HWSW Informatikai Kerekasztal: PlayStation 3 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PlayStation 3 II.

#1981 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:10

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:09

Na, érdekel valakit valami a ps3ról az eladásokon kívül? Ridge racer megvolt, most debian-live jön.

johogy irjá ssokat :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1982 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:11

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:09

Na, érdekel valakit valami a ps3ról az eladásokon kívül? Ridge racer megvolt, most debian-live jön.

debian rulz  :rock:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1983 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:10

engem az az aa/af kevesbe erdekel. ellenben jobban izgat az a melysegelesseg efekt, amit lattam egy PS3 demoban es nagyon tetszett. szamomra ez valosaghubbe tette a latvanyt.

ezt má a ps2 is tudta, ezzel lehet leszedni a framebufferek méretét, mert a homályos részekhez minek  AA :D
igy a frambuffer mérete 30% körül lesz
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1984 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:13

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:58

pl egy 10 gigabites optikai szál vagy elektromos mindegy, és semmi más
és ezzel még rendesen is müködött volna több gép együtt, mert az 1 gigabitport pont kevés,  kurva sony

hat ezis megfontolando, de akkor a SP3-nak ebben az orszagban csak Bóly nagykozsegben orulnenek :D

#1985 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:13

hat ezis megfontolando, de akkor a SP3-nak ebben az orszagban csak Bóly nagykozsegben orulnenek :D

nem  netkapcsolatra gondoltam
hanem van a ps3 amiöl kilog egy drot 10 gigabittel, aztán ehhez hozzádugsz egy kütyüt amin van  minden  wifi , net blutoth, usb stb...
és az olcson lett volna 1 usb meg blutoth nhdmi nélkül , a drágábbon  meg minden földi jo
aztán igy a olcso  ps3 lett volna 400 dodo a drága meg ezer

Szerkesztette: vers 2007. 01. 22. 20:20 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1986 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:20

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:10

johogy irjá ssokat :)

Mit írjak? :Đ

Amit úgy a leírásokban nem olvasni: semmi (tényleg!) hangja nincs, sixaxis iszonyatosan könnyű, ugyanakkor eltart egy darabig beállítani (hdmi-t nem kajálja gyárilag).

A hangjától vagyok leginkább szétesve, hát toslinken az valami iszonyatosan hihetetlen. A kép meg... hát azt oda lehet képzelni. Nagyon hiányzik a 1080p, jövő honapban veszek egyet.

#1987 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:23

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:20

Amit úgy a leírásokban nem olvasni: semmi (tényleg!) hangja nincs, sixaxis iszonyatosan könnyű, ugyanakkor eltart egy darabig beállítani (hdmi-t nem kajálja gyárilag).

A hangjától vagyok leginkább szétesve, hát toslinken az valami iszonyatosan hihetetlen. A kép meg... hát azt oda lehet képzelni. Nagyon hiányzik a 1080p, jövő honapban veszek egyet.

nem bányásznád le az rsx-et a nyákrol?  meg is csiszolhatnád az alját hogy lássuk mi van rajta ?
ha szépen megkérlek ?:D
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1988 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:26

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:20

a linuxot tedd fel az érdekelne föképpen , föleg a használhatosága
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1989 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:26

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:23

nem bányásznád le az rsx-et a nyákrol?  meg is csiszolhatnád az alját hogy lássuk mi van rajta ?

Az a baj, hogy most 16 órákat dolgozom, február közepén lesz kis nyugi akkor szét is fogom szedni.

Nap közben csak egy ratyi 120centis philips plazmán tudtam kipróbálni, észre se vettem, hogy 480i volt. Rendes TV-n még csak ridge racert tudtam bepróbálni, az meg olyan, hogy lehet ma nem fogok aludni :Đ

#1990 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:29

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:23

Kérd meg már arra is, hogy alkatrészenként küldje el neked. :D
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1991 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:42

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:26

a linuxot tedd fel az érdekelne föképpen , föleg a használhatosága

version nincs alinux hasznalhatosagaval gond, csak esszel kell csinazni :D

#1992 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:42

version nincs alinux hasznalhatosagaval gond, csak esszel kell csinazni :D

Attól tartok holnapra/máskorra marad, egyszerűen fizikai képtelenség abbahagyni a ridge racert :Đ

#1993 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:54

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:55

megoldható az 1080P csak szembe kell menni  a hagyományokkal

A hagyományokkal - és az ésszerűséggel... Nem véletlen ez a megközelítés, a GPU megfekszik a geometrián, ha meg erre pazarolod a Cellt akkor játékélmény nem lesz, csak grafika.

