HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3 II.

#1841 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:48

Idézet

Egy szó kimaradt: "szerintem". Mert _szerintem_ a Wii hardverben semmi sincs, ami "kurvajó", beleértve a távirányítót is.

Mivel még élőben sem láttam Wii-t, nemhogy játszottam volna vele, így nem mondhatom azt, hogy szerintem :) Csak arra tudok alapozni, amit látok leírva fórumokban, messzi haverok által stb. Ez pedig erre enged következtetni. És persze csak az irányításrendszerre gondolok, maga a gép tényleg nem ez nagy was ist das, de nem is annak van kitalálva. Az meg természetes, hogy nem tetszik mindenkinek, de objektívan szemlélve bátran mondhatom, hogy - a fanboyoktól és a shaderekre izguló, néhai 576-ban "Szilikongyerek"-ként definiált pistikén kívül - a nagy többséget igenis hamarabb lenyűgöz egy olyan irányítási rendszer, amit eddig legfeljebb játékteremben láthattak, mint az, hogy támogat Depth of Fieldet, meg HDR+AA-t XY játék. És igen, a Wii-re is nagyon kevés olyan játék van, ami engem érdekelne, nem vagyok elfogult vele szemben, sőt, magamat ismerve nagyon hamar ráunnék a hadonászásra, hozzám a PS közelebb áll. De amíg egy vita csak arról szól, hogy mindenki bedobja a közösbe a saját véleményét, és mindenki a saját oldala felé ferdít (ezt ne vedd magadra, nem emlékszem, hogy miket írtál eddig), addig az ahhoz hasonlít, mintha makaóban (magyarkártya, nem ország :D) mindenki sorban ledobálná az összes kártyáját, függetlenül attól, hogy makk alsót, vagy zöld ászt raktak le előtte.

Idézet

tény hogy jo lenne több ram, de végülis mire akarod használni?
512 mega van benne 256 mega chip meg 256 fast ram  amiga like
és ott a virtuális memoria is

ne haragudj de most a pc-mben van 1.5 giga és  3d alatt folyamatos swappel mi a különbség??????????

Ha ezt az 512 megát rendesen látja is a linux, és tudja kezelni, akkor mea culpa, annyi már tényleg elég hétköznapi használatra. Viszont a 3D amit felhoztál példának, teljesen irreleváns, mivel ilyen területen szóba sem jön a PS3, pont a memóriaigény miatt. Hétköznapi használatba mondjuk egy zenelejátszó+böngésző 5-10 tabbal megnyitva (felhasználója válogatja), IM progi szintén jópár ablakkal megnyitva, meg mondjuk egy word/dreamweaver/photoshop/delphi (ki mivel foglalkozik) tartozik.

Kérdés: PS3-on előtelepített (pontosabban megváltoztathatatlan) linux csücsül, vagy szabadon lecserélhető akármilyen disztribre?
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1842 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:56

még nem  használhato  mind az 512 mega linux alatt, de a gpu se  mégse mondod hogy nincs benne , nemigaz?

és mérne jöhetne szoba 3d-s tervezésrre, most is lehet vele  van rá 3d-s szoftver ha nem is a legjobb
de biztos lesz majd jobb
sokáig 256 megával használtam xp-t,  valami fos 3d-vel,  most van benne 1.5 giga meg egy gef7900
azt hiszed számottevöen gyorsult a gép? egy fenét, röhejes az egész , és megint megerösitést nyert hogy a pc a kukába valo

amugy ps3-ra olyan oprendszert raksz amit akarsz , akár amigaOS-t is
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1843 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:02

Bocsi version, de a PC 3D-re alkalmazása nem azt jelenti, hogy ész nélkül tolod bele az adatokat, mert arra semmiféle hardver nem elég. Okosan kell csinálni, nekünk sincsenek erősebb gépeink mint neked, aztán mégiscsak boldogulunk valahogy - mert van itt pár okos ember, aki kitalálja a dolgokat...
LY

#1844 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:02

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:04

wiire könnyü játékot csinálni , 1 honap alatt összeüthetö egy wissprtszerü b@szás,mig egy ps3 gém 2-3 év,persze mindenki a wiire akar fejleszteni, mert olyan mint az aranybánya munka nélkül pénzkeresni jo
csak a játékok szinvonala nem éri el a  mobiljátékok minöségét, ha ez kell nektek hát vegyétek
de fogtok  sirni mikor jönnek a durvulások

ez lehet. deha én szoffercég vagyok és apiacról élek, akkor azt fogom válaszani ami minimális k+f mellett maximális profitot hoz. hiába csináltál leesikazállad gámát PS3-ra, annak életciklusa ugyanúgy kb 1 év, mint a primkós wii játéké. de azmár rohadtul nem mindegy, hogy az egyik oldalon a bevételek megérkezéséig félévig kell forrásoldalon finanszíaroznod, amásikon meg 2-3 évig. a 2-3 éves játék, on the other hand gyönyörű lesz, de primkó, mert tutira kell menni. láttam a dden NFL-ről 07-ről nyiltakozni valakit, vii/ws box verzió. elmondta, hogy a wii verzió grafikája roppant oldskool. ellenben olyan Ai van benne, hogy leesett az áál. meg aztis mondta, hogy irányításban a wii-s verzió hazavágja a boxosat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1845 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:03

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:56

még nem  használhato  mind az 512 mega linux alatt, de a gpu se  mégse mondod hogy nincs benne , nemigaz?

és mérne jöhetne szoba 3d-s tervezésrre, most is lehet vele  van rá 3d-s szoftver ha nem is a legjobb
de biztos lesz majd jobb
sokáig 256 megával használtam xp-t,  valami fos 3d-vel,  most van benne 1.5 giga meg egy gef7900
azt hiszed számottevöen gyorsult a gép? egy fenét, röhejes az egész , és megint megerösitést nyert hogy a pc a kukába valo

amugy ps3-ra olyan oprendszert raksz amit akarsz , akár amigaOS-t is

Most akkor mennyi memóriát is használhatsz ténylegesen?
Eléggé félrebeszélés szagú amit irogatsz. Ne legyél már ennyire elfogult.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1846 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:05

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:26

tény hogy jo lenne több ram, de végülis mire akarod használni? 
512 mega van benne 256 mega chip meg 256 fast ram  amiga like
és ott a virtuális memoria is

ne haragudj de most a pc-mben van 1.5 giga és  3d alatt folyamatos swappel mi a különbség??????????

naszoval,. a szoftnak rendelkezére állna 256 ram, azért csak állna, mert még abból is elvesz a PS3 OS-e 64megát, meg persze 1 SPE-t.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1847 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:07

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:02

Bocsi version, de a PC 3D-re alkalmazása nem azt jelenti, hogy ész nélkül tolod bele az adatokat, mert arra semmiféle hardver nem elég. Okosan kell csinálni, nekünk sincsenek erősebb gépeink mint neked, aztán mégiscsak boldogulunk valahogy - mert van itt pár okos ember, aki kitalálja a dolgokat...

nem tudom , de én 47 procis renderelö farmrol hallottam :), a másik meg az hogy rendereléskor a modo  intézi automatikusan ezeket a felosztásokat, persze vissza lehet venni
csak  egy ilyet a ps3 realtime nyomna, mivel a modoban a geometria kreálás a octree felépitése miatt meg más gyorsito  tömbök létrehozása miatt lassu mint a tetü , csakhogy a ps3 a  ezt izombol lenyomja  a memoria felépitése miatt ,10-ed annyi memoriával mer mi a f@sznak octrree
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1848 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:11

Ez baromira off itten, de memóriaigényről volt szó, és a farm gépeiben ugyanúgy 2 Gb van mint amit ma is bárki bepakolhat a gépébe. Ha mi is mindent egybe izomból bele akarunk darabolni, akkor ugyanúgy megfekszik tőle.

Az octree meg azért kell, mert a Modo raytracelni akar a globalillumhoz ha jól sejtem, az meg igencsak lassúcska lenne gyorsító struktúrák nélkül. De mindegy, ez nem ide tartozik, meg úgyis egyszerűbb neked leszarozni az egészet, és szembemenni mindennel ;)
LY

#1849 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:13

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:56

Gf2mx+256 mega ram kombóról váltottam Radeon9600+768 mega ramra, és érezhetően gyorsult a gép. Böngészés közben valóban nem számottevő, ott úgyis inkább a cache számít, meg a proci, hogy az új csillivilli oldalakat minél gyorsabban lerenderelje (húgom gépén (k6-2 433-on, 128 mega ram, valami fos alaplappal) az iwiw meg a myvip is kb 10 mp alatt rakódik össze, úgy, hogy a vinyóhoz szinte nem is nyúl, de a hálókártyához sem)), de azért az picit bosszantó, mikor a böngésző és a szövegszerkesztő váltása közben folyamatosan swappel a vinyó. A PC meg nem kukába való, noha az x86 architektúra valóban gagyi egy megrögzött amigás szemében (van egy haverom, aki ugyanezt mondogatja mindig :)), hozzátartozik az is, hogy a hw olyan ütemben fejlődik, hogy a kedves fejlesztő urak baxnak optimalizálni, aztán lesünk, hogy jé, 2002-ben még egész jól lehetett egy p100-assal netezgetni 64 mega rammal win95 alatt, most meg bejött a webkettő a fosszar optimalizálatlan programkódokkal, aztán lassan webezésre is kevés lesz egy 1 gigás duron. De ettől még a PS3 se lesz optimalizáltabb :) Van benne potenciál, de a jelenlegi eléggé gyengusz. Márpedig ha (hasraütök) 3 év múlva, mire lesz rendes PS3-ra optimalizált linux PS3-ra optimalizált programokkal, már web3.0 lesz, amiben egyedül az .swf kiterjesztés valid (:D), megintcsak az lesz, hogy kevés a PS3. Meg kicsit zavar azért az is, hogy ha ennyire nyomják a linuxos részét, szarért nem lehetett rárakni egy dsub csatit, ha egyszer a "gagyiviccfujjszar" Wii-re tudtak? Persze tudom a választ: akkor kevesebben vettek volna HDTV-t.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1850 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:20

Clash of the Cultures - egy - szerintem - erdekes iras a nyugati es a japan jatekok (es jatekosok, fejlesztok) kozti kulonbsegekrol. Tudom, hogy nem feltetlenul ez a legjobb topic erre, de nem vagyok otthonos a Gameware-ben es akiket erdekelhet azok itt biztos megfordulnak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1851 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:28

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:11

Ez baromira off itten, de memóriaigényről volt szó, és a farm gépeiben ugyanúgy 2 Gb van mint amit ma is bárki bepakolhat a gépébe. Ha mi is mindent egybe izomból bele akarunk darabolni, akkor ugyanúgy megfekszik tőle.

Az octree meg azért kell, mert a Modo raytracelni akar a globalillumhoz ha jól sejtem, az meg igencsak lassúcska lenne gyorsító struktúrák nélkül. De mindegy, ez nem ide tartozik, meg úgyis egyszerűbb neked leszarozni az egészet, és szembemenni mindennel ;)

lehet igazad van csak pc-n  100 ezer poly fölött mind a szerkesztés mind a  render lassu
mégegyszer leirom 100 ezer !
holott  realtime 1 milliárdot tud a cell , és ez enyhén bepöccent

100 ezer poly memoria igénye ha joszivü vagyok akkor se több 100 megabyte-nál
tehát amire most a pc képes arra a ps3 is lazán és biztos vagyok hogy  jobban

Szerkesztette: vers 2007. 01. 20. 16:30 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1852 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:40

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:35

Nem, latjuk, hogy mi kaphato ra. Egyelore semmi.

http://games.listings.ebay.de/PC-Videospie...ListingItemList

TÉNYLEG ez itt mind semmi! Ráadásul csak németországban. Énis semmit rendeltem. Semmiség az egész.

#1853 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:44

A Cell szerinted tud 1 milliárd poligont - a realitás meg valahol máshol van.

Szerkeszteni meg lehet 1 millió poligonos modelleket is a megfelelő eszközökkel és módszerekkel. Oszd meg és uralkodj, tudod, ésszel él az ember, meg ilyenek.
LY

#1854 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:48

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:40

TÉNYLEG ez itt mind semmi! Ráadásul csak németországban. Énis semmit rendeltem. Semmiség az egész.

Te megint azt hiszed, hogy simán lehet kamuzni az ittenieknek. A lista először is tartalmaz olyan játékokat, amiknek még megjelenési dátuma sincsen. Másodszor, a fennmaradó stuffok jó része meg multiplatform; addig oké, hogy vannak PS3-ra, de ezek miatt a drágább konzolt megvenni butaság.

Valahol szokás szerint mindkét félnek igaza van tehát. Aki PS3-at vesz, nem fog unatkozni, de szinte semmi olyan játék nincs, ami indokolná a PS3 megvásárlását, mert vagy semmi különös, vagy olcsóbb Xboxon játszani vele.
LY

#1855 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:59

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 16:48

Te megint azt hiszed, hogy simán lehet kamuzni az ittenieknek. A lista először is tartalmaz olyan játékokat, amiknek még megjelenési dátuma sincsen. Másodszor, a fennmaradó stuffok jó része meg multiplatform; addig oké, hogy vannak PS3-ra, de ezek miatt a drágább konzolt megvenni butaság.

Valahol szokás szerint mindkét félnek igaza van tehát. Aki PS3-at vesz, nem fog unatkozni, de szinte semmi olyan játék nincs, ami indokolná a PS3 megvásárlását, mert vagy semmi különös, vagy olcsóbb Xboxon játszani vele.

Szerintem nem kamuzik itt senki, csak túl elfogult, demagóg, szűklátokörű és buta vagy ahhoz, hogy értelmezd a mondanivalómat. Ugyan ez igaz Krinyóra is. Semmivel se vagytok jobbak mint azok a kőagyú fradisták akik azért gyűlölnek valakit, mint embert, mert egy másik csapatnak szurkol. Ez kikívánkozott, csak sajna ettől se fogtok változtatni a primkó fikázós és lenézős stíluson.

A játékokról meg annyit, hogy azzal ami mögötted áll lehetne annyi eszed, hogy nem dobsz egy ekkora magaslabdát. Tele van az ebay motorstormokkal, ráadásul nem is japcsi feliratossal. Vagy szerinted a youtubeon a rengeteg gameplpay moviet az ujjukból szopták?

Kicsit le kellene szedni a satut a fejről, józan fejjel körül nézni és rájönni, hogy nem kissé buta dolog a nullás játékfelhozatalra hivatkozni a PS3 kapcsán. Az árra lehet, a késleltetett indításra is. De amit ebben a formában csináltok az nem más mint hazugság és hitelrontás. Persze gondolom ez senkit sem érdekel.

#1856 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:59

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:44

A Cell szerinted tud 1 milliárd poligont - a realitás meg valahol máshol van.

Szerkeszteni meg lehet 1 millió poligonos modelleket is a megfelelő eszközökkel és módszerekkel. Oszd meg és uralkodj, tudod, ésszel él az ember, meg ilyenek.

22 gigacyclet tud a cell ez 22 milliárd orajel, egy bezier vagy bármilyen magasrendü felület  20 orajel alatt van polynként  ez 1 milliárd per secm, hogy ebböl hogy lesz framenként ennyi az meg maradjon az én titkom :)

de szerkesztéskor az 1 millios  object 10 másodpercenként mozdul meg pc-n , tehát  ennyire a ps3 is tudja, feldarabolni fel lehet  de ugye azt a ps3 is tudhatja
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1857 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:02

KI: ez a stilus itt má sokkk :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1858 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:13

valve felmérése a pc-s gémerek gépéröl
lehet mazsolázni
méghogy nem elég a ps3

http://www.steampowe...tus/survey.html

Szerkesztette: vers 2007. 01. 20. 17:13 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1859 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:16

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 16:48

Én ps3-at nem csak azért veszek, mert jo játékok vannak, vagy lesznek rá, hanem mert: Internetezni, játszani, filmetnézni, képeket nézni, zenét hallgatni, ps2-es meglévő stuffokat jáccani stb.. akarok rajta csinálni. ;)

x360-al meg nem tudnék mindent csinálni ezek közül. Tehát nekem jobban megéri a playstation 3. :)

#1860 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:33

De most nem arról van szó, hogy te mit csinálnál vele, engem is sárga földig lehordtak, amikor ilyen dolgokat felhoztam. A PS3 sikerességének szempontjából, ezek a dolgok édesmindegyek. A vásárlók 5%-át sem érdeklik ezek a dolgok. Nem nekik kell eladni a PS3-at, mert te meg a hasonló gondolkodásúak úgyis megvennék, ha technológiai csőd lenne és kiderülne, hogy gyengébb hardver mint a wii.

Téma megosztása:

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.