nem keveset raktam össze és elárulom mindegyik integrált vga-s am2-es lapjuk 20pin-es tápcsatival rendelkezik ;) sőt hozzáteszem hogy egy 300-as FSP szerintem 12v-os ágakon nem tud 15A-nél többet, egy valamirevaló 20Pin-es pedig az egyetlen ágon tud minimum 15A-t, (ugyebár 20pin esetén csak az első 12V-os ágat fogja használni a 24pin-es táp) ergó előfordulhat az is hogy egy 24pin-es táp nem elég egy 20pin-es cuccnak, viszont egy 20pin-es vígan elviszi, én csupán csak erre gondoltam akkor amikor te felvetetted ezt a 24pin dolgot...

az egér eszembe se jutott, azt bárki elírhatja, de ez a táp fogyasztásos dolog amikor kifejted hogy az integrált vga miatt kell erősebb táp... na ez azért már kicsit erős...

nem tartom magam okosabbnak csak nekem van 5 éves boltos tapasztalatom, sok gépes rendszerfelügyeleti stb. és néha meglepődök azon hogy miket gondolsz...

Szerkesztette: diegho 2007. 01. 21. 13:15 -kor

#1982 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:06

Üdvözlet!
Mi a vélemenyetek a
ANTEC - NSK 1300 kicsi kocka (állítólag extra halk) házról (300w) (~30ezerért)
        5,25" HELY: 1 db
        3,25" HELY: 3 db
        MÉRET SZABVÁNY: microATX

ASUS M2NPV-VM microATX-es méretű lalaplap (Socket-AM2-es, nVidia nForce 430 chipsetes alaplap, integrált GeForce 6150 videókártyával. 1 PCIE 16X-os, 1 PCI-E 1x-es, és 2 PCI csatolóval. RAID vezérlővel FireWire csatlakozóval, GigaBites halózati kártyával.)
A többi cucc pedig a fentebb ajánlottak (memória, vicseszszer stb.).

Remélem ez a ház valóban csedes (legalább is a leírás szerint) és nem egy mikrohullámú sütő, vagy grill.
Vagy csak csajok és hülyék vesznek mikroATX-et?

#1983 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:33

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:04

na soroljam?

3dmark eredményedre vered a melled már jó ideje kép meg minden nélkül és nem fogod fel hogy xp64bit miatt van annyi pontod, nekem +400-at jelentett csak az oprendszer...

nemrég elkezdted írogatni hogy az integrált vga-s lap mennyivel többet fogyaszt és hogy 12v1 ágról sokkal többet fog venni... na most nem azért de egy külön vga még többet fogyaszt szóval nem értem mi ez hatalmas fogyasztási igény egy integrált lapnál, pont hogy az integrált vga-s lapokhoz kell a legkisebb táp, mert azok fogyasztanak a legkevesebbet... sőt ugyebár asrock lapról beszélünk, amiből eddig nem keveset raktam össze és elárulom mindegyik integrált vga-s am2-es lapjuk 20pin-es tápcsatival rendelkezik ;) sőt hozzáteszem hogy egy 300-as FSP szerintem 12v-os ágakon nem tud 15A-nél többet, egy valamirevaló 20Pin-es pedig az egyetlen ágon tud minimum 15A-t, (ugyebár 20pin esetén csak az első 12V-os ágat fogja használni a 24pin-es táp) ergó előfordulhat az is hogy egy 24pin-es táp nem elég egy 20pin-es cuccnak, viszont egy 20pin-es vígan elviszi, én csupán csak erre gondoltam akkor amikor te felvetetted ezt a 24pin dolgot...

az egér eszembe se jutott, azt bárki elírhatja, de ez a táp fogyasztásos dolog amikor kifejted hogy az integrált vga miatt kell erősebb táp... na ez azért már kicsit erős...

nem tartom magam okosabbnak csak nekem van 5 éves boltos tapasztalatom, sok gépes rendszerfelügyeleti stb. és néha meglepődök azon hogy miket gondolsz...

