Üdv!
Valaki légyszi homályosítson már föl engem, hogy egy egyszerű mezei switchen, mint az
Edimax ES-3208P minden portról megy a forgalom minden portra?
Eddig azt hittem hogy a sima switch az minden portról minden portra tud küldeni forgalmat, mármint úgy hogy az elején felismeri a MAC addresst és utána már persze csak arra az egy portra küldi, amelyik kell, de ezt most úgy kérdezem, hogy nincs kitüntetett port? Ugyanis némelyik switchnél láttam olyat hogy közös uplink port, és csak azt az egyet osztja szét. Ez zavart meg. Akkor hogy van ez?
Másik kérdésem, hogy egy switch az lekezel két külön subnetet is, ugye? Ugyanis csak a MAC addresst nézi, az IP címet nem...., úgy tudtam.
Az alábbit akarom csinálni:
Gyakorlatilag a kék kábelek lennének egy subnet pl. 192.168.0.x. A másik, zöld kábelek lenne egy másik subnet, pl. 169.254.x.x
Mielőtt még bárki kérdezi, tudom hogy így nem lehet ADSL kapcsolatot megosztani, de én csak kábelezés szempontjából akarom megosztani az ADSL modem kapcsolatot, úgy, hogy egyszerre csak az egyik gépről használom az ADSL-t. Eddig mindig a kábelt cserélgettem, ez ugyanaz, csak nem akarom a kábelt mindig húzogatni.
Ez működik így?
Kösz!
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P