HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 28. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Astron - Dátum: 2011. 01. 28. 14:07

mennyire kell számolni egy otthoni háztartásban a zajjal?
és mi zavarhatja egyátalaán be a kábelt?
és ez mennyire hathat ki az internet minőségre-gyorsaságra?

Semenynire nem kell számolni. Alapban minden zavarja, mert drót, mérhető a dolog, de nem fogod észrevenni, ha 2 kilobittel lassab a sebesség, mert esetleg hibát javít. Mondjuk ha függőlegesen elhúzod 3x200 Ampernyi sín közt, akkor lent már csúnyán szikrázik a vége, mikor bedugod, és lehet csak 10 megabittel megy, de gondolom ilyen marhaság nem fog eszedbe jutni. Szbályokat tartsd be, 20-40 centis védőtáv, kanyarodási ívek, erősáramot keresztezhet, párhuzamosan lehetőleg minél távolabb, minél rövidebb szakaszon, satöbbi.
Make love not Wor.

#2302 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 28. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Astron - Dátum: 2011. 01. 28. 14:07

értem.
mennyire kell számolni egy otthoni háztartásban a zajjal?
...
és ez mennyire hathat ki az internet minőségre-gyorsaságra?

:offtopic: Ha a szomszéd üvöltözik, s zavar, akkor nem tudsz tőle internetezni, tehát kihat a minőségre. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2303 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 01. 28. 15:45

Teljesen jó, árnyékolás az plusz szopás, ellenben annyi hibádzik a történetben, hogy 100 méteres nincs gyárilag szerelve, és amúgy is 90 méter a szabvány, amit így illik használni.

Ráadásul a patchkábel lényegesen drágább is, mint a fali, ha árfekvést nézed, akkor falikábel, 2 aljzat, vagy lógó fali mama betét az kicsit jobb opciónak tűnhet. Érdemes Cat6ot venni, aztán más nincs, árnyékoltat véletlenül se.

úgy néz ki ezt tudom megvenni.ez jó ugye?
http://www.globalpc....&p=6&pi=1206816
ezen rajta vannak a csatlakozók ugye?
nem kell rá szereltetni remélem...
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2304 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Astron - Dátum: 2011. 01. 28. 15:26

úgy néz ki ezt tudom megvenni.ez jó ugye?
http://www.globalpc....&p=6&pi=1206816
ezen rajta vannak a csatlakozók ugye?
nem kell rá szereltetni remélem...

Valószínűtlen, hogy rajta lenne.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2305 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 01. 28. 16:30

Valószínűtlen, hogy rajta lenne.

50méteres upt cat5 kábelnél még nincs semmi veszteség ugye?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#2306 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 28. 18:16

http://olcsotintapat...m-pp12-50m.html
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2307 Felhasználó inaktív   frischi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 02. 11:22

Sziasztok!

Egy olyan problémában kérném segítségeteket hogy:

Van egy routerem ami a házban biztosít vezeték nélküli hálózatot.
Szeretnék vezeték nélküli hálózatot egy hátsó épületben is ahol már nagyon gyenge vagy egyáltalán nincs jel, mindezt úgy hogy a házban és a hátsó épületben is legyen vezetéknélküli h.
Annyira utánajártam hogy valószínűleg wds kapcsolatot kell kialakítanom.
A kérdéseim azok lennének hogy mindkét routernek tudnia kell e a wds kapcsolatot vagy elég az egyiknek (mindenképp úgy szeretném hogy mindkét helyen legyen vezetéknélküli hálózat)?, vagy egyáltalán ezt a wds-sel meglehet e oldani?
Még egy kérdésem lenne:
Hogyha a házban lévő routertól hálózati kábelt húzok ki a hátsó épületig, ott milyen egységekre lenne szükségem, hogy vezeték nélküli hálózatot tudjak kialakítani (elég egy router)?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Milán

#2308 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: frischi - Dátum: 2011. 02. 02. 11:22

Sziasztok!

Szeretnék vezeték nélküli hálózatot egy hátsó épületben is ahol már nagyon gyenge vagy egyáltalán nincs jel, mindezt úgy hogy a házban és a hátsó épületben is legyen vezetéknélküli h.
A kérdéseim azok lennének hogy mindkét routernek tudnia kell e a wds kapcsolatot vagy elég az egyiknek (mindenképp úgy szeretném hogy mindkét helyen legyen vezetéknélküli hálózat)?, vagy egyáltalán ezt a wds-sel meglehet e oldani?
Még egy kérdésem lenne:
Hogyha a házban lévő routertól hálózati kábelt húzok ki a hátsó épületig, ott milyen egységekre lenne szükségem, hogy vezeték nélküli hálózatot tudjak kialakítani (elég egy router)?

Milán

Mindkettőnek tudnia kell, s igen, erre (is) való a WDS.

Wifi router a komolyabb megoldás, azt ilyenkor switch üzemmódban érdemes állítani, amúgy elegendő lenne egy wifi AP is. Viszont az AP nem sokkal olcsóbb, viszont jóval butább mint egy router...

Ha megoldható, javallott a vezeték kiépítése, ha nem csak ad hoc jellegű a hátsó épületben történő netezés.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2309 Felhasználó inaktív   frischi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 02. 02. 14:16

Mindkettőnek tudnia kell, s igen, erre (is) való a WDS.

