HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Server 2008 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Server 2008 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 19:08

Idézet: charlie - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 20:04

mert nem tud ilyet.

és akkor hogyan tudom használni a régi ntbackup-al készített szalagokat itt?

update:

már megy is!  ;) megoldás itt

Szerkesztette: Bird-Of-Prey 2009. 02. 21. 19:41 -kor

Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#122 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 19:28

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 19:08

Sehogy.

szerk. Ja restore mehet, backup már nem.

Szerkesztette: FlowM@N 2009. 02. 21. 21:41 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#123 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 20:00

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 19:08

update:

már megy is!  ;) megoldás itt

bazz, csak végig kellett volna olvasni a szöveget amit bemásoltam, ott le volt írva.

Idézet

owever, a version of Ntbackup.exe is available as a download to Windows Server 2008 for users who want to recover data from backups created using Ntbackup.exe.

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#124 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 19:23

Részben  :offtopic: , de azért mégsem:

IIS7 tud olyat, hogy előre megadott időközönként meghív egy oldalt?

Pl minden éjjel, 3 órakor a localhost/ezfussonle.aspx meg legyen hívva automatikusan.

#125 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 20:08

ez nem az IIS dolga, hanem ütemezőé.

keress valami wget alternatívát (biztos van, ha más nem wget van winre is), aztán ütemezőben ütemezd.

#126 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 12:38

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 21:08

ez nem az IIS dolga, hanem ütemezőé.

keress valami wget alternatívát (biztos van, ha más nem wget van winre is), aztán ütemezőben ütemezd.

Értem.

Más, de még mindig IIS:
Néha véletlenszerűen "beáll" az IIS: Pl elkezdek helyi hálóról tölteni egy nagyobb filet, a szerver semmilyen más oldalra nem ad választ. Egy ideig próbálkozik a böngésző, de végül időtúllépéssel elszáll. A sávszél nem lehet gond, mert e mellett pl RDP, megosztások, stb... tökéletesen megy, és RDP-vel a szerveren localhost címmel se jönnek be az oldalak amíg megy a töltés, ugyan úgy időtúllépéssel. Minden böngészővel előjön a dolog, win08on, vista-n és win7en futó IISel is. Találkoztatok már ilyesmivel?

Kicsit utánaolvasva, az IIS TCP kezelésével van "baj", mert nem TCP FIN -el hanem TCP RSTR csomaggal zárja a TCP kapcsolatokat, emiatt a böngésző nem tud róla h lezárta a kapcsolatot a szerver, és a már megnyitott kapcsolaton próbálkozik. Megoldást sehol nem találtam. File letöltésnél előbb utóbb mindig előjön ez, síma aspx-ek kiszolgálásakor 100ból 1X. Elég idegesítő.  Ráadásul ha már RSTR-el zárja, akkor legalább IE-vel működhetne jól, de azzal sem....

Még megpróbálok játszani az időkorlátokkal a szerveren.

#127 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 15:53

Miért nem ajánlja fel a wsus a Win2008-nak a tegnap elérhetővé vált SP2-őt? A wsus leszedte engedélyezve van, de mégse telepíthető a szerverre. Az Oprendzser Windows Server 2008 Standard angol változat magyar mui-val.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#128 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 18:03

Idézet: bon - Dátum: 2009. máj. 27., szerda - 16:53

Miért nem ajánlja fel a wsus a Win2008-nak a tegnap elérhetővé vált SP2-őt? A wsus leszedte engedélyezve van, de mégse telepíthető a szerverre. Az Oprendzser Windows Server 2008 Standard angol változat magyar mui-val.

Na úgy néz ki megvan a megoldás. Leszedtem az SP2 telepítő és kézzel elindítva rögtön közölte, hogy a nyelvi fájl nem kompatibilis. Eltávolítottam és egyből megjelent a frissítések között az SP2. Mondjuk azért alapból elvártam volna, hogy leszedni a wsus szerverről, majd a frissítés kezdetekor közölte volna magától, hogy nem kompatibilis a nyelvi fájl.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#129 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 27. 21:11

:offtopic:

Biztos úgy gondolta, hogy nem kell neked az a magyar, mert serverre nem szokás  :p

:offtopic:
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#130 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 13:06

Sziasztok!

Kérdés: láttam, hogy a GROUP POLICY MANAGEMENT alatt a default domain policy tartalmaz egy Preferences pontot a USER szekcióban.

Ahogy olvastam, az itt lévö beállítások nem kötelezö érvényüek, csak a policyban megadottak.
Mindegy, ennek ellenére szerettem volna használni a Windows Settings alatt található Drive Maps
opciót, szépen be is állítottam, viszont jól nem müködik...  :(

Jobban mondva akkor igen, ha TS-en bejelentkezek magára a szerverre. Tudom, hogy login scripttel is meg lehet oldani a témát, de engem az érdekel, hogy GPO-n keresztül hogyan müxxik. Tekintve, hogy ugyanez a problémám pl. az automatikus nyomtató-hozzárendeléssel is.

A GPO nyilván engedélyezve van, hozzá vannak rendelve a hitelesített felhasználók és a tartományi számitógépek. Minden segítséget elöre is KÖSZÖNÖK!!!  :respect:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#131 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 13:53

Vista vagy nagyobb kliens kell hozzá, XP-vel nem megy.

#132 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 30. 10:50

Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 14:53

Vista vagy nagyobb kliens kell hozzá, XP-vel nem megy.

Természetesen XP alatt is megy, SP3 + KB943729 kell hozzá, Vista-nál is minimum SP1 plusz ez a patch kell.
Link
MCSE+M/S, MCITP

#133 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 01. 02:00

hello

azt szeretném kérdezni hogy virtual pc-vel tudom tanulni a windows server 2008-at?? (mármint tudom telepíteni rá )

az az igazság hogy ezekből egyenlőre sík hülye vagyok de leszeretném tenni a microsoftos vizsgákat belőle pár hónapon belűl (minden ahhoz szükséges anyagom megvan )

és mivel virtual pc-t sem használtam soha (lehet hülye kérdés de azért felteszem :D)
ugyanugy tudok rajta mindent csinálni mintha több gépre csinálnám a szervert ?

Szerkesztette: asd5 2009. 06. 01. 02:01 -kor

#134 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 10:53

Idézet: asd5 - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 2:00

hello

azt szeretném kérdezni hogy virtual pc-vel tudom tanulni a windows server 2008-at?? (mármint tudom telepíteni rá )

az az igazság hogy ezekből egyenlőre sík hülye vagyok de leszeretném tenni a microsoftos vizsgákat belőle pár hónapon belűl (minden ahhoz szükséges anyagom megvan )

és mivel virtual pc-t sem használtam soha (lehet hülye kérdés de azért felteszem :D)
ugyanugy tudok rajta mindent csinálni mintha több gépre csinálnám a szervert ?

VPC2007-re telepíthető, persze csak 32bites. Egyébként egyáltalán nem értem miért akarod a vizsgákat megcsinálni, ha még soha nem is láttál Windows Server-t se. Ettől nem lesz jobb állásod az tuti. Amúgy is esélytelen, hogy pár hónap alatt felkészülj rá, ha meg braindump lesz úgyis akkor VPC sem kell.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#135 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 13:36

köszi

azért szerintem meglehet tanulni 3-4 hónap alatt (nem mondom hogy az egészet de annyira biztos meglehet hogy az 5-6 vizsgából egyet letegyek)...és azért akarom letteni a vizsgát mert érdekel és ha megvan testvérem megtudja oldani hogy el mennyek gyakorlatozni microsoftos cégnél.

Szerkesztette: asd5 2009. 06. 01. 13:37 -kor

#136 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 16:06

Ha 3-4 hónap ilyen tanulás után lesz olyan cég, aki az éles környezetére ráenged, akkor én nem szeretnék még a környékén sem lenni :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#137 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 17:47

Idézet: VKP - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 16:06

Ha 3-4 hónap ilyen tanulás után lesz olyan cég, aki az éles környezetére ráenged, akkor én nem szeretnék még a környékén sem lenni :D

Persze meglehet tanulni, ha előtte volt már 3-4 év egyéb szerverüzemeltetői tapasztalat. Élesre sehol nem engednek rá senkit, ilyen most kaptam papírt, de nem értek hozzá tudással. Hadd ne meséljem már el, enegem mennyi idő után engedtek éles rendszerek közelébe a mostani cégemnél...

#138 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 19:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 17:47

Persze meglehet tanulni, ha előtte volt már 3-4 év egyéb szerverüzemeltetői tapasztalat. Élesre sehol nem engednek rá senkit, ilyen most kaptam papírt, de nem értek hozzá tudással. Hadd ne meséljem már el, enegem mennyi idő után engedtek éles rendszerek közelébe a mostani cégemnél...

Jaja, évek telnek el mire az ember szervizkulcsot kaphat a folyosói kávéautomatákhoz...  ;)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#139 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 19:34

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 18:47

mennyi?

#140 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 07:18

nem tudom számodra VKP mit jelent a gyakorlat...de nekem azt jelenti hogy nagyon nem élesbe dolgozom hanem figyelik amit csinálok vagy inkább én figyelem mit csinálnak minimális fizetésért (10000-20000) vagy semmiért

Szerkesztette: asd5 2009. 06. 02. 07:19 -kor

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.