HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Server 2008 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Server 2008 Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 20. 21:47

Mastering PowerShell eBook ingyé: http://powershell.com/cs/blogs/ebook/
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#142 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 17:56

Hi!

Egy Dell Poweredge SC440-es szerverre szeretnek feltenni egy Windows 2008 Servert amit az MS oldalarol szedtem le. Probaltam a Dell CD-jevel is telepiteni, es probaltam siman is de valamiert a sorozatszam bekerese utan homokora es bar az egermutato mozog nem csinal a gep semmit. Mivel trial verzio igy nem kell sorozatszamot begepelnem sem, tehat az nem lehet baj. Windows 2003 server felmegy ra rendben, de 2008-at venne meg a suli mert olcso oktatasi valtozatban. Mit probaljak meg? Megvenni elore nem akarjuk mert mi van ha megsem valik be de gondolom a trial verzionak is mennie kene.

Elore is koszi a segitseget!

#143 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 09:00

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 18:56

Hi!

Egy Dell Poweredge SC440-es szerverre szeretnek feltenni egy Windows 2008 Servert amit az MS oldalarol szedtem le. Probaltam a Dell CD-jevel is telepiteni, es probaltam siman is de valamiert a sorozatszam bekerese utan homokora es bar az egermutato mozog nem csinal a gep semmit. Mivel trial verzio igy nem kell sorozatszamot begepelnem sem, tehat az nem lehet baj. Windows 2003 server felmegy ra rendben, de 2008-at venne meg a suli mert olcso oktatasi valtozatban. Mit probaljak meg? Megvenni elore nem akarjuk mert mi van ha megsem valik be de gondolom a trial verzionak is mennie kene.

Elore is koszi a segitseget!

Lefrissebb bios van a gépen? A Dell-nek nincs olyan boot cd-je mint a HP-nál a SmartStart? Azzal hátha megy? 64 vagy 32 bites win2k8-at akrasz rárakni? Ha felmegy a 2k3 akkor végső esetben egy upgrade-t is kipróbálhatsz.
MCSE+M/S, MCITP

#144 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 11:05

Idézet: kraftxld - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 9:00

Lefrissebb bios van a gépen? A Dell-nek nincs olyan boot cd-je mint a HP-nál a SmartStart? Azzal hátha megy? 64 vagy 32 bites win2k8-at akrasz rárakni? Ha felmegy a 2k3 akkor végső esetben egy upgrade-t is kipróbálhatsz.

Bootcd-vel is próbáltam de mindig megáll a serial képernyő után. Igaz a dell bootcd-nél kidob egy olyan hibát, hogy nem megfelelő az autorun.inf a 2008 telepiton. De az ms oldalarol egyfajta telepitot lehet leszedni szal jonak kene lennie. Vagy mostmar az R2 van fennt es azzal van baj? Nem ertem, toltok le egy ujabb dell bootcd-t hatha ott a gond.

#145 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 05:14

Idézet: Lacima - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 12:05

Bootcd-vel is próbáltam de mindig megáll a serial képernyő után. Igaz a dell bootcd-nél kidob egy olyan hibát, hogy nem megfelelő az autorun.inf a 2008 telepiton. De az ms oldalarol egyfajta telepitot lehet leszedni szal jonak kene lennie. Vagy mostmar az R2 van fennt es azzal van baj? Nem ertem, toltok le egy ujabb dell bootcd-t hatha ott a gond.

Az R2 RC-t lehet most tölteni az MS oldaláról. A napokban lett RTM, de még nem elérhető. A legfrissebb bios van a gépen? Pontosan akkor melyik verziót próbálod felrakni? Csak a Dell boot cd-ről futtattad a 2k8 telepítőt vagy megpróbáltad simán csak a win lemezről bootolni a gépet? A serial utáni lefagyásnál mennyit vártál? A telepítő lemezt érdemes kipróbálni mondjuk egy vmware workstationban, hogy ott továbbmegy-e a serialnál.

