Elküldve: 2007. 02. 17. 02:24
Hellosztok!
Egy másoknak valszeg triviális kérdésem lenne. Kellene egy Ethernet hálót kihúzni két pont között, aminek a távolsága kb. 320-350méter. CAT5 kábelen menne a cucc, tudom, hogy ez gyakorlatilag majdnem háromszor akkora táv, mint amit átvisz a cucc. Kicsit kisérleteztem is, kb. 120méter az amin még átmegy, de mi a biztonság kedvéért 100méterben határoztuk meg a távolságokat, mert eléggé erősen zajos ipari környezetben megy a kábel.
A kérdésem az, hogy mivel lehetne meghosszabbítani a hálót. Egyelőre két lehetőséget mondtak, az egyik, hogy bridgelem. Erre ajánlották, hogy fogjunk valami kisebb switch-et vagy ilyen cuccot, és 100 méterenként tegyünk be egyet. Ennek van értelme ? Nekem eléggé gánynak tűnik a megoldás. A másik ami lenne, az a repeaterek használata. Ezeket a cuccokat nem ismerem, és nem is nagyon találtam ilyen kütyükre árat. Megoldásnak jobban hangzik, viszont erre meg azt olvastam, hogy nem igazán egészséges többet betenni, mert elöbb-utóbb gondok lehetnek.
Mivel ilyen távot nem kellett áthidalni, ezért nem tudom sajnos a megoldást. Megköszönném, ha valaki adna tippet, hogy milyen megoldással lehetne a legmegbízhatóbban átvinni ezt a távot. A sebesség kevésbé lényeges, mert a rajta zajló forgalom az eléggé alacsony, viszont folyamatos kell legyen, és a kábel sajnos CAT5 kábel, mivel ezt húzták be.
Előre is köszi!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.