HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2761 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 02. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 09. 02. 16:04

Döntsd el, hogy havi 600Ft-ért neked megéri-e, hogy egy olyan routered legyen, amihez a szolgáltatód is hozzányúlhat távolról, vagy inkább veszel egy routert, amit úgy állítasz be, ahogy neked tetszik.

Routerem van és marad is. A wifis modem ingyen van (választható). a 600,-Ft egy USB donlge vevőre vonatkozik, amit a PC-be dughatsz.

Szerk: Most látom, hogy tényleg 600,-Ft, de új előfizetés esetén 0,-Ft.

Szerkesztette: FifiTheReal 2012. 09. 02. 17:42 -kor

#2762 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 02. 18:34

Ez volt az alapgondolat, hogy a wr1043ND szolgál továbbra is wifis routerként, ebben meg letiltanám.

Lehet, hogy nem voltam világos, tehát a kérdés lényege az volt, hogy a wifis modem jobb lehet-e (stabilabb fw és erősebb hardware), mert ha igen, akkor inkább azt kéri az ember annak ellenére, hogy a wifi részét nem is használja. Bocs, ha félreérthető voltam.

Ha úgyse használod, akkor inkább ne is legyen benne. A villanyt te fizeted.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#2763 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 02. 17:37

Szerk: Most látom, hogy tényleg 600,-Ft, de új előfizetés esetén 0,-Ft.

0Ft vagy 0Ft mondjuk egy éven keresztül? Ilyen elvileg nem látszik a upc lapján, de ki tudja...

Van viszont ilyen, nem tudom, ez érint-e:

Idézet

Eszközcsere adminisztrációs díj: 2540 Ft
A upc internet-szolgáltatás igénybevételekor amennyiben csomagmódosítás vagy upc wifi opció megrendelése esetén az Előfizetőnél kihelyezett eszköz cseréje szükséges, eszközcsere adminisztrációs díj kerül felszámításra az ÁSZF 3. számú melléklete alapján.

#2764 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 09. 02. 17:38

Ha úgyse használod, akkor inkább ne is legyen benne. A villanyt te fizeted.

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2012. 09. 02. 18:18

0Ft vagy 0Ft mondjuk egy éven keresztül? Ilyen elvileg nem látszik a upc lapján, de ki tudja...

Meggyőztetek és megerősítettétek az első gondolatom, bűnös gondolataim pedig elűztétek: nem kell a wifis modell. ;)

#2765 Felhasználó inaktív   sillus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:06

Sziasztok. totál kezdő vagyok, volt egy próbálkozásom, de sikertelen, ha tudtok segítsetek.
Van egy ruther-ünk amiről 4 felé utp kábellel megy a net, az én gépemhez is jön egy ilyen kábel, jó a net, nem ez a gáz, hanem hogy a szobámba van még egy laptop, és szerettem volna ha mind 2 gépen van netem, ne keljen mindig a kábelt ide oda dugdosnom, ezért vettem egy utp kábel elosztót+ 2 rövidebb ethernet kábelt, összedugom hogy hu de jó lesz, de aztán semmi, csak akkor jön át a jel az elosztón ha csak az egyik rövid kábelem van bedugva, de így semmivel sem vagyok előrébb... lehet alapból hülyeség volt feltételeznem hogy így jó lesz, vagy van rá megoldás hogy két felé osszam a netem? köszi

#2766 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: sillus - Dátum: 2012. 09. 06. 20:06

Sziasztok. totál kezdő vagyok, volt egy próbálkozásom, de sikertelen, ha tudtok segítsetek.
Van egy ruther-ünk amiről 4 felé utp kábellel megy a net, az én gépemhez is jön egy ilyen kábel, jó a net, nem ez a gáz, hanem hogy a szobámba van még egy laptop, és szerettem volna ha mind 2 gépen van netem, ne keljen mindig a kábelt ide oda dugdosnom, ezért vettem egy utp kábel elosztót+ 2 rövidebb ethernet kábelt, összedugom hogy hu de jó lesz, de aztán semmi, csak akkor jön át a jel az elosztón ha csak az egyik rövid kábelem van bedugva, de így semmivel sem vagyok előrébb... lehet alapból hülyeség volt feltételeznem hogy így jó lesz, vagy van rá megoldás hogy két felé osszam a netem? köszi

Van.
Menj be egy számtech boltba és kérj egy switch nevű eszközt.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2767 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: sillus - Dátum: 2012. 09. 06. 20:06

ezért vettem egy utp kábel elosztót+ 2 rövidebb ethernet kábelt, összedugom hogy hu de jó lesz, de aztán semmi, csak akkor jön át a jel az elosztón ha csak az egyik rövid kábelem van bedugva, de így semmivel sem vagyok előrébb... lehet alapból hülyeség volt feltételeznem hogy így jó lesz, vagy van rá megoldás hogy két felé osszam a netem? köszi

Őőőő, ez nehéz lesz ebben a formában. Ráadásul Y kábeles elosztóból én csak olyat láttam, aminek a véghébe 2 patch kábelt kell dugni, az Y szimpla vége viszont fali aljzatba csatlakozna. Az ethernet 4 eret használ, ez simán szétbontja 2x4 érre a csatlakozást. Így routerből 2 kábel megy bele, az a falialjzattól 1 kábelen megy tovább, majd a gépek előttre is kell, amiből 1-1 kábel megy a gépekbe.
Make love not Wor.

#2768 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:14

Tess, rajz:

Csatolt fájl  splitter.jpg (18,73K)
Letöltések:: 21
Make love not Wor.

#2769 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 06. 20:14

Tess, rajz:

Csatolmány splitter.jpg

Ez tetszik, ilyenről nem is tudtam, hogy van...

Sillusnak azért nem jó, mert a képen Hub/Switch-el kelölt oldalon neki fixen 4 foglalt aljzata van csak a routeren...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2770 Felhasználó inaktív   sillus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 19:47

szóval van egy routher amiből 4 felé megy a net, igy kerül egy kábel az én szobámba, amiből szeretnék kettőt csinálni. ilyet vettem ehhez Képcsak mégse jött össze...

#2771 Felhasználó inaktív   sillus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 20:05

Még annyi, hogy van ez a switch eszköz, ebbe egyszerre bedugom mind a három kábelem, és akkor "átmegy" a net az összes kábelen? vagy meg van adva hogy a "fő" kábelt melyik helyre dugjam?
illetve hogy akkor a vásárolt elosztóm nem jó semmire? köszi :)

#2772 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: sillus - Dátum: 2012. 09. 06. 20:47

szóval van egy routher amiből 4 felé megy a net, igy kerül egy kábel az én szobámba, amiből szeretnék kettőt csinálni. ilyet vettem ehhez csak mégse jött össze...

Ezzel nem is fog. VKP már mondta a megoldást: kell venned egy switch -et. Abba bedugod a routerből jövő UTP kábelt és majd leosztja neked a netet 2-4 felé. A legkisebb amit kapsz a 4 portos switch lesz.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 09. 06. 20:09 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2773 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: sillus - Dátum: 2012. 09. 06. 20:47

szóval van egy routher amiből 4 felé megy a net, igy kerül egy kábel az én szobámba, amiből szeretnék kettőt csinálni. ilyet vettem ehhez

Ez ISDN telefonhoz való.
Make love not Wor.

#2774 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 21:42

Ne bonyolítsd má' az életét, vesz 2k pézér egy legolcsóbb switchet és boldog lesz.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2775 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 06. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 06. 20:24

Ez tetszik, ilyenről nem is tudtam, hogy van...

Sillusnak azért nem jó, mert a képen Hub/Switch-el kelölt oldalon neki fixen 4 foglalt aljzata van csak a routeren...

Addig jó, amíg kevesen használják.
Csak végszükség esetén ajánlott. vagy akkor sem, ha gigás lant akartál használni. (annak ugyanis kell mind a 8 ér)
Létezik két PC, két telefon, ill. egy PC - egy telefon verzióban is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2776 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 07. 04:48

Sziasztok a segítségeteket kérném, lehet, hogy rossz topicba írok de talán ez pörög a leggyorsabban.

A problémám:
Eddig az Ínvitelnél voltam Internet előfizető egy (8192/512) – es sebeségü ADSL nettel. Ebből a sebeségböl PC-n mérve maradt kb. (6900/412) 20-as ping mellet. Playstation 3-on bemérve meg (5600/128) maradt csak. A Playstation 3-on játszva a Modern Warfare 3 nál nagyon nagy hátrányba voltam a kicsi feltöltési sebesség miatt, nagyon neheze tudtam csak leszedni az embereket, szemtől szembe többnyire esélyem sem volt.
Azért hogy ezen is javítsak átmentem egy másik szolgáltatóhoz, aki nagyobb feltöltési sebességü kábeles nett-et (8192/2048) kínált a lakhelyemen. Az új nett-el Budapestre PC-ről rámérve (7710/1900) sebesség maradt 7ms ping mellet. Nyugat-Európára is rámérve szinte mindenhol 40-45 ping alatt vagyok. Playstation 3-on mérve 6900/1600 sebességem marad. Ez több mint tízszeres feltöltési sebesség a korábbi Inviteles nettemhez képest PS3-on.
Ennek ellenére az Mdoern Warfare 3 szinte játszhatatlan, anyira LAG-ol hogy az hihetetlen. Gyakorlatilag van úgy, hogy nem tudok, bemeni egy ajtón, futás közbe két-három métereket dobál jobbra-balra hátra vagy előre. Szinte játszhatatlan. A korábbi nettemmel soha nem volt Lag, viszont ott meg nagyon nagy késésben voltam.
Szerintem valami router vagy hálózati bealítási problémám lehet, ha valakinek van valami ötlete, az segíthetne, hogy milyen bealításokat kéne megnéznem vagy bealítanom.

