Idézet: kukelyk - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 10:30
megvan,bár én eddig nem használtam ilyet, mert még most sem értem, h ez miért oyan jó? minden progihoz (amit használok

) tudok 1 csomó gyorsbillentyűt
az egyes programok gyorsbillentyuit csak az adott program keretein belul hasznalhatod, ez a program viszont un. globalis gyorsbillentyuket nyujt, amiket barmikor, barhol hasznalhatsz:
- peldaul tegyuk fel, teljeskepernyoben jatszol, es meghallod, hogy az irckliensed jelez, hogy uj uzenet erkezett - ezzel a programmal meg lehet csinalni, hogy egy gyorsbillentyuvel ontopra rakod az ircklienst, igy a jatek tetejere kerul, tehat nem kell kilepned a jatekbol...
- vagy pl. en szegyenszemre nem tudok elszakadni az Internet Explorer-tol, mert tetszik az egyszerusege, viszont gondot okozott, hogy mindig abban a meretben nyilik meg, amiben a legutoljara hasznaltam (pl ha egy kis reklamablakot csuktam be utoljara, akkor olyan kicsi meretben fog megnyilni legkozelebb is). Mivel gyorsbillentyuvel nyitom meg a bongeszot, ezert csak hozzaadtam a hotkey master-ben az IE nyitoparancsahoz, hogy nyitas utan meretezze az ablakot mondjuk 900x900 pixelesre es rakja a kepernyo kozepere az ablakot.
termeszetesen csupan ilyen aprosagok miatt nem erdemes ezt a hotkey master-t hasznalni, de pl ha tobb gyorsbillentyukombinaciot adsz meg az IE-nek, akkor lehet varialni, hogy az egyik 500x500-as meretben nyissa meg, a masik ZZZxYYY meretben.
a lehetosegek szinte hatartalanok, hisz' barmit vezerelhetsz a programmal az egerkurzortol kezdve a hangero szabalyzasaig.... akarmit.
en legutobb pl az uj hangkartyam vezerloprogramjabol hianyoltam a gyorsbillentyuket, ezert megcsinaltam, hogy a hotkeymaster-rel tudjam vezerelni. kb 10-szer olyan gyors lett a folyamat, amit a hangkartyam allitgatasaval toltenek amugy.
Idézet
nem vagyok vele tisztában, ráadásul az eredeti hozzászólásodban hallottam róla először....
mi is ez :confused:
registry editorban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kulcsban
a Shell string erteket atirhatod pl c:\akarmi.exe-re.
Itt az legyen a cel, hogy valami nagyobbtudasu programot adj meg, mint peldaul egy alternativ shell program (pl.: litestep), vagy a mi esetunkben a Hotkey Master.
Ezzel a lepessel ujrainditasnal mar kilotted az explorer-t (tehat nem lesz taskbar: start menu, systray; tulkepp nem lesz desktopod sem, marmint nem lesznek ikonok es minden funkciojat elveszti a desktop - de ezt vagy kompenzalod egy alternativ shell-lel, mint a litestep vagy egy olyan sokoldalu programmal, mint a Hotkey Master, aminel viszont mar nincs szukseg ikonokra, hisz mindent gyorsbillentyukkel iranyithatsz).
Ha ezt megléped, erdemes felkeszulni, hogy nagyon szokatlan lesz az egesz, es talan nem is fog tetszeni (nekem egyebkent minden zavaro tenyezot sikerult kiiktatnom ebben a kornyezetben), de ha barmi gond van, ctrl-alt-del es a task manager segedelmevel elinditod a regedit.exe-t es visszairod a shell erteket explorer.exe-re.
oldalakat lehetne ezekrol irni, de egyszerubb, ha te magad kitapasztalod.
ha konkret problemara vonatkozo kerdesed van, akkor is szivesen valaszolok
Szerkesztette: ion 2004. 07. 01. 16:12 -kor