HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2421 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 24. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 05. 24. 21:02

Sziasztok !

A segítségeteket szeretném kérni egy problémával kapcsolatban. (Remélem jó helyre írok. :) )

ADSL internetelérésem van (15Mbit/1Mbit), ehhez kaptam a szolgáltatótól egy D-Link ADSL2+ modemet. A netet egy TP-LINK TL-WR841N wireless router segítségével osztom meg. Jelenleg minden eszközön tökéletesen elérhető a hálózat és az internet ennek segítségével. Azonban ha vonalbontás van a szolgálató részéről valamilyen okból (általában 24 óránként), majd újraindítás, akkor a router nem csatlakozik automatikusan vissza, csak ha manuálisan újraindítom. Ez azt jelenti, hogy az eszközök ugyan felcsatlakoznak a hálózatra, de nincs internetelérés, csak ha újraindítom a routert (kihúz-visszadug :-D ) . Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen beállítási menüpont alatt keressem az automatikus visszacsatlakozást, mert én nem találom sajnos. Van egy ilyen menüpont, hogy "Connect Automatically" ---> kép, de sajnos így sem csatlakozik vissza bontás után automatikusan. A router kézikönyvében nem találok más beállítást erre vonatkozóan, de ti hátha tudtok segíteni, hogy milyen menüpont alatt keressem ezt. Köszi. :up:

Elvileg ezt kellene, hogy Connect Automatically-ra rakd és akkor jónak kellene lennie. Esetleg próbáld meg a Connect on Demandot és adj meg neki 1400 percet, hátha.

Ha a router felületéről nyomsz neki Connect-et, akkor sem csatlakozik újra? Esetleg meg kellene nézni, van-e újabb firmware, hátha van valami javítás ezzel kapcsolatban.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2422 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 24. 22:09

Elvileg ezt kellene, hogy Connect Automatically-ra rakd és akkor jónak kellene lennie. Esetleg próbáld meg a Connect on Demandot és adj meg neki 1400 percet, hátha.

Ha a router felületéről nyomsz neki Connect-et, akkor sem csatlakozik újra? Esetleg meg kellene nézni, van-e újabb firmware, hátha van valami javítás ezzel kapcsolatban.

Köszi ! :respect: Ha "Connect Automatically"-ra rakom sajnos akkor sem csatlakozik újra, már próbáltam korábban, ahogy írtam. Én is ezt a menüpontot találtam legközelebbinek ahhoz, amit keresnék. Ha a router felületéről nyomok neki egy Connect-et, akkor szépen csatlakozik újra. Ez akkor egy kicsit macerásabb, ha csak mobil eszközzel szeretnék csatlakozni, mivel ekkor nem vagyok gépközelben, vagy az ki van kapcsolva. A legrosszabb, ha torrent letöltés közben jön az esemény, mivel ebben az esetben ugye leáll a kapcsolat, és csak órákkal később veszem észre a hibát. A Connect on Demand beállításokkal majd játszom egy kicsit, hátha. A firmware frissítésre eddig még nem is gondoltam, de megpróbálom azt is. :respect:
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#2423 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 24. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 24. 22:09

Inkább nullákat írjunk, ott is van mögötte. Ha ez nem megy, akkor alul a connect manually, oda nullát, aztán jó idő, mennie kell.
Make love not Wor.

#2424 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 24. 23:42

Inkább nullákat írjunk, ott is van mögötte. Ha ez nem megy, akkor alul a connect manually, oda nullát, aztán jó idő, mennie kell.

Köszi ! Ezeket is kipróbálom.

Ezen kívül már csak a "Port Forwrading" dolog zavar egy kicsit. Itt (Virtual servers) egy service porthoz csak egy IP címet rendelhetek, de az IP cím utolsó számjegyei azonban mindig változnak egy idő után (100, 101, 102, 103, 104), így egy váltás után mindig passzív módba kerülök, amíg nem írom át kézzel a routerben az IP cím utolsó számjegyeit a Port Forwarding részben, amik az adott porthoz kapcsolódnak. Sajnos az adott port csak egyszer szerepelhet a listában, nem lehet a különböző IP címekhez újra megadni az adott portot, mert hibát jelez.