Szerkesztette: kraftxld 2009. 07. 25. 05:15 -kor

MCSE+M/S, MCITP

#146 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 07:29

Idézet: kraftxld - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 5:14

Az R2 RC-t lehet most tölteni az MS oldaláról. A napokban lett RTM, de még nem elérhető. A legfrissebb bios van a gépen? Pontosan akkor melyik verziót próbálod felrakni? Csak a Dell boot cd-ről futtattad a 2k8 telepítőt vagy megpróbáltad simán csak a win lemezről bootolni a gépet? A serial utáni lefagyásnál mennyit vártál? A telepítő lemezt érdemes kipróbálni mondjuk egy vmware workstationban, hogy ott továbbmegy-e a serialnál.

Lehet megvan a hiba. Több helyen írják, hogy az ms. oldaláról letöltött iso fájl hibásan jött le. Nekem is ugyanaz a hiba, 2k3 alatt sem indul el a setup.exe. Letöltöm még1x újra.

#147 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 09:08

Introducing Windows Server 2008 R2 e-book: ITT
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#148 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 23. 15:58

van egy sajat domainem (web domain, akarmi.hu) egy tarhely szolgaltatonal, es szeretnem a sajat magam szerverera athozni.

A vas mar uzemel, windows 2008 enterprise, megvan a fix ip is, van php/mysql + IIS7 installalva.
Hogyan kell ennek nekifogni? Van esetleg valami leirt workaround ehhez?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#149 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 16:09

Üdv!

Most ismerkedem a Windows 2008 R2 backup funkcióival, és akadna pár olyan kérdésem, amire sehol nem találtam választ.

Háttérinfónak annyit, hogy a rendszer egy kis gépen van, ami állandóan üzemel, itthoni nyomtató-, fájlszerverként, illetve letöltöget stb. Tehát semmi komoly, a Windows 2008 R2-t nem azért választottam, mert szükség volt rá, hanem ismerkedni szeretnék vele.
A gépben egy 1 terás merevlemez van, ezen van a rendszer, illetve adatok. A mentéshez a legolcsóbb megoldást választottam, előbányásztam a fiók mélyéről pár merevlemezt, és beraktam a gépbe, így 750 + 250 + 120GB van mentésre. Természetesen inkrementális mentésről van szó (hogy értelme is legyen a kérdéseknek)

Kérdéseim, hátha valaki ismeri a wbadmin mélységeit:

- Ha több merevlemez van mentésre, akkor hogy válogatja a Windows, hogy hova mentsen? Mindenhol csak azt írják, hogy majd ő eldönti, de hogy milyen alapon, azt nem. Esetleg az egyiket telepakolja, és mikor megtelt, elkezdi feltölteni a többit is? Vagy mindig máshová ment? Kipróbálhatnám, de elég sokáig tartana...

- Kicsit a fenti kérdéshez tartozik: mi történik, ha a három merevlemez közül az egyiket kiveszem / tönkremegy? Az összes mentés használhatatlanná válik? (Nyilván nem jó rendszer, ahol a mentési hely nem megbízható, de érdekel a dolog).

- Mi történik az átnevezett / átmozgatott fájlokkal? Ezekről tudni fogja, hogy már benne vannak az előző mentésben, vagy növekményes mentésnél is újra az egész fájlt lementi?

- Valójában miért gyorsabb, ha egy egész lemezt ad az ember a backupra, és nem egy partíciót? Csak annyi, hogy ha nincs egyéb használatban az a partíció, amire ment, akkor kisebb a töredezettség? Csak erre tudok gondolni.

