HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 18:54

Idézet: chhoward - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:43

Ha minden  igaz, akkor van egy nem reklámozott akció. A régi törzs tévézőknek, akinek legalább családi csomagja van, és most aláír 2 év hűséget, annak nem emelkedik a TV előfizetés cc 700 Ft-al. Kap egy telefont alapdíj nélkül, csak a 21.-24.-ik hónapban kell fizetnie 1990 Ft havidíjat. Ha van internet előfizetés is akkor csak 1090 Ft ez az összeg. Végre eljött az idő, amikor megbecsülik a régi előfizetőt is.  :D  :D  :D

Erről a dologról hol lehet többet megtudni?  :confused:

#1042 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 19:16

nem mind1 ki mit csinál?
ha lesz vmi akkor megtudjuk, ahogy NSD is írta, először az ÁSZF-ben :)

töltsetek, töltsetek
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1043 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 19:17

Idézet: dani83 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 18:19

én decemberben 72 gigát töltöttem le, mondom fasza, még februárban is le leszek korlátozva, mert mindig átcsúszik a plusz a köv hónapra, de jan 1-én éjfélkor megnéztem, és 0-át mutatott, mákom volt  :Đ

Na ez nem igaz, honnan vetted?

#1044 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 19:19

Átcsúszik a letöltött adat?? Szerintem nagyon benéztél valamit!  :Đ

#1045 Felhasználó inaktív   G.Laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 23:37

Idézet: dezz - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 2:47

"extrém" 1051GB, és az 1 nap alatt elfogyasztható 30GB-os mostani korlát között azért van még néhány fokozat...

1. Mint mondtam a véleményemmel nem kell vitatkozni, ha nem tetszik, akár elolvasni se  :D 
2. Én sem mondtam a fenti ellenkezőjét...
3. ...sőt még a korlát mellett sem  beszéltem (ha valaki azt olvasná ki belőle)

Csak a nevetséges "30G semmire se elég" típusú kijelentésről... meglehetősen sokmindenre elég...sokaknak
nem a számolgatás a lényeg, hanem hogy milyen tartalom az amire 30-70-100G-kat kihasználod...
a szemeteskosárnak szóló "tartalmak" bizos nagyon fontosak (ezert a 7/24 pelda)

#1046 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:02

És olyan még nem volt, hogy finomítottál a véleményeden, különféle érvek hatására?
"sokmidnenre elég" -> És még sokkal többmindenre meg nem. 2007 van, nem 1985.
Már eleve nem áll arányban a korlát a sávszélességgel! Nonszensz.
Ja, ás az a 30GB már csak 15, ha a visszaosztást is számolod...

#1047 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:08

Idézet: G.Laci - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 0:37

nem a számolgatás a lényeg, hanem hogy milyen tartalom az amire 30-70-100G-kat kihasználod...

Viszont ehhez senkinek semmi köze, hogy ki mire használja. Még neked se. :omg:

Főleg a mai világban, mert mi van ha valaki azzal tölti a napjait, hogy csak az újonan megjelenő játék demokat próbálja ki, mert megteheti, hogy megvegye. Simán összejön csak ebből 30GB v. akár több is. Vagy napi 10 órában néz online tv adást, és még sorolhatnánk.

Ja, hogy ők már nem átlag netezők, hanem rosszak, fúj.  :think:

Szerkesztette: mozesapo 2007. 01. 03. 00:11 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1048 Felhasználó inaktív   Biaggi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:17

Ja , és akkor még nem is beszéltem, ha pl én HDTV-ébe szeretném megnézni a Nascar futamot ami alapból, ha le akarom tölteni ( mert tudok helyet ahonnan le lehet...) az 23 giga.... és igazad van  , nem 1985 van, hanem 2007 , szerintem is lófasz a 30 giga! Én alig töltök le , de mindig elmegy az a 30, erre vagy arra de elmegy....
Max Biaggi a legjobb azt csá!!!

#1049 Felhasználó inaktív   G.Laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:35

Idézet

És olyan még nem volt, hogy finomítottál a véleményeden,

A "semmire nem elég" kijelentés nevetségesen nem igaz... ezen mit lehet finomítani  :D

Idézet

"sokmidnenre elég" -> És még sokkal többmindenre meg nem.

Így van...(akárcsak a fizetésem  :(  )  de pl a 3M DL speed is sokmindenre elég...sokmindenre meg nem... és?

Idézet

2007 van, nem 1985.

Hehe... hát igen '85-ben az átlagember a C64-nek örült, és jól elvolt azzal is (internet az mi?)  ;)
Most meg telesírja a párnáját, hogy nincs meg a napi betevő DVD-je, vagy HDTV demója... ó jaj...

