HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? III.

#781 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 01. 09:30

Idézet: ion - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 0:22

ok. hat roviden annyi kell hozza, hogy megszerzed a Hotkey Master nevu programot, ami szerintem a legprofibb gyorsbillentyuvezerlo.
megvan,bár én eddig nem használtam ilyet, mert még most sem értem, h ez miért oyan jó? minden progihoz (amit használok :cool:) tudok 1 csomó gyorsbillentyűt

Idézet

Nem nehez a kezelese, es szinte barmit meg lehet vele csinalni. Erdemes alaposan elolvasni, hogy mire is kepes valojaban.
a shell kicserelese viszont sok problemat vet fel, nem tudom, tisztaban vagy-e ezekkel.
ha barmi kerdesed van, ird le, szivesen segitek.

nem vagyok vele tisztában, ráadásul az eredeti hozzászólásodban hallottam róla először....
mi is ez :confused:

#782 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 16:06

Idézet: kukelyk - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 10:30

megvan,bár én eddig nem használtam ilyet, mert még most sem értem, h ez miért oyan jó? minden progihoz (amit használok :cool:) tudok 1 csomó gyorsbillentyűt

az egyes programok gyorsbillentyuit csak az adott program keretein belul hasznalhatod, ez a program viszont un. globalis gyorsbillentyuket nyujt, amiket barmikor, barhol hasznalhatsz:
- peldaul tegyuk fel, teljeskepernyoben jatszol, es meghallod, hogy az irckliensed jelez, hogy uj uzenet erkezett - ezzel a programmal meg lehet csinalni, hogy egy gyorsbillentyuvel ontopra rakod az ircklienst, igy a jatek tetejere kerul, tehat nem kell kilepned a jatekbol...
- vagy pl. en szegyenszemre nem tudok elszakadni az Internet Explorer-tol, mert tetszik az egyszerusege, viszont gondot okozott, hogy mindig abban a meretben nyilik meg, amiben a legutoljara hasznaltam (pl ha egy kis reklamablakot csuktam be utoljara, akkor olyan kicsi meretben fog megnyilni legkozelebb is). Mivel gyorsbillentyuvel nyitom meg a bongeszot, ezert csak hozzaadtam a hotkey master-ben az IE nyitoparancsahoz, hogy nyitas utan meretezze az ablakot mondjuk 900x900 pixelesre es rakja a kepernyo kozepere az ablakot.

termeszetesen csupan ilyen aprosagok miatt nem erdemes ezt a hotkey master-t hasznalni, de pl ha tobb gyorsbillentyukombinaciot adsz meg az IE-nek, akkor lehet varialni, hogy az egyik 500x500-as meretben nyissa meg, a masik ZZZxYYY meretben.

a lehetosegek szinte hatartalanok, hisz' barmit vezerelhetsz a programmal az egerkurzortol kezdve a hangero szabalyzasaig.... akarmit.
en legutobb pl az uj hangkartyam vezerloprogramjabol hianyoltam a gyorsbillentyuket, ezert megcsinaltam, hogy a hotkeymaster-rel tudjam vezerelni. kb 10-szer olyan gyors lett a folyamat, amit a hangkartyam allitgatasaval toltenek amugy.

Idézet

nem vagyok vele tisztában, ráadásul az eredeti hozzászólásodban hallottam róla először....
mi is ez :confused:

registry editorban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kulcsban
a Shell string erteket atirhatod pl c:\akarmi.exe-re.
Itt az legyen a cel, hogy valami nagyobbtudasu programot adj meg, mint peldaul egy alternativ shell program (pl.: litestep), vagy a mi esetunkben a Hotkey Master.
Ezzel a lepessel ujrainditasnal mar kilotted az explorer-t (tehat nem lesz taskbar: start menu, systray; tulkepp nem lesz desktopod sem, marmint nem lesznek ikonok es minden funkciojat elveszti a desktop - de ezt vagy kompenzalod egy alternativ shell-lel, mint a litestep vagy egy olyan sokoldalu programmal, mint a Hotkey Master, aminel viszont mar nincs szukseg ikonokra, hisz mindent gyorsbillentyukkel iranyithatsz).
Ha ezt megléped, erdemes felkeszulni, hogy nagyon szokatlan lesz az egesz, es talan nem is fog tetszeni (nekem egyebkent minden zavaro tenyezot sikerult kiiktatnom ebben a kornyezetben), de ha barmi gond van, ctrl-alt-del es a task manager segedelmevel elinditod a regedit.exe-t es visszairod a shell erteket explorer.exe-re.

oldalakat lehetne ezekrol irni, de egyszerubb, ha te magad kitapasztalod.
ha konkret problemara vonatkozo kerdesed van, akkor is szivesen valaszolok ;)

