HWSW Informatikai Kerekasztal: Elhunyt Puskás Ferenc - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Elhunyt Puskás Ferenc Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 09. 22:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. Dec. 9., Saturday - 22:33

Evvel én is egyetértek. Nem olyan stílusú ember volt, aki ilyet akart volna.

Sajnos ebben is benne volt a jelenlegi politika.
pl. Papp Laci temetése nem volt ennyire nagyszabású, pedig Ő is egy kiemelkedő volt a box történelmében.

jah.

én nem láttam mert vonathoz kisértem ki vendégeket, ezért elmondanátok mi történt? privibve is jöhet.  ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#42 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 09. 22:46

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 22:33

Evvel én is egyetértek. Nem olyan stílusú ember volt, aki ilyet akart volna.

Sajnos ebben is benne volt a jelenlegi politika.
pl. Papp Laci temetése nem volt ennyire nagyszabású, pedig Ő is egy kiemelkedő volt a box történelmében.

Papp László valóban egészen kivételes klasszis volt a box világában; egyik legnagyobb sportolónk.

Puskás Ferenc viszont a XX. század (egyesek szerint minden idők) leghíresebb, leginkább elismert magyar embere. Ilyen megemlékezést, temetést érdemelt. (Igen, közpénzből is.)

Bárki, aki ezzel ellentéteset mond, az szimplán butaságot beszél.

(Mindazonáltal azt, hogy Puskás Ferenc mit "akarhatott volna", csak Ő tudná megmondani.)

S nem hiszem (sőt, biztosan tudom, hogy nem), hogy ezt az emlékének szentelt témát ilyesmivel kellene "megtűzdelni"!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#43 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 00:14

Talán még egy olyan ember volt akit az akkori világ "úgy ismert" illetve hozzánk kötött mint magyarokhoz, mint most a világ Puskás Ferencet, illetve ha meghallotta azt hogy magyar akkor mi ugrott be róla és vica versa.
Ez az illető pedig nem más mint Hunyadi János. remélem magyarázni nem kell.  :)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#44 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 00:53

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 22:23

Öcsi bácsi nem ezt akarta volna. Nem engedte volna, hogy 200 milliót költsenek a temetésére (közpénzből) karácsony előtt, és azt sem engedte volna, hogy a felesége még a gyász napjaiban is politizáljon. Mert Öcsi bácsi mindig az az egyszerű srác volt, mint amikor vajaskenyér-fizetésért ment a haverjaival pályát gondozni gyerekkorában.

Öcsi bácsi, bocsásd meg nekik, hogy nem tudnak méltón megemlékezni, tiszteletet és részvétet tanusítani. Bocsásd meg nekik, mert mindannyian összesen nem érnek annyit sem, hogy a lábad nyomába érjenek. :(

Felháborító.

Egyet mondj meg nekem: hogyan kell állami temetést csinálni, hogyan kell Samaranch, Platini, Blatter, Beckenbauer, Calderon (stb) jelenlétét lehetővé tenni, hogyan kell méltó módon nagy embertől elköszönni, hogyan kell néhány tízezer jelenlévő és az egész világ számára a búcsú lehetőségét megadni...

Hogy érthető legyek: véleményem szerint ugyan volt ma fölösleges giccs is, de alapvetően az elhunyt iránti tisztelet és megbecsülés vezette a történéseket. Jó volt ez így, és nem nagyon lehetett volna sokkal jobb.

#45 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 01:05

Tisztelet != felhajtás
Ciciman is on borda

#46 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 02:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 0:53

Egyet mondj meg nekem: hogyan kell állami temetést csinálni, hogyan kell Samaranch, Platini, Blatter, Beckenbauer, Calderon (stb) jelenlétét lehetővé tenni, hogyan kell méltó módon nagy embertől elköszönni, hogyan kell néhány tízezer jelenlévő és az egész világ számára a búcsú lehetőségét megadni...

Hogy érthető legyek: véleményem szerint ugyan volt ma fölösleges giccs is, de alapvetően az elhunyt iránti tisztelet és megbecsülés vezette a történéseket. Jó volt ez így, és nem nagyon lehetett volna sokkal jobb.