Idézet

ha a visszaosztást is számolod...

a netrádiók, meg iptv streamek nézéséhez vissza is kell osztani? nem mondod...  :D

#1050 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:55

Idézet: dezz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 0:02

Általános böngészés, meló 1 nap alatt, néha félórás Counter-Strike futamokkal:

DL: 851 mega
UL:  35 mega

Mirűűűű beszííísz?
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1051 Felhasználó inaktív   G.Laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 00:58

Idézet

Viszont ehhez senkinek semmi köze, hogy ki mire használja. Még neked se. :omg:

Látom nehezen megy a szövegértelmezés... de mondtam, ha nem tetszik, ne olvasd... :D még a végén felmegy a vérnyomásod... :)
Tölem azt csinál amit akar... csak nem fakadok könnyekre a problémáján... meg a "magyarázatokon" hogy iptv, meg hdtv meg játékdemó... meg a kuncsorgáson, hogy hogy játssza ki a számlálót... hanem... sőt...

Idézet

Ja, hogy ők már nem átlag netezők, hanem rosszak, fúj.  :think:

Pihi, nyugi...mindenkinek meg van a maga rögeszméje...
Neked a fentin kívül még az is, hogy én védem a korlátot  :D

Szerkesztette: G.Laci 2007. 01. 03. 00:59 -kor

#1052 Felhasználó inaktív   CSanal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 04:39

" Idegeskedni nem más, mint önmagadat büntetni mások hibái miatt..." - ismeretlen. - Peace.  :D

#1053 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 07:23

Idézet: dezz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 0:02

Nem értem, miért kéne bármit is visszaosztanod, amikor aláírtad ezt:

Idézet: ÁSzF. 4. melléklet

3.10. Tilos a hálózatot a szerzői jogvédelem alá eső anyagok átvitelére használni, ha az átvitel során mások szerzői joga sérül (pl. tilos kalóz szoftverek átvitele).

Havi 15 giga legális torrent (hiszen vissza is kell osztani, te magad mondtad, egy letölthető játékdemót, HDTV trailert minek kéne?) a világon nincsen, hacsak nem Linux disztribeket gyűjtesz. De azt sem kötelező torrentről tölteni, FTP-ről is töltheted, ha feszélyez a hirtelen 15 gigává váló harminc giga. De ezzel a "legális felhasználással is összejöhet a 30 giga" szöveggel nem tudom, kit akartok becsapni. Saját magatokat? Ha nagyon gondolkodnék, én is tudnám sorolni, hogyan lehet harminc-hetven-kétszáz gigát elb@szni teljesen legálisan havonta, mégse teszem. Emeljék meg a korlátot! Akár száz gigára! De ne kelljen már ilyen álszent ideológiákba csomagolni az önigazolást hozzá, mert úgyis kilóg a lóláb.

#1054 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 07:41

Idézet: G.Laci - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 1:35

A "semmire nem elég" kijelentés nevetségesen nem igaz... ezen mit lehet finomítani  :D

Hallottál már ilyesmiről, hogy nem kell mindent szó szerint venni?  :omg:

Idézet

(akárcsak a fizetésem  :(  )

Tegyük fel, nagyon sok lenne a fizetésed. De havonta csak 30eFt-ot költhetnél el, a többi elvész. Sok értelme lenne?

Idézet

de pl a 3M DL speed is sokmindenre elég...sokmindenre meg nem... és?

Csakhogy így nagyrészt értelmét is veszti. Most az, hogy 1mp helyett 2mp alatt jön be egy oldal... Vagy 10mp helyett 5mp alatt jön le az összes levelem, a Jóska családi fényképeivel együtt...

Idézet

Hehe... hát igen '85-ben az átlagember a C64-nek örült, és jól elvolt azzal is (internet az mi?)

Akkor is voltak igények. Pl. napi új program kipróbálásra, hátha tetszik, stb. Havi 1 programmal, amiből mondjuk 0.1 jó is, kicsit uncsibb lett volna. Azt hiszem, "valamivel" kevesebben vettek volna C64-et, nem lett volna minden idők legsikeresebb home-computere sem...

Idézet

Most meg telesírja a párnáját, hogy nincs meg a napi betevő DVD-je, vagy HDTV demója... ó jaj...

Napi!? Esetleg havi. Jó, havi 3 (+ul), ez is már a "butított". (Mondjuk akkor már inkább 720p-s x264.) És akkor már semmi más...

Idézet

a netrádiók, meg iptv streamek nézéséhez vissza is kell osztani? nem mondod...  :D

Van, aki iptv-t akar nézni, van, aki mást akar csinálni. Hát most mondd...

#1055 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 07:42

Idézet: G.Laci - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 1:58

hogy én védem a korlátot  :D

Ó, nem, te csak hergeled itt az embereket.  :D

#1056 Felhasználó inaktív   megyocon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 07:46

És mit szólnátok, ha a kecske is jól lakna és a káposzta is megmaradna?

Maradjon meg a korlát, csak alakítsák át, azaz pl. növeljék meg a büntetősebességet Classicnál 100, Plusnál mondjuk 150 kB/s-re. Egy napközben 700 kB/s-mal hasító hardcore letöltőnek is hatttalmas érvágás a 150 kB/s-os büntetősebesség, ahogy a Classicnál a 360 helyetti 100 is az lenne, szerintem. Így maradna korlát, meglenne a retorzió is, a hálózat sem lenne egész hónapban túlterhelve, de mégis lehet valamire használni a netet a büntetősebesség ideje alatt is, pl videótelefon, normális böngészés, stb.

Egyetértek debaj és G.Laci kollégákkal, valljuk be, csak legális letöltéssel nem lehet elérni a korlátot, még ha hobbiszinten azzal is foglalkozik valaki, hogy leszedi az összes free cuccot minden hónapban a netről.
Viszont vannak olyanok, akik nem csak kis letöltésre és böngészésre használják az internetet, merthogy az interneten nem csak azt lehet csinálni. Ha hozzáadunk egy kis online gaminget, kis streamvideót (én pl. a Frei dossziét mindig csak innen tudom megnézni utólag), kis videochatet, plusz kis böngészés, fórumozás, akkor gyorsan összejön az a 30 GB, akár 10-15 nap alatt, hiszen az adatforgalomba a le és feltöltés is számít, tehát pl. ha rákattintok itt a fórumban egy topicra, akkor elküldi a kérést a szervernek, ami ugye feltöltés, tehát nagyon kis mértékben viszi az adatforgalmat. Sok kattintás viszont már sok kis adatforgalom, sok kicsi sokra megy.... (édesapám például 1 nap alatt csak azzal összehozott 3 GB adatforgalmat, hogy konyhabútor és fürdőszobaberendezés után nézelődött a neten egyik nap :)

A sebességnövelés szerintem csak vevőcsalogató eszköz. Hiszen mi olyat lehet csinálni a neten mondjuk 7-800 kB/s-os sebességgel, amit 360-400-zal nem lehet? Persze, előbb lejön a letöltendő cucc, de más előnye nincs. Nekem már néha vinyó sem bírja azt, ahogy a FlashGet pakolja rá a cuccot 360-as sebességgel, mert mellette még mondjuk nézek egy filmet, és kiírok egy családi DVD-t. Zörög, mint a fene (mondjuk nem SATA).

Tehát szerintem a büntetést kéne enyhébbé tenni, kis korlátemelés (mondjuk 50-100 GB-ra), vagy kis büntető sebesség növelés.....

Na, melózzunk!....

#1057 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 07:47

Idézet: dezz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 8:42

Ó, nem, te csak hergeled itt az embereket.  :D

Mit is várunk egy fanatikus UPC dolgozótól, aki néha feltűnik védeni az UPC-t. :omg:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1058 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 08:00

Idézet: dezz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 7:41

Tegyük fel, nagyon sok lenne a fizetésed. De havonta csak 30eFt-ot költhetnél el, a többi elvész. Sok értelme lenne?

Tegyük fel, hogy havi harmincezer a fizetésed, de azt hónap elején, egy összegben fizetik. Választhatsz, hogy elbulizod egy hét alatt, és akkor három hétig koplalsz, szidod a főnöködet, hogy nem emeli a fizetést, egyfolytában felmondással fenyegetőzöl a háta mögött vagy panaszkodsz, hogy nem tudsz máshova menni, ahol többet fizetnének, táblázatokat bújsz, hogy máshol ugyanannyi munkáért mennyit fizetnek, vagy okosan beosztod a harmincezredet a hónapra. :)

#1059 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 08:09

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 8:23

ha az átvitel során mások szerzői joga sérül

Sérül? Vagy csak állítják egyesek? Nagyon figyelmesen olvasd el ezt: http://index.hu/tech/jog/diablo5483/
(És ugye jusson eszedbe, miért is fizetünk minden egyes adathordozó után az ArtisJusnak.)

#1060 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 08:12

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 9:00

vagy okosan beosztod a harmincezredet a hónapra. :)

Aha, aztán a bilibe ér a kezed.  :p

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.