Idézet: BoGab - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 14:36
Emlékszem arra a topikodra, gondoltam, hogy ezért nézegeted inkább a geforceokat
Hát, a szívem még mindig az ATI felé húz. Az ATI Radeon 7200 VIVO kártyát a mai napig minden idők egyik legjobb videokártyájának tartom. Azt nem lehetett nem szeretni. Professzionális alkotás volt az ATI berkeiből.
De azért megharadugtam rájuk, amikor kiderült, hogy "kölcsönösen utálják egymást a VIA-val". Tekintettel arra, hogy mindkét cég termékeit teljes megelégedéssel használtam, azt hiszem teljes joggal váltott ki elkeseredést a hír belőlem. (S még gondolom, hozzám hasonlóan sokezer felhasználóból világszerte.)
OFF: Gusztustalan, ami ebben a globalizált piacgazdaságban történik manapság. A fenti húzást (miszerint belejelentették, hogy nem vállalnak felelősséget az ATI és VIA kombóból eredő bárminemű hibáért) mondjuk 10-15 éve nem úszta volna meg egyik cég sem bukás nélkül.
Ma már simán megteheti bármelyik cég mindezt. (A CREATIVE és a Microsoft hozzáállása a régi termékeihez - a terméktámogatás szempontjából - szintén a szégyen kategóriába tartozik.

) /OFF
Azonban a magam ellensége én sem vagyok. Ha egy 16.000-17.000 forintos NVidia GF7300GT megveri még a nála sokkal drágább, konkurens Radeon 1650Pro VGA-t is, akkor nem fogom az utóbbit választani csak azért, mert az "ATI közelebb áll a szívemhez".
Idézet
Ja, régebben többet mozogtál errefelé, aztán eltűntél (nem csak te)

OFF: Más idők voltak azok. Életem első igazi PC-jét (leszámítva a C64-et) kezdtem el akkor "koptatni", amikor a fórumra regisztráltam.
Értelemszerűen teljesen be voltam még zsongva 1-2 évig.
Napi szinten követtem a hardvercégek termékeinek fejlődését, a termékek technikai adatait betéve tudtam A-tól Z-ig; rendszeresen bújtam a teszteket, ismertetőket; sőt én is a különféle Benchmarkok (guga szavával élve: "lóf'szdémárk" :Đ ) bűvöletében éltem.
Aztán elmúlt a lelkesedés, elveszítettem az érdeklődésemet. Rájöttem, hogy hülyeség, semmi értelme a benchmark-ok eredményét nézni.
Ráadásul mivel nem fejlesztettem a gépemet fél évente, s már nem a szoftver (és hardver) business-ben dolgoztam, nem érdekeltek annyira a számítástechnika világának hírei; így onnantól jelentősen kevesebb információval rendelkeztem a témával kapcsolatban.
Idő közben T2k is "eltűnt" a fórumoról; akinek a videokártyákkal kapcsolatos információinál nem volt frissebb "internet-szerte". Bárhogy is... értette a dolgát, s nagyon érdekes dolgokat lehetett megtudni az írásaiból. Én is tanultam sokat tőle.
Anno a Radeon-ok (az "ATI Radeon" topic) és a CRT monitorok (a legendás "Milyen monitort vegyek?" topic) tekintetében gyakran segítettem a fórumon (de volt, hogy egyesek levélben is megkerestek), de aztán az idő múltával az újabb hardverek-hez már nem tudtam hozzászólni.
Most a szinte havonta megjelenő új VGA generációk és az azóta összehasonlíthatatlanul olcsóbbá vált TFT monitorok világában már nem ismerem ki magamat.
Más dolgok érdekelnek, mint akkor... ezért hát jóval kevesebbet járok a fórum hardverekkel kapcsolatos területeire. (Tulajdonképpen csak akkor, ha valami kérdésem van, ill. 1-2 topic-ban segítek, ha olyan téma merül fel, amelyhez
még értek.)
Hát így.

/OFF
Idézet
Galaxyt javasolnám egyébként, ha márkára kell tippelni.
Inno3d bizonytalan, gainward meg elég érdekes mióta palit tulajdon...
Egyre inkább hajlom egy GALAXY 7300GT DDR3 videokártya megvásárlására.
De van még két kérdésem:
1. Érdemes a Zalman-al szerelt változatot venni? Szemre nincs sok különbség a GALAXY "normál" és a Zalman ventijei között. Utóbbi garantáltan nem lesz zörgős?
2. Az én ASUS A7V8X-X (KT400 chipset, 8x AGP slot) lapomban
biztosan működnie kell gond nélkül az újabb AGP-s VGA-knak?