HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#181 Felhasználó inaktív   gizda1980 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 14:22

Sziasztok!!

Cel 1,6m Laptopot szeretnék összekötni semrpon3000 asztali géppel! Vettem egy croslink kábelt winxp van mindkét gépen hálókártya minkét gépen...
ha összedugom : "nincs kapcsolat vagy korlátozott" üzit kapom. kérlek segítsetek mit kell tennem hogy másolni tudjak!?

Köszönöm!

#182 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:12

Idézet: gizda1980 - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 14:22

Sziasztok!!

Cel 1,6m Laptopot szeretnék összekötni semrpon3000 asztali géppel! Vettem egy croslink kábelt winxp van mindkét gépen hálókártya minkét gépen...
ha összedugom : "nincs kapcsolat vagy korlátozott" üzit kapom. kérlek segítsetek mit kell tennem hogy másolni tudjak!?

Köszönöm!

Talán mindkettőt azonos IP-tartományba kéne rakni.
Ha még sosem voltak hálózaton, akkor a Win kreált nekik valami IP-címet. Neked a 192.168.xxx.xxx vagy 10.0.xxx.xxx tartományból kellene használni a másolás idejére (pl 192.168.1.1 és 192.168.1.2)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#183 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:45

Hali!
Szeretnénk egy switchet vásárolni így lanpartys összejövetelekre. A kérdésem az lenne, hogy ez a D-Link switch ( LiNk! ) megfelelő lenne e:
- fájlmásolgatás (értsd: 2-en, 3-an egyszerre DVD-ket másolunk, filmeket, zenéket ide-oda)
- multiplayer játék, amiben nagyon számít a stabil kapcsolat (és a jó ping)
- 8-10 órán keresztül menne alkalmanként
A D-Linkről én eddig nem nagyon hallottam jót, de érdekelne, hogy érdemes lenne e megvenni ezt a routert? Illetve, hogy Ti mit ajánlanátok "16-os" kivitelben?

Idézet

Jellemzők

# kompatibilis az IEEE 802.3, 802.3u és 802.3x szabványokkal.
# 16 10/100 Mbit NWay TP-port (RJ-45).
# NWay Autosensing (a kapcsolati sebesség automatikus felismerése).
# NWay Autonegotiation (a Full duplex/Half duplex üzemmód automatikus felismerése).
# MDI-II bővítőport (Uplink). Flow-Control Full duplex üzemmódban.
# Back-Pressure Half duplex üzemmódban.
# TP polaritás automatkus korrekciója.
# 512KB puffer-RAM dinamikus kiosztással.
# A felhasználók és a hardverek címeinek (MAC) automatikus felismerése.
# Asztali kivitel. Ventilátor nélkül.

Segítségeteket előre is köszi!

Szerkesztette: alex1989 2007. 01. 25. 16:46 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:52

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 16:45

Szeretnénk egy switchet vásárolni így lanpartys összejövetelekre. A kérdésem az lenne, hogy ez a D-Link switch ( LiNk! ) megfelelő lenne e:
- fájlmásolgatás (értsd: 2-en, 3-an egyszerre DVD-ket másolunk, filmeket, zenéket ide-oda)

érdekelne, hogy érdemes lenne e megvenni ezt a routert? Illetve, hogy Ti mit ajánlanátok "16-os" kivitelben?

Igazából már egykutya mind, nyugodtan megveheted, akármennyire utálom a Dlinket, nagy baj nem lehet belőle.

De lentebb már routert írsz, abban nagyon nem komázom, bízom benne, csak félrebeszélsz.
Make love not Wor.

#185 Felhasználó inaktív   trilli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:16

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 16:45

Hali!
- multiplayer játék, amiben nagyon számít a stabil kapcsolat (és a jó ping)
- 8-10 órán keresztül menne alkalmanként
A D-Linkről én eddig nem nagyon hallottam jót, de érdekelne, hogy érdemes lenne e megvenni ezt a routert? Illetve, hogy Ti mit ajánlanátok "16-os" kivitelben?

Segítségeteket előre is köszi!

Szia,

Nálunk, a cégnél egy 24+2 portos 10/100-as D-Link (DES-1526) switch szolgálja ki a fájl és levelező szervereket (a 2 szerver gigán lóg) és a megfigyelő rendszer adatai is rajta keresztül mennek. 
Kb.1 és fél éve szünet nélkül működik.
Az a lényeg, hogy a nagy party közben pizzás dobozokat ne rakjatok a tetejére, és akkor nem lesz gáz vele.

Üdv

#186 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:52

Igazából már egykutya mind, nyugodtan megveheted, akármennyire utálom a Dlinket, nagy baj nem lehet belőle.

De lentebb már routert írsz, abban nagyon nem komázom, bízom benne, csak félrebeszélsz.

switchre gondoltam, csak fejemben volt, hogy a D-Link routerekkel amikkel eddig összefutottam mind k*ki volt.:) igazából csak elírás.

hát akkor veszem meg a swithcet ha a netkávezó nem nyit egy új helyet, mert bezártak és elvileg lesz majd  új helyük, de az se biztos..

#187 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 10:23

Összefutottam ilyen switchekkel mar, sot, most itthon is ilyenen lóg a háló (kölcsönben van itt). Pozitívum hogy nem fagy és hasonlók. Negatívum: többször előfordult olyan, hogy két végpont között nem volt képes a 100 Mbitet "kapcsolni", még akkor sem, ha csak ez a két kábel volt bedugva...olyan 20-25 mbit körül teljesitett ilyenkor... Mégegy negatív tapasztalatom volt vele: cisco AP nem volt hajlandó együttmüködni vele... szóval le lett cserélve egy 8portos 3comra, itthon pedig tesztelem

Szerk: A 8 portos mercury switchek elég megbízhatók lettek, nagyon stabilak es olcsok :) Ha van elég lóvé, akkor 3comot ajánlok!

Szerkesztette: Hani 2007. 01. 26. 10:24 -kor

#188 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:39

Nos 3Com 16 portosat ilyet találtam:
3C16470

Ez hogy-hogy csak ennyi? Mert én ugyanezt 30k-ért láttam máshol, most akkor mi van? :)

#189 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 07:09

Talán befér ide:
Hadd kérdezzem meg, hogy egy átlagos gépigényű PC-s FPS játékhoz milyen szervert lehetne készíteni? Nem csúcskonfig, hanem ami árban még elfogadható.

Milyen táp kell bele? Ha jól tudom az asztali PC tápok elvileg nem 24 órás üzemre valók.
Megoldható, hogy nagyon csendes, esetleg teljesen hangtalan legyen?
Van különbség bot mapokat futtató és 30-60-150 élő játékost kiszolgáló szerver között?
Milyen op. rendszer, vírusvédelem és tűzfal kell? Esetleg még kémprogram védelem?
Backup hogyan legyen megoldva? Milyen időközönként? Op. rendszer is tudja vagy külön programmal? Esetleg RAID-dal is megoldható?
Angol nyelvtudás mennyire kell? Vagy mechanikusan is meg lehet tanulni egy szerver üzemeltetését?
Egy magyar szerver, hogy kerül fel a külföldi szerverlistájára? Valakivel egyeztetni kell vagy valamilyen automatikuss módon lehet csatlakozni?

Bocsi ha kicsit hosszú lett. Köszi az infókat.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#190 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 13:30

Idézet: alex1989 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 14:39

Nos 3Com 16 portosat ilyet találtam:
3C16470

Ez hogy-hogy csak ennyi? Mert én ugyanezt 30k-ért láttam máshol, most akkor mi van? :)

Nálunk a koliba Baseline 2808 és 2816-osok vannak gerincnek, és van 60 darab Officeconnect dual 8 plus-os. A baseline-osok gigásak, utóbbiak csak százasok, de nagyon jól muzsikálnak,nyáron lettek felrakva,eddig egyse döglött, és nincsenek olyan problémák mint a régebbi dlinkekkel (kopp-kopp)

#191 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:32

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 7:09

Milyen táp kell bele? Ha jól tudom az asztali PC tápok elvileg nem 24 órás üzemre valók.

Milyen op. rendszer, vírusvédelem és tűzfal kell? Esetleg még kémprogram védelem?

Backup hogyan legyen megoldva? Milyen időközönként? Op. rendszer is tudja vagy külön programmal? Esetleg RAID-dal is megoldható?

Angol nyelvtudás mennyire kell? Vagy mechanikusan is meg lehet tanulni egy szerver üzemeltetését?

Asztali Chieftec Enermax tápok, meg elvileg Desktop gépek kiválóan mennek napi 24 órásban évek óta.

Megoldható, de minek? Szerverszobában senkit nem szokott érdekelni.

Oprendszer, amihez értesz, innentől Linuxra nyilván nem kell vírusvédelem sem, bár ilyen szervernél Winre sem, de azt nem fogod 90ezres pénzétr megvenni.

Backup is ízlés kérdése, mi változik, milyen gyakran, mik a lehetőségek, a lóvé. Raid az nem backup, ne feledd el, 2003 szerver alatt szoftveres raid az királyság, de backup kell.

Angol sem biztos, de baze, a kérdéseidből  ítélve ne állj neki, mert ez pénzbe is kerül. Tudod, havidíj, meg ilyenek.
Make love not Wor.