Mondtam én egy szóval is, hogy egy minőségi ATX1.3 nem lenne elég a cucchoz? :confused: Nem tudom, miért lovagolsz olyasmin, amit nem is állítottam. :omg:
Rhino666

#1984 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:40

Kösz a tippeket :D
nyunyu írását olvasva úgy látom nem olyan egyértelmű a helyzet :)
Kicsit elbizonytalanodtam, de sztem veszek egyet. :respect:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1985 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:04

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:06

Remélem ez a ház valóban csedes (legalább is a leírás szerint) és nem egy mikrohullámú sütő, vagy grill.
Vagy csak csajok és hülyék vesznek mikroATX-et?

Én is mATX lapot (és hozzáillő házat) vennék magamnak, már ha egyszer összejön ez a hülye gépcsere - minek az a sok slot a full méretű lapokon, ha úgyis csak VGA-t raknék bele...
Ettől sztem nem vagyunk hülyék még, és nem hiszem hogy holnap arra ébredek hogy nagyobbak a dudáim  :eek: :banana: :boa:  :pokeas2:

A melegedésről mondjuk gőzöm sincs, de aki direkt Paks Edition gépet akar, az úgysem ilyen házat vesz, hanem valami plexioldalas nagy dögöt amiben látszanak az UV-s ventik meg kábelek meg neonok :)

#1986 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:11

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 18:15

ennyiből jobb gépet kapni... legalábbis mi sempronnal szoktunk gépet összerakni ami sokkal jobb, am2-es integrált lap sempron proci 2*512 533-as DDR2, 160-as seagate, nec író, deer/már nem jut eszembe milyen tápos ház, ez megy 75k körül és ez lényegesen erősebb amit te írtál.

adnál egy árajánlatot? kössz a hozzászólást

v-soft

#1987 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:53

asrock lap elírt
processzor már 4 éve sem állta volna meg a helyét,nem hogy ma
milyen ram
samu vinyóból a 160as nem megbízahtó
dvd író ok
ozaki melyik 2.1es hangfala? De A logitec X210 és X230 mellett úgysem hiszem hgoy labdába tudna rúgni
vegyne már rendes billt (a4tech, genius, logitech, MS)
codegen tápra inkább nem is modnok semmit.

Szal az egész egy nagy rakás *******.

thraqtor: Kit a rákot érdekel hogy hány megás a videókártya? Egy gef2mx nem mindegy hogy 32/64/128 megás? Minek rá több emória, mint amit a gpunak kell. Ez a hány megás kérdés nagyon nagoyn rossz emegközelítés. AZ alaplapinak is a 128mega fölös, 64 elég neki, ahogy fölöslegens 9200/9250nek is a 128 mega. Egy 9800Pronak kell 128, ezeknek csak árdrágító. Kispolskira is hiába rakunk spoilert, nem lesz gyorsabb.
Ne az ócskáshoz vidd, 5-6ezret azért még adnak ezért is.

szevassz szaki ! mondnaal te is egy ajanlatot ha mas nem konfigbol (aztan en megnezem hol mennyiert kapnam meg) kb 75 korul? ami ennel jobban megallja a helyet ! :)
kössz, v-soft

#1988 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:24

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:04

Én is mATX lapot (és hozzáillő házat) vennék magamnak, már ha egyszer összejön ez a hülye gépcsere - minek az a sok slot a full méretű lapokon, ha úgyis csak VGA-t raknék bele...
Ettől sztem nem vagyunk hülyék még, és nem hiszem hogy holnap arra ébredek hogy nagyobbak a dudáim  :eek: :banana: :boa:  :pokeas2:

A melegedésről mondjuk gőzöm sincs, de aki direkt Paks Edition gépet akar, az úgysem ilyen házat vesz, hanem valami plexioldalas nagy dögöt amiben látszanak az UV-s ventik meg kábelek meg neonok :)

Akkor ATX vs. mikro ATX küzdelemben
1:0-ra vezet a mikro?

(vivat magna mammas!:)

#1989 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:35

akkor beszélgessünk kicsit a raid-ről.
a gépem a hét 5 napján letöltőgépként funkcionál, 4*282mhz (1128 mhz) és 1.1v mellett, minden venti minimumon, gyakorlatilag kussban az egész. még a vga is 300/300-on jár, annyira alacsony feszeken, amiken még nem szemeteli össze a képet 2d-ben.
ilyenkor csak az uTorrent fut, fel- és letöltések folyamatosan mennek.
aztán a hétvége 2 napján játszom, olyankor teljes gázon.

