HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban II.

#381 Felhasználó inaktív   goembi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:38

köszi, vaterán próbálkozom
az a furcsa, hogy tök olcsón sem kell senkinek, mert az új áráért értem hogy mért nem.
na mindegy, hátha valakinek jól jön. egyébént meg itt rohad meg a szobámban  :)

#382 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 10:13

Idézet: goembi - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 17:38

köszi, vaterán próbálkozom
az a furcsa, hogy tök olcsón sem kell senkinek, mert az új áráért értem hogy mért nem.
na mindegy, hátha valakinek jól jön. egyébént meg itt rohad meg a szobámban  :)

Altalaban a kovetkezo okobol kifolyolag:
- csak egy gyarto termekeivel foglalkozik
- nem ertenek hozza igy ha eladnak ott alnanak mint a balam szamara
- az VoIP egyre tobb nem tetszest valt ki a cegekbol mert elegge lerontottak a nevet dilentans szolgaltatok es telepitok
- akarmilyen kozpont is legyen analog ISDN VoIP hasznaltak eledhatatlanok cegeknek, maganszemelyek meg nem vesznek ha igen akkor is inkabb ujjat
Az informatika atok de jo hogy van.

#383 Felhasználó inaktív   SamRivers 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:51

Sziasztok!

Olyan oldalt, boltot keresek, ahol lehet kapni irodai-hálózati kiegészítőket. Konkrétan a problémám:

Informatikusként dolgozom egy multinál. Van egy meetingroom egy nagy kerek asztallal (egyébként négyzet). Van bent egy 32-es router patch kábelekkel. Azért tettem oda, hogy ha QMM vagy bármilyen meeting van akkor a userek a laptopjaikkal elérhessék hálót, lotusban replikálhassanak, azonnal prezentálhassanak bármit. Tök jó, örültek neki. A probléma viszont az, hogy bent középen az asztalnál óriása kábeldzsungel van. Ez még nem is lenne baj, csak a kábelvégződéseket mindig bedobálják középre. A következő meetingeseknek meg halászniuk kell a vezetékeket, stb.

Olyan megoldás kéne ami megfogja a kábelt. Az asztal belső szélére lehet ragasztani és nem engedi, hogy beessen a kábel. Látott már valaki ilyesmit? Esetleg lehet ilyet kapni valahol?

#384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:58

Idézet: SamRivers - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 11:51

Olyan megoldás kéne ami megfogja a kábelt. Az asztal belső szélére lehet ragasztani és nem engedi, hogy beessen a kábel. Látott már valaki ilyesmit? Esetleg lehet ilyet kapni valahol?

Lehet. Office Depot meg lehet prübálni, de fene tudja milyen elszállt ára van, ha Oktogon útbaesik, akkor tudok ilyesmiket adni, bár a saját öntapadójuk nem sokat bír, én megtámogatom csavarral, vagy egyéb ragasztóval is.

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 10:58

Meg ez:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#386 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 08:18

Ebböl van nekem 2db eladó KS-180-C 8+1 -port 10/100 SOHO Switch egybe füzhető igy 15 gépet lehet rá kötni .
eladnám már nincs rá szükságem 5000ft a kető egyben. Régeben arénáztunk vele a faluban 250m utszakaszt kötötem vele össze igaz 3db -al mert nálam még üzemel 1db. Mamár inkáb Wlant használunk. dobjatok egy mailt hakell. vagy msn vagy skipe amit akartok

Csatolt fájl:

msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 20:54

Na, informatikus micsinázik húsvétkor? Locsolkodás helyett is életművet épít, mert ez ilyen ja. Azért ekkorát bepatchelni, kimérni, összerakni, befűzni az a nem gyenge hirtelen, főleg ha volt már szekrény a helyén 24 órásban üzemelő gépparkkal, meg szerverekkel, bérelt vonal betűzve, meg a többi:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#388 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 09:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 21:54

Na, informatikus micsinázik húsvétkor? Locsolkodás helyett is életművet épít, mert ez ilyen ja. Azért ekkorát bepatchelni, kimérni, összerakni, befűzni az a nem gyenge hirtelen, főleg ha volt már szekrény a helyén 24 órásban üzemelő gépparkkal, meg szerverekkel, bérelt vonal betűzve, meg a többi:

Szétszedte!!! :omg:
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#389 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 12:31

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 10:47

Szétszedte!!! :omg:

Jóhogy, karom erős, szívem bátor, kapja be amoderátor  :D

Azért érdekes volt, patchkábeleket már csak randán behajigáltam elölről, fene sem akart 3 napot ott húsvétolni, többi cucc meg a szoba túlvégében, odáig meg ezerféle kábel, hogy a szekrény körül el lehessen férni.

