Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 21., vasárnap - 15:01
Szerintem a mATX cuccal két gond van:
1. Általában (jóval) nehezebben szerelhető, mint a sima ATX. Bár ez nyilván az adott háztól és a viszonyítási alaptól függ. Az én mATX konfigom esetében pl. akárhogy, akárhova szerelem a winyót, nem elég egy adatkábel, mert olyan messze és olyan hülye szögben vannak egymáshoz képest a HDD és az ODD, hogy lehetetlen olyan kábelt találni, ami megoldaná a problémámat.

Mondjuk ez még a jobbik eset, mert külső tápos kütyü. Ha még a táp is bent lenne, akkor már a kezem se férne be a házba.

Ugy meg nem probaltad, hogy a HDD-t kozvetlenul a floppy ala teszed, az ODD-t meg e legalso 5.25"-re? Altalaban igy eleg az alaplaphoz kapott egy szem IDE kabel.
Fekvo Foxconn haznal ez nem jon be, de alloknal igen... Fekvot amugy sem szeretem.
Egyebkent en nem szoktam ezzel veszodni, inkabb berakok +1 200Ft-s IDE kabelt a gepbe, aztan csokolom.
Idézet
2. Esetlenebb a szellőzés, emiatt kisebb légelszállítás, ergó jobban melegszik a cucc. Főleg az ATX jól bevált "hideg elől-lent be, meleg hátul fönt ki" szellőzési módszeréhez képest.
Hmm, nekem nem tunt fel, hogy a Foxconn TLM haz rosszabbul szellozne, mint a TLA.
Idézet
Én bikább konfigot biztos nem raknék mATX házba. Ha mégis, Maxtor winyót erősen mellőzném.

Aktív hűtés nélkül hamar elhullanak.

Mivel en foleg irodai gepeket, illetve ipari celgepeket rakok ossze (na jo, utobbi keszen jon, csak vinyo/CF kartya kell bele), igy nalam ez nem szempont, boven jo a mATX.
Maxtorban mondjuk egyetertunk, azt nem is vettunk az utobbi 2 evben

(Multkor fonokom rendelt Seagate 40GB-t, erre 40GB-s DiamondMax 20-akat sozott ra a nagyker, mondvan most mar az is Seagate.

En siman elhajtottam volna a csaba oket...)
Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 18:14 -kor