HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#141 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 17:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:07

Részvétem.

Köszi :) 2003-ban mondtak igent az ADSL-re a nyomortelnél. Azóta is jön :)

#142 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:48

Lehet nem jó helyen kérdezem:
Adott egy kliens, LAN-on, mégpedig http proxy mögött. Ezen szeretnék p2p-zni, de állandóan akadályba ütközök. Hogy lehet a proxy paramétereit megtudni? Mármint hogy http1.0/1.1/kell-e neki hitelesítés, stb. A domainját, portját és az esetlegeses hitelesítési adatokat tudom.

A p2p progikban beállítottam, hogy http proxy-n kapcsolódjanak, de nem működnek. De a Gaim pl. műxik. Ezután próbáltam Delegate és Http-Tunnel utilokkal SOCKS5 szervert futtatni és ezt megadni a p2p-knek. A server fut, a programok kapcsolódnak a serverhez, de mégse jutnak nethez, vagy nem rendesen. Mit lehet tenni?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#143 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:50

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:48

Adott egy kliens, LAN-on, mégpedig http proxy mögött. Ezen szeretnék p2p-zni, de állandóan akadályba ütközök. Hogy lehet a proxy paramétereit megtudni? Mármint hogy http1.0/1.1/kell-e neki hitelesítés, stb. A domainját, portját és az esetlegeses hitelesítési adatokat tudom.

Ha domaint, portot, meg user/jelszót tudsz, akkor ott sok baj nincs, szerintem a p2p van szűrve :-)
Make love not Wor.

#144 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 10:50

Ha domaint, portot, meg user/jelszót tudsz, akkor ott sok baj nincs, szerintem a p2p van szűrve :-)

Kicsit off: hogy lehet azt szűrni?
Lehet ez lesz a gond.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#145 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 16:20

Valószínűleg azért szűrik, hogy ne p2p-z....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#146 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:18

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 16:20

Valószínűleg azért szűrik, hogy ne p2p-z....

Jahh... rájöttem idő közben (gyorsan kapcsolok  :Đ ) Pedig az illető helyen sokan azt se tudják mijazap2p, sőt a rendszergazdik sem veszik komolyan a dolgokat. Meglepődtem.
Nem tudtam, hogy létezik ilyen fajta szűrés és az ilyen hatékony. Utánaolvastam. A legegyszerűbben eMule/eDonkey-s cserélőket lehet szűrni (szerverek tiltása), aztán a DC-t (hub-ok tiltása). Már csak azt nem értem, hogy a torrentet hogyan szűrik.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 01. 17. 10:03 -kor

#147 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:11

Adott egy épület, ahol van 40 iroda.
minden irodába megy 2 kábel, és van egy "szerverszoba", ahova ezek a kábelek lemennek.
kb mennyit szokás azért elkérni, hogy ezeket a kábeleket kimérjük (melyik hova megy), és az irodába felszereljünk, és be is kössük a fali csatlakozókat.
Fali csatlakozó ára nélkül, továbbá a "szerverszobai" hardverek (switchek, routerek) ára nélkül. (a kábelek végére felhelyezendő csatlakozókkal.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#148 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 16:52

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

minden irodába megy 2 kábel, és van egy "szerverszoba", ahova ezek a kábelek lemennek.
kb mennyit szokás azért elkérni, hogy ezeket a kábeleket kimérjük (melyik hova megy), és az irodába felszereljünk, és be is kössük a fali csatlakozókat.
Fali csatlakozó ára nélkül, továbbá a "szerverszobai" hardverek (switchek, routerek) ára nélkül. (a kábelek végére felhelyezendő csatlakozókkal.

A végpontonkénti ár kiépítéssel  (kábelhúzással, aljzat- és patchpanel szereléssel) együtt 7-12eft.
Ha van megfelelő szerszámod, a kimérés 2-3 óra alatt megvan.
A szobánkénti két kábel az nagyon vicces. Egy dolgozó egy szobában?
Hálózati nyomtató, fax nem lesz?
Persze lehet osztani a hálót, de...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:15

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:11

kb mennyit szokás azért elkérni, hogy ezeket a kábeleket kimérjük (melyik hova megy),

Melyik hova megy?

Büdös a dolog. Villanyászok behúzták, megtépték, de nem számoztak, Te meg szopjál vele?

Vagy éppen előző embernek nem fizettek, oszt fél melónál kirúgták? Meg úgy egyáltalán, 40 végponton patchpanel is szokott lógni, szépen sorban beszámozva, oszt nem mindegy, hogy a kimérés az Panduitos CAT6S-es aljzattal, vagy legolcsóbb műanyagos falon kívüli cuccal van, mert nyilván ha valami elromlott, akkor azt meg is kell csinálni.

Én hozzávenném az anyagot is, hogy anyag ennyi, munkadíj az 160 végpontra szerintem 2 napos melóból kijön, 4 embernap, 200-300+Fa, oszt csoki, osztva szopószorzó tényezővel. Teljesn attól függ, hogy kinek, mikor, hol. Napközben belémrúgnak-e, vagy 2 napos munkát ígérek, de ajánlat után kussolnak 2 hónapig, majd péntek este felhívnak, hogy akkor hétfőre jó lenne, ha működne.

Ennek függvényében egységáras 300+FA teljes összeg, vagy 4ezer/végpont kimérés/kötéssel, de ha opciós a kábebaj, akkor plusz hibakeresés/megfejtés, avagy sem. Oszt ha Soroksárin van az Opel szalon környékén, akkor reportoljál nekem is légyszi  :cool:

Ugye anyagon is lehet keresni, hogy veszel gagyi 5ezres patchpanelt, oszt 20-ért elviszik, vagy én mostanság rákattantam a Roline árnyékolt CAT6 cuccaira, abból meg kell ide 4 panel, az már 80ezer, rendes aljaztokból viszont megint a Roline jó, néha 600 forintért vettem dupla falon kívülit, amit lazán lehetett 5ezresért osztani, ráadásul fullos minőség, 30 darab aljzatnál meg irreálisan occsó melódíjat kérni :-)

Kerettörténet érdekes, hogy új kábel, használt, milyen, mekkora ráhagyás van, mert ha tőben egyszer elvágták, akkor szopás esetleg új dobozt körérakni. Bemérés az lófütty, érpárkereső, 2-4 óra, 2 ember, 2 PMR cucc, aztán szeva.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:23

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 16:52

A végpontonkénti ár kiépítéssel  (kábelhúzással, aljzat- és patchpanel szereléssel) együtt 7-12eft.

Ilyenkor gondolom meg, hogy 40 irodahelységbe azért ember is lesz, meg gép, meg bigyó. 7ezer/végpont azt néha 2x szorzóval számolják, mondván a patchpanel is egy végpont, meg a másik vége az aljzatnál is. Ha csak 80 végpontot mondunk, akkor 7ezres szorzóval is 600ezer pénz, ennyitől kidülled a szemük. Ráadásul 2 ember megfeszített 1 napos melóval le is tudja majd a vérbe, esetleg lehet napidíj, vagy végpont ár, amivel a megrendelőt el lehet kábítani.
Make love not Wor.

#151 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:28

lehet nem voltam egyértelmű?!  :think:
minden helységbe két kábel megy, amiből csak egyet kell bekötni (tehát lent csatlakozót rátenni)
bár ettől még ki kell mérni, hogy melyiknek hol van a másik vége
és fent felszerelni a falialjzatot.
az anyag az egy másik történet, az most lényegtelen.
tehát a feladatok:
kábelek kimérése: mind a 80 kábel. (40+1 helységben)
majd fent a szobákban a fali aljzat bekötése, és felszerelése
lent a kábel végére a csatalkozó felszerelése.
ez kb mennyi időt vesz igénybe, és sac/kb mennyibe kerül

nem Opel, se nem Soroksári
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#152 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:31

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 17:28

lehet nem voltam egyértelmű?!  :think:

minden helységbe két kábel megy, amiből csak egyet kell bekötni (tehát lent csatlakozót rátenni)
bár ettől még ki kell mérni, hogy melyiknek hol van a másik vége
és fent felszerelni a falialjzatot.

Leírtunk mindre az opciót. Attól függ mennyit kér a haver, akivel együtt melózol  :D

1 napos meló, oszt ha olyan a júzer, hogy sokezer/darab összeget megemészt, akkor fejni kell, ha nem olyan, akkor kitalálsz egy napidíjat, ami nálam 20-80ezer közt mozog, a szopószorzóval, kell-e létrát pukkasztani, mennyire leszel mocskos, mennyit pakolsz, esetleg portán 2x2 órás ki/be léptető mechanizmuson kell átesned.

Nálam az ár a fentiek/hasracsapás függvénye az egész.
Make love not Wor.

#153 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:52

És ha nem fejni akarunk, hanem baráti áron csináljuk?! Ne bukjunk vele, de a havert se kopasszuk meg?
Létra nem szükséges, és 2 órás ki-beléptető sincs.

Szerkesztette: sbazsi 2007. 01. 18. 17:52 -kor

#154 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:58

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 17:52

És ha nem fejni akarunk, hanem baráti áron csináljuk?!

Baze, hányszor írjam le, hogy Te tudod mennyit ér egy nap melód, meg kinek? Én csináltam nagyobbat is ingyé, mert az olyan volt. most akkor megcsinálod imgyé? Olyan havernak meg adtam egy AP-t is a közepére, hogy legyen wlanja. Ez van.
Make love not Wor.

#155 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 18:00

És ha nem fejni akarunk, hanem baráti áron csináljuk?! Ne bukjunk vele, de a havert se kopasszuk meg?

Munkadíj: 2 ember (aki már tud betűzni és vannak szerszámai) kb. 1 napi melója szívással együtt.
Ki, mennyiért dolgozik.

#156 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:40

üdv

asus a8n-sli premium
Két integrlát giga hálókártyával, kábel jó, mert a két hálókártya között megy a gigás hlózat

adott egy másik gép, benne egy realtek 8169 chip-es gigás kártya
De nem megy a gigás hálózat, csak a 100-as miért?
probáltam cat5e kábellel, de semmi

helpppppppppppp
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#157 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:30

Két megoldás van, csatinként díj vagy óra díj.

Végpontonként 1/2 orával számolva csak a kimérés (mivel könnyen lehet hogy vadászni kell és az idő), akkor szerelés csatalkozásonként 1/2 óra, ellemőrzés csatlakozásonként és korrigálás 1/2 óra.

Kb egy csati párra lehet szánni 1/2 órát két emberrel, ha egyik csöngető fel a másik végeken keres, majd csöngető le csatik fel, ellenőrző fel, igen nem mi roszz korrigál, és mászik a következőhöz. Ha egyedül akkor bele kell venni a futkosást. Aztán jönnek a gondok, érpár hibák, kiküszöbölni, szakadás hol van lehet e új kábelt húzni vagy nem. stb.

Általában végpont szerelés 1-4e Ft között mozog. (plusz fa)

Ja igen nem ártanak eszközök hozzá. Csengető, érpár vizsgáló, bemérő (mégis mit tud a végpont max).
Az informatika atok de jo hogy van.

#158 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 08:56

Sziasztok!

Lenne egy nagyon fontos problémám:
Szeretném bekábelezni UTP kábellel a házat.
Az a baj amikor épült sajnos nem kértük ezt a lehetőséget...
Leszedtem a helyiségekben a telefonvonal bemenet műanyag védőtokját,és úgy néz ki abban a csőben  bőven elférne.A helyiségből a telefonvonal elmegy a másik szobában lévő "központig".Tehát az a tervem hogy vezsek egy utp kábel végigvezetem a telefonkábel mellett a "központig"  és a telefontközpont mellé teszem a routert.

Azt szeretném kérdezni :
-Mennyire fogja zavarni a telefonkábelt az UTP kábel(áthallás ,zaj stb)
-Van e valami speciális kábel amivel ezt a kábel vezetést segíteni szokták?(azaz nem fog e visszagyűrődni az utp kábelem mondjuk egy kisebb kanyarban)
-Illetve érdekelne hogy még mit hagytam ki,és életképes e ez az ötlet.

A válaszokat előre is köszönöm!

#159 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 08:58

Nem fogja zavarni. Van úgynevezett "behúzószál", vagy szalag, kapható fémből és műanyagból is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#160 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:56

Csináld ésszel.
Használd az eredeti telefondrótot behúzószálnak, és két vezetéket húzz be vele.
Persze mindez előtt győződj meg arról, hogy a csőben mozog-e rendesen a telefonvezeték, meg tudod-e húzni mindkét irányba úgy, hogy szabadon képes mozogni, nem szorul meg.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »