HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? IV. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 28. 16:29

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 16:28

Ennyi FPS-el "száguld" a 2600XT-vel? Na az kemény.
Komolyan mondom ugyanilyen beállítások mellett még a legnagyobb harcok közepette sem láttam 30 fps-nél kevesebbet a játék során... Pedig aztán erőssen visszafogja a vgam a cpu..
Az avg 40 körül lehetett.

1280*1024 minden high?
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2402 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 16:32

yess.
szerk: Opp bocsi. Most jut eszembe h az árnyék ki volt lőve, sorry.
De az kb -5 fps-t jelentett. Csak nekem ennyit sem ért :)
De más egyébb minden high + 8xAF

szerk: ide anno dobtam is pár képet FPS számmal 1ütt.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 09. 28. 16:38 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 16:42

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 17:28

Ennyi FPS-el "száguld" a 2600XT-vel? Na az kemény.
Komolyan mondom ugyanilyen beállítások mellett még a legnagyobb harcok közepette sem láttam 30 fps-nél kevesebbet a játék során... Pedig aztán erőssen visszafogja a vgam a cpu..
Az avg 40 körül lehetett.

Te XP-n játszol ez pedig Vista, ne keverjük! :) Lásd, a grafikont.

Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2404 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 16:45

Bázze' tényleg :)
Azt nem is figyeltem hogy a dx9-es performance-ot is vista alatt mérték :)

#2405 Felhasználó inaktív   ecneB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 16:52

Idézet: ak-cat - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 15:07

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy az alábbi configban el megy-e a Counter Strike Source?

Gyártó:    Hewlett Packard
Processzor:    AMD Sempron 3600+
Órajel:    2 GHz
Memória:    1024MB DDRII 667MHz
Merevlemez:    80GB SATA
Chipset:    AMD M690T
Optikai meghajtó:    Dual DVD/RW
Kijelző:    15,4" WXGA
Grafikus vezérlő:    ATi Mobility Radeon X1250

:confused:

elmenni elmegy, az más kérdés, h igencsak low fps-ekkel..
lassan elviekben tervezik a több mag patchet is.. ld. source topic..
nem ajánlom ezen a konfigon a cs:s-t, inkább told 1.6-t és lesz 100 fps konstans..
You can pray, you can cry, but the darkness won't be stopped - until you die.
| Jóga | dART | d2jsp |

#2406 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 20:40

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 7:18

jah. pont azért gondolkodom egyen, x1950 úgyis elmegy holnap, 25ért egy 2600xt nem is rossz, főleg ha levonunk belőle 12k-t ami a mellé járó orange box ára :D

Ha 1280*1024 vagy hasonló felbontásban játszol, akkor rendesen ki fogsz szúrni magaddal. ;)
A szűrésekről meg ne is beszéljünk a csupán 128-bites membusz miatt.

#2407 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 20:45

jaja pont ezé mondtam amit :D

#2408 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 09:07

Hi!

Tudtok valamilyen programot ajánlani, amivel egy Sapphire Radeon 1950Pro Ultimate (gyári ventillátoros,  Zalman hűtés) memória-órajelét CSÖKKENTENI lehetne (ha egyáltalán van ilyen)? Most 1594MHz-en ketyeg (gyárilag!), a busz 797MHz, de van 1 gond vele. Asszem a videoRAM hibázik, de csak a 3dmark06 Canyon Flight-ban (2 napos a kártya, eddig erre volt csak lehetőség próbálni), a többi demópartban nem volt gond. A hiba a következő: változó idő letelte után a kép "szemetessé" válik (max 5 perc után), mint amikor tipikusan RAM-hiba van. Apró fekete/piros/kék/zöld kockák/pixelek jelennek meg. A színes, pár pixelnyi oldalú kockák villognak, stb. Elrendeződésük szabályos (ezért gondoltam a memóriára). A jelenség idővel "fokozódik", egyre több hiba lesz a képen. Amikor kilépek a programból, sajnos a Windows-asztal is "szemetes" marad, újra kell indítani. Olyan programot keresnénk, amivel a RAM-frekvenciát lehetne csökkenteni, a következő programokkal sajnos nem sikerült:

