HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 10:00

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 9:41

A törvény úgy rendelkezik, hogy a reklám nem tartalmazhat megtévesztő utalásokat.

Egy szó utalás sem esik arra, hogy korlátlan lenne a chello. Azt mondja, hogy adatforgalomtól független a havidíj. Ugyanannyit fizetsz, ha egy megabájtot töltesz le, mintha száz gigabájtot töltenél le. Nem fizetsz az 5/30/60 gigabájt elérése után megabájtonként tíz forintot, nem kell a túllépés után a magasabb csomag díját fizetni, nem terhel egyéb plusz költség sem az adatforgalom után.

Autóreklámokban sem esik szó a harmincezer kilométerenkénti szervizről, a benzinárról, a gumikopásról, a kötelező felelősségbiztosításról, csak megy, megy a kocsi a végtelen hegyi utakon. Az is megtévesztő lenne ezek szerint? Sőt, az instant kaja abszolút nem úgy néz ki, mint a reklámban vagy a csomagolásán. Nem tűnik el annyira a ráncod két hét alatt, mint a reklámban a szereplőn. Ilyen a reklám. Megvetetni akarja a terméket, nem elriasztani a vevőket. Ehhez hozzá kell szokni.

Ha meg megrendeled a csomagot, akkor a honlapon ott van a forgalomkorlátról szóló tájékoztató, és az üzletkötő is elmondja. Az ÁSzF-et is elolvashatod. Akkor még visszaléphetsz, ha valami nem tetszik.

#162 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 11:58

Idézet

Nem fizetsz az 5/30/60 gigabájt elérése után megabájtonként tíz forintot, nem kell a túllépés után a magasabb csomag díját fizetni, nem terhel egyéb plusz költség sem az adatforgalom után.

Ez egy érdekes elmélet, mert ha azt nézzük hogy mondjuk 3 nap alatt lekorlátoznak, akkor nem fix a havidíj ugyanis a 90%-ban 300Kbit elérés ugyanolyan áron lesz számlázva, mint a 3Mbit. Ez pedig többletköltség, hiszen nem kapod meg azt a szolgáltatást, amit reklámoznak. Ha te veszel egy autót, akkor pl a 3 év garancia nem arról szól, hogy mondjuk 3 hónap után garanciában csak a motort javítják.

Idézet

Autóreklámokban sem esik szó a harmincezer kilométerenkénti szervizről, a benzinárról, a gumikopásról, a kötelező felelősségbiztosításról, csak megy, megy a kocsi a végtelen hegyi utakon. Az is megtévesztő lenne ezek szerint?

Nem, a chello sem említi, hogy a modemed mennyi áramot fogyaszt, a számítógéped mennyit fogyaszt, a hálózati kártya mennyibe kerül stb. Ne keverjük már a fenntartási költségeket a havidíjjal...

Idézet

Ha meg megrendeled a csomagot, akkor a honlapon ott van a forgalomkorlátról szóló tájékoztató, és az üzletkötő is elmondja. Az ÁSzF-et is elolvashatod. Akkor még visszaléphetsz, ha valami nem tetszik.

Jah, ezen az alapon kiírom, hogy nálam 3 ft a zsemle, aztán a vásárló a helyszínen eldöntheti hogy megveszi e 10ft-ért :) Ezért megtévesztő, elég pontosan leírtad. ;)

SzaboZE

#163 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 12:42

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 11:58

Ez pedig többletköltség, hiszen nem kapod meg azt a szolgáltatást, amit reklámoznak.

Igen, mindenbe bele lehet kötni, ha nagyon akar az ember. Ennyi erővel az is többletköltség, ha csak 20 gigát töltök egy hónapban, mert ugye 30 a havi adag, annyit fizetek. Az is többletköltség, ha nincs folyamatosan bekapcsolva a gépem, hiszen a Chello internetkapcsolata folyamatosan él.

Idézet

Ne keverjük már a fenntartási költségeket a havidíjjal...

