Elküldve: 2007. 01. 25. 12:44
Hangosan gondolkodom. Gondoltam kiprobalom milyen heavy usernek lenni, egyszer mar en is atlepem a korlatot. chello plus, annal ugye 60 giga. Az gondolom nem vita targya, hogy a korlatot tul lehet lepni, ha massal nem, hat scp-zek halozaton at a /dev/zero -bol a /dev/null -ba. A gondolkodasom targya ezert inkabb az volt, hogy van-e ertelme?
A korlat atlepeset ezert upload iranybol kozelitettem meg. Azert, mert ha download iranyban haladtam volna, akkor egyreszt keresni kell valamit, ami erdekel, ertelmes, es tobb, mint 60 giga. Trivialisan adodik, hogy filmeket kell leszedni. Lejon 60 gigabyte film, ez hozzavetolegesen 15 dvd, egyenkent mondjuk negy filmmel. Ez 60 film (nem csucsminoseg, de minden filmem kb 1 cd hosszu, meg ra is szamoltam). 60 filmet egyszeruen nem birok megnezni 30 nap alatt. Napi 2 film atlagban - na nem. Tehat lefele iranyban ugyan tul lehet lepni a korlatot, de nincs ertelme, ugysem tudok mit csinalni a letoltott anyaggal.
Marad a feltoltes irany. Ennek ertelme is tobb van. Felraktam ftp szervert, es kulso, bixes gepekrol elkezdtem lehuzni, valamint ezzel parhuzamosan feltolteni is, szinten bixes gepekre - emulalva azt, hogy tolem eppen huzzak a warezt. Az rrdtool szepen 1 megabiten huzta a csikot, egyszer sem szakadt meg semmi, neha lejartak az ftp-k, akkor ujra elinditottam oket. Osszessegeben kb 4-5 napot vacakoltam ezzel, es ejjel-nappal bekapcsolva ment a gep, napkozben amikor elfelejtkeztem rola, es lejart az ftp akkor nulla forgalom volt, amugy meg folyamatos 1 mbit upload.
Ma meguntam. Feltoltottem annyit amit eletemben soha, megneztem a szamlalot es 27 gigan allt. Ugyhogy osszessegeben megallapitottam, hogy nekem a chello most is korlatlan, valamivel kevesebb, mint 1 het alatt a fele mennyiseget sikerult elerni, es annyi cuccot toltottem fel, amit uzemszeru hasznalat kozben (nincs ftp szerver, nincs p2p, nincs semmi) sosem.
Es mielott a bithuszarok nekem esnek, hogy a korlat igenis mekkora rossz, es akadalyozza oket a mindennapi letezesben: en nem arra voltam kivancsi, hogy a korlat atlepheto-e. Trivialis, hogy igen, tul lehet lepni. En arra voltam kivancsi, hogy nekem szemely szerint a korlat jelent-e gatot a mindennapi eletben. Probaltam megerteni, hogy masoknak miert rossz, hogy forgalmi limit van. Nem sikerult.