Én úgy gondolom, hogy az egésznek szerényebbnek (nem feltétlen szegényebbnek), csendesebbnek, meghittebbnek kellett volna lenni. Akkor is eljöttek volna az általad említett híres emberek, meg a tízezrek is, mert Öcsi bácsit nem csak a tudása miatt tisztelték és tisztelik a mai napig az egész világon, hanem embersége, szerénysége miatt is. Méltatlan volt hozzá a giccs, a felhajtás és a pompa, amit világ életében utált egyébként.

Sajnálom, hogy Magyarország még normálisan elbúcsuzni is képtelen a nagyjaitól... :(
Remélem Öcsi bácsi megbocsátja ezt.

#47 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 02:53

Idézet: Asker - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 0:14

Talán még egy olyan ember volt akit az akkori világ "úgy ismert" illetve hozzánk kötött mint magyarokhoz, mint most a világ Puskás Ferencet, illetve ha meghallotta azt hogy magyar akkor mi ugrott be róla és vica versa.
Ez az illető pedig nem más mint Hunyadi János. remélem magyarázni nem kell.  :)

Meg talán volt egy Szent-Györgyi Albertünk, egy Semmelweis Ignácunk, egy Asboth Oszkárunk, egy Bolyai Jánosunk, egy Jedlik Ányosunk, egy Kármán Tódorunk, egy Puskás Tivadarunk na meg egy Teller Edénk.

Tudom, a futball popularitása miatt fel nem vehetik ismertségben a versenyt ők mind együtt egy focistával, na de azért a realitásérzéket még a gyászban is meg kellene őrizni.
Szerintem.
Gondolkoztál már ma?

#48 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 10. 09:18

Azt hiszem, hogy ha a Puskás Ferenchez legközelebb állók úgy vélik, hogy méltó volt a megemlékezés, akkor kár egyeseknek megpróbálni bemagyarázni ennek az ellenkezőjét.

Ez nem puszta "felhajtás" volt, hanem egy igényes, megfelelő külsőségekkel rendelkező állami temetés. Igen, ezt így lehetett, s így kellett lebonyolítani.
Igenis, méltó módon búcsúztunk el a legismertebb magyar embertől, akinek olyan sokat köszönhetünk.

Abba pedig kár lenne belemenni, hogy mi mennyibe került, mert Puskás Ferenc olyan pozitív reklámot hozott, s hoz hazánknak, amit pénzben képtelenség kifejezni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#49 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 09:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 2:53

Meg talán volt egy Szent-Györgyi Albertünk, egy Semmelweis Ignácunk, egy Asboth Oszkárunk, egy Bolyai Jánosunk, egy Jedlik Ányosunk, egy Kármán Tódorunk, egy Puskás Tivadarunk na meg egy Teller Edénk.

Tudom, a futball popularitása miatt fel nem vehetik ismertségben a versenyt ők mind együtt egy focistával, na de azért a realitásérzéket még a gyászban is meg kellene őrizni.
Szerintem.

:up:  :respect: ugyanezen gondolkoztam tegnap este én is :( nekik nem járna hasonló tisztelet?
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#50 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 13:45

Idézet: blabla* - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 9:21

:up:  :respect: ugyanezen gondolkoztam tegnap este én is :( nekik nem járna hasonló tisztelet?

Nem. Ok nemvoltak felkapott ismert sztarok.

Sorry...

Amugy ha ugy nezzuk, 200 misit megerdemel az, aki felviragoztatta a magyar focit. Ugyan ennyi penzt mar nem erdemel meg az, aki a magyar valogatott edzoje, es lehuzza a magyar focit. Az a penz jobban zavar, mint a temetesre koltott. :mad:

Szerkesztette: Boba 2006. 12. 10. 13:45 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#51 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:38

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 9:18

Azt hiszem, hogy ha a Puskás Ferenchez legközelebb állók úgy vélik, hogy méltó volt a megemlékezés, akkor kár egyeseknek megpróbálni bemagyarázni ennek az ellenkezőjét.

Ez nem puszta "felhajtás" volt, hanem egy igényes, megfelelő külsőségekkel rendelkező állami temetés. Igen, ezt így lehetett, s így kellett lebonyolítani.
Igenis, méltó módon búcsúztunk el a legismertebb magyar embertől, akinek olyan sokat köszönhetünk.