Én nem keverek semmit. Csupán azt akartam bemutatni, hogy egy reklámban nem mutatják be részletekbe menően a terméket, elemezve mind az előnyeit, mind a hátrányait, sőt, kizárólag az előnyös tulajdonságok szerepelnek benne. A többi példámat nem láttad, vagy csak nem volt kedved odáig olvasni?

Idézet

Jah, ezen az alapon kiírom, hogy nálam 3 ft a zsemle, aztán a vásárló a helyszínen eldöntheti hogy megveszi e 10ft-ért

Igen, ezt szeretem, amikor össze-vissza csúsztatnak, csak hogy igazuk legyen. Az tényleg megtévesztő, ha kiírod három forintra a zsemlét, és tízért árulod. A chello viszont azért az árért hirdeti a termékét, amennyiért megveheted. A reklámban, ha jól emlékszem, szerepel valahol, hogy bővebb információ az 1212-es telefonszámon és a www.chello.hu címen, vagy valami efféle. Senki sem akadályoz abban, hogy utánanézz a szolgáltatásnak, mielőtt megrendeled.

Hidd el, ki vannak ezek a reklámok találva, hogy ne lehessen rajtuk fogást találni, a PR-osok sem feltétlenül hülye emberek.

#164 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:22

Az UPC-ről, és az ő ÁFSZ-éről csak annyit, hogy most éppen megint változtatta.
Ezentúl megszűnik az ügyfélszolgálatok normális nyitvatartása. Régebben némelyik még szombaton is nyitva volt. aztán ez megszünt. Viszont egy héten egyszer legalább az is be tudott menni, aki mondjuk dolgozott, sőt a többi napon is, ha sietett:
  Hétfő, Szerda, Csütörtök: 8.30-17.30
  Kedd: 8.30 – 18.30
  Péntek: 8.30 – 16.30
Na, most ennek vége. A drága UPC, kizárólag az ügyfelek érdekében, ezt is megváltoztatta. Valóban, a PR-osok nem hülyék, hanem rosszindulatú g***ik, idióták. Ezentúl csak a kismamák, és a nyugdíjasok intézhetik az ügyeiket az UPC ügyfélszolgálaton. Egyáltalán miért nevezik ügyfélszolgálatnak, amikor az ügyfél nem tud bejutni? Az új nyitvatartás:
  Hétfő-Péntek: 9.00-17.00.

Ez aztán az ügyfélcentrikus magatartás! Hogy ro :mad: ad :mad: anak meg!

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 11. 14. 13:23 -kor

#165 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:00

Hanyszor mesz egy evben ugyfelszolgalatra? Minek izgulsz? Azt akarjak elerni, hogy probald telefonon elintezni..
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#166 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:04

Mondjuk a gyöngyösi ügyfélszolgálat eddig sem volt egy nagy pukk, ült benn két-három hölgyemény, és ha egyedül voltál, félórán belül sorra is kerültél :Đ

#167 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:07

Idézet: AZO - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:00

Hanyszor mesz egy evben ugyfelszolgalatra? Minek izgulsz? Azt akarjak elerni, hogy probald telefonon elintezni..

Persze, telefonon. Egy órás Vivaldi után!
Egyébként is, ha telefonon akarsz valamit elintézni, sokkal lassabb. Kiküldik a szerződést, aláírod, visszaküldöd (nem ingyen persze), és csak azután lesz érvényes. Ugyanez személyesen egyszerre megvan. Na, igaz, egy-két órás sorbanállás után. De mégsem két hét!
Az internetes ügyintézés ugyanilyen lassú. Ott is csak akkor lesz érvényes valami, ha már aláírva visszaküldted a szerződést.

Most kellene hosszabbítanom a hűségemet, de így már nem tudom, hogyan.

Egyébként, minden normális szolgáltató egy héten legalább egy napon lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy a normálisan ledolgozott munkaidő után is elintézhessék az ügyeiket.
De az UPC nem normális szolgáltató.

#168 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:08

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 11:58

Ez egy érdekes elmélet, mert ha azt nézzük hogy mondjuk 3 nap alatt lekorlátoznak, akkor nem fix a havidíj ugyanis a 90%-ban 300Kbit elérés ugyanolyan áron lesz számlázva, mint a 3Mbit. Ez pedig többletköltség, hiszen nem kapod meg azt a szolgáltatást, amit reklámoznak.

