HWSW Informatikai Kerekasztal: A NEC Label flash technológiája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A NEC Label flash technológiája ha nem boldohulsz a Label flash-el Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:50

Hoppa bocs aszem elrontottam a cimet. ;)  :D  :omg:
Erre gondoltam :Abstract pictures
Itt nagyon jo kepek vannak kulonosen az abstract kategoriaban.

#62 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 12:15

Fórum + leírások alapján beizzítottam a Labelflash-t, a következő képpen:

1. Pioneer DVR-112D írót vettem
2. Flasheltem DVR-112L -re.
3. Letöltöttem a legfrissebb Nero 7.10.1.0-t, és abban volt a Labelflash editor a felső menüsorban. Csak a Nero Burning Rom-ot telepítettem, semmi mást, még a Cover Designer-t sem.

A flash útmutatót itt lehet olvasni: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?p=2057...b6091d03aed2ae5
Innen lehet letölteni a flash utility-kat: http://www.mediafire.com/?2mmny2gc1m1
A következő sorrendben kell csinálni:
1. TDB 112L 806 buffalo based flasher and firmware
2. Patched Buffalo 112L 8.06 flasher with firmware
3. Original Buffalo 112L 8.21 flasher with firmware
Nagyon nem lehet elrontani, mert ha nem a megfelelő sorrendben csinálod, egyébként is hibaüzenettel leáll.

Elővettem egy korábban megírt DVD-t, amin volt szabad adatfelület, és prímán megírta rá a feliratot, tökre jól néz ki! Az editorban az tökre jó, hogy automatikusan tudja a szövegdobozt hajlítani, hogy koncentrikus kör alakú legyen ("Bend" kapcsoló). Alapból a Nero keretet is csinálni neki, én azt nem szeretem, a Pen fül alatt a nagy X kapcsolóval lehet a keretet levenni.
Amikor beraktam a lemezt, automatikusan kiszámolja, hogy mennyi hely maradt még feliratnak. Nálam ha 0.5 GB alatti a maradék hely, akkor már nem tud ráírni, de még ki kell tapasztalnom, hogy mennyi minimális hely kell a felírathoz.
Rendeltem Fuji 16x Labelflash lemezt is, aminek nemcsak az adat, hanem a cimke oldalára is lehet írni, majd kipróbálom azt is, ha megjött.

A Nero honlapján van letölthető leírás, hogy hogyan kell használni a Labelflash-t különben: http://www.nero.com/...Labelflash.html
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: olee 2007. 08. 12. 12:31 -kor

#63 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:08

Ezzel a Pioneer íróval miért nem lehet írni CD-re? Próbáltam, és azt jelezte ki, hogy nem tud. Vagy a CD-től függ, hogy milyen? Hely volt rajta bőven, mert csak 30 percnyi zene volt rajta (audio CD).

#64 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:19

Idézet

LabelFlash - A Fuji és a Yamaha közös munkájával az eredeti CD-s DiscT@2 technológia DVD-re továbbfejlesztett változata, amely képes az egyszer írható DVD-k adatoldalára az írás után fennmaradó szabad helyre, vagy akár a teljes lemezfelületre ábrát égetni. Ebben az esetben nem szükséges speciális lemez.
De létezik olyan speciális, kimondottan LabelFlash DVD-lemez is, amelynek a címkeoldala is ugyanezzel a módszerrel "festhető" meg. A LabelFlash DVD-lemez olyan mint egy kétoldalas írható korong, csak az egyik arca nem adatok felírására alkalmas, hanem kimondottan csak "nyomtatásra", de a megfestendő hordozóréteg ugyanúgy a két 0.6 mm vastag polikarbonát korong között terül el, mint az adathordozó réteg az adatokkal megtölthető oldalon, tehát itt is nagyon tartós a műanyag réteg alá "nyomtatott" ábra, hiszen nem a felszínen van. CD-s változata nincs és nem is lesz.

#65 Felhasználó inaktív   XZoli 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:13

A labelflash nagyon jó technológia, csak hát a Fuji DVD lemez amit lehet kappni,  (RITEK F16) egy nagy kalap ......, ha majd lesz jobb lemez hozzá akkor én is ezt fogom használni, addig marad a lightscrible.
azért a Verbatin DVD lemezek jobbak.
Szia Zoli

#66 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:38

Csak azt nem írtad, hogy az írható vagy a címke oldalra vonatkozik a CD-re nem írás.
Én a CD írható oldalára gondolok, és a T@2 arra vontakozik, nem?