Abba pedig kár lenne belemenni, hogy mi mennyibe került, mert Puskás Ferenc olyan pozitív reklámot hozott, s hoz hazánknak, amit pénzben képtelenség kifejezni.

Jó.  :D
Ebben az országban mindent el lehet rontani. Maradjunk ennyiben.  :cool:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#52 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 14:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 2:53

Szerintem.

Hagydmá' a sorolást! Kinek sorolod? Sosincs vége a sornak. :respect:
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#53 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:59

Megindító beszédet is hallhattunk a ceremónia alatt... olyat, ami mindenkit ugyanarra a gondolatvonalra tudott terelni. Olyat, ami illő volt egy ekkora nagysághoz. Olyat, ami feledtetheti azt, hogy talán nem volt minden olyan tegnap, amilyennek lennie kellett volna.

Kár, Öcsi bácsi! Nagy kár...

#54 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 23:36

Idézet: Boba - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 13:45

Nem. Ok nemvoltak felkapott ismert sztarok.

Sorry...

Valóban nem.

Csak megmentettek pármillió szülő nőt az életnek, feltalálták a C-vitamint, feltalálták, megalkották a helikoptert, felfedezték a nemeuklidészi geometriát, feltalálták a dinamót, a világ a szilárdhajtású rakéták atyjának tekinti őket (közben mellesleg a Holdon és a Marson elneveztek róla egy-egy krátert), feltalálták és megalkották a telefonközpontot, és hát felfedezték, kidolgozták a termonukleáris fúzió elméletét (az, hogy ebből lett a hidrogénbomba, az már nem az ő bűnük).

De jól mondod, sztárok nem voltak.
Főleg nem felkapottak...
Gondolkoztál már ma?

#55 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 00:00

Macika: Szerinted Puskás Öcsi hány embernek volt a példaképe szerte a világban? Hány ember adta fejét sportolásra látva a sikereit? Valamint a mérkőzéseken hány millió embernek okozott örömöt egy-egy jól sikerült cselével? Tudom, hogy mai materiális világunkban nem sokat ér a lélek, de talán mégis. Nyilvánvalóan Puskás Öcsi élete nem írható le olyanfajta számokkal mint a nagy magyar tudósok élete, de biztos szükség van erre?

Szerintem inkább azon kéne elgondolkodni, hogy miért van az, hogy ebben a nagy k betűs országban a tehetségek sosem tudnak kibontakozni? Miért kell rendre mindet innen elüldözni, hogy aztán világhírnévre tegyenek szert külföldön és a sikereikből mi magyarok csak töredékeket kapunk meg? Akiket felsoroltál szinte mindegyikük "disszidens", azon kéne elgondolkodnunk, hogy miért van ez így!

Szép temetés volt, méltó megemlékezés.

#56 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 02:40

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:00

Macika: Szerinted Puskás Öcsi hány embernek volt a példaképe szerte a világban? Hány ember adta fejét sportolásra látva a sikereit? Valamint a mérkőzéseken hány millió embernek okozott örömöt egy-egy jól sikerült cselével? Tudom, hogy mai materiális világunkban nem sokat ér a lélek, de talán mégis. Nyilvánvalóan Puskás Öcsi élete nem írható le olyanfajta számokkal mint a nagy magyar tudósok élete, de biztos szükség van erre?

Szerintem inkább azon kéne elgondolkodni, hogy miért van az, hogy ebben a nagy k betűs országban a tehetségek sosem tudnak kibontakozni? Miért kell rendre mindet innen elüldözni, hogy aztán világhírnévre tegyenek szert külföldön és a sikereikből mi magyarok csak töredékeket kapunk meg? Akiket felsoroltál szinte mindegyikük "disszidens", azon kéne elgondolkodnunk, hogy miért van ez így!

Szép temetés volt, méltó megemlékezés.

Ezzel MAXIMÁLISAN (és szomorúan) egyetértek.
Amin kiakadtam az a 'legnagyobb' és 'legismertebb' magyar jelzők voltak.
Mert azért ez nem úgy van.
Legfeljebb bizonyos érdeklődési körű embereknél.
Gondolkoztál már ma?

#57 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 06:07

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 2:40

Ezzel MAXIMÁLISAN (és szomorúan) egyetértek.
Amin kiakadtam az a 'legnagyobb' és 'legismertebb' magyar jelzők voltak.
Mert azért ez nem úgy van.
Legfeljebb bizonyos érdeklődési körű embereknél.

Nyilván te is ismered Pelé nevét, de lehet, hogy mégsem tudsz sorolni nagy dél-amerikai tudóst annyit, mint magyart. Más meg másokat sorolná fel. Így kerül előkelő helyre az ismertségi listán Pelé vagy Puskás.

#58 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 07:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 6:07

Nyilván te is ismered Pelé nevét, de lehet, hogy mégsem tudsz sorolni nagy dél-amerikai tudóst annyit, mint magyart. Más meg másokat sorolná fel. Így kerül előkelő helyre az ismertségi listán Pelé vagy Puskás.

Igen, bár egyáltalán nem vagyok focirajongó.
Elég szomorú, hogy nem tudok egyetlen világhírű brazil tudóst sem mondani (merem remélni, nem azért, mert szűkében lennének ilyeneknek). Ha valaki eszembe jut onnan, akkor az Ayrton Senna neve.
Elég szégyen...
Gondolkoztál már ma?

#59 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 07:13

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 7:08

Igen, bár egyáltalán nem vagyok focirajongó.
Elég szomorú, hogy nem tudok egyetlen világhírű brazil tudóst sem mondani (merem remélni, nem azért, mert szűkében lennének ilyeneknek). Ha valaki eszembe jut onnan, akkor az Ayrton Senna neve.
Elég szégyen...

Valahol szerintem természetes, hogy az ember a sajátjait jobban (el)ismeri, mint az "idegeneket". Ráadásul velük szinte soha nem kerültünk történelmi jelentőségű kapcsolatba, teljesen kiesnek a mi köreinkből.

Ha mondjuk lengyelt nem tudnánk mondani, az lenne a kellemetlen...

Nekem is Senna ugrik be Brazíliáról...

#60 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 10:59

Idézet: Warton - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 0:00

Szerintem inkább azon kéne elgondolkodni, hogy...

Talan mer a tudosoknak penz kell a kutatashoz? A tehettsegeknek ugyan ugy... es miert eljen valaki itt szinte minimalbert, amikor kulfoldon szenne keresheti az agyat (es tegyuk hozza, esetleg megerdemelten.)

Bocs, nevet nem tudok mondani... nem olyan regen a Fridi musoraban volt valami orvos vagy valami hasonlo krapek. Probalt magyarorszagra visszajonni es ide athozni a kutatasait... annyit kert, hogy egy professzori rangot adjanak neki. Nemkapott... (Mert alitolag a kinezevese elotti napon "volt pofaja" elmondani a velemenyet az MTA-rol... ha valaki 1 valamit csinal az eleteben, onnantol folyamatosan kapja a zsetont... es mondta, hogy amerikaban bezony a fizetesert folyamatosan tenni kell valamit... igy nemkapott professzori titulust.)

Hat visszament amerikaba, ahol folytatta a dollar tizmilliokkal valo kutatast... pedig eredetileg azert jott volna haza, hogy 1: hozzon soksok penzt magyarorszagra, 2: itthon tanuljanak meg magyarul a fiai. :(

En is mar csak felig elek magyarorszagon... kedvesemre varok megy egy keveset a sulija vegeig es utana mar semennyire. Kint sem tartozom a jol megfizetettek koze (anglia) de osszetudtam kotorni egy autora, igaz, hogy berlek egy lakast de azt betudtam jol rendezni es nem vag foldhoz az, hogy ne otthon kelljen egyek. Itthon mi lenne... bosszankodnek, hogy nemtudom kifizetni havi 200bol a futest, rezsit, kajat... nemhogy auton gondolkodnek, vagy sajat lakason... gyereken meg plane! Szeretem en Magyarorszagot, nem tagadom le vagy ilyenek, es kint is az ismerosoknek igen sokat es pozitivat meselek magyarorszagrol (bar inkabb a tortenelmi Magyarorszagrol... a mostani az... :( ) de sajna Magyarorszag nekem sem adja meg a jo eletre a lehetoseget.  En inkabb a jo eletet valasztom, mint Magyarorszagot.  :(

Szerkesztette: Boba 2006. 12. 12. 11:01 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó