HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... IV. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1991 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:01

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:24

Akkor ATX vs. mikro ATX küzdelemben
1:0-ra vezet a mikro?

(vivat magna mammas!:)

Szerintem a mATX cuccal két gond van:

1. Általában (jóval) nehezebben szerelhető, mint a sima ATX. Bár ez nyilván az adott háztól és a viszonyítási alaptól függ. Az én mATX konfigom esetében pl. akárhogy, akárhova szerelem a winyót, nem elég egy adatkábel, mert olyan messze és olyan hülye szögben vannak egymáshoz képest a HDD és az ODD, hogy lehetetlen olyan kábelt találni, ami megoldaná a problémámat. :( Mondjuk ez még a jobbik eset, mert külső tápos kütyü. Ha még a táp is bent lenne, akkor már a kezem se férne be a házba. :omg:

2. Esetlenebb a szellőzés, emiatt kisebb légelszállítás, ergó jobban melegszik a cucc. Főleg az ATX jól bevált "hideg elől-lent be, meleg hátul fönt ki" szellőzési módszeréhez képest.

Én bikább konfigot biztos nem raknék mATX házba. Ha mégis, Maxtor winyót erősen mellőzném. :eek: Aktív hűtés nélkül hamar elhullanak. :(
Rhino666

#1992 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:25

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:01

1. Általában (jóval) nehezebben szerelhető, mint a sima ATX. Bár ez nyilván az adott háztól és a viszonyítási alaptól függ. Az én mATX konfigom esetében pl. akárhogy, akárhova szerelem a winyót, nem elég egy adatkábel, mert olyan messze és olyan hülye szögben vannak egymáshoz képest a HDD és az ODD, hogy lehetetlen olyan kábelt találni, ami megoldaná a problémámat. :( Mondjuk ez még a jobbik eset, mert külső tápos kütyü. Ha még a táp is bent lenne, akkor már a kezem se férne be a házba. :omg:

2. Esetlenebb a szellőzés, emiatt kisebb légelszállítás, ergó jobban melegszik a cucc. Főleg az ATX jól bevált "hideg elől-lent be, meleg hátul fönt ki" szellőzési módszeréhez képest.

Én bikább konfigot biztos nem raknék mATX házba. Ha mégis, Maxtor winyót erősen mellőzném. :eek: Aktív hűtés nélkül hamar elhullanak. :(

Engem is a melegedés izgat csak!

A szereléshez legfeljebb segítséget kérek valami nőgyógyásztól!:) Egyszer összerakom, aztán annyi...

AMD Athlon64 x2 3600+ proc
és Samsung 200GB SATA-II vincseszter zörögne benne terveim szerint...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:27

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:11

adnál egy árajánlatot? kössz a hozzászólást

v-soft

merre laksz? mert én erősen vidéki vagyok... nagykanizsa környéke

#1994 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 21. 15:45

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:25

Engem is a melegedés izgat csak!

A szereléshez legfeljebb segítséget kérek valami nőgyógyásztól!:) Egyszer összerakom, aztán annyi...

Végülis egyik cucc se túl melegedős. Nálam a proci gyári hűtővel jól produkált (idle 24°C, load 33°C), bár nálam van huzat a gépben. Azért csak nem fülledne be egy mATX házba sem szvsz. :think: Mondjuk a winyó az picit gázosabb téma, mert ugye annak a melegét elvileg a ház alumínium váza szállítja el, a miniházakban meg ugye a winyóhely gyakran idióta módon van megoldva. :( Vagy megkeresném a legkevésbé melegedős HDD-t, vagy raknék a 3,5" helyek közelébe egy halk szívóventit, legalább jobban megtolná a légmozgást is... :cool: :up:
Rhino666

#1995 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 17:13

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:27

merre laksz? mert én erősen vidéki vagyok... nagykanizsa környéke

hella, én pösti gyerek vagyok :))
csak ugy megis mit mennyiert adnal :) aztan megnezem en ahonnan be tudom szerezni ott mennyi lenne... csak ugy megis hogy ekkora osszegert mit raknal bele...

#1996 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 18:02

Idézet: Rhino666 - Dátum: az médium,2007. jan. 21., vasárnap - 15:01

:omg:

Ugy meg nem probaltad, hogy a HDD-t kozvetlenul a floppy ala teszed, az ODD-t meg e legalso 5.25"-re? Altalaban igy eleg az alaplaphoz kapott egy szem IDE kabel.
Fekvo Foxconn haznal ez nem jon be, de alloknal igen... Fekvot amugy sem szeretem.

Egyebkent en nem szoktam ezzel veszodni, inkabb berakok +1 200Ft-s IDE kabelt a gepbe, aztan csokolom.

Idézet

Hmm, nekem nem tunt fel, hogy a Foxconn TLM haz rosszabbul szellozne, mint a TLA.