a winchesteremnek tehát nincs szüksége olyanokra pl, hogy gyorsan másoljon. ráérek, ha másolni akarok valamit.
az a lényeg, hogy minél jobban csendben legyen akkor is, ha ugye adatok mennek fel róla a netre, és jönnek le.
illetve elég gyors legyen ahhoz, hogy játékokban (99% cs:source) ne dolgozzon feleslegesen. az nem érdekel, hogy ha játszom milyen hangos, mert nem hallom.

tehát, ezek és csak ezek, semmi más (winrar tömörités meg video dekódolás, meg a rák tudja mi) figyelembevételével van-e értelme raid bármely formájának, vagy nincs?

szerk: véletlenül sem akarok belevauvau, de diegho/rhino - abbahagyhatnátok, mielőtt valaki warn-t kap. szerintem.

Szerkesztette: gemini 2007. 01. 21. 14:36 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1990 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:39

Én 1 db maxtorral is általában elsőnek lépek be mapváltásnál CS-ben, talán itt jöhetne ki a különbség, de ehhez 1 vinyó is elég. Szóval neked sztem nem kell raid :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1991 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:01

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:24

Akkor ATX vs. mikro ATX küzdelemben
1:0-ra vezet a mikro?

(vivat magna mammas!:)

Szerintem a mATX cuccal két gond van:

1. Általában (jóval) nehezebben szerelhető, mint a sima ATX. Bár ez nyilván az adott háztól és a viszonyítási alaptól függ. Az én mATX konfigom esetében pl. akárhogy, akárhova szerelem a winyót, nem elég egy adatkábel, mert olyan messze és olyan hülye szögben vannak egymáshoz képest a HDD és az ODD, hogy lehetetlen olyan kábelt találni, ami megoldaná a problémámat. :( Mondjuk ez még a jobbik eset, mert külső tápos kütyü. Ha még a táp is bent lenne, akkor már a kezem se férne be a házba. :omg:

2. Esetlenebb a szellőzés, emiatt kisebb légelszállítás, ergó jobban melegszik a cucc. Főleg az ATX jól bevált "hideg elől-lent be, meleg hátul fönt ki" szellőzési módszeréhez képest.

Én bikább konfigot biztos nem raknék mATX házba. Ha mégis, Maxtor winyót erősen mellőzném. :eek: Aktív hűtés nélkül hamar elhullanak. :(
Rhino666

#1992 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:25

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:01

1. Általában (jóval) nehezebben szerelhető, mint a sima ATX. Bár ez nyilván az adott háztól és a viszonyítási alaptól függ. Az én mATX konfigom esetében pl. akárhogy, akárhova szerelem a winyót, nem elég egy adatkábel, mert olyan messze és olyan hülye szögben vannak egymáshoz képest a HDD és az ODD, hogy lehetetlen olyan kábelt találni, ami megoldaná a problémámat. :( Mondjuk ez még a jobbik eset, mert külső tápos kütyü. Ha még a táp is bent lenne, akkor már a kezem se férne be a házba. :omg:

2. Esetlenebb a szellőzés, emiatt kisebb légelszállítás, ergó jobban melegszik a cucc. Főleg az ATX jól bevált "hideg elől-lent be, meleg hátul fönt ki" szellőzési módszeréhez képest.

Én bikább konfigot biztos nem raknék mATX házba. Ha mégis, Maxtor winyót erősen mellőzném. :eek: Aktív hűtés nélkül hamar elhullanak. :(

Engem is a melegedés izgat csak!

A szereléshez legfeljebb segítséget kérek valami nőgyógyásztól!:) Egyszer összerakom, aztán annyi...

AMD Athlon64 x2 3600+ proc
és Samsung 200GB SATA-II vincseszter zörögne benne terveim szerint...

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:27

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:11

adnál egy árajánlatot? kössz a hozzászólást

v-soft

merre laksz? mert én erősen vidéki vagyok... nagykanizsa környéke

#1994 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 21. 15:45

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:25

Engem is a melegedés izgat csak!

A szereléshez legfeljebb segítséget kérek valami nőgyógyásztól!:) Egyszer összerakom, aztán annyi...

Végülis egyik cucc se túl melegedős. Nálam a proci gyári hűtővel jól produkált (idle 24°C, load 33°C), bár nálam van huzat a gépben. Azért csak nem fülledne be egy mATX házba sem szvsz. :think: Mondjuk a winyó az picit gázosabb téma, mert ugye annak a melegét elvileg a ház alumínium váza szállítja el, a miniházakban meg ugye a winyóhely gyakran idióta módon van megoldva. :( Vagy megkeresném a legkevésbé melegedős HDD-t, vagy raknék a 3,5" helyek közelébe egy halk szívóventit, legalább jobban megtolná a légmozgást is... :cool: :up:
Rhino666

#1995 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 17:13

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:27

merre laksz? mert én erősen vidéki vagyok... nagykanizsa környéke

hella, én pösti gyerek vagyok :))
csak ugy megis mit mennyiert adnal :) aztan megnezem en ahonnan be tudom szerezni ott mennyi lenne... csak ugy megis hogy ekkora osszegert mit raknal bele...

#1996 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 18:02

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 21., vasárnap - 15:01

:omg:

Ugy meg nem probaltad, hogy a HDD-t kozvetlenul a floppy ala teszed, az ODD-t meg e legalso 5.25"-re? Altalaban igy eleg az alaplaphoz kapott egy szem IDE kabel.
Fekvo Foxconn haznal ez nem jon be, de alloknal igen... Fekvot amugy sem szeretem.

Egyebkent en nem szoktam ezzel veszodni, inkabb berakok +1 200Ft-s IDE kabelt a gepbe, aztan csokolom.

Idézet

Hmm, nekem nem tunt fel, hogy a Foxconn TLM haz rosszabbul szellozne, mint a TLA.

Idézet

Mivel en foleg irodai gepeket, illetve ipari celgepeket rakok ossze (na jo, utobbi keszen jon, csak vinyo/CF kartya kell bele), igy nalam ez nem szempont, boven jo a mATX.

Maxtorban mondjuk egyetertunk, azt nem is vettunk az utobbi 2 evben :D
(Multkor fonokom rendelt Seagate 40GB-t, erre 40GB-s DiamondMax 20-akat sozott ra a nagyker, mondvan most mar az is Seagate. :omg: En siman elhajtottam volna a csaba oket...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 18:14 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 18:05

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:25

Miert pont Samsung? Miert nem Hitachi? :Đ

40GB-s slim Samu nagyon jo, de a nagyobbak hangjarol/rezonalasarol mar odakat zengtunk...
Sot, Samsung vinyos topik szerint a nagyobbakbol 10-bol 7 visszamegy fel even belul.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 18:06 -kor

#1998 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 19:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 18:05

Miert pont Samsung? Miert nem Hitachi? :Đ

40GB-s slim Samu nagyon jo, de a nagyobbak hangjarol/rezonalasarol mar odakat zengtunk...
Sot, Samsung vinyos topik szerint a nagyobbakbol 10-bol 7 visszamegy fel even belul.

Üdv!
Nem ragaszkodom én semmilyen márkához. Azért írtam a samsungot, mert pár oldallal előbb ezt javasolták és a jelenlegi masinámban is az van. De ha azt mondod, hogy a Hitacsi sokkal jobb: megbízhatóbb, gyorsabb, csendesebb, hűvösebb, akkor olyat veszek! Vagy WD-t... Nem ragaszkodom semmihez, csak a ~200Gb-hoz (vagy minimum 160 GB-hoz)
Memóriából sem ragaszokodom semmihez, eddig 2×1GB A-Data 800MHz DDRII az ötlet...

#1999 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 18:02

:omg:

Ugy meg nem probaltad, hogy a HDD-t kozvetlenul a floppy ala teszed, az ODD-t meg e legalso 5.25"-re? Altalaban igy eleg az alaplaphoz kapott egy szem IDE kabel.

Az én házamban egy darab 5,25" hely van és az is 90°-al elfordítva. A winyónak meg két helye van. Az egyik úgy, hogy a csatik lefelé néznek és előről nézve élével van állítva. A másik meg a ház padlóján.

Tényleg ennyire hülyének nézel? :rolleyes:
Rhino666

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:42

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 17:13

hella, én pösti gyerek vagyok :))
csak ugy megis mit mennyiert adnal :) aztan megnezem en ahonnan be tudom szerezni ott mennyi lenne... csak ugy megis hogy ekkora osszegert mit raknal bele...

majd szerda körül kérdezz meg újra, addig nem érek rá ezzel foglalkozni sorry :(

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.