HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások VII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások VII Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 19:43

Idézet: Arthuro_Adam - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 19:39

Sziasztok!

Nem tudtok valami jó megoldást arra, hogy mint régi UPC előfizető kiharcoljam, hogy én is annyiért kapjam a szolgáltatást, mint az újonnan belépők? Nincs hűségnyilatkozatom már.

Köszi.

ui: A telefonos ügyfélszolgálat azt mondta, hogy az újak is, ha lejár a hűségnyilatkozat akkor majd a listaárat kell fizetniük, erről ti tudtok valami infót?

Írj alá hűségnyilatkozatot.  :o
Ha lejár, akkor fizetheted a listaárat.
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1802 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 19:49

Idézet: tikva - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:15

NSD eggyetértek veled részben.
A 30Megabit jöhet ha az uppja is 5 megabit legalább

És 30mbit minek? :) Ez nekem olyan mint az 52x-es cd írás, hogy szép meg jó, de értelme? Lehet bennem van a hiba, de én kivárom azt a 10 percet is akár, amíg egy cd vagy dvd elkészül.Így vagyok a nettel is, jó ez a 3mbit is, ha lenne belőle 5 vagy 6, akkor sem panaszkodnék, de nem égetően szükséges akkor sem. Még anno 1mbit-es adsl idején méregettem a vonal kihasználtságát, és úgy hogy voltunk rá többen, akkor ketten töltögettek is ezt-azt :), akkor sem nagyon volt 30-40%-nál jobban kihasználva a vonal. Szerintem a 30mbit értelmes felhasználás (de még hardcore user) esetén is feleslegesen sok.
Ami meg a jövőt illeti, én némi emelésre szavazok (1,5-2x), mellette egy korlát emelés (2-3x), illetve a korlátozott sebesség emelése. Korlát törlés szerintem nem jó ötlet, valamilyen szinten szabályozni nem árt a usereket.

Szerkesztette: Marczeeee 2007. 01. 18. 19:50 -kor

#1803 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:00

Szerintem gondolkozzunk reálisan:

Valamely paraméterein a szolgáltatásnak emelni kell, ezt hozza a versenyhelyzet, tetszik-nem tetszik, kapitalizmus van, amiben benne van ugyebár a fogyasztó is- még ha ez Magyarországon nem is működik zökkenőmentesen.
Szerintem a chello classicnál van realitása 4/756-nak vagy legyen 3/1, mert azt ugyebár a szolgáltató is tudja, hogy mi a nyavalyának kell a feltöltés, mert a netezők túlnyomó többsége túlnyomórészt nemcsak böngészgetésre használja imádott chellóját... és ebbe a körbe beletartoznak a nem hardcore felhasználók is.
Korlát: legyen pl. 50 GB vagy 60 GB, de ha mondjuk az előző 3-4 hónapban mondjuk csak 30-40 GB volt havonta és tegyük fel 3-4 hónap után pl. 22-én túllépem a limitemet (nem figyeltem, vagy valami nagyon frankót találtam a torrentben), de az előző hónapokban meg nem használtam ki, csak 2/3 részben, akkor a limittúllépésemet nézzék már el nekem ebben a hónapban. Szerintem ez reális lenne ez az igazi fair use!
A forgalommérő scriptjét (vagy milyét) kicsit át kell írni, de nem hiszem, hogy ez olyan mérhetetlen nagy meló lenne.
Így a kecske is jóllakna, meg a káposzta is megmaradna.

Kíváncsi lennék a véleményetekre, fóleg NSD-jére.

#1804 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:05

Vélemény:

Személy szerint nem vagyok a korláteltörlés híve, csak emeljék a duplájára és tök elégedett leszek. Nincs ez az ország se anyagilag, se emberileg kész a "fair use"-re. A legtöbb tizenéves kisfütykös még köszönni sem tud, nemhogy szabályokat betartani. A másik téma meg a sávszélemelés. Az egyik kolléga írta, hogy ha nagyobb akkor nyilván örülünk, de ha nem akkor sem kell a kardba dőlni. Tök igaza van. Emberek! 10 éve még a kis modememmel töltöttem az mp3-akat (fél óra alatt egy számot), hova panaszkodjak én most a 3 megabittel?
UFF
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1805 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:20

Idézet: Arthuro_Adam - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 19:39

Sziasztok!

Nem tudtok valami jó megoldást arra, hogy mint régi UPC előfizető kiharcoljam, hogy én is annyiért kapjam a szolgáltatást, mint az újonnan belépők? Nincs hűségnyilatkozatom már.

Köszi.

Ha kábeltévé szolgáltatásra gondolsz, akkor ott kivétel nélkül mindenkinek a listaár lép érvénybe a hűségszerződés lejárta után, és ezen nem lehet változtatni.

Net esetén (ha lejárt a hűséged, vagy ha fölfelé módosítasz), akkor újabb hűség aláírásával az újonnan belépőkre vonatkozó áron fogják számlázni a szolgáltatást.

Telefon esetében pedig ugyebár "fix" havidíj van.

#1806 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:23

Gyerekek bármit ad a upc szivességet tesz.
Mert mi lámák aláirtunk egy szerzödést. :lama:

De alapjaiban akkor tényleg leirom a frankót végre.

Chello Plussom van. 150Giga havi korlát és valami sávemelés (rájuk bizom+deinkább uppot emeljenek)
Mert én ebből élek ez munkaeszköz.

És ha nem lehet akkor tessenek bevezetni az Extreme nevű csomagot kis hazánkban,és elsőként aláirok még 2 évet.

Kőcce
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1807 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:26

Ez mind szép, hogy a upc-nek elvileg nem kellene feltétlenül emelnie, mert mi igy is elégedettek vagyunk. Csak a marketing nem ezt diktálja.
Ha a t-online ad 8 megás netet x ft-ért, elvileg korlátlanul (és hiába volna itt csillag, az 1.0 user csak idáig lát előfizetéskor), a upc meg csak 3 megásat, ráadásul korláttal, akkor a upc-nek nincs semmilyen pozicioja a piacon.

Logikusan, a korlát eltörlésével önmagában ugyancsak nem tud semmilyen poziciot szerezni, hisz ad1 a korlát eddig is csak apróbetűs volt, soha egyetlen reklámban sem verték nagy dobra hogy egyátalán létezik. Ha most bejelentik, hogy korláteltörés, akkor nem csak segget csinálnak a szájukból, de még nem is kerünek semmivel se előbbre a piaci poziciot illetően.

Lehet emelni a korláton,  el is lehet törölni, de ez max hab lehet a tortán. A piaci poziciora az árakkal, vagy a sávszéllel lehet nyomulni. Vagy pl lehetne még gamernet címén a pingekkel, de erre nem hiszem hogy _értékelhető_ kereslet volna MO-n, a upc szempontjából. Szal a leginkább elkézelhető az, hogy kapunk egy 6-8/1-es classicot, 50-60gb korláttal.

#1808 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:26

Szal a leginkább elkézelhető az, hogy kapunk egy 6-8/1-es classicot, 50-60gb korláttal.

amen.  :respect:
akarom mondani, jehova  :D

#1809 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:09

Szerintem - tévedjek inkább - "az" UPC tudja hogy az adsl beharangozott sebességei, főleg a 8M körüliek az előfizetők túlnyomó részénél nem jönnek be. Két hét alatt erre netán ráébred a gvh vagy más hatóság is, mellesleg az adsl ügyfelek is, hgoy mondjuk a 8 az max 6. Ezek után az upc-nek nem a 8 megákkal kell versenyezni (nem mintha a kábel nem bírná), hanem a reális sebességekkel. Ha az elkövetkező két hétben lesz  gvh eljárás az adsl szolgáltatókkal szemben a meghirdetetett sebességek megfelelően "up to"-nak jelölése elmaradása miatt, akkor lehet, hgoy nem tévedtem nagyot.
Persze ezt nehogy olvassák ám UPC-nél, szépen tessenek csak a 8M-t túllépni :D
Egyébként a nagy sebesség+alacsony késleltetés a jövő útja amúgy is, éljenek a távmunkások :)

#1810 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:12

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:26

Ez mind szép, hogy a upc-nek elvileg nem kellene feltétlenül emelnie, mert mi igy is elégedettek vagyunk. Csak a marketing nem ezt diktálja.
Ha a t-online ad 8 megás netet x ft-ért, elvileg korlátlanul (és hiába volna itt csillag, az 1.0 user csak idáig lát előfizetéskor), a upc meg csak 3 megásat, ráadásul korláttal, akkor a upc-nek nincs semmilyen pozicioja a piacon.