Meg neked fogalmad sincs, hogy mennyire nem elég önmagában a geometria semmire - a textúrákat nem lehet megúszni. Az alap anyagi jellemzők a diffuse és specular visszaverő képességek: a color textúra és a specular/reflection intenzitás, shading modelltől függően. Ezeket vagy vertex colorral próbálod helyettesíteni, vagy muszáj textúráznod. A felület formáját, a shading részletességet meg vagy normal map adja, vagy megintcsak baromi részletes geometria, szóval a fenti szopások lépnek érvénybe. Ráadásul ha displacement textúrát használsz normal map helyett, akkor pont ugyanott vagy - mindkettőből nagyfelbontású kell, és persze mindkettőhöz 2 byte / pixel a minimum adatmennyiség. Szóval már eleve nem éri meg mellőzni a textúrákat, nem véletlen hogy az offline render sem tesz ilyet.

De csak elméletben menjünk azért tovább: részletes látványvilághoz sok információ kell, sajnos az 1:1 közeli vertex/pixel arány egyedül a PRMan alatt reális, és annak is rengeteg idő kell - csak a többi, még lassabb rendererhez viszonyítva dolgozik gyorsan. Ja, de ha eltárolsz RGB színeket is a vertexekhez, akkor az ugyanaz mintha normalt tárolnál normal mappinghez, szóval plusz vertex adat, amitől az RSX pont lelassul.
De a GPU meghal még attól is, ha 1:1 a vertex/pixel arány, mert négyesével raszterizálja a poligonokat, és ha 1 poli kisebb mint egy pixel, akkor minden négy futószalagból egy dolgozik csak, az is akadozva. Egy fél GPixel fillrate-ed se lesz a gyakorlatban, nemhogy négy. Szóval eleve az van, hogy a grafikus hardver 10-20% hatékonyságon ha tud majd alád dolgozni akkor már örülhetsz... a látványvilág meg sehol nem lesz egy UE3-ban megvalósíthatóhoz képest se, és hol van az motor az optimalizáltságtól.

Ja, és akkor még animálni is kéne, skinnelni, sok fényforrással bevilágítani.

Az meg hogy mekkora szívás ehhez grafikát gyártani, talán már dereng neked is. A normal mappingnél az a jó, hogy lehet gagyi highpoly-t csinálni, photoshopban belenyúlni, mert csak a végeredmény számít. Tisztán geometriával sokkal nagyobb a szigor.

Érdekesek ettől még az ötleteid, csak esélytelen megvalósítani szerintem...
LY

#1994 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:55

Idézet: Finix - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:57

Szerintem a legegyszerűbb, amit tehetnek a nagyobb detailhoz, az az, hogy 720p-re optimalizálnak és no aa, csak af.

AF igazából számítási teljesítménybe kerül, a textúrázó egységekben, ezért bonya pixel shaderek mellett csak minimális veszteséggel jár... Másfelől ennek kikapcsolásával lehet a legkönnyebben 3-5%-okat gyorsítani, hogy elérje a 30fps-t egy játék ha szorít a határidő...
LY

#1995 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:11

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:20

Szedd le a 1.1-es GTHD demót és próbáld ki egy Driving Force Proval, hogy most kacsa volt a FF-es videó, vagy tényleg van benne?

Amúgyis, egy PS3 tulajnak kötelező a GTHD. :)
Ha jól tudom, van már Motorstorm demó is...

#1996 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:13

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:26

Nap közben csak egy ratyi 120centis philips plazmán tudtam kipróbálni, észre se vettem, hogy 480i volt.

Hat szerintem akkor folosleges eroltetned a 1080p-t :)
Ha 5 m-en belul nem latod a kulonbseget a 480i es a 720p kozott, akkor ideje felkeresned az optikusodat, vagy egy laser szemeszeti klinikat. (en az utobbit tettem)

#1997 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:16

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 19:54

A hagyományokkal - és az ésszerűséggel... Nem véletlen ez a megközelítés, a GPU megfekszik a geometrián, ha meg erre pazarolod a Cellt akkor játékélmény nem lesz, csak grafika.

Meg neked fogalmad sincs, hogy mennyire nem elég önmagában a geometria semmire - a textúrákat nem lehet megúszni. Az alap anyagi jellemzők a diffuse és specular visszaverő képességek: a color textúra és a specular/reflection intenzitás, shading modelltől függően. Ezeket vagy vertex colorral próbálod helyettesíteni, vagy muszáj textúráznod. A felület formáját, a shading részletességet meg vagy normal map adja, vagy megintcsak baromi részletes geometria, szóval a fenti szopások lépnek érvénybe. Ráadásul ha displacement textúrát használsz normal map helyett, akkor pont ugyanott vagy - mindkettőből nagyfelbontású kell, és persze mindkettőhöz 2 byte / pixel a minimum adatmennyiség. Szóval már eleve nem éri meg mellőzni a textúrákat, nem véletlen hogy az offline render sem tesz ilyet.

De csak elméletben menjünk azért tovább: részletes látványvilághoz sok információ kell, sajnos az 1:1 közeli vertex/pixel arány egyedül a PRMan alatt reális, és annak is rengeteg idő kell - csak a többi, még lassabb rendererhez viszonyítva dolgozik gyorsan. Ja, de ha eltárolsz RGB színeket is a vertexekhez, akkor az ugyanaz mintha normalt tárolnál normal mappinghez, szóval plusz vertex adat, amitől az RSX pont lelassul.
De a GPU meghal még attól is, ha 1:1 a vertex/pixel arány, mert négyesével raszterizálja a poligonokat, és ha 1 poli kisebb mint egy pixel, akkor minden négy futószalagból egy dolgozik csak, az is akadozva. Egy fél GPixel fillrate-ed se lesz a gyakorlatban, nemhogy négy. Szóval eleve az van, hogy a grafikus hardver 10-20% hatékonyságon ha tud majd alád dolgozni akkor már örülhetsz... a látványvilág meg sehol nem lesz egy UE3-ban megvalósíthatóhoz képest se, és hol van az motor az optimalizáltságtól.

Ja, és akkor még animálni is kéne, skinnelni, sok fényforrással bevilágítani.

Az meg hogy mekkora szívás ehhez grafikát gyártani, talán már dereng neked is. A normal mappingnél az a jó, hogy lehet gagyi highpoly-t csinálni, photoshopban belenyúlni, mert csak a végeredmény számít. Tisztán geometriával sokkal nagyobb a szigor.

Érdekesek ettől még az ötleteid, csak esélytelen megvalósítani szerintem...

sok mindenben igazad van , de nagyon játéktipusfüggö, pl ürhajosnál egy aszteroidához kell 10 ezer vertex , ez kb  fél mega  colorral, kell 1 mega displace textura,  meg 1 mega diffuse, 1 mega specular
max 5 megábol megvan , és pár különbözö mappal  kész is a több ezer aszteroida torzitva
még sorbarakhatom  a polykat ugy is hogy a texturacache találati aránya 100%
a polygon mérete 8 pixel átlagosan , és igy a gpu a leghatékonyabban tud dolgozni
na igy az aszteroidák minösége magasan veri a  starwars filmben levöt

ez a technika amit kitaláltam  ráhuzhato szinte mindenre, talajra,vizre karakterre is akár
és persze sporolni kell a texturával ezért olyan játékot kell csinálni ahol többször felhasználhtók a cuccok
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1998 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:17

Idézet: Waldi - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:13

Hat szerintem akkor folosleges eroltetned a 1080p-t :)
Ha 5 m-en belul nem latod a kulonbseget a 480i es a 720p kozott, akkor ideje felkeresned az optikusodat, vagy egy laser szemeszeti klinikat. (en az utobbit tettem)

bla bla. Azért nem láttam, mert két méter magasan volt a tv és mert nem volt viszonyítási alapom. Most pedig 720p-n az államat keresgélem egy mezei portolt Ridge Racertől is.

#1999 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:20

Idézet: vers - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:16

na igy az aszteroidák minösége magasan veri a  starwars filmben levöt

Ne haragudj vers, de azt kell mondjam, hiszem ha latom.  :rolleyes: Azert az ILM nem garage team.

Persze... elkepzelni nagyon egyszeru. Tegyuk fel, hogy a technologia is megfelelo (szerintem nem, de tok8) node ehhez olyan grafikusok is kellenek, akik kepesek az adott minosegre. Amit meg Te allitasz... hat... bocsi, de lehet, hogy csak en vagyok ilyen szkeptikus. Sorry. :(

Szerkesztette: Boba 2007. 01. 22. 21:21 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2000 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:20

Idézet: UNREG - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:11

Szedd le a 1.1-es GTHD demót és próbáld ki egy Driving Force Proval, hogy most kacsa volt a FF-es videó, vagy tényleg van benne?

Amúgyis, egy PS3 tulajnak kötelező a GTHD. :)
Ha jól tudom, van már Motorstorm demó is...

Az a GT HD ami egyesek szerint nem létezik/nem fog megjelenni? :D simán lezúzom. Egyébként már múlthéten megrendeltem, motorstormmal együtt ami ""állítólag"" szintén csak májusban vagy mikor jelenik meg :Đ

Téma megosztása:

• (141 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.