Idézet

Mivel en foleg irodai gepeket, illetve ipari celgepeket rakok ossze (na jo, utobbi keszen jon, csak vinyo/CF kartya kell bele), igy nalam ez nem szempont, boven jo a mATX.

Maxtorban mondjuk egyetertunk, azt nem is vettunk az utobbi 2 evben :D
(Multkor fonokom rendelt Seagate 40GB-t, erre 40GB-s DiamondMax 20-akat sozott ra a nagyker, mondvan most mar az is Seagate. :omg: En siman elhajtottam volna a csaba oket...)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 18:14 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 18:05

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:25

Miert pont Samsung? Miert nem Hitachi? :Đ

40GB-s slim Samu nagyon jo, de a nagyobbak hangjarol/rezonalasarol mar odakat zengtunk...
Sot, Samsung vinyos topik szerint a nagyobbakbol 10-bol 7 visszamegy fel even belul.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 01. 21. 18:06 -kor

#1998 Felhasználó inaktív   p_atrik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 19:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 18:05

Miert pont Samsung? Miert nem Hitachi? :Đ

40GB-s slim Samu nagyon jo, de a nagyobbak hangjarol/rezonalasarol mar odakat zengtunk...
Sot, Samsung vinyos topik szerint a nagyobbakbol 10-bol 7 visszamegy fel even belul.

Üdv!
Nem ragaszkodom én semmilyen márkához. Azért írtam a samsungot, mert pár oldallal előbb ezt javasolták és a jelenlegi masinámban is az van. De ha azt mondod, hogy a Hitacsi sokkal jobb: megbízhatóbb, gyorsabb, csendesebb, hűvösebb, akkor olyat veszek! Vagy WD-t... Nem ragaszkodom semmihez, csak a ~200Gb-hoz (vagy minimum 160 GB-hoz)
Memóriából sem ragaszokodom semmihez, eddig 2×1GB A-Data 800MHz DDRII az ötlet...

#1999 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 18:02

:omg:

Ugy meg nem probaltad, hogy a HDD-t kozvetlenul a floppy ala teszed, az ODD-t meg e legalso 5.25"-re? Altalaban igy eleg az alaplaphoz kapott egy szem IDE kabel.

Az én házamban egy darab 5,25" hely van és az is 90°-al elfordítva. A winyónak meg két helye van. Az egyik úgy, hogy a csatik lefelé néznek és előről nézve élével van állítva. A másik meg a ház padlóján.

Tényleg ennyire hülyének nézel? :rolleyes:
Rhino666

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 21. 20:42

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 17:13

hella, én pösti gyerek vagyok :))
csak ugy megis mit mennyiert adnal :) aztan megnezem en ahonnan be tudom szerezni ott mennyi lenne... csak ugy megis hogy ekkora osszegert mit raknal bele...

majd szerda körül kérdezz meg újra, addig nem érek rá ezzel foglalkozni sorry :(

#2001 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:09

Idézet: p_atrik - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:06

Üdvözlet!
Mi a vélemenyetek a
ANTEC - NSK 1300 kicsi kocka (állítólag extra halk) házról (300w) (~30ezerért)
           5,25" HELY: 1 db
           3,25" HELY: 3 db
           MÉRET SZABVÁNY: microATX

ASUS M2NPV-VM microATX-es méretű lalaplap (Socket-AM2-es, nVidia nForce 430 chipsetes alaplap, integrált GeForce 6150 videókártyával. 1 PCIE 16X-os, 1 PCI-E 1x-es, és 2 PCI csatolóval. RAID vezérlővel FireWire csatlakozóval, GigaBites halózati kártyával.)
A többi cucc pedig a fentebb ajánlottak (memória, vicseszszer stb.).

Remélem ez a ház valóban csedes (legalább is a leírás szerint) és nem egy mikrohullámú sütő, vagy grill.
Vagy csak csajok és hülyék vesznek mikroATX-et?

Szvsz korrekt, Antecen kívűl nem nagoyn találkoztam tényleg halk cucokkal.
(Értsd: Arctic meg Gt meg Zalmi procihűtők marha halkak szerintük, de a 20-22dB még zavaró, Alpinéket is, Freezereket is állandóan le kell szabályoznom mert a rendszer leghangosabb elemei - persze átlag konfighoz képest halkak. De amire antecék azt mondják halk, az halk is.)

Teljesen korrekt cuccok vannak ilyen kicsiben ,is, alapfeszes tuningot meg röhögve elbírják ált ezek a lapok is.

Azt a Samsung vinyót még átgondolnám a helyedben... épp 3-4 hszel elöbb kezdtük el beszélni... :rolleyes: WD RE...

És aktív hűtés nélkül nem használnék vinyót, kis házak közül ezért szeretem a 3300as Antecet. 1300 belsejét nem vágom...

Rhino:
Nem mindenki szerel annyit mint mi, tök8 hogy 20 vagy 24 perc lesz a gépösszerrakás neki.
Szar házak szarul szellőznek, de Antec és Foxconn kis házaira ez nagyon nem jellemző!