- Miért van az, hogy alapból csak egy időzített mentést enged létrehozni a GUI és a konzolos kezelő is? Csak úgy tudtam többet beállítani, hogy egy parancsot betettem időzített feladatnak, ilyenkor viszont nem lehet egész merevlemezt dedikálni a mentésnek. Furcsa, hogy nem lehet másképp, mert egyébként szerintem lenne rá igény. Szernitem sok helyen van olyan adat, amit nem érdemes naponta menteni, és így feleslegesen sok időt vesz igénybe a mentés. Vagy ami miatt én akartam beállítani, hogy megmondjam, hogy mit hová mentsen, ezt csak több feladattal lehet.

Elsőre ennyi kérdésem lenne. Becsszó használtam a Googlet, de csak a használatáról találtam leírást, a fenti mélységekről sehol nem írtak.

#150 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 17:07

1. a wbadmin helpjében is benne van:
wbadmin enable backup -addtarget:<BackupTargetDisk>

http://technet.microsoft.com/en-us/library...28WS.10%29.aspx

2. Igen, tönkre

3. Újra lementi, de ez minden backupra igaz

4. Miért? Gyorsabb? :)

5. Mert szar a Windows 2008 backupja! Ez egy nagyon genyó húzás volt az M$-től, hogy lecserélték az NTBackup-ot.
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#151 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 14:58

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 16:58

van egy sajat domainem (web domain, akarmi.hu) egy tarhely szolgaltatonal, es szeretnem a sajat magam szerverera athozni.

A vas mar uzemel, windows 2008 enterprise, megvan a fix ip is, van php/mysql + IIS7 installalva.

Erre senki?  :(

#152 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 15:13

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2009. okt. 23., péntek - 15:58

Szolgáltatónál DNS beállít, hogy rád mutasson, routerek, tűzfalak beállítása, hogy jöhessenek be  a kérések.
Ezen felül is lehet tenni, pl. szervert DMZ-be rakni, redundáns netelérést tenni alá, etc...

A kérdés az, hogy mire van szükséged.

#153 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 16:37

egyenlore csak annyi, hogy a sajat domainem a sajat szerveremre mutasson, ahol kiserletezhetek barmivel.

a domain semmi kritikusat nem tartalmaz, mindinkabb sak kezdeni szarnybontogatas.

meg ugye igy elesben jobban is tanul az ember.

#154 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 01:23

Idézet: bibe - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 17:07

1. a wbadmin helpjében is benne van:
wbadmin enable backup -addtarget:<BackupTargetDisk>

http://technet.microsoft.com/en-us/library...28WS.10%29.aspx

2. Igen, tönkre

3. Újra lementi, de ez minden backupra igaz

4. Miért? Gyorsabb? :)

5. Mert szar a Windows 2008 backupja! Ez egy nagyon genyó húzás volt az M$-től, hogy lecserélték az NTBackup-ot.

A "wbadmin enable" parancs időzített backupot hoz létre, és ebből csak egyet lehet. A "wbadmin start" lenne jó arra, hogy egynél több időzített munka is legyen, ennél viszont tényleg nem lehet megadni merevlemezt, csak partíciót. Én erre gondoltam, mint konzolos parancs, csak nem fogalmaztam tisztán.

A leírás szerint 200%-kal is lassabb lehet, ha nem dedikált merevlemezre megy a mentés. Vagy valami ilyesmi. Szerintem arra gondol, hogy fele olyan lassú, de azért ezt túlzásnak tartom. Azért nem értem, hogy ennek mi a valós oka.

Közben próbálkoztam a mentéssel. Hát semmi intelligencia nincs abban, hogy a wbadmin kiválasztja, hova mentsen, egyszerűen az első lemezre ment a listán. Rájöttem, hogy a "one time backup" gombra nyomva megmutatja, hogy hova akarna menteni.
És én valamiért azt hittem, hogy ha több merevlemez ki van választva, akkor darabolni fog, ha nem fér rá a mentés. De nem, gond nélkül elkezdett 600 gigát rámenteni a 250-es winyóra, aztán meg elszállt... Úgyhogy csinálnom kellett egy JBOD tömböt, így a 250+750 pont elég lesz. Kérdés, hogy ha elfogyna ezen a hely, akkor az inkrementális mentéskor átugrana-e a 120-as winyóra, már kétlem.