De, pont ez a fix havidíj. Attól, hogy az ár:érték arány megváltozik (mondjuk három nap nonstop letöltés miatt), attól még az ár önmagában nem. Attól, hogy kisebb lesz a sávszél, te ugyanannyit fizetsz. Ezt jelenti a FIX havidíj. Ettől még értem amit írsz, de hidd el, hogy jogilag ez így teljesen jól van.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#169 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:11

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 13:22

Az új nyitvatartás:

Ez aztán az ügyfélcentrikus magatartás! Hogy ro :mad: ad :mad: anak meg!

Én mióta UPC előfizető vagyok (5 éve) egyszer se voltam bent ügyfélszolgálaton (azt se tudom hol van, hogy néz ki ész mít észík). Pedig három előfizum van, három különböző helyen, és össze-vissza lettek módosítva a szolgáltatások, hűségek, sőt, még az előfizetői nevek is. És mindent el tudtam intézni telefonon és/vagy levélben. De biztos bennem van a hiba.

:offtopic:
Amúgy van olyan dolog az életben, amivel elégedett vagy? Csak kiváncságképp.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#170 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:20

Idézet: moq - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 15:11

Én mióta UPC előfizető vagyok (5 éve) egyszer se voltam bent ügyfélszolgálaton (azt se tudom hol van, hogy néz ki ész mít észík). Pedig három előfizum van, három különböző helyen, és össze-vissza lettek módosítva a szolgáltatások, hűségek, sőt, még az előfizetői nevek is. És mindent el tudtam intézni telefonon és/vagy levélben. De biztos bennem van a hiba.

:offtopic:
Amúgy van olyan dolog az életben, amivel elégedett vagy? Csak kiváncságképp.

Ettől még más jár oda. Talán nem véletlenül kell sorba állni.

Gondolom, hajléktalanszállón sem jártál még, és mégis vannak, mert szükség van rájuk.

Miért legyek elégedett, amikor ellenem tesznek valamit? Te elégedett lennél, ha például csökkentenék a fizudat? (bocs, épp most csökkentették mindenkiét  :Đ )

#171 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:23

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 13:22

Valóban, a PR-osok nem hülyék, hanem rosszindulatú g***ik, idióták. Ezentúl csak a kismamák, és a nyugdíjasok intézhetik az ügyeiket az UPC ügyfélszolgálaton. Egyáltalán miért nevezik ügyfélszolgálatnak, amikor az ügyfél nem tud bejutni? Az új nyitvatartás:

Valósznűleg a kutya sem ment be 17-18:30-ig, így hát minek legyen nyitva. Telefonálni munkahelyről is lehet, meg gondolom nem napi szintű az odalátogatás.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#172 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:33

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:20

Te elégedett lennél, ha például csökkentenék a fizudat? (bocs, épp most csökkentették mindenkiét  :Đ )

Na, az enyémet meg most emelték, csak hogy tudj valaminek örülni ;)

#173 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:42

Ez az UPC-s reklám olyan, mintha kapnál egy céges autót, és azt mondaná a főnök, hogy korlátlanul használhatod. Csak azt felejti el mondani, hogy ha mentél vele már 1000 km-t a hónapban, akkor utána csak 20 km/h lesz a végsebességed :D Ehhez jogász kéne hogy eldöntse megtévesztés, félrevezetés, nem teljeskörű tájékoztatás vagy mifene kategóriába tartozik. Szerintem félrevezetés. De ezzel az upc nincs egyedül, más is elhallgat dolgokat.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#174 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 14:55

Idézet: Peetie - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 14:42

Ehhez jogász kéne hogy eldöntse megtévesztés, félrevezetés, nem teljeskörű tájékoztatás vagy mifene kategóriába tartozik. Szerintem félrevezetés.

Még mindig ott van a reklámban, hogy hova fordulhatsz bővebb információért. Ezzel eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségüknek.

#175 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 15:10

Ez az UPC-s reklám olyan, mintha kapnál egy céges autót, és azt mondaná a főnök, hogy korlátlanul használhatod. Csak azt felejti el mondani, hogy ha mentél vele már 1000 km-t a hónapban, akkor utána csak 20 km/h lesz a végsebességed :D Ehhez jogász kéne hogy eldöntse megtévesztés, félrevezetés, nem teljeskörű tájékoztatás vagy mifene kategóriába tartozik. Szerintem félrevezetés. De ezzel az upc nincs egyedül, más is elhallgat dolgokat.

Jaj de jók ezek a hasonlatok....

#176 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:44

Kérdés a tudorokhoz: a ch.light + telefon + 2év hűség melletti 3990 Ft akkor is él, ha upcfon (és ktv) már van, vagy csak ha a chlight és ch.font most, egyszerre rendeli meg a kuncsaft?
(Mellesleg a teleupc csodamenüjében nem sikerült erre választ találnom, pedig nem tartom magam IVR-analfabétának...lehet, hogy kicsit igazítani kéne a menüfunkciókon :) )

#177 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:47

Ehhez jogász kéne hogy eldöntse megtévesztés, félrevezetés, nem teljeskörű tájékoztatás vagy mifene kategóriába tartozik. Szerintem félrevezetés. De ezzel az upc nincs egyedül, más is elhallgat dolgokat.

A fixdíjas szolgáltatás ára nem függ az adatforgalomtól. Akkor is ennyit fizetsz, ha semennyit sem használod, ha rendesen használod, vagy a korlátokba ütközve lekorlátozzák a sebességet. Ettől eltéréőn a használati idő vagy adatforgalom alapú számlázásnál az ügyfél ki van téve a "félreszámolásoknak", idő vagy forgalmisáv átugrások többletdíjainak stb. Emiatt a chello sokkal nyugisabb dolog az átlagfelhasználónak, mint bármelyik hiperakciós, de forgalomtól vagy használati időtől függő más nethozzáférés.

#178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 17:50

Ez az UPC-s reklám olyan, mintha kapnál egy céges autót, és azt mondaná a főnök, hogy korlátlanul használhatod.

Azért mikor megrendeled, meg elolvasod a weben, akkor ott van szépen a korlát. Táblázatosban sebességekkel, árakkal, meg a minden, hogy "havi adatforgalom"

http://www.chello.hu/El_fizetes/Internet_a...el__el_fizetes/

Aki megrendelés előtt nem tájékozósik, az bocsmá, de kő hülye, vagy úgyis mindegy, mert kér 10 deka internetet, aztán csókolom.
Make love not Wor.

#179 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 18:59

Sopronban mi a rák van? Egész délután kb 5-10 percenként 0-ra esik vissza a sávszélem, majd megint fel...

#180 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 19:01

Idézet: llamada - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 17:44

Kérdés a tudorokhoz: a ch.light + telefon + 2év hűség melletti 3990 Ft akkor is él, ha upcfon (és ktv) már van, vagy csak ha a chlight és ch.font most, egyszerre rendeli meg a kuncsaft?
(Mellesleg a teleupc csodamenüjében nem sikerült erre választ találnom, pedig nem tartom magam IVR-analfabétának...lehet, hogy kicsit igazítani kéne a menüfunkciókon :) )

A 3990-es ajánlat azokra az előfizetőkre érvényes, akik EGYIDEJŰLEG rendelik meg a chello light-ot és a UPC telefont. Kérdésedre válaszolva: már meglévő UPC telefon mellé nem társítható a 3990 forintos chello light ár. Rád a 4.750-es ár vonatkozik, ha 2 éves hűséget vállalsz hozzá.

Idézet az apróbetűből a UPC honlapjáról:  :)

"Az akcióban szereplő UPC Telefon és chello együttes rendelése esetén érvényes kedvezményes chello ajánlattal csak azon előfizetők élhetnek, akik UPC Telefon szempontjából is új előfizetők, a kedvezmény a chello hűségidő alatt addig érvényes, amíg a UPC Telefon szolgáltatást megtartják."

Csak az apróbetűt sokszor nem olvassa el az ember :)
Remélem, hogy mostmár tiszta a dolog :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.