Szerkesztette: MC Pite 2007. 01. 21. 21:09 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2002 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:09

Hello!

Szeretnék kérdezni. :)
Adott egy Asus A8N-SLI alaplap régebbi vétel. Most került bele egy 3800+ X2 proci.
A lap a procit nem ismeri fel csak hammer series processornak, és a biosban is az 1G ram helyett 2G ramot ismer fel.
Ezen állapotjában a cuccnak merjek-e bios upgrade-el próbálkozni?
A hibás ram kezelés nem rontaj el?

Köszi!

#2003 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:12

Miért nem próbálod inkább a régi procival (tuning nélkül) átflashelni a BIOS-t? :think:
Rhino666

#2004 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:16

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:12

Miért nem próbálod inkább a régi procival (tuning nélkül) átflashelni a BIOS-t? :think:

Se tuning se régi proci.
Jah azt elfelejtettem írni, hogy a biosban is hítpájpos hűtővel fűti felfelé a procit mint a disznó...

#2005 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:18

Idézet: gemini - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:35

akkor beszélgessünk kicsit a raid-ről.
a gépem a hét 5 napján letöltőgépként funkcionál, 4*282mhz (1128 mhz) és 1.1v mellett, minden venti minimumon, gyakorlatilag kussban az egész. még a vga is 300/300-on jár, annyira alacsony feszeken, amiken még nem szemeteli össze a képet 2d-ben.
ilyenkor csak az uTorrent fut, fel- és letöltések folyamatosan mennek.
aztán a hétvége 2 napján játszom, olyankor teljes gázon.

a winchesteremnek tehát nincs szüksége olyanokra pl, hogy gyorsan másoljon. ráérek, ha másolni akarok valamit.
az a lényeg, hogy minél jobban csendben legyen akkor is, ha ugye adatok mennek fel róla a netre, és jönnek le.
illetve elég gyors legyen ahhoz, hogy játékokban (99% cs:source) ne dolgozzon feleslegesen. az nem érdekel, hogy ha játszom milyen hangos, mert nem hallom.

tehát, ezek és csak ezek, semmi más (winrar tömörités meg video dekódolás, meg a rák tudja mi) figyelembevételével van-e értelme raid bármely formájának, vagy nincs?

szerk: véletlenül sem akarok belevauvau, de diegho/rhino - abbahagyhatnátok, mielőtt valaki warn-t kap. szerintem.

Másolásban keveset gyorsít, csak ha tömbök között másolsz akkor éled fel igazán.

Viszont:
Ha egy vinyó 100 megát 10 sec alatt tud olvasni; és a 100 megát egyszerre írták ki a 2 vinyóra, akkor a 100mega adatot úgy olvassák vissza, hogy 50-50 megát kell egyszerre visszaolvasniuk, amire így elég 5 sec. Írás hasonló.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
(általában kicsit azrt gyorsabba pályabetöltés, itt a tesztben nem gyorsult pl a Farcry, viszont emléxem hogy mikor első vias raidemet használtam majd 23 idő alatt betöltött)

Hogy mit tud pl 4 vinyó raid0ban? :D
Ezt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(alsó vonal egy single vinyó :) )
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2006 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:24

Idézet: Szekig - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 21:16

Se tuning se régi proci.
Jah azt elfelejtettem írni, hogy a biosban is hítpájpos hűtővel fűti felfelé a procit mint a disznó...

Gép kikapcs, elem kiszed egy percre, elem viszarak, gép bekapcs? :think:
Rhino666

#2007 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:28

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:24

Gép kikapcs, elem kiszed egy percre, elem viszarak, gép bekapcs? :think:

A probléma az hogy a lapban 1001-es verziójú a bios a de ezt a procit csak a 1011-es verziótól támogatja.
Tehát a kérdés az, hogy merjem vagy ne merjem upgradelni?
1 ram modullal az 512ből 1G-t lát.  :think:

#2008 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:31

Én értem, csak úgy elég gáz lenne BIOS-t flashelni, hogy közben agyonfűti a lap a procit. :confused: Azért írtam, hogy nullázd le a BIOS-t, hátha úgy nem kezdi el fűteni... :think:
Rhino666

#2009 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:32

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 22:31

Én értem, csak úgy elég gáz lenne BIOS-t flashelni, hogy közben agyonfűti a lap a procit. :confused: Azért írtam, hogy nullázd le a BIOS-t, hátha úgy nem kezdi el fűteni... :think:

OK!

Mondjuk a fűtés/hűtés gondot megoldottam.
A hibás memó felismerés miatt aggódom. Így lehet flesselni?

#2010 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:42

Szvsz nyomass le pár óra memtest-et, mielőtt nekilátnál BIOS-t írni. :think: Már ha ráérős a dolog. Mondjuk én még mindig javasolnám a BIOS nullázását, hátha attól rendbejön a memkezelés... :confused:
Rhino666

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.