catalyst control center
atitool
powerstrip
systool

Másik lehetőség, hogy mennyi az esély a garanciális cserére (2 napos a kártya)?
Érdekes ugyanis, hogy kinyitott gépháznál NEM jön elő a probléma. Házhűtés természetesen van, próbáltam több helyre tenni (videoRAM bordái fölé is közvetlenül), a helyzet sajnos ugyanaz maradt.
A GPU-t 36-48 fokosnak jelzi a ccc, ez szerintem teljesen normális.
Ha visszaküldjük, szervízben kipróbálják, nem biztos, hogy produkálni fogja a hibát. Úgy gondolom, hogy zárt házban is működnie kellene, mivel a háznak elég jó a hűtése. Az a sejtésem, hogy a memória a hiba tekintetében épp "határon" van, ez a kis hőmérséklet-különbség elegendő ahhoz, hogy a hibát előhozza, ergo nem teljesíti a specifikációt (feltéve, hogy tényleg a RAM a ludas).

Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy valóban a kártyával van gond, ezért keresek olyan proggit, amivel VGA RAM-órajelet lehet csökkenteni (érdekes, inkább növelni szokták).

Köszy válaszotokat, addig is masszív tesztelés folyik...  :smoker:

ps.: esetleg a 3dmark06 Canyon Flight lenne bugos? Nem tartom valószínűnek.

Szerkesztette: Warrior 2007. 09. 30. 09:13 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2409 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 09:53

Üdv Warrior!
Én simán vissza vinném gariba!Nehogymár egy új karit butítgatni kelljen hogy
normálisan menjen!  :(  Vissza aztán csere.
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#2410 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 10:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 10:07

Hi!

Tudtok valamilyen programot ajánlani, amivel egy Sapphire Radeon 1950Pro Ultimate (gyári ventillátoros,  Zalman hűtés) memória-órajelét CSÖKKENTENI lehetne (ha egyáltalán van ilyen)? Most 1594MHz-en ketyeg (gyárilag!), a busz 797MHz, de van 1 gond vele. Asszem a videoRAM hibázik, de csak a 3dmark06 Canyon Flight-ban (2 napos a kártya, eddig erre volt csak lehetőség próbálni), a többi demópartban nem volt gond. A hiba a következő: változó idő letelte után a kép "szemetessé" válik (max 5 perc után), mint amikor tipikusan RAM-hiba van. Apró fekete/piros/kék/zöld kockák/pixelek jelennek meg. A színes, pár pixelnyi oldalú kockák villognak, stb. Elrendeződésük szabályos (ezért gondoltam a memóriára). A jelenség idővel "fokozódik", egyre több hiba lesz a képen. Amikor kilépek a programból, sajnos a Windows-asztal is "szemetes" marad, újra kell indítani. Olyan programot keresnénk, amivel a RAM-frekvenciát lehetne csökkenteni, a következő programokkal sajnos nem sikerült:

catalyst control center
atitool
powerstrip
systool

Másik lehetőség, hogy mennyi az esély a garanciális cserére (2 napos a kártya)?
Érdekes ugyanis, hogy kinyitott gépháznál NEM jön elő a probléma. Házhűtés természetesen van, próbáltam több helyre tenni (videoRAM bordái fölé is közvetlenül), a helyzet sajnos ugyanaz maradt.
A GPU-t 36-48 fokosnak jelzi a ccc, ez szerintem teljesen normális.
Ha visszaküldjük, szervízben kipróbálják, nem biztos, hogy produkálni fogja a hibát. Úgy gondolom, hogy zárt házban is működnie kellene, mivel a háznak elég jó a hűtése. Az a sejtésem, hogy a memória a hiba tekintetében épp "határon" van, ez a kis hőmérséklet-különbség elegendő ahhoz, hogy a hibát előhozza, ergo nem teljesíti a specifikációt (feltéve, hogy tényleg a RAM a ludas).

Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy valóban a kártyával van gond, ezért keresek olyan proggit, amivel VGA RAM-órajelet lehet csökkenteni (érdekes, inkább növelni szokták).

Köszy válaszotokat, addig is masszív tesztelés folyik...  :smoker:

ps.: esetleg a 3dmark06 Canyon Flight lenne bugos? Nem tartom valószínűnek.

Hali!

Ha 2 napos csak a kártya, akkor azonnal vidd vissza. Ha korrektek, akkor azonnal kicserélik, mivel 3 napon belül vagy.
Gyári hűtéssel, tuning nélkül nem szabad szemetelnie...
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#2411 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 10:52

amd gpu clock tool, rivatuner 2.04, atitool 0.27beta2, ati tray tools.
pillanatnyilag ennyi jut eszembe, amivel lehet órajelet állitgatni, lefelé is.

de inkább vidd vissza. géppel együtt, ha megoldható.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2412 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 12:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 10:07

Tudtok valamilyen programot ajánlani, amivel egy Sapphire Radeon 1950Pro Ultimate (gyári ventillátoros,  Zalman hűtés) memória-órajelét CSÖKKENTENI lehetne (ha egyáltalán van ilyen)? Most 1594MHz-en ketyeg (gyárilag!), a busz 797MHz, de van 1 gond vele.

Ati tray tools-szal tudod csökkenteni. Ugyanilyen kártyám van, és kedvétől függően nekem is szemetelgetett a gyárilag húzott órajelén. Lejjebb véve abbahagyta. Valaki írta (talán ugyanebben a topikban), hogy az ő ilyen kártyája ugyanezt csinálta. Lehet, hogy az ultimate kártyákra szerelt ramok kevesek a gyári tuninghoz :s. Bár azt nem vágom, hogy miért nem derül ez ki sapphire-éknál, lévén nem egyedi a problémánk, ahogy látom.

#2413 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 14:16

Nagyon köszönöm a válaszokat! Valóban, az Ati Tray Tools lett a megoldás (kár, hogy nem ismertem). Kissé lentebb véve a RAM clock-ot (797-ről 700-ra) minden simán ment. Amit akár csak 20 MHz-et emeltem rajta, ugyanazt csinálta. Tovább nem tesztelgetem már. Egyébként a 3dmark06-nak eléggé szórnak az eredményei, ráadásul épp a csökkentett órajeles konfiguráció előnyére: 6200-tól 6800-ig (kb. 10 tesztet végeztem, ugyanolyan beállításokkal).

Mindenesetre megkérdezzük a boltot (a baj, hogy messze van, s futárral kell oda-vissza szállítgatni), hogy ez garanciális probléma-e...
Sajnos én is arra gondoltam, hogy ezek a kártyák azért nem olyan "jók", mert ki lehet fogni olyan RAM-okat, amik sajnos hibáznak (épp a magas órajelük miatt jön ez elő). Mindenesetre a hűtése valóban szinte zajtalan, s a teljesítménnyel sincs semmilyen gond, veszettül számolgat.

Köszy a (gyors) segítséget!  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2414 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 16:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. szept. 30., vasárnap - 14:16

Mindenesetre megkérdezzük a boltot (a baj, hogy messze van, s futárral kell oda-vissza szállítgatni), hogy ez garanciális probléma-e...

Még szép!! Ha nem cserélik ki másikra, akkor szét lehet rúgni a picsájukat. :Đ Az a 97 mhz azért nem annyira kevés ám.

Szerkesztette: Breakbeat 2007. 09. 30. 16:39 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 30. 17:04

Ne viccelj már, ha ezt nem cserélik, akkor fogyasztóvédelem. Ha a kártyád nem bírja a gyári órajelet, akkor az hibás, tehát cserélni kell. Az egy dolog, hogy meg tudod oldani, hogy nem szemeteljen, de azért az a közel 100 MHz a memóriánál nem keveset számíthat.
KomposztWC

#2416 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 17:53

Kicsit nyúztam az előző hozzászólás óta a 1950 ultimate-et. Szóval eddig én is visszábbvettem az órajelet, és nem foglalkoztam a valamennyivel kisebb teljesítménnyel.
Kicist jobban megnéztem az ati tray tools-t és a gpu hőmérséklet viszonyait. Alapból az att úgy állította be a zalman fordulatszámát, hogy 70 fokig csak 40%os fordulaton pörögjön. Ezt kézzel 60%ra állítottam, és azóta játszottam kb 4 órányit a call of juarezzel. Egyetlen egy szemetelés nem volt. Megjegyzem, az att szerint a gpu max hőmérséklete 55 fok körül volt. Mégis valami hűtésgondja lenne? És ha ennyit emeltem a venti fordulatán, akkor ezzel pont sikerült meghűteni a melegedő ramokat is (már ha ezek okozták a problémát)?  :think:
Amúgy a sapphire fórumán rengeteg a hozzászólás ebben az ultimate szemetel témában. Még gyenge tápot "gyanusítanak" az ottani hozzászólók.