Szekrény odarakása is érdekes volt, fél kézzel pont meg lehetett annyira dönteni, hogy lábbal a Nortelt betoljam alá támasztéknak  :cool:

Belseje már jó, oszt 1 hét múlva tán rendesen kész is lesz, akkor lehet csodálkozni, szerverek alól is kihajítottam a polcot, ott vannak kupacban keresztbenkasban az ablak alatt.
Make love not Wor.

#390 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 13:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 21:54

Na, informatikus micsinázik húsvétkor?

Locsolkodik, vagy locsolja a torkat. :)

Idézet

Locsolkodás helyett is életművet épít, mert ez ilyen ja.

Az informatikus nemhogy husvetkor, de  akar egy atlagos munkanapon, mondjuk szerdan delutan fel negykor is elegge rosszul viseli, ha a "szerelo" azt mondja neki, hogy bent kellene meg egy-ket orat maradni, mert pl. "meg be kell kotnom vagy tucatnyi vegpontot, es le is kellene ellenorizni a rendszer mukodeset". 

Talan ez banto velemenynek tunik, de vannak rossz tapasztalataim.  :-(

Vagy esetleg mast ertunk az "informatikus" alatt  ?

#391 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 13:48

Felsorolnám, hogy mi esik rosszul
15:20 Elköszönnek az irodisták, hogy "Viszlát reggel"
16:00 Megjön a takarítónő "Miért nem hagynak engem dolgozni ezek a hülyék" felkiálltással
20:00 Elmegy a takarítónő "Magával is jól kib@sztak" vigyorral a képén
21:45 Megjön az éjjeliőr "Van magánál valami papír, hogy ittlehet, vagy hívjam a rendőrséget?"
06:00 Elmegy az éjjeliőr "Anyádért nem hagytál aludni" arckifejezéssel
07:45 Megjönnek a titkárnők, "De édes, hogy már dolgozik" mosollyal
08:30 Megjön a főnök, "Hát maga is egy pancser, hogy még mindig ittvan"....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:22

Idézet: VKP - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:48

08:30 Megjön a főnök, "Hát maga is egy pancser, hogy még mindig ittvan"....

Vagy éppen 07:30-kor megyek haza, oszt majdnem estig alszom, 2 nap múlva jön a diszkrét levél, hogy azért 10-re lehetőleg mindenki érjen be dolgozóba.
Make love not Wor.

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:25

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:41

Talan ez banto velemenynek tunik, de vannak rossz tapasztalataim.  :-(

Vagy esetleg mast ertunk az "informatikus" alatt  ?

Itt én voltam a szerelő, 47U racket tokvonóval szétbontani, összerakni, patchpanelek cseréje, estébé, oszt persze mailszerver is lóg rajt, hiába van elvileg sok napos üzemszünet, csak megkérdezgetik a népek, hogy "de nem-e lehetne-e, hogy csak az én gépem"

így bérelt vonal+ADSL kitép, sarokban összerak, routerek/szerverek ráakaszt, működést ellenőriz, ahova csak 1-1 uplink megy a racktől, azt bedug, működést ellenőriz, majd _minden gép+telefon kihúz_, aztán lehet nekilátni hümmögni. Ez már elve fél nap volt, oszt a dekstopok azok ugye álltak rendesen, de nem mennek a telefon átirányítások sem, meg semmi.
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 22:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 21:25

így bérelt vonal+ADSL kitép, sarokban összerak, routerek/szerverek ráakaszt, működést ellenőriz, ahova csak 1-1 uplink megy a racktől, azt bedug, működést ellenőriz, majd _minden gép+telefon kihúz_, aztán lehet nekilátni hümmögni. Ez már elve fél nap volt, oszt a dekstopok azok ugye álltak rendesen, de nem mennek a telefon átirányítások sem, meg semmi.