Szerkesztette: ion 2004. 07. 01. 16:12 -kor

#783 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 16:45

a talisman miert fizetos, jo a litestep nem de az nem a legjobb

amugy igy nagyban kiraly a dektopod ion :)
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#784 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 17:59

Idézet: ion - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 17:06

registry editorban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kulcsban
Itt az legyen a cel, hogy valami nagyobbtudasu programot adj meg, mint peldaul egy alternativ shell program (pl.: litestep), vagy a mi esetunkben a Hotkey Master.
Ezzel a lepessel ujrainditasnal mar kilotted az explorer-t (tehat nem lesz taskbar: start menu, systray; tulkepp nem lesz desktopod sem, marmint nem lesznek ikonok es minden funkciojat elveszti a desktop - de ezt vagy kompenzalod egy alternativ shell-lel, mint a litestep vagy egy olyan sokoldalu programmal, mint a Hotkey Master, aminel viszont mar nincs szukseg ikonokra, hisz mindent gyorsbillentyukkel iranyithatsz).
Ha ezt megléped, erdemes felkeszulni, hogy nagyon szokatlan lesz az egesz, es talan nem is fog tetszeni (nekem egyebkent minden zavaro tenyezot sikerult kiiktatnom ebben a kornyezetben), de ha barmi gond van, ctrl-alt-del es a task manager segedelmevel elinditod a regedit.exe-t es visszairod a shell erteket explorer.exe-re.

hát még összeszedem magam mielőtt belevágok ez utóbbiba... :typing:

#785 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 08:03

Idézet: ion - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 17:06

az egyes programok gyorsbillentyuit csak az adott program keretein belul hasznalhatod, ez a program viszont un. globalis gyorsbillentyuket nyujt, amiket barmikor, barhol hasznalhatsz:
- peldaul tegyuk fel, teljeskepernyoben jatszol, es meghallod, hogy az irckliensed jelez, hogy uj uzenet erkezett - ezzel a programmal meg lehet csinalni, hogy egy gyorsbillentyuvel ontopra rakod az ircklienst, igy a jatek tetejere kerul, tehat nem kell kilepned a jatekbol...
- vagy pl. en szegyenszemre nem tudok elszakadni az Internet Explorer-tol, mert tetszik az egyszerusege, viszont gondot okozott, hogy mindig abban a meretben nyilik meg, amiben a legutoljara hasznaltam (pl ha egy kis reklamablakot csuktam be utoljara, akkor olyan kicsi meretben fog megnyilni legkozelebb is). Mivel gyorsbillentyuvel nyitom meg a bongeszot, ezert csak hozzaadtam a hotkey master-ben az IE nyitoparancsahoz, hogy nyitas utan meretezze az ablakot mondjuk 900x900 pixelesre es rakja a kepernyo kozepere az ablakot.

termeszetesen csupan ilyen aprosagok miatt nem erdemes ezt a hotkey master-t hasznalni, de pl ha tobb gyorsbillentyukombinaciot adsz meg az IE-nek, akkor lehet varialni, hogy az egyik 500x500-as meretben nyissa meg, a masik ZZZxYYY meretben.

a lehetosegek szinte hatartalanok, hisz' barmit vezerelhetsz a programmal az egerkurzortol kezdve a hangero szabalyzasaig.... akarmit.
en legutobb pl az uj hangkartyam vezerloprogramjabol hianyoltam a gyorsbillentyuket, ezert megcsinaltam, hogy a hotkeymaster-rel tudjam vezerelni. kb 10-szer olyan gyors lett a folyamat, amit a hangkartyam allitgatasaval toltenek amugy.

registry editorban:

Gondolom ezeket te sem magadtól találtad ki, tehát te is olvastad valahol. Nem tudsz esetleg néhány hasznos linket a témával kapcsolatban?

#786 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 02. 12:00

Idézet: ion - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 0:22

a shell kicserelese viszont sok problemat vet fel, nem tudom, tisztaban vagy-e ezekkel.

:offtopic:

Ja :p Nekem mondjuk ritkán vannak ilyen bajaim (GeoShell), viszont akadnak olyan hülye programok, amelyek foggal-körömmel ragaszkodnak az explorer shell-hez, na azokat kicsit problémás lehet telepíteni/használni :) Vagy elszállnak mindenféle hibakódok mögé bújva, vagy csak simán nem indulnak el :p
Ilyen pl. a windows update, meg volt egy-két játék is amelyik csak az explorer alatt kelt életre :D

#787 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 20:18

feltettem énis a samurize-t, eljátszottam vele kicsit, az eredményt itt láthatjátok:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
a háttér egyelőre csak ugy össze van csapva, azt nézzétek el nekem, majd játszok még vele.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#788 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 20:23

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 9:03

Gondolom ezeket te sem magadtól találtad ki, tehát te is olvastad valahol. Nem tudsz esetleg néhány hasznos linket a témával kapcsolatban?

egyedul tapasztaltam ki ezeket a dolgokat, de leginkabb angolnyelvu oldalak targyaljak ezt a temat.
az egyik legatfogobb a http://virtualplastic.net oldal. Innen erdemes kiindulni, itt linkek is vannak, igy megtalalhato szinte az osszes fontosabb site.

#789 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 23:47

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 15:28

Ajánlom a következő themet a figyelmetekbe:

Royale, az első hivatalos Windows XP Theme a megjelenés óta

Letölthető !innen!
Nekem nagyon tetszik, egyszerű, ízlésés ráadásul kicsi. Sajna nincsenek más színek hozzá, remélem majd valaki segít ezen is.

lehet env agyok vak de downloadolni hoygan lehet?
vagy lehet h regisztralt tagnak kell lenni h megjelenjen a download link?
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#790 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 02:14

Idézet: playback - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 0:47

lehet env agyok vak de downloadolni hoygan lehet?
vagy lehet h regisztralt tagnak kell lenni h megjelenjen a download link?

Akkor szedd le INNEN  :smoker:

#791 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 08:16

Idézet: ion - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 21:23

egyedul tapasztaltam ki ezeket a dolgokat, de leginkabb angolnyelvu oldalak targyaljak ezt a temat.
az egyik legatfogobb a http://virtualplastic.net oldal. Innen erdemes kiindulni, itt linkek is vannak, igy megtalalhato szinte az osszes fontosabb site.

Köszönöm szépen.

#792 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 08:19

playback: Ha még mindig nem megy, akkor olvass vissza 10-15 hozzászólást, ott lesz a saját FTP-mre mutató link, onnan menni fog.

Szerkesztette: Eiki 2004. 07. 03. 08:19 -kor

#793 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 08:50

kajakra én még regelem is azon az oldalon meg minden de letöltés....1ccerűen nem találaom pedig nem ma kezdtem a netezést de hátt...LoL?:)
mind1 már az uw-s linkről tegnap leszedtem és teccik, szvsz tök jaó.
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#794 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 11:23

en is leszedtem a winbetarol, nem birtam reggelig varni
szerintem nem 1 nagy durr a cucc
amugy mintha a microsoft plusban is lenne par plusz theme (ami az xphez van plus abban)

#795 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 14:27

Idézet: playback - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 12:23

en is leszedtem a winbetarol, nem birtam reggelig varni
szerintem nem 1 nagy durr a cucc
amugy mintha a microsoft plusban is lenne par plusz theme (ami az xphez van plus abban)

Na, fúúúúj ... a Microsoft Plus az valami borzalmas  :reklamacio:

#796 Felhasználó inaktív   B@ldrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 19:54

Nah elkészültem végre, samurize-n még lehetne finomítani, de egyelőre megteszi 2ik próbálkozásra:

Üres
Tele

Gigabyte EP45-DS5|Intel Core2Quad Q9450 @3.2GHz|Asus Silent Knight II|CSX DDR2 1066Mhz 2x2GB|Sapphire HD4870 512MB GDDR5|WD Caviar16 RE 320GB+SE16 750GB+Blue 500GB|Seagate Barracuda 7200.7 160GB|Thermaltake Shark-black|Corsair TX650|Creative Desktop Theater 5.1 DTT2200|Hauppauge WinTV THEATER|Pioneer DVR-109|Logitech G9 Laser Mouse|SteelSeries QcK mini|Samsung SyncMaster 226CW|Artic Cooling F12 Pro PWM|Windows 7 x64|Mac OS X Snow Leopard 10.6.2

#797 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 06:09

Nálam az xp deskje változatlan.

win2000-es desktop meg ilyen.

Kép
Nagyban

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2004. 07. 05. 06:10 -kor

#798 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 06:13

B@ldrick.
Sztem faxa lett, de a startmenü az grrrr.... :( Nem illik a háttérhez. Valami szürke kéne. ;)
Mondjuk nézd + ezeket:

Lite Dark
Saphire
fantasy

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2004. 07. 05. 06:31 -kor

#799 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 06:53

hmm  -=M@X[treme]=- ez a win2000es cucc csak nem az Ashton Shell ?:) az volt ilyesmi style. jól néz ki nadjjoon :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#800 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 07:32

De az. :D
Ami a legjobb az egészbe, hogy kevesebb memót eszik mint a sima win explorer.  ;)
Ebből adódóan sokkal gyorsabban is kezeli. ;)

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2004. 07. 05. 07:39 -kor

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.