#192 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 16:49

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 7:09

Talán befér ide:
Hadd kérdezzem meg, hogy egy átlagos gépigényű PC-s FPS játékhoz milyen szervert lehetne készíteni? Nem csúcskonfig, hanem ami árban még elfogadható.

Van különbség bot mapokat futtató és 30-60-150 élő játékost kiszolgáló szerver között?
Egy magyar szerver, hogy kerül fel a külföldi szerverlistájára? Valakivel egyeztetni kell vagy valamilyen automatikuss módon lehet csatlakozni?

Bocsi ha kicsit hosszú lett. Köszi az infókat.

1. tap eros es minoseg (eros azert mert akkor kevesbe melegszik igy a venti is kisebb fordulaton forog ergo halkabb)

2. igen 3x aron vizhutessel

3. van ami inkabb szamolasi es lan terhelesben mutatkozik meg ergo dual gep egy minosegi lan kartyaval

4. Linux

5. helyben pld dvd-re naponta, ez olcsobb dragabb dat kazetta, RAID max rendszer hibak ra valo erzekenyseg csokentese Raid 5 -tol

6. Kell plusz sok gyakorlas

7. beregisztral penzert az adott lista tulajdonosaval
Az informatika atok de jo hogy van.

#193 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:13

Hello!
Hálózatépítésben eléggé nem vagyok otthon, szóval csak egy kérdés:
Van egy TOSHIBA laptopom, amin nincsen UTP bemenet, meg van egy asztali gépem, nettel. MEg tudom-e osztani a netet két gép között? (Úgy ha lehet, h. a laptopba nem veszek PCIMCI kártyát!) Segítségeteket előre is köszi!

#194 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:30

a laptopba van wifi? vagy usb, vagy mégis mi van benne?

Szerkesztette: charlie 2007. 01. 29. 14:31 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#195 Felhasználó inaktív   rajoco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:35

USB természetesen van. Wifi sajna nincs. Öreg jószág, 3 éves.

#196 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:28

hát, akkor usb-n kosd ossze, de abbol a pénzbol meg mar veszel wifi-t vagy ethernetet...

#197 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 17:32

Idézet: rajoco - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 14:35

USB természetesen van. Wifi sajna nincs. Öreg jószág, 3 éves.

usb-s ethernet adapter, pár ezer Ft
de a gépedbe sem árt mégegy kártya vagy switch vagy valami ami osztja a dolgokat

#198 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 20:56

A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Adva van két gép, a lakás két különböző pontján és wireless Linksys routerral és egy Linksys PCI adapterrel az internet mindkét gépen sikeresen működik. Azt szeretném elérni, hogy a két gép helyi hálózatban is legyen. Eddig csak annyit sikerült elérnem, hogy az 1. gépről be tudok lépni a 2. gép megosztott mappáiba, de fordítva nem működik a dolog. Leírom, hogyan csináltam, hátha tudtok valami tippet adni, illetve megmondani, mit csináltam rosszul.

1. Létrehoztam egy Munkacsoportot, és elneveztem a két gépet különböző névvel.
2. A két gépen automatikus IP címet állítottam be (DHCP)
3. A wireless router webes menüjében az interneteléréshez szükséges beállítások  után a Local Network alatt megjelent a két gép neve és IP címe.
4. Tűzfalakat kikapcsoltam.
5. Parancssorból pingelve egyik gépről a másikat el lehetett érni.
6. Megosztottam mindkét gépen bizonyos mappákat, a következő módon: jobb klikk a mappán > Tulajdonság > Megosztás > Új megosztás > Megosztás neve > Ide beírtam egy nevet > Ok >OK és akkor megjelenik a kezecske a meghajtó betűjele alatt.
7. Kivettem az Eszközök > Mappa beállításai alatt az „Egyszerű fájlmegosztás (ajánlott)” elől a pipát.
8. Ismét jobb klikk a megosztott mappán Tulajdonság > Biztonság fül> Hozzáadás > Speciális> Keresés az alul lefutó listából kiválasztottam a default usert, amit használok, OK > OK egészen a Biztonság fülig. Itt teljes hozzáférést adtam magamnak a jelölő négyzetekkel.
9. A 2. gépen is elvégeztem a fenti lépéseket.

Mindezek után csak az 1. gépről tudom a 2. gép megosztott mappáit/meghajtóit elérni  fordítva nem.

Elnézést a hosszú leírásért, de ha valakinek lenne valami tippje, ötlete, hogy mit kellene csinálnom ahhoz, hogy ez a helyi hálózat rendesen működjön, nagyon megköszönném.
Üdv Warynski

#199 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:32

Oprendszerek? Ha XP, akkor Pro, vagy Home?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#200 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:47

Pro lesz az. homeba nincs egyszerű fájlmegosztás, pipa dolog.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.