#2417 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:59

Próbálkoztam én is: erőteljes hűtéssel nem volt gond. A házhűtőt tettem úgy a kártya mellé (az éléhez), hogy a RAM-ra fújt. Akkor rendesen ment zárt házzal is, csak fura a megoldás, hogy "simán" nem, ráadásul a házhűtő a ház "bal" oldallapjára volt szerelve, mindenesetre működött.. Azért gondoltam, kérdezlek Titeket, hátha valakinek ugyanilyen gondja van, sajnos sejtettem, hogy igen. Majd ma kipróbálom a CallOfJuarez-t, eddig sajnos nem tudtam (nem volt ODD a gépben). Csak a Doom3-at próbáltam, azzal sehogysem volt gond. Gond CSAK a 3dmark06 Canyon Flight részével van! Azzal is nagyjából onnantól, hogy a sárkány megjelenik! Ez az SM3 teszt. Namost ha ezt a boltban elmondom, esetleg visszaküldöm a kártyát, lehet, hogy hülyének néznek. Szóval lehet, hogy csak "extrém helyzetekben jön elő" a hiba. Napersze ennek később egyre nagyobb lesz a valószínűsége, de lehet, hogyha cseréltetem ugyanilyen típusra, a hiba gyakorlatilag megmarad, csak maximum kifoghatok esetleg "jobb" RAM-okat, s örülök. Vagy kinyitom a házat. Szóval ez a dilemma. Azért felhívom a boltot. Köszy a fáradságokat!  :smoker:

ps.: tudnál linkelni 1 ilyen sapphire fórumot?
Sok helyen VGA BIOS frissítést javasoltak, de sajnos nálam szeptemberi a VGA BIOS, egyébként sem akarnám ilyesmiért frissíteni, felesleges kockázatot nem nagyon van kedvem bevállalni, meg a garancia is könnyen ugrik.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 01. 09:06 -kor

#2418 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 06:57

Sapphire fórum

Megjegyzem, ha visszavinnéd a boltba a kártyát, akkor próbálj keresni más alkalmazásokat is, amiben még szemetel. Mondom ezt azért, nehogy esetleg felmerüljön az, hogy a 3d06 azon tesztjében van a hiba. Ha van 2-3 alkalmazás, akkor már nem tudnak belekötni.

Bios van a sapphire oldalán hozzá, de az májusi. Speciel nekem gyárilag is ugyanez van a kártyában.

#2419 Felhasználó inaktív   Gor Findalas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:27

Sziasztok !

Tudom hogy ez nem a bolha, de megmondaná valaki mit érhet manapság egy MSI 1900XT 256MB -os kártya ? Van rajta egy Accelero X2-is. Eladnám, csak fingom sincs a mai használtkártya árakról.
Toron Powa !

#2420 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 10:48

Idézet: edk - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 7:57

Sapphire fórum

Megjegyzem, ha visszavinnéd a boltba a kártyát, akkor próbálj keresni más alkalmazásokat is, amiben még szemetel. Mondom ezt azért, nehogy esetleg felmerüljön az, hogy a 3d06 azon tesztjében van a hiba. Ha van 2-3 alkalmazás, akkor már nem tudnak belekötni.

Bios van a sapphire oldalán hozzá, de az májusi. Speciel nekem gyárilag is ugyanez van a kártyában.

Ma majd nézelődöm további hibázó programok után. Amibe nem tudnak belekötni, az az, hogy a demóból kilépve a Windows asztal is szemetes marad. A bajom csak az, hogy lehet, hogy ugyanilyen kártyát kapok, meglehet, ahogy írtad, hogy az ultimate esetében a RAM-ok határra vannak feszítve (s kicsit még azon túl is), ergo mind ugyanilyen, tehát a kártya nem HIBÁS, max a ház nem felel meg neki. :D
Köszy a linket a fórumra (már írtam oda is): az első posztban a kép teljesen ugyanaz, mint amit tapasztaltam.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.