Logikusan, a korlát eltörlésével önmagában ugyancsak nem tud semmilyen poziciot szerezni, hisz ad1 a korlát eddig is csak apróbetűs volt, soha egyetlen reklámban sem verték nagy dobra hogy egyátalán létezik. Ha most bejelentik, hogy korláteltörés, akkor nem csak segget csinálnak a szájukból, de még nem is kerünek semmivel se előbbre a piaci poziciot illetően.

Lehet emelni a korláton,  el is lehet törölni, de ez max hab lehet a tortán. A piaci poziciora az árakkal, vagy a sávszéllel lehet nyomulni. Vagy pl lehetne még gamernet címén a pingekkel, de erre nem hiszem hogy _értékelhető_ kereslet volna MO-n, a upc szempontjából. Szal a leginkább elkézelhető az, hogy kapunk egy 6-8/1-es classicot, 50-60gb korláttal.

Nagyon jól kell lépnie!   :think:

Olvasgattam a ADSL emeléses topicot (kb 20-30 oldalt itt és a prohardveren is).
Hááááát mit ne mondjak nagyon irigykedek. :irigy:

Az 1M-ból 3.4-3.9M lett!!!
A 2M és 3M-ból 5-7M lett!!! Vannak többen akik 800kb/seccel felett szakítanak (KORLÁTLANUL) :eek:

Árakat nem írok, de pl csan nézz fel a topic címek fölé és csodálkozz (HWSW DLS). :omg:  
A mi tuti kis STANDARD-unk áráér már 4*-es sebességet kapni (KORLÁTLANUL)!!! :eek:

Remélen a MI "kedves" szolgáltatónk is valami hasonló paramérerekkel rukkul elő...
Nem csak a sebességek emelésére gondolok hanem a korlát minimun 2*-3* növelésére.

Sok sikert UPC a lecke fel van adva!!! :p

szerk: elgépelés

Szerkesztette: Shadowman007 2007. 01. 18. 21:32 -kor

http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#1811 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:14

Tele a pupom veletek chello classicos se veled se nélküled versenyzőkkel. :lol:
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1812 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:14

Dupla post wót spam sorry

Szerkesztette: tikva 2007. 01. 18. 21:15 -kor

#1813 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:24

esetleg olyan változás is jó lenne, ha az előfizetési díj is lemenne adsl szintre :) maradjon 3/0.5 kis korlátemeléssel (pl60gb) és legyen 6-7e bruttó. Akkor semmi gond nem lenne a piacképességgel.

#1814 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:26

Ami a lényeg!
-Jó ping
-Jobb feltöltési sebesség
-GB Korlátok nélkül
Engem nagyon idegesít a korlát :  29873 MB :omg:

Tölem a letöltés is maradhat így csak ne legyen korlát  :D

Ámen  :respect:

Szerkesztette: Gizmoka 2007. 01. 18. 21:28 -kor

Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#1815 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:35

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:26

-Jó ping
-GB Korlátok nélkül

A háromból tetszőleges kettőt válogathatsz össze, de kizárják a harmadikat.

#1816 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:35

de kizárják a harmadikat.

Azokarohadtjúpíszísek...  :reklamacio:  :Đ

#1817 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 22:35

A háromból tetszőleges kettőt válogathatsz össze, de kizárják a harmadikat.

Pedig 3. a fontos  :reklamacio:  :D
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#1818 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:52

Tudtok valamit arról, hogy februártól megszűnik a korlát?
Ilyen "rémhírt" hallottam egy UPC-s ismerőstől...  :eek:
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1819 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:55

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 22:52

Tudtok valamit arról, hogy februártól megszűnik a korlát?
Ilyen "rémhírt" hallottam egy UPC-s ismerőstől...  :eek:

Én azt hallottam az UPC ingyen sört osztogat, egyik UPC ismerősöm mondta. Ezek csak pletykák, senki nem tud semmi biztosat, aki meg tud, nem mondja. Csak találagtások mennek...

#1820 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:02

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:26

Ami a lényeg!
-Jó ping
-GB Korlátok nélkül
Engem nagyon idegesít a korlát :  29873 MB :omg:

Tölem a letöltés is maradhat így csak ne legyen korlát  :D

Ámen  :respect:

Ha jól emlékszem te úgy robbantál ide be, hogy Lightos voltál.... Most Classicos... semmi se elég? Rágd anyu fülét hogy vegyen Plust... jahogy drága? Akkor adsl... Vagy maradj már egy kicsit nyugton februárig :) :smoker:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.