Idézet: suexID - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 9:32
Sziasztok!
Pusztán legális adatok küldésével és fogadásával is el lehet érni a 30 gigás korlátot, erre remek példa az az ismerősöm, aki a munkahelyén eléggé komoly szabályozások mellett (tehát csak PS, Firefox és az email kliens futhat) is képes havi 40-50 Gigányi adatforgalmat generálni. Mert az ügyfeleknek küldeni kell a fázisterveket, dokumentációkat, oldalterveket és logókat, amik bizony elsőre aprónak tűnnek 1-2MB, de megfelelő mennyiségben már jelentős tételt jelentenek. Ehhez hozzájön még az, hogy egy grafikai stúdióban elég sokat dolgoznak stock fotókkal, amiknek a mérete minőségtől függően 1-2 MB szintén, de mire az ember megtalálja a megfelelőt, addigra végignézett vagy 20-30 képet. Emellé még jön a szokásos weboldal nézegetés, hirdetések, privát levelezés és esetleg a szoftver update, és hopp, máris ott vagyunk, hogy 30 Giga huss.
Akkor a chellot nem az ismerősödnek találták ki. Nekem eddig ADSL-em volt (sok évig), és most -költözés miatt- chellora váltottam. A net akpcsolat már decemberben kellett, így azt nem tudtam kivárni, hogy telefon előfizu nélkül lehessen adsl-t beköttetni, a telefonra meg nincs szükségem, ráadásul plusz idő és macera mire bekötik. Megnéztem az ADSL statisztikáimat több hónapra visszamenőleg, és úgy, hogy gyakorlatilag egész nap -10-12 óra- a neten lógok (itthon melózok) volt kb havi 15GB forgalmam. Volt amikor ennél kevesebb, volt amikor több(max 18-20GB). Ebbe benne van az összes privát és munkával kapcsolatos levelezésem, fel-le töltögetések minden. Webbel -design,sitebuild- foglalkozom, napi szinten kapok és küldözgetek képeket, látványterveket, töltöm le és fel websiteok "alkatrészeit" stb, emellett pedig minden egyéb privát dolog (fórumok, xxx :Đ, néha linux ISO letöltések, rendszer frissítések stb). Warezolni nem warezolok egyáltalán, az elmúlt évben talán egyszer töltöttem le 1-2 albumnyi mp3-mat, P2P-t sose használtam.
Idézet
A warezolók hátára pedig az mérje az első ostorcsapást, akinek minden zenei albuma eredeti, és igaz ez minden játékra, filmre, szoftverre a gépén.
Az a baj, hogy mindig azok védekeznek ezzel, akik a legtöbbet töltik le. A mindenem eredeti, meg a mindig _mindent_ letöltök az internetről (azt is ami nem kell) között van átmenet. Semmi baj nincs azzal, ha valaki warezol, csak mára ebből divat/őrület lett. Boldog-boldogtalan le akarja tölteni az egész internetet, az összes filmet, az összes zenét, akkor is, ha meg se nézi/hallgatja. Meg le akarja tölteni az összes játékot, meg friss szoftvereket még mielőtt megjelennek hivatalosan.