#67 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 16:23

"Tatu" nem ugyanaz, itt kimondottan a NEC Labelflash technológiáról van szó, amit nem fejlesztettek, nem szabványosítottak CD-re egyáltalán. Vélhetően nem látták már értelmét az ezzel kapcsolatos plusz költségeknek.

#68 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:26

Sziasztok!
Elnézést, ha kicsit nehéz a felfogásom. Elolvastam a topikot, de nem szeretnék hülyeséget csinálni, ezért kérdezném, DVD-író vásárlás előtt.
Lightscribe esetén csak speciális lemezre írható a szöveg/kép, ez tiszta.
Labelflash esetében "képes az egyszer írható DVD-k adatoldalára az írás után fennmaradó szabad helyre, vagy akár a teljes lemezfelületre ábrát égetni. Ebben az esetben nem szükséges speciális lemez."
Tehát, vagy egy speciális lemez kell, ennek a cimke oldalára lehet írni teljes felületen, vagy bármely lemez adatoldalára, de ekkor csak arra a részre, amit nem foglal el a ráírt adat, tehát ad abszurdum egy keskeny csík a lemez szélén. Jól értelmezem?
De a teljes felületű adatoldali írás esetén hogyan lehet adat a lemezen, a fentiek értelmében?
:think:
Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#69 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 22:38

Idézet: ike - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 17:26

...De a teljes felületű adatoldali írás esetén hogyan lehet adat a lemezen, a fentiek értelmében?
:think:

Félreérthetően van fogalmazva, csak az üres részre lehet. Teljes felületre úgy lehetne, ha nem írsz adatot egyáltalán, hanem csak ábrát, annak meg ugye nem sok értelme van.

Szerkesztette: Signal 2007. 09. 11. 22:43 -kor

#70 Felhasználó inaktív   ike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 15:45

Idézet: Signal - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 22:38

Félreérthetően van fogalmazva, csak az üres részre lehet. Teljes felületre úgy lehetne, ha nem írsz adatot egyáltalán, hanem csak ábrát, annak meg ugye nem sok értelme van.

Köszönöm, ez volt gyanús nekem is. :respect:
A kérdés márcsak az, melyikbe érdemes fektetni? :think:  Mintha azt olvastam volna, hogy a Labelflash lemezek drágábbak a Lightscribe lemezeknél és csak a NEC írók tudják kezelni. Nagy az árkülönbség?
Tévedni emberi dolog! Na de, hogy velem is megeshet...?!?

GA-EP35C-DS3R * C2D E8200 * 4x1GB GEIL Ultra 1066 * Sapphire HD5770 * 320GB WD - 160GB Samsung - 500GB Samsung * BENQ G2222HDL

#71 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 16:48

Idézet: olee - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 11:15

Fórum + leírások alapján beizzítottam a Labelflash-t, a következő képpen:

1. Pioneer DVR-112D írót vettem
2. Flasheltem DVR-112L -re.
3. Letöltöttem a legfrissebb Nero 7.10.1.0-t, és abban volt a Labelflash editor a felső menüsorban. Csak a Nero Burning Rom-ot telepítettem, semmi mást, még a Cover Designer-t sem.

A flash útmutatót itt lehet olvasni: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?p=2057...b6091d03aed2ae5
Innen lehet letölteni a flash utility-kat: http://www.mediafire.com/?2mmny2gc1m1
A következő sorrendben kell csinálni:
1. TDB 112L 806 buffalo based flasher and firmware
2. Patched Buffalo 112L 8.06 flasher with firmware
3. Original Buffalo 112L 8.21 flasher with firmware
Nagyon nem lehet elrontani, mert ha nem a megfelelő sorrendben csinálod, egyébként is hibaüzenettel leáll.

Elővettem egy korábban megírt DVD-t, amin volt szabad adatfelület, és prímán megírta rá a feliratot, tökre jól néz ki! Az editorban az tökre jó, hogy automatikusan tudja a szövegdobozt hajlítani, hogy koncentrikus kör alakú legyen ("Bend" kapcsoló). Alapból a Nero keretet is csinálni neki, én azt nem szeretem, a Pen fül alatt a nagy X kapcsolóval lehet a keretet levenni.
Amikor beraktam a lemezt, automatikusan kiszámolja, hogy mennyi hely maradt még feliratnak. Nálam ha 0.5 GB alatti a maradék hely, akkor már nem tud ráírni, de még ki kell tapasztalnom, hogy mennyi minimális hely kell a felírathoz.
Rendeltem Fuji 16x Labelflash lemezt is, aminek nemcsak az adat, hanem a cimke oldalára is lehet írni, majd kipróbálom azt is, ha megjött.

A Nero honlapján van letölthető leírás, hogy hogyan kell használni a Labelflash-t különben: http://www.nero.com/...Labelflash.html
Kép

Frankón megcsináltam ebben a sorrendben ,mert kellett egy +R DL lemezre videót irni.
Mondom ha a BOOKTYPE DVD-ROM lesz csak jobban jácca majd minden.
Amikor kész lett a sütés letszteltem az asztalin, na az nem ismerte fel.
Nézem ujra a gépben IMGBURN irja hogy lemez tipusa DVD+R DL BOOKTYPE DVD+R DL.

Szóval melyik firmwaret kell beletenni hogy a +R DL lemezeket DVD-ROM BOOKTYPE-al irja meg ?

Jelenleg ugye BUFFALO 8.21 van benne a KOBA csomagból. Ugye azt mondanom sem kell hogy eredetileg 112D volt.

Tudna valaki segiteni ?

Szerkesztette: Pancser 2007. 09. 12. 16:51 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#72 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 17:21

Idézet: ike - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 16:45

Köszönöm, ez volt gyanús nekem is. :respect:
A kérdés márcsak az, melyikbe érdemes fektetni? :think:  Mintha azt olvastam volna, hogy a Labelflash lemezek drágábbak a Lightscribe lemezeknél és csak a NEC írók tudják kezelni. Nagy az árkülönbség?

Ez a Labelflash olyan dolog, hogy megveszi az ember az írót (én nem is célirányosan vettem, inkább csak úgy "nem sokkal drágább, hátha jó lesz valamire" alapon), jól elszórakozik vele, aztán esetleg soha nem használja többé.

A hozzávaló lemez valóban drágább, mint a Lightsribe, nekem például hétköznapi adatmentésre határozottan felesleges. Úgyhogy az árakat sem tudom pontosabban, meg persze az se mindegy, hogy feketepiacon gondoltad vagy hivatalosan.

Például a HWSW bolhapiacon is szoktak hirdetni a nepperek: https://forum.hwsw.h...hp?showforum=28

#73 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 07:56

Mostanában kellene vennem egy SATA dvd írót, és megtetszett ez a Labelflash dolog.

Pontosabban az a rész tetszik, hogy az adatfellület szabadon maradó részére is lehet pl feliratot beleégetni.

Erre vonatkozna kérdésem:
Általában 6 cd-nyi cucc megy nálam egy dvd-re. 270 MB-nyi rész marad fenn a lemezek nagy többségén.

Ennyire lehet bármit is rábűbvészkedni, vagy a NEC-nél is úgy van, mint a PIO-nál írta valaki? ("0.5 GB alatti a maradék hely, akkor már nem tud ráírni")

Mennyi szabad terület kell? Ha fél giga, akkor annyit nem pazarolok el, inkább akkor veszek valami olcsó de álítólag jó Samu írót, és le van tudva a dolog.

#74 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 11:04

Utólag azt hiiszem 0,5 Gb szabad kell képhez. De ha elöbb írod a képet és nem csúszik bele az adatsáv akkor kevesebbel is beéri max nagyítót kel majd használnod, hogy elolvasd. :)

#75 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 12:24

Idézet: TEST11 - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 12:04

De ha elöbb írod a képet és nem csúszik bele az adatsáv akkor kevesebbel is beéri

Ilyet is lehet?

Először kép, aztán adatok?
Csinált ilyet valaki? És ha belecsúszik az adatsáv, akkor az egész lemez olvashatatlan lesz, vagy csak a vége?

#76 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 20:05

Kép utána Adat. Csináltam már ilyet. Sokat nem próbálgattam, de ha belecsúszik akkor odáig olvasta utána már kevésbé. Régebben próbáltam, hogy vonalas ábra malyd rá az adat, de nem igazán volt olvasható utána. Hiába volt vékony vonal stb. Egyébként kis próbálgatással ki lehet kisérletezgetni hogy annak a 12 pixeles betüsornak mennyi helyre van szüksége a DVD szélén és ekor már az adatot is csak addig írja rá az ember. Bár szerintem olvasható betühöz is kell a DVD szélén plusz 300-400 mega.

#77 Felhasználó inaktív   szokyroby 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 17. 12:22

Sziasztok itt Szoky Roby!
Én se a 6-os de se a 7-es nero-ban nem találtam meg a labelflash funkciót. A nero 8-ban viszont igen. A lemez adat részére nyomja a cuccot, a másikra még nem próbáltam. El kellene mennem és venni egy Labelflash-es lemezt, ha egyáltalán lehet kapni. Aztán jók legyetek! CSÁKÓ

#78 Felhasználó inaktív   newsea 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 29. 07:53

Hali!
Tegnap próbáltam ki a NEC íróm Labelflash funkcióját  :cool:  Hát isteni lett :D
Best quality.. Kép ez a kép..
Az írás kezdésekor 22:20at jósolt hátralevő időnek.. Cseppet tévedett... nov28án este 17:21kor kezdtem az írást.. 21:42kor kiírta hogy remaining time: 525min :D és másnap reggel 7:24kor fejezte be a remekművet.
Alig 14óra volt neki ez: http://ivlink.hu/?ht...re.hu/25545.jpg
A képet eltorzította vmi ovális formára.. a jobb szélét levágta és balra odatette mellé :D
Nem hinném,hogy ezen én szúrtam el bármit is,de roppant érdekes :D

Szerkesztette: newsea 2008. 11. 29. 07:59 -kor

#79 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:11

bocsi fiúk hogy ide írok, de nem akartam új topikot indítani :)

Nos a problémám a következő:
Van nekem 1 optiarc AD5170A típusú íróm, ami ezidáig alig volt használva (tán 1 lemez lett vele megírva)
Előzményként azt tudni kell hogy ennek már új korában is voltak fura dolgai.. Pl a másik (Asus) írómmal megírt TDK lemezeket, nem olvasta. De csak a TDK-t..
Igazából nem is törődtem túlzottan a dologgal, hisz mint említettem az író alig volt használva.
Ma viszont észrevettem hogy az eredeti lemezeket sem igazán akarja olvasni..
Emiatt próbálkoztam FW updattel is (jelenleg 1.11 van rajt) de sikertelenül. Elért kb a feléig, is kiírta hogy failed (lemezt kivettem természetesen frissítés előtt. 1.14-re szerettem volna flsahelni.)
innen az elsőt próbáltam ráerőszakolni

Nos a kérdés az hogy hogy ilyen esetben hogy lehet rábeszélni a cucost a flashelésre, illetve van e rá megoldás?

#80 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 19:31

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 19:11

bocsi fiúk hogy ide írok, de nem akartam új topikot indítani :)

Nos a problémám a következő:
Van nekem 1 optiarc AD5170A típusú íróm, ami ezidáig alig volt használva (tán 1 lemez lett vele megírva)
Előzményként azt tudni kell hogy ennek már új korában is voltak fura dolgai.. Pl a másik (Asus) írómmal megírt TDK lemezeket, nem olvasta. De csak a TDK-t..
Igazából nem is törődtem túlzottan a dologgal, hisz mint említettem az író alig volt használva.
Ma viszont észrevettem hogy az eredeti lemezeket sem igazán akarja olvasni..
Emiatt próbálkoztam FW updattel is (jelenleg 1.11 van rajt) de sikertelenül. Elért kb a feléig, is kiírta hogy failed (lemezt kivettem természetesen frissítés előtt. 1.14-re szerettem volna flsahelni.)
innen az elsőt próbáltam ráerőszakolni

Nos a kérdés az hogy hogy ilyen esetben hogy lehet rábeszélni a cucost a flashelésre, illetve van e rá megoldás?

Hát akkor szopótúra:

Legyen a NEC master, legyen egyedül a kábelen, és csökkentett módban flashelj. Ez a hivatalos eljárás.  :omg:  :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.