Ahogy ezt elnézem, Te se pihentél az ünnepek alatt.  :smoker: Én meg végig kódoltam Cében, mert az jó.  :Đ
Szívesebben tölteném ilyen kétkezi dolgokkal az időmet, vagy pihenni.  :) Bár most erősen kell az egyetemre koncentrálni, szeretnék progból (Juhász Picinél :cool: ) átmenni.

#395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 22:09

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 23:05

Ahogy ezt elnézem, Te se pihentél az ünnepek alatt.  :smoker: Én meg végig kódoltam Cében, mert az jó.  :Đ
Szívesebben tölteném ilyen kétkezi dolgokkal az időmet, vagy pihenni.  :)

Cében? Esetleg meló, vagy egyetem mellette ilyen trainee jellegű állás nem érdekel? Kétkezi munka meg jó, el lehet fáradni a végére, de legalább nem gép előtt szögelsz ezerrel. De azért végpontoknál lehet rohangászni rendesen, ha 3 emeletes a cég :-)

Majd hétvégén pihenek, pénteken elvileg Münchenbe megyek, szombat reggelre visszaérek, szombaton rokon csajnak szülinapi zsúr, vasárnap du felkelek, hazajövök, kezdődik a daráló. Szar az egész, csak azért gürcölök, hogy meg legyenek a csekkek, blááá.
Make love not Wor.

#396 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 22:48

Jaja, sima ansi C. Riogatnak minket mindenféle bukási statisztikával, valami csak van benne, mert a legnagyobb előadóba első órán be se fértünk... Sokan már fel is adták, hogy majd jövőre, most meg koncentrálnak a többire. Én még azért hajtok, mégiscsak 4 tantárgy épül rá következő félévben. Most csütörtökön lesz a második zh, azután kiderül, hogy van-e esély megszerezni az aláírást.  :strong:

Inasnak mennék ja. Ha ebben a félévben még nem is, de utána már muszáj lesz. Mert a gyakorlatot egyetemen nem nagyon tanulunk. És hiába olvasgatok doksikat, nem marad meg úgy bennem, mintha látnám is működni. Az egyetem az prioritást élvez, mert kell az a hülye papír mindenhova és időben akarok végezni vele, szóval csak annyit csinálnék hétközben ami még nem akadályoz.

Másik meg, hogy Debrecenben vagyok hétközben, Te meg pesten. Itt meg semmi kapcsolat, ilyesmi. Hétvégén meg otthon Miskolcon pihenek.
Ha nyárra el tudok intézni valami szállást pesten, akkor gondolom hozzátok is felnézhetnék néhány hétre. De ez meg neked szar, mert elején csak hátráltató tényező vagyok, hozzászokási idő, lassabban csinálom, meg ilyenek.

#397 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 23:02

Idézet: ec-1752 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:41

Locsolkodik, vagy locsolja a torkat. :)

Hja, kozben komplett WinXP ujratelepites anyamnal, mert mar karacsonykor diagnosztizaltam, hogy egyaltalan nem megy a nalafelejtett gepemen a net, es nem birom beizzitani az ISDN-t.

Ugyhogy elore keszultem, Win+Office CD, pendriveon amit elertem osszes Windows frissites (~160 patch=260MB, letolteni legalabb fel nap lenne 64kbittel), eszkozokhoz driverek, stb.
Ugyhogy kezzel 160x duplakatt, licenszet elfogadom, tovabb, befejezes, kozben masik kezzel sor emelget.
Utana kozolte a pendriveon talalt Radeon driver, hogy .net 2.0 framework nelkul o egy tapottat se mozdul.
Anyad, kene egy rendes driver, nem ilyen ujhullamos szar.

ISDN terminaladapterhoz letoltott driver is beszolt, hogy bocsi, de o csak egy update, hol az eredeti CD.
Na, akkor felkomaban keressuk meg a CD-t, amit karacsonykor a gepben felejtettem, de a hulye hugom azota kivette, es nana, hogy nem a tokjaba tette vissza.

Most ott tartok, hogy a net mar mukodik :)
Most mar csak az elfelejtett drivereket kene lehuzni, aztan holnap korbeszaglaszni, hogy itt "falun" elerheto-e mar a chello light, mert az ISDN egy vagyonba kerul.

Anyam meg akar tanulni gepezni, ugyhogy kezdek aggodni :)

(Faterom meselte ma nagy buszken, hogy potanyamat megviccelte nonap alkalmabol, potom fel ora alatt meg sikerult talalnia a bekapcs gombot, aztan atallitani a Win hatteret tulipanosra. Potanyam meg hozzatette, hogy ezen felul kapott a monitorara egy A4-es lapot fater gyongybetuivel megirva, hogy "Nonap alkalmabol szeretettel", utana vakarhatta le a celluxot is a TFT-rol... :omg: )

#398 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 23:13

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 0:02

Hja, kozben komplett WinXP ujratelepites anyamnal, mert mar karacsonykor diagnosztizaltam, hogy egyaltalan nem megy a nalafelejtett gepemen a net, es nem birom beizzitani az ISDN-t.

Ugyhogy elore keszultem, Win+Office CD, pendriveon amit elertem osszes Windows frissites (~160 patch=260MB, letolteni legalabb fel nap lenne 64kbittel), eszkozokhoz driverek, stb.
Ugyhogy kezzel 160x duplakatt, licenszet elfogadom, tovabb, befejezes, kozben masik kezzel sor emelget.
Utana kozolte a pendriveon talalt Radeon driver, hogy .net 2.0 framework nelkul o egy tapottat se mozdul.
Anyad, kene egy rendes driver, nem ilyen ujhullamos szar.

ISDN terminaladapterhoz letoltott driver is beszolt, hogy bocsi, de o csak egy update, hol az eredeti CD.
Na, akkor felkomaban keressuk meg a CD-t, amit karacsonykor a gepben felejtettem, de a hulye hugom azota kivette, es nana, hogy nem a tokjaba tette vissza.

Most ott tartok, hogy a net mar mukodik :)
Most mar csak az elfelejtett drivereket kene lehuzni, aztan holnap korbeszaglaszni, hogy itt "falun" elerheto-e mar a chello light, mert az ISDN egy vagyonba kerul.

Anyam meg akar tanulni gepezni, ugyhogy kezdek aggodni :)

(Faterom meselte ma nagy buszken, hogy potanyamat megviccelte nonap alkalmabol, potom fel ora alatt meg sikerult talalnia a bekapcs gombot, aztan atallitani a Win hatteret tulipanosra. Potanyam meg hozzatette, hogy ezen felul kapott a monitorara egy A4-es lapot fater gyongybetuivel megirva, hogy "Nonap alkalmabol szeretettel", utana vakarhatta le a celluxot is a TFT-rol... :omg: )

Nézz valami drótnélkülit, a dunaweb a Tiszánál is elérhető. :D
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#399 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 23:24

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 23:48

De ez meg neked szar, mert elején csak hátráltató tényező vagyok, hozzászokási idő, lassabban csinálom, meg ilyenek.

Mondtam én is az ügyeletes okosnak, mert új kolléga is 1-2 hónapig csak hátráltat, de azt mondták, még így frisskorukban kell megfogni a géniuszokat, erre most lesz erőforrás, meg betanulás, meg összeszokás, ilyenek, aztán mondták, jöjjenek csak a fiatalok, ki lehet válogatni a jókat, oszt ez megéri, ha utána sokat kér akkor is.
Make love not Wor.

#400 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 23:51

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 0:13

Nézz valami drótnélkülit, a dunaweb a Tiszánál is elérhető. :D

Nez a rak wirelesst, mikor egyreszt siman lehet valami 512kbites szereldmagad ADSL-t loni occsoert, masreszt a UPC nemreg vette meg a varosi kabelTV halozatot, ugyhogy anyam most nagyon be van indulva a TriplePlay megoldasra, mert nem akar egy vagyont kolteni a kulon a telefonra+TVre+internetre, forgalmi korlat meg nem hiszem hogy erintene.
Meg nem az a tipus, hogy hisztizne (mint en), ha 1-2 napig nincs net.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.