#2425 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 05. 25. 12:52

Köszi ! Ezeket is kipróbálom.

Ezen kívül már csak a "Port Forwrading" dolog zavar egy kicsit. Itt (Virtual servers) egy service porthoz csak egy IP címet rendelhetek, de az IP cím utolsó számjegyei azonban mindig változnak egy idő után (100, 101, 102, 103, 104), így egy váltás után mindig passzív módba kerülök, amíg nem írom át kézzel a routerben az IP cím utolsó számjegyeit a Port Forwarding részben, amik az adott porthoz kapcsolódnak. Sajnos az adott port csak egyszer szerepelhet a listában, nem lehet a különböző IP címekhez újra megadni az adott portot, mert hibát jelez.

Állítsd fixre a géped IP címét, vagy állíts be statikus DHCP-t a géped MAC címével, akkor mindig ugyanazt az IP-t fogja kapni a géped.

Az meg logikus, hogy nem lehet ugyanazt a portot több IP-re átirányítani, hiszen épp az a lényege, hogy az adott portot az adott IP-re nyomja át.

Szerkesztette: potyo 2011. 05. 25. 12:21 -kor

#2426 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 25. 13:02

Állítsd fixre a géped IP címét, vagy állíts be statikus DHCP-t a géped MAC címével, akkor mindig ugyanazt az IP-t fogja kapni a géped.

Az meg logikus, hogy nem lehet ugyanazt a portot több IP-re átirányítani, hiszen épp az a lényege, hogy az adott portot az adott IP-re nyomja át.

Fix IP-vel működik a dolog, köszi. Bár nem is volt olyan egyszerű beállítani, mint gondoltam. (De az is lehet, hogy csak azért, mivel ilyen még nem műveltem ezelőtt. :D )

#2427 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 05. 25. 12:52

... Itt (Virtual servers) egy service porthoz csak egy IP címet rendelhetek, ... Sajnos az adott port csak egyszer szerepelhet a listában, nem lehet a különböző IP címekhez újra megadni az adott portot, mert hibát jelez.

Naná hogy nem. Merthogy a port forward olyasmi, hogy bejön a csomag egy célportra, s a routerben be van állítva, hogy azt a csomagot, amelyik tehát erre a célportra érkezett, melyik IP-nek melyik portjára továbbítsa. Értelemszerűen többet azért nem lehet megadni, mert 1 csomag nem mehet 2 irányba!! Magyarán a beérkező csomagokat nem lehet "szórni". Mert mi is lenne, ha lehetne? Káosz, ugyanis ha már 2 gép várja a csomagokat, ugyanazon a porton, abból keveredés, ütközés, csomagvesztés lesz. Merthogy nem tudni, melyik kérésre melyik csomag jön válaszul. Legalábbis a TCP/IP-nek ezen a szintjén (level2).
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2428 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 25. 17:28

@Warrior :
OK. Így most már tényleg érhető a dolog. A fix IP beállításai közben, a kapcsolódó gépeknél egy ideig elvesztettem a fonalat a DHCP, UPnP, TCP/IP protokoll és a Port Forwarding beállításainak tengerében. Volt hogy még magát a routert sem találtam meg, még a Kaspersky Internet Security is bezavart egy kicsit, hogy ne unatkozzak ezalatt, de szerencsére már sikerült megoldani ezt a port forwarding és fix IP dolgot.

#2429 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 10:35

Sziasztok!
A kérdésem a következő: Van egy LINKSYS WRT54GS v.4 routerem. Eddig ADSL internetem volt, de most bekötöttek egy wifi-s T-Home-os internetet olyan helyre, ahonnan nem tudok kábellel odakötni a gépemhez. Belehet állítani úgy a LINKSYS routert, hogy az vegye a jelet wifi-n és onnan továbbítsa a hálózat többi gépébe? Többek között a QOS redszere miatt is kellene, mert a T-HOME-os CISCO nak nincs ilyen jó szolgáltatása.
Tanácsotokat előre is köszönöm!

#2430 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 05. 29. 11:35

Belehet állítani úgy a LINKSYS routert, hogy az vegye a jelet wifi-n és onnan továbbítsa a hálózat többi gépébe?

Firmware cserével meg lehet, hogy wifin vesz, kábelen tovább adja.
Make love not Wor.

#2431 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 29. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 05. 29. 10:35

Eddig ADSL internetem volt, de most bekötöttek egy wifi-s T-Home-os internetet olyan helyre, ahonnan nem tudok kábellel odakötni a gépemhez.

Belinkelnéd melyik szolgáltatásról van szó?

Szerkesztette: Doky586 2011. 05. 29. 12:40 -kor

#2432 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2011. 05. 29. 11:39

Belinkelnéd melyik szolgáltatásról van szó?

http://www.t-home.hu.../extra/kabelnet

#2433 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 05. 29. 09:43

Firmware cserével meg lehet, hogy wifin vesz, kábelen tovább adja.

Letudnád írni szájbarágósan, hogy hogyan állítsam be? Mellékelem a jelenlegi próbálkozásom

#2434 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 09:14

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 05. 30. 09:15

Ennek melyik része a wifis? Amit adsl-lel lehetett, azt kábelnettel is meg tudod tenni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 05. 30. 09:23

Letudnád írni szájbarágósan, hogy hogyan állítsam be? Mellékelem a jelenlegi próbálkozásom

Én ehhez LinkSysnél nem értek, de vannak itt mások és szaktopik. Mindig más eszközzel oldottam meg.
Make love not Wor.

#2436 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 10:02

Sziasztok!

Újabb hálózati kérdésem lenne :) A kábelnetes (A Cisco 3,0 EPC3925 EuroDOCSIS 2-PORT Voice Gateway) routerről vezetéken kapja az internetet egy ASUS WL-530g router,amit swichként használok. Ebbe van a nyomtató és egy asztali gép csatlakoztatva. Hogyan kell beállítani az Asus routert, hogy lássa a többi gép is (amik a CISCO-ba csatlakoznak) a nyomtatót?

#2437 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 12. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 06. 12. 11:02

A kábelnetes (A Cisco 3,0 EPC3925 EuroDOCSIS 2-PORT Voice Gateway) routerről vezetéken kapja az internetet egy ASUS WL-530g router,amit swichként használok. Ebbe van a nyomtató és egy asztali gép csatlakoztatva. Hogyan kell beállítani az Asus routert, hogy lássa a többi gép is (amik a CISCO-ba csatlakoznak) a nyomtatót?

Asusnak ugye az egyik LAN portjába dugtad a Cisco-t?
Make love not Wor.

#2438 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 06:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 12. 13:18

A Wan portra tettem. Most kipróbáltam, hogy az egyik Lan-ba dugtam a Cisco-ból jövő kábelt, de akkor megszakadt az internet az asztali gépen. Vagy akkor állítani kell valamit az Asus-on?

Szerkesztette: illusion 2011. 06. 13. 06:26 -kor

#2439 Felhasználó inaktív   illusion 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 06:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 12. 13:18

A wan-ra tettem a Cisco-t, mert ha a Lan-ba dugtam, akkor nem kapott internetet az asztali gép. Vagy akkor kell valamit beállítani az Asus-on?

#2440 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: illusion - Dátum: 2011. 06. 13. 07:12

A Wan portra tettem. Most kipróbáltam, hogy az egyik Lan-ba dugtam a Cisco-ból jövő kábelt, de akkor megszakadt az internet az asztali gépen. Vagy akkor állítani kell valamit az Asus-on?

Igen, nem árt letiltani a DHCP-t, illetve az Asus IP címe se essen egybe a Cisco IP címével. Elvileg ennyi elég ahhoz, hogy valóban switch-ként működjön.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.