A kábelmodem típusa: ARRIS TM601B, ehez csatlakozik egy router (Dlink DIR600) amely routerrel kétfelé van osztva a nett (PC és Playstation3). A szolgáltató felé a Dlink DIR 600-as router Mac adresse van megadva.
Az eszközök kábelel vannak összekötve, Wi-Fi hálozat nincs is beállítva.

A router gyári beállításon van, amely beállítás így néz ki:

EnableDNS Relay: engedélyezve

Enable DHCP: engedélyezve
Port Forwarding nincs beállítva (próbáltam úgy is hogy megnyitottam a játék által használt portokat úgy is lagolt)

QoS Engine nincs engedélyezve

MAC Filter OFF

Enable SPI: engedélyezve (probáltam kikapcsolva is ugy sem lett jobb)

DMZ nincs engedélyezve (próbáltam ugy is hogy a Playstation 3-nak fix ip címet állítottam be majd erre az ip címre engedélyeztem a DMZ-t, de ez sem segített)

Enable UPnP: engedélyezve

Enable WAN Ping Response : nincs engedélyezve

Enable Multicast Streams : nincs engedélyezve

Előre is kösz a segítséget.

#2777 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: haarmaan - Dátum: 2012. 09. 07. 05:48

Előre is kösz a segítséget.

Mit szeretnél? Hiába is állogatod, a vonal ilyen, ha 400 kilobit felfelé és akármilyen ping, akkor olyan. Ráadásul az a 20 még néha nem is mondható soknak.
Make love not Wor.

#2778 Felhasználó inaktív   sillus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 06. 21:09

Ezzel nem is fog. VKP már mondta a megoldást: kell venned egy switch -et. Abba bedugod a routerből jövő UTP kábelt és majd leosztja neked a netet 2-4 felé. A legkisebb amit kapsz a 4 portos switch lesz.

oké, köszi mindenkinek!

#2779 Felhasználó inaktív   haarmaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 07. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 07. 11:20

Mit szeretnél? Hiába is állogatod, a vonal ilyen, ha 400 kilobit felfelé és akármilyen ping, akkor olyan. Ráadásul az a 20 még néha nem is mondható soknak.

„Mit szeretnél?” Valami megoldást.

„Hiába is állogatod, a vonal ilyen” Kösz ez egy nagyon hasznos segítség volt.

Tehát mégegyszer:

Korában az Invitelnél voltam egy ADSL (8192/512)-es vonallal. Amiből PC-n bemérve maradt (6900/412) sebesség 20-as ping mellet.

A jelenlegi nettem egy(8192/2048)-es kábel-net. Amiből PC-n bemérve marad (7710/1900) sebesség 5-10-es ping mellet.

Tehát hogy értsd, hogy mit akarok
A letöltési sebességem növekedet a korábbihoz képest kb. 10%-ot.
A feltöltési sebességem durván a 450%-ot növekedet a korábbihoz képest.
A ping érték durván a felére eset vissza.
Ennek ellenére gyakorlatilag az online FPS játékok PS3-on játszhatatlanok lettek a Lag miatt. Ráadásul az Inviteles vonalamnál nem voltak ilyen problémák.

Egy gyorsabb, nagyobb sebességü, és jobb ping értékekkel rendelkező csomagra váltottam, ahol a feltöltési sebességem több mint 4 X nagyobb lett (online FPS-nél ez az érték az, ami igazán számit) De ennek ellenére az MW3 játszhatatlan lett a LAG miatt.
Ennek szeretném tudni az okát, hogy mi lehet a hiba.

Remélem így érthető?

#2780 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 07. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: haarmaan - Dátum: 2012. 09. 07. 16:33

Ennek ellenére gyakorlatilag az online FPS játékok PS3-on játszhatatlanok lettek a Lag miatt. Ráadásul az Inviteles vonalamnál nem voltak ilyen problémák.

Egy gyorsabb, nagyobb sebességü, és jobb ping értékekkel rendelkező csomagra váltottam, ahol a feltöltési sebességem több mint 4 X nagyobb lett (online FPS-nél ez az érték az, ami igazán számit) De ennek ellenére az MW3 játszhatatlan lett a LAG miatt.
Ennek szeretném tudni az okát, hogy mi lehet a hiba.

Remélem így érthető?

Mibel nem közvetlen kapcsolatod van, és nem írtad, ahogy ez a sebesség meddig érvénye,s szolgáltatói hálózaton belül, gatewayen belül, országon belül, ha Európán belül akkor milyen irányba, ésatöbbi. A routered éa a kiszolgáló szerver közt még simán lehet fél kontinens távolság, abban 10-20 aktív eszköz, amin átmegy. Mindegyikhez tudni kellene ping értéket, valamint sávszélt az adott protokolra, utána lehet megfejteni, hogy merre lassú és miért nem.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.