HWSW Informatikai Kerekasztal: Intim Sarok! II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intim Sarok! II. Kényes kérdések és komoly válaszok helye Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:02

Idézet: iljicSke - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 7:41

Az esemény utáni tablettáról kérdeznék... hol lehet ilyet kapni? Olvastam, hogy csak orvos írhatja fel, de az ambulanciákon adnak is? T+4 óránál vagyunk, de ugye itt eléggé szorít az idő.

A történet annyi, hogy bár használtunk gumit, de a befejezés után lecsúszhatott -vagy nemtom, nem történt velem még ilyen- de a lényeg az, hogy a lepedőn kötött ki és most nem tudjuk, hogy az összes cuccos is ott kötött ki vele együtt, vagy csak egy része.  :confused:  :(

>>Szerintem ők tudnak leggyorsabban segíteni. <<

#1962 Felhasználó inaktív   d3m4nuf4ctur3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:57

Szerintem azonnal menjetek el valamilyen orvosi ügyeletre (akár balesetire), biztos van, aki tud felvilágosítást adni.

balesetire :omg:  :lol:  :Đ

#1963 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:22

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:14

Az a helyzet, hogy lassan már majdnem minden szirszarral oda küldenek, úgyhogy annyira nem is LOL. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1964 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:23

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:14

Ja, mert ott kerül a leghamarabb nővér/orvos közelébe az ember, ők meg tudják, hova kell menni. Lehet LOL-ni meg lehet megoldást keresni. :) Neked eddig csak az előbbi ment a fórumon, lassan ideje lenne megpróbálni az utóbbit is.

#1965 Felhasználó inaktív   d3m4nuf4ctur3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:24

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:22

Az a helyzet, hogy lassan már majdnem minden szirszarral oda küldenek, úgyhogy annyira nem is LOL. ;)

az lolabb hogy a srác forumon kér tanácsot :omg:

az is lol hogy egy esetleges fogantatást balesetnek állitunk be :omg:

21st century...

#1966 Felhasználó inaktív   d3m4nuf4ctur3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:23

Lehet LOL-ni meg lehet megoldást keresni. :) Neked eddig csak az előbbi ment a fórumon, lassan ideje lenne megpróbálni az utóbbit is.

van aki ilyen van aki olyan... nem lehet mindenki TISZTELT NAGYRABECSÜLT Carmaged, és seggnyalói...

#1967 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:28

Az esemény utáni tablettáról kérdeznék... hol lehet ilyet kapni? Olvastam, hogy csak orvos írhatja fel, de az ambulanciákon adnak is? T+4 óránál vagyunk, de ugye itt eléggé szorít az idő.

A történet annyi, hogy bár használtunk gumit, de a befejezés után lecsúszhatott -vagy nemtom, nem történt velem még ilyen- de a lényeg az, hogy a lepedőn kötött ki és most nem tudjuk, hogy az összes cuccos is ott kötött ki vele együtt, vagy csak egy része.  :confused:  :(

Nemtom, nekem ismerős csajnál kapott simán a patikában, 3 lépcsőben kellett beszedni, hivogathattam az éjszaka közepén hogy bevetted ? :D

#1968 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:29

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 9:39

én első hónapot tudok, nem hetet...

figyeljétek a csíkot :think: és ha terhes a leányzó akkor le kellene állni a tablettáról, nagyon nem tesz jót a babának.

Mondjuk a mai tabletták már nem csinálnak olyat, hogy sekezeselába kiskrapek legyen a dologból, de ha tablettázás alatt kapja be valaki a legyet, érdemesebb elvetetni mint kockáztatni.

#1969 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:33

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:24

az lolabb hogy a srác forumon kér tanácsot :omg:

az is lol hogy egy esetleges fogantatást balesetnek állitunk be :omg:

21st century...

Mindenki ott kérdez, ahol tud.Gondolod, hogy csak itt kérdezte?Nem hinném.

Erről szó nincs.A rendszer hülyén van kitalálva.

Ez így van.Szép új világ... :down:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1970 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:37

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:33

Mindenki ott kérdez, ahol tud.Gondolod, hogy csak itt kérdezte?Nem hinném.

Google a barátom, de a gondoltam megkérdezem itt, hátha élő emberek okosabbak mint a G, feltételezve hogy akár volt már részük ilyenben, meg közben beszéltem olyannal akinek volt.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1971 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:38

Idézet: iljicSke - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:37

Google a barátom, de a gondoltam megkérdezem itt, hátha élő emberek okosabbak mint a G, feltételezve hogy akár volt már részük ilyenben, meg közben beszéltem olyannal akinek volt.

Mondom én. :cool:  :up:

Bravo

#1972 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:41

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:27

van aki ilyen van aki olyan... nem lehet mindenki TISZTELT NAGYRABECSÜLT Carmaged, és seggnyalói...

Elég is volt ennyi, köszönjük. :)

#1973 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:42

Idézet: iljicSke - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:37

Mi lett a megoldás?

#1974 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 12:49

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:29

Mondjuk a mai tabletták már nem csinálnak olyat, hogy sekezeselába kiskrapek legyen a dologból, de ha tablettázás alatt kapja be valaki a legyet, érdemesebb elvetetni mint kockáztatni.

Én inkább azt mondanám, hogy ha fogamzásgátló szedése mellett sikerül teherbe esni, akkor fokozottan oda kell figyelni, és minden létező extra vizsgálatot érdemes megcsináltatni a kockázatok kiiemeréséért.

Amit Te írtál az elég nehezen elfogadható. Így ebben a formában gyakorlatilag az abortusz alkalmazása minden esetben, ha valami miatt aggályain vannak a terhességgel kapcsolatban (egészség, karrier, pénz, etc...)

#1975 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 12:55

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:49

Én inkább azt mondanám, hogy ha fogamzásgátló szedése mellett sikerül teherbe esni, akkor fokozottan oda kell figyelni, és minden létező extra vizsgálatot érdemes megcsináltatni a kockázatok kiiemeréséért.

Amit Te írtál az elég nehezen elfogadható. Így ebben a formában gyakorlatilag az abortusz alkalmazása minden esetben, ha valami miatt aggályain vannak a terhességgel kapcsolatban (egészség, karrier, pénz, etc...)

Nehezen elfogadható, de még mindig nem annyira, mint egy életet kinlódni egy adott esetben fullzizi gyerekkel. Van elég kockázat a világban amugy is, már azzal is amit beszivsz levegő, vagy amit megeszel, megiszol, kell ezt még fokozni?

És mivan, ha az X. vizsgálaton derül ki, mondjuk akkor, amikor már nem lehet "intézkedni"? Hmm?
Nehéz döntés, nehéz meghozni, hátmég végrehajtani, de még mindig nem annyira nehéz, mint ha defektes, felnevelni.

Egy gyerek nem játék, nem egy kutya, ami ha lerobban elaltatattod az orvossal.

#1976 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:06

Sajnos csak most olvastam  - és bár már minden bizonnyal megoldódott a probléma-  csak annyit fűznék hozzá  - a jövőre való tekintettel - hogy "esemény"  után 72 óra a sürgősségi fogamzásgátlás...

pontosabban annyit jelent, hogy az illetékes (helyi) nőgyógyászati ambulancián kell jelentkezni,  ahol az orvos vizsgálat (stb.) után felirja az  esemény utáni fogamzásgátló tablettát.... ez a normális útja, menete a dolgoknak, tehát  nem ajánlott szomszéd néni, nagynéni, jóbarát  gyógyszerét  felhasználni, alkalmazni...

lényeg:  72 órán belül!

#1977 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:55

[...] És mivan, ha az X. vizsgálaton derül ki, mondjuk akkor, amikor már nem lehet "intézkedni"? Hmm?
[...]

Azért azt jó ha tudod, hogy a terhesség alatti vizsgálatok nagy része kb. semmit sem ér, megbízhatatlan. Szűk ismeretségi körben is van legalább 5-6 olyan eset, amikor azt mondták, hogy beteg lesz a gyerek és nem így lett, teljesen egészségesek.

#1978 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 11:29

igy van.... a mai tabletták már nem csinálnak ilyet... sőt a régiek sem csináltak...már ami a fogamzásgátló tablettákat illeti... kvázi a kockázat a tabletta melletti teherbeesésnél  ebből a szempontból abszolút elhanyagolható, tehát  meg lehet tartani a gyermeket, bár  a  kivizsgálás  teljes mértékben- ettől függetlenül- indokolt.

ha  tabletta  szedése mellett esik teherbe a nő,  annak több oka is lehet, de ha előirás szerint szedte, akkor  ez nagy valószinűséggel az elégtelen hormonhatásnak következménye...

ezért javaslom mindig  a személyre szabott vizsgálatot tabletta szedés elkezdését megelőzően!

#1979 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:20

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 18:12

Azért azt jó ha tudod, hogy a terhesség alatti vizsgálatok nagy része kb. semmit sem ér, megbízhatatlan. Szűk ismeretségi körben is van legalább 5-6 olyan eset, amikor azt mondták, hogy beteg lesz a gyerek és nem így lett, teljesen egészségesek.

Én viszont sajnos fordított esetről is tudok, közvetlen közelemben. :(

Minden vizsgálat OK, 31 éves pár, Down-szűrés negatív, vér negatív, UH negatív, 3D negatív. > Születés: Down-kóros a baba és szívbeteg.

#1980 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 18:27

Idézet: Kory - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 18:20

Én viszont sajnos fordított esetről is tudok, közvetlen közelemben. :(

Minden vizsgálat OK, 31 éves pár, Down-szűrés negatív, vér negatív, UH negatív, 3D negatív. > Születés: Down-kóros a baba és szívbeteg.

Igen, ilyenről én is hallottam.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.