HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#2741 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 18. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: hapi - Dátum: 2012. 07. 18. 19:14

Lehetséges két linksys wrt54gl routert wireless mód "összekötni" moddolás nélkül, és ha úgy nem akkor moddolva? Az egyik internetét és hálózatát kéne látnia a másiknak egy házzal odébb. A jelet fogni, de nem tudom a beállításokat...

Moddig nélkül lehet megoldani, DD-WRT-vel vagy Tomato-val érdemes próbálkozni ha az adott hardver verzió támogatott.
Ajánlott ha mind a két eszközre ugyan azt a firmware verziót teszed fel.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2742 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2012. 07. 18. 18:20

Moddig nélkül lehet megoldani, DD-WRT-vel vagy Tomato-val érdemes próbálkozni ha az adott hardver verzió támogatott.
Ajánlott ha mind a két eszközre ugyan azt a firmware verziót teszed fel.

A moddingot úgy értettem hogy firmware csere nélkül :) DD-WRT-vel lehet arra látok elég részletes leírást, csak félek egy kicsit hogy nem sikerül a firmware csere... ezért ha lehet anélkül működhet e?

#2743 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: hapi - Dátum: 2012. 07. 18. 19:45

A moddingot úgy értettem hogy firmware csere nélkül :) DD-WRT-vel lehet arra látok elég részletes leírást, csak félek egy kicsit hogy nem sikerül a firmware csere... ezért ha lehet anélkül működhet e?

Gyári firmware-ben csak nagyon kevés router képes egy másik wifi hálóra rákapcsolódni és tovább osztani.
Nem kell félni a firmware moddigtól, neten sok leírás és segítséget lehet találni akár egy elrontott firmware cserére is, néz be IDE.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2744 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: hapi - Dátum: 2012. 07. 18. 19:14

Lehetséges két linksys wrt54gl routert wireless mód "összekötni" moddolás nélkül, és ha úgy nem akkor moddolva? Az egyik internetét és hálózatát kéne látnia a másiknak egy házzal odébb. A jelet fogni, de nem tudom a beállításokat...

nem hiszem, hogy a wrt54 gyári fw tud-e client mode-ot, ugyanis az kell hozzá. Az egyik lesz a router, a másikat felkonfigolod kliensnek, csatlakoztatod hozzá és örülsz. Természetesen a jelerősség lehet problémás. Egyébként rengetegszer kitárgyaltuk már ezt vagy ebben a topic-ban, vagy a vezeték nélküli lan-osban.

ja, és jó pénzért meg is csináljuk, persze csak ha kihajítod a linksys-t és veszel helyette tplinket :D
(ez nem Neked szól, sokan érteni fogják szerintem :))

Szerkesztette: xclusiv 2012. 07. 18. 21:01 -kor

#2745 Felhasználó inaktív   vilou 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 18. 21:54

Sziasztok!

a segítségeteket szeretném kérni. nem vagyok nagy pc bűvész ,de gondoltam egy használati útmutató nem fog még ki rajtam...tévedtem
vettem ma egy tplink wr150kit routert. összedugtam géppel, modemmel, követtem a leírást , ennek ellenére amikor az install driver&utility for adapter c. lépés végén kiírja hogy the device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system. Insert or reinsert. kb. sejtem mit takar az üzenet, de nem jövök rá, hogy mi a hiba és mi a teendő.

előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Üdv

#2746 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 26. 21:55

Sziasztok!
Feltünt hogy a házimozi cucc felé a vezetékes ethernet hálózatom lassú. Egyik oldalon egy TL1043 router van másik oldalon egy 100-as TL switch a kettő közt ~25m cat5e kábel. a csatlakozókat a T-568B szerint szereltem fel. Sajnos a sebesség csak max.16-20 Mbps, emiatt egyes HD filmek lejátszása akadozik, mások és az SD filmek jól mennek.

Szerintetek mi a hiba?
- a csatlakozókat kössem át T-568A szerintire ?
- hibás a kábel? nem lenne egyszerű kicserélni. csak ha biztos lennék benne, akkor mernék belefogni. mérni lehet? (célhardwer nélkül csak PCvel)
- eltévesztettem valamelyik bekötést? dehát működik. csak lassan.
- gagyi a TpLink és nem hajtja meg rendesen e hosszú kábelt?

mivel a kábelre nem csatlakozik PC ezért nem tudom 10-el vagy 100-as módban megy jelenleg.

#2747 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 26. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 26. 22:55

mivel a kábelre nem csatlakozik PC ezért nem tudom 10-el vagy 100-as módban megy jelenleg.

TPlink nem szokott gagyi lenni, de persze az is elromolhat. Kábel kötése majdnem mindegy, ha mindegyik fele B, akkor az jó, ha mindegyik A, akkor az is. Lehet mégis elkötötted, vagy szar az aljzat.

Kábel nem lehet hosszú, 90 méter körül mozog a szabvány. Kötés rendes, jólrajt van? Kábel jóféle? Dugózott, vagy nyomott? Sodort, vagy tömör réz? Biztos réz, nem acél a közepe?
Make love not Wor.

#2748 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 16:23

A routert és a kábelt leteszteltem egy netbookal. 100-as módot tudta. simán 80Mbps felett ment a másolás, így máshol keresem a hibát..

#2749 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 27. 17:23

A routert és a kábelt leteszteltem egy netbookal. 100-as módot tudta. simán 80Mbps felett ment a másolás, így máshol keresem a hibát..

Ez még nem biztos, de lehet a médiacuccod is ennyi tbír, célhardverből már láttunk ilyeneket, ha egyéb esetben jól néz ki. Vagy a netbook nem gigabites, médiacenter meg az lenne.
Make love not Wor.

#2750 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 26. 22:55

Sziasztok!
Feltünt hogy a házimozi cucc felé a vezetékes ethernet hálózatom lassú. Egyik oldalon egy TL1043 router van másik oldalon egy 100-as TL switch a kettő közt ~25m cat5e kábel. a csatlakozókat a T-568B szerint szereltem fel. Sajnos a sebesség csak max.16-20 Mbps, emiatt egyes HD filmek lejátszása akadozik, mások és az SD filmek jól mennek.

Szerintetek mi a hiba?
- a csatlakozókat kössem át T-568A szerintire ?
- hibás a kábel? nem lenne egyszerű kicserélni. csak ha biztos lennék benne, akkor mernék belefogni. mérni lehet? (célhardwer nélkül csak PCvel)
- eltévesztettem valamelyik bekötést? dehát működik. csak lassan.

hajitsd ki a szazas switchet a jatekbol es dugd direktben a masik oldali gepet a tplinkre meno kabelre.
Akkor a switchek kozotti 1G/100m baszkodas nem fog bezavarni. Vagy minden szazas vagy minden gigabit. Keverve nem sok jot szul.

#2751 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 30. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 27. 17:33

Ez még nem biztos, de lehet a médiacuccod is ennyi tbír, célhardverből már láttunk ilyeneket, ha egyéb esetben jól néz ki.

Én is erre tippelek. Vagy így bír dekódolni, vagy ennyit bír átvinni a hálón, vagy ennyit bír átvinni a hálón dekódolás közben.
Persze bármi más is lehet, de ez a legvalószínűbb.

#2752 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 17:28

Sziasztok!

UPC internet szolgáltatását fogom majd igénybe venni és az érdekelne, hogy ha wifi képes kábelmodemet választok, az jó-e nekem?

Van egy TP-LINK WR1043ND routerem openwrt-vel és azt szeretném továbbra is használni, csak az érdekel, hogy a wifis modem jobb
választás-e (megbízhatóbb, jobb teljesítmény stb.) vagy kérjem a wifi nélkülit, hisz eggyel kevesebb funkció, így kevesebb a
hibalehetőség is.

Tartalék wifi-nek sem lenne rá szükség, mivel van tartalékban routerem is.
Szóval a UPC által használt modemekkel van valakinek itt tapasztalata?

Előre is köszönöm a válaszokat!

#2753 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 01. 18:28

UPC internet szolgáltatását fogom majd igénybe venni és az érdekelne, hogy ha wifi képes kábelmodemet választok, az jó-e nekem?

Nem kell az Neked, de nem vagyok benne biztos, UPC ad egyáltalán wifis modemet?
Make love not Wor.

#2754 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 17:34

Nem kell az Neked, de nem vagyok benne biztos, UPC ad egyáltalán wifis modemet?

Fiber power 50/120 csomagokhoz lehet választani: Cisco EPC3925

#2755 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 01. 18:45

Legyen NEM WiFis, a WiFit meg majd viszi a 1043ND.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2756 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 01. 18:04

Legyen NEM WiFis, a WiFit meg majd viszi a 1043ND.

Ezt tapasztalatból mondod, mert van vele valami probléma vagy csak az általam is használt józan paraszti ész mondatja veled?

A wifi-t persze továbbra is a tp-link szolgáltatja, csak azért érdeklődőm, mert ha nulla forintért egy jobb eszközt kapok akkor miért ne azt választanám majd.

#2757 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 02. 10:46

Ezt tapasztalatból mondod, mert van vele valami probléma vagy csak az általam is használt józan paraszti ész mondatja veled?

A wifi-t persze továbbra is a tp-link szolgáltatja, csak azért érdeklődőm, mert ha nulla forintért egy jobb eszközt kapok akkor miért ne azt választanám majd.

Józan paraszti ész. Abba a csicsóba távolról bele bír mászni a szolgáltató, firmware frissítés izébizé.
Láttunk már itten csodákat, flémek is voltak.

Ki kell próbálni, ha úgy rendeled, max. letiltod.

------------------------

szerk: annak a cuccnak beépített antennái kellenek, hogy legyenek. A TP-Link külső antennával erősebb jelet bír küldeni. A 841N/ND két réteg vasbetont is átordít a hegyen, nyugodtan tudok netezni a pincéből is Szigligeten, ha ott vagyok éppen.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 09. 02. 12:02 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2758 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 02. 10:46

T-ből kiindulva az is buta, mint a tök, oszt volt amelyikben egy port forwardot sem tudtál beállítani, de torrentől is simán magába borult. Wifije meg csak simán gyenge volt.
Make love not Wor.

#2759 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: FifiTheReal - Dátum: 2012. 09. 01. 17:45

Döntsd el, hogy havi 600Ft-ért neked megéri-e, hogy egy olyan routered legyen, amihez a szolgáltatód is hozzányúlhat távolról, vagy inkább veszel egy routert, amit úgy állítasz be, ahogy neked tetszik.

#2760 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 02. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 02. 11:41

Ki kell próbálni, ha úgy rendeled, max. letiltod.

Ez volt az alapgondolat, hogy a wr1043ND szolgál továbbra is wifis routerként, ebben meg letiltanám.

Lehet, hogy nem voltam világos, tehát a kérdés lényege az volt, hogy a wifis modem jobb lehet-e (stabilabb fw és erősebb hardware), mert ha igen, akkor inkább azt kéri az ember annak ellenére, hogy a wifi részét nem is használja. Bocs, ha félreérthető voltam.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.