Wifi router a komolyabb megoldás, azt ilyenkor switch üzemmódban érdemes állítani, amúgy elegendő lenne egy wifi AP is. Viszont az AP nem sokkal olcsóbb, viszont jóval butább mint egy router...

Ha megoldható, javallott a vezeték kiépítése, ha nem csak ad hoc jellegű a hátsó épületben történő netezés.

Köszi a választ!

#2310 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 15:31

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne:

Milán

Legjobb olyan routereket használni, amelyek az AP+WDS módot is támogatják. Igy a WDS kapcsolat mellett a router access pointként is tud üzemelni a vezetéknélküli részen.

#2311 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 07:11

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne:

Milán

Én azemély szerint inkább repeater üzemmódú eszközt javasolnék a WDS helyett.

#2312 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 05. 11:40

Sziasztok

Van egy HP 7102dl routerem és nem igazán boldogulok vele . A sima alap routerekből már jópárat belőttem de ez nem az egyszerűbb fajta :)
Egy sima port átirányítás kellene hogy ami kérés bejön a 2000-es porton azt továbbítsa egy belső IP-re . Ha valaki ismeri ezt a típust az nagy segítség lenne !

előre is köszi

#2313 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: dynax - Dátum: 2011. 02. 05. 11:40

Sziasztok

Van egy HP 7102dl routerem és nem igazán boldogulok vele . A sima alap routerekből már jópárat belőttem de ez nem az egyszerűbb fajta :)
Egy sima port átirányítás kellene hogy ami kérés bejön a 2000-es porton azt továbbítsa egy belső IP-re . Ha valaki ismeri ezt a típust az nagy segítség lenne !

előre is köszi

http://forums13.itrc...hreadId=1320572

#2314 Felhasználó inaktív   dynax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 07. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2011. 02. 06. 10:32

Ebben sajnos sok dolgot nem értek :(
Én létre hoztam egy port forwardingot a listában csak nem megy , szoval létrehozni tudtam de valamiért mégsem engedi , valoszinuleg valamit még engedélyezni kell . Egy sima routeren megadtam a portot meg a cél ip-t és működött . Itt ez nem elég csak nem tudom mi kell még :(

#2315 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: dynax - Dátum: 2011. 02. 07. 15:34

Ebben sajnos sok dolgot nem értek :(
Én létre hoztam egy port forwardingot a listában csak nem megy , szoval létrehozni tudtam de valamiért mégsem engedi , valoszinuleg valamit még engedélyezni kell . Egy sima routeren megadtam a portot meg a cél ip-t és működött . Itt ez nem elég csak nem tudom mi kell még :(

Ez nem sima router. Általában külön kell konfigurálni:
- adott portot/protokolt
- tűzfal szabályt
- nat szabályt

#2316 Felhasználó inaktív   royce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 09:48

Sziasztok!
Remélem jó helyre, írok. Szóval egy olyan kérdésem lenne, hogy itthon van egy 20 megás netem, és ezt routerrel osztanám szét 2 gép között. (a második gép jelenleg még nem létezik, pár nap kell már csak). És azt szeretném megoldani, hogyha az egyik gépen letöltés van a másiknak ne zavarjon be, ha mondjuk neten játszik. Szerintetek az jó lenne ha mindkét gép elé be lenne kötve 1-1 db 10megabites hub? Van itthon pár régi típusú, és mind 10 megás max, gondoltam használnám, ha müködne így.
Köszönöm a választ előre is!

#2317 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: royce - Dátum: 2011. 02. 12. 09:48

Sziasztok!
Remélem jó helyre, írok. Szóval egy olyan kérdésem lenne, hogy itthon van egy 20 megás netem, és ezt routerrel osztanám szét 2 gép között. (a második gép jelenleg még nem létezik, pár nap kell már csak). És azt szeretném megoldani, hogyha az egyik gépen letöltés van a másiknak ne zavarjon be, ha mondjuk neten játszik. Szerintetek az jó lenne ha mindkét gép elé be lenne kötve 1-1 db 10megabites hub? Van itthon pár régi típusú, és mind 10 megás max, gondoltam használnám, ha müködne így.

Minek? Lehet, hogy a két gép között nem akarsz másolni, de "sose mondd, hogy soha".
A routered belső hálózaton 100-as, vagy 2-300-as sebességet is produkálhat, amennyiben gigabites portokkal rendelkezik.
Egyébként a hálókártya beállításainál is korlátozhatsz 10-re.
A 20 megás neteden 2-3 megás letöltés jön össze. Ha olyan routert veszel, amin linux alapú szoftver van, azt több, a neten található verzióval cserélheted, abban akár lehet állítgatni a sávszélességet.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2318 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: royce - Dátum: 2011. 02. 12. 09:48

Sziasztok!

Ez a router tökéletes hozzá. Olcsó, sávszélességszabályzós.

#2319 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 12. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Little Bit - Dátum: 2011. 02. 12. 15:21

Ez a router tökéletes hozzá. Olcsó, sávszélességszabályzós.

Csak úgy a neve alapján meg nem venném, ha a QOSre célzol, akkor olyan TPLinket kellene venni. Pld.
Make love not Wor.

#2320 Felhasználó inaktív   Little Bit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 02. 12. 15:23

Csak úgy a neve alapján meg nem venném, ha a QOSre célzol, akkor olyan TPLinket kellene venni. Pld.

Tapasztalatból ajánlom.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.