Valamiért egyébként iszonyat lassú a mentés most. Gyakorlatilag 24 óra alatt 450 gigát mentett át. Pedig elvileg a tömb sebességével nincs gond. De ez egy olyan jó PIO mód sebesség. Hm.. az egyik winyónál a write cache ki van kapcsolva. No, ennek utánajárunk!

#155 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 02:40

Na igen, a write cachet bekapcsolva kicsit más :). Érdekes, nem tudom, hogy kapcsolt ki.

És az már biztos, hogy be lehet "kézzel" állítani, hogy milyen sorrendben használja a lemezeket, ahova ment. Lehet módosítani az elkészült időzített mentést, és ilyenkor hozzá lehet adni új merevlemezeket. Amilyen sorrendben itt megadom, olyan sorrendben használja őket.

#156 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 13:24

win 2008 eng, + exch 2007

How to change display names of Active Directory users  - ez lenne a gondom, vagyis szeretném, ha rendesen, magyarul (Last Name, First Name) lennének kirva a nevek.

http://support.micro...kb/250455/en-us

CN=40E  -re megcsinálom (ez ugye a hungarian)  és nem változik semmi

:confused:

#157 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 15:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 3., vasárnap - 14:24

win 2008 eng, + exch 2007

How to change display names of Active Directory users  -   ez lenne a gondom, vagyis szeretném, ha rendesen, magyarul (Last Name, First Name) lennének kirva a nevek.

http://support.micro...kb/250455/en-us

CN=40E  -re megcsinálom (ez ugye a hungarian)  és nem változik semmi

:confused:

Pont, hogy a CN=409-re kell megcsinálni, mert az az Oprendszer nyelve. Ha magyar lenne az OS, akkor kellene a 40E kulcsot állítani...
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#158 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 16:40

Idézet: bibe - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 16:30

Pont, hogy a CN=409-re kell megcsinálni, mert az az Oprendszer nyelve. Ha magyar lenne az OS, akkor kellene a 40E kulcsot állítani...

azt is próbáltam,  végül bírtam a neveket fordítva :)

#159 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 21:27

2008 server R2 kérdés:

Próbaképpen feltelepítettem egy ilyet. 
Minden működik, de netre nem engedtem ki (olyan vlanban van ami nem lát ki a netre) - emiatt a hálózati kapcsolat ikonnál látható hogy No Internet connection.

A gépet egy kis file szervernek akarom használni 1-2 napig, de a kamerák nem látják a megosztását.
A network sharing centerben engedélyeztem a network discovery-t, a tűzfalat meg kikapcsoltam.
A hálózati kártyán természetesen ott a file and printer sharing.

Tehát: szerverről elérem a vlan összes kameráját, de a kamerák még pingetni sem tudják a szervert.
Próba képpen még a remote desktopot is engedélyeztem, de természetesen nem tudom másik gépről elérni.

Kérdés: ha a hálókábelen nincs net kapcsolat, és ez a fránya no internet és unidentified network bejön, akkor hogyan lehet megosztást használni? A tűzfal kikapcsolása után miért nem tudom elérni?

(fáradt vagyok, hátha valakinek ez már triviális)

Köszi!

#160 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 14:36

Kapcsold be a tűzfalat és konfiguráld megfelelően. Hamarabb célba érsz. Ha a vlan nem lát ki a netre a rá csatlakoztatott gépek sem fognak kimenni!

Más!

Én Server Core alá keresek valami partíciómentő progit. Csak a rendszert kéne menteni neki, de nem három nap alatt.

Gyakorlatilag mint a régi Ghost progik, partició mentés/visszatöltés. Ennyi kellene csak. A legjobb lenne, ha USB kütyüről menne!

Szerkesztette: RaidX 2010. 01. 23. 14:38 -kor

RaidX

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »