HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#2461 Felhasználó inaktív   gyorol 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 13:43

hali

valaki esetleg tudna mondani pár szót erről a vga-ról : ATI HD2400 256MB (1024MB) ?
nem sok mindent találtam, mondjuk nem foglalkoztam sokat a keresésével az is igaz, de ti hozzáértők vagytok  :respect:

#2462 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 13:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 13:21

eros allitas! tudnal felmerest is mutatni arrol, hogy ezek valoban tevedesek?? mert a Te megerzesed nem biztos am, hogy nem csal meg..

furcsa ez egy kozgazdasz szajabol! mennyi mindent nem arra hasznalnak, mint amire szantak... vagy szerinted az SMS is marhasag? most belepunk abba az abszurditasba, hogy egy kozgazdaszt kene meggyozni arrol, hogy a piaci igenyek nem feltetlenul eszervek alapjan formalodnak? de hat ettol meg valos piaci igenyek!

atyaég, bogdan, lazítsál már. próbálj disztingválni magánvélemény és az értékítéletmentes, távolságtartó és tényszerű tudományos megközelítés között. nem hiszem el, hogy nem érződik a különbség. de azért annak örülök, hogy nem azzal jöttél, hogy a vevő nem lehet hülye, mert a progresszív közgadaságtan szerint, a (marketing)pszichológia eredméyeit felhasználva igen, fogyaszthat rosszul, vagyis meg lehet kérdőjelezni a döntéseit.

#2463 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:02

Idézet: gemini - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 13:44

nagy vita közben senkinek nincs tippe nettó 200 körül 3 év garis számlás notebook-ra?
súly és hang szempont, de kis kijelzőt nem szeretnék, mert szinte egész nap ezt sasolom.

Esetleg ez:
http://www.notebook....e/latitude_d520
(ugyan itt nincs raktáron, de máshonnan beszerezhető, ráadásul minimálisan olcsóbban)

vagy ez:
http://www.laptopmania.hu/?page=1&nbcsz=nb...ba_Tecra_A8-104

esetleg ez a 14-es, +2 év garkiterjesztéssel (bár úgy már azért kezd eltávolodni a nettó 200-tól):
http://www.laptopmania.hu/?page=1&nbcsz=nb...ellite_M100-222
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2464 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:03

Idézet: gyorol - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:43

hali

valaki esetleg tudna mondani pár szót erről a vga-ról : ATI HD2400 256MB (1024MB) ?
nem sok mindent találtam, mondjuk nem foglalkoztam sokat a keresésével az is igaz, de ti hozzáértők vagytok  :respect:

http://www.notebookcheck.com/Mobile-Grafik...iste.735.0.html

Itt keress rá!

#2465 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:17

Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 12:33

a DTR notebook már önmagában ellentmondás.:) legyen simán DTR. ok, kivonultam. bogdan, képzeld, tudatában vagyok annak, hogy a notebook boomot milyen gépek húzzák. ezek többsége elsőgépes tévedés.

avman, a postodból nekem az szűrődik le, hogy sosem használtál valódi notebookot arra, amire szánták: sokszor hordozva. 15 perc akkuidő egyrészt sok, másrészt a valóban mobil gépeknél az intel gépek előnye ennél is több, harmadrészt pedig nemcsak az akkuidő számít, hanem hogy milyen gyorsan rohad szét a gép, mennyire hangos, mennyire meleg, mennyire ergonómikus használni a vastag házat. valóban, az ára miatt érdemes amd-s gépet venni. persze néhány watt különbség desktop pécés fejjel semmi.

én kérek elnézést, megyek vissza a sznob topikba.

érzésem szerint évekre vagy lemaradva az igényektől illetve a körülményektől, ahhoz h értelmesen tanácsot tudj adni. dtr, otthon könnyen elhelyezhető gépek, arrébbtehető gépek ugyan mitől nem notik, mert te az mondtad? ne nevettessél már. ráadásul nem mindenki csak tömegközlekedik (én sem),  meg van pár fotós, filmes ismerős, aki mobil és szereti helyben megvágni a dolgait.
első körben talán kérdezzük meg, mennyit, hova, miért cipeli, mire kell neki, hol használná legtöbbet, semmint h ex cathedra a magas lóról osszuk az észt.
én néha hordozok notit melóügyben (2 kg körüli, de hordtam 3 kilósat is, nem szakadtam bele abba sem), bámulatos, h van szivargyújtó töltőm, meg szinte mindenhol találok konnektort, h mik nincsenek a 21. százazdban...
bár én inkább  a derekam meg a kényelem miatt vettem, mint ahogy fordítással, otthoni melóval foglalkozó (vagy otthoni melót munkahelyre cipelő) ismerőseim jó része is, akik nem sírnak fel +0.8 kg-tól (bár nekem hp500-asom van vagy egy éve, ami ugye a ti köreitekben megint nem notebook, én kérek elnézést, h csak erre tellett).

Szerkesztette: avman 2008. 01. 11. 14:17 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2466 Felhasználó inaktív   gyorol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:21

köszi meg is találtam :respect:

#2467 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:23

Idézet: gemini - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 12:44

nagy vita közben senkinek nincs tippe nettó 200 körül 3 év garis számlás notebook-ra?
súly és hang szempont, de kis kijelzőt nem szeretnék, mert szinte egész nap ezt sasolom.

usanotebook-on vannak jó árban ibm tp-k, bővíthető garral, erős kompromisszumokat kívánnak, illetve megint előjön, mire kell, mire használod.

Szerkesztette: avman 2008. 01. 11. 14:24 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2468 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:36

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:17

érzésem szerint évekre vagy lemaradva az igényektől illetve a körülményektől,

:D oké.

#2469 Felhasználó inaktív   Adamka1999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 14:54

CHIP Magazin 2008 Január 19. oldal
DELL Kontra Acer
Acer: A második legnagyobb

Az iSuppli piackutató cég nyilvánosságra hozta harmadik negyedéves PC-piaci adatait: ezek szerint az Acer immár a világ második legnagyobb notebookmárkájávaá lépett elő, megelőzve az eddig világelső Dellt (ezt alátámasztják az IDC és a Gartnert adatai is).
Az iSuppli szerint a lenovo ugyanakkor egyelőre megőrizte harmedik helyét a teljes piacon, köszönhetően erőteljes kínai jelenlétének. Amiben viszont biztosan nincs vita a különböző kutatócégek között, hogy a HP remekül teljesít, a Dell pedig továbbra is szenved.

Komment, kérdés: A dell pedig továbbra is szenved...??? Miért szenved mi baj lehet velük???

#2470 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:05

Kimaradt a fogyasztói DTR boomból. :D

https://www.hwsw.hu/hirek/34792/dell_acer_p..._hp_lenovo.html

Nincs elegendő jelenléte a boltokban, mert alapvetően direkt értékesítésre épített mindig, azon belül is az üzleti ügyfelekre. Ma viszont azoknak megy a legjobban, akik erőteljes kiskereskedelmi jelenléttel is bírnak, stabil partnerhálózattal. Szóvé a Dell értékesítési modellje nagyon jól működött korábban, az elmúlt néhány évben viszont gáttá vált.

Szerkesztette: special 2008. 01. 11. 15:16 -kor

#2471 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:26

Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 14:36

:D oké.

ha nem szelektíve olvasnál, h kéjfürdőzzhess az öntömjénben, akkor azért ez folytatódott valamivel...
nem fogom magam kényelmetlenül érezni, mert kijavítok egy orbitális baromságot, miszerint nagy felbontású, kétkiló alatti, kisképernyős inteles gépet, 6 óra akkuidővel minimum 300k-ért mindenkinek, mert az Notebook és a sztenderd.
egy értelmes érvet nem tudnál felhozni erre, sem a fogyasztói, sem a forgalmazó, sem a gyártói kánonból...

#2472 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:35

ElektroWorld féle Philips freevents (12nb5806) notihoz keresnék xp drivereket. Ötlet?
Philips nam ad hozzá suportot, EW adja, de ők meg nem értenek hozzá.
Azt már olvastam, hogy nem Philips, hanem HP.

#2473 Felhasználó inaktív   Anime108 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:43

Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni, de sajnos nem vagyok profi a témában, így szeretném megkérdezni a véleményeteket.
A következő notira gondoltam: HP-Compaq 6715s (GR655ea)
Szerintetek ez milyen ebben az árkategóriában? Alap dolgokra kellene: netezés, filmnézés, stb. Sims2-vel játszani gondolom ennyi pénzért nem fogok rajta.:)
A videokártya ami van benne, szerintetek milyen?
Itt egy link:  http://usanotebook.h...oduct&prid=7036
Előre is köszi a segítséget.
Bence

#2474 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 15:58

Idézet: Anime108 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:43

Szerintetek ez milyen ebben az árkategóriában? Alap dolgokra kellene: netezés, filmnézés, stb. Sims2-vel játszani gondolom ennyi pénzért nem fogok rajta.:)
A videokártya ami van benne, szerintetek milyen?

sztem teljesen vállalható ebben a kategóriában, de érdemes rá azért garkieget venni. nem muszáj azonnal, így anyagilag talán kevésbé terhel le elsőre. a vga-król van valahol asszem egy összehasonlító táblázat, minek felel meg desktop fronton, meg asszem fellelhető h milyen játék megy alatta, de nem találom, mert nincs a búkmárkban. a proci nagy előnye, h azért már az 1080p x264 tartalmakkal is megbirkózik.
az usanotebook-kal kapcsolatosan többen mondták már, h amíg meg nem vetted, nem bonthatod ki a dobozt, így a pixelhibát sem nézheted meg, illetve csak ugye a szabvány szerint lehet utána már cserélni.

Szerkesztette: avman 2008. 01. 11. 16:01 -kor

#2475 Felhasználó inaktív   Anime108 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:19

Köszi a választ!
Nem az usanotebooknál terveztem megvenni, csak azért nézegettem ott, mert elég részletesen le vannak írva a dolgok.

#2476 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:23

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:58

az usanotebook-kal kapcsolatosan többen mondták már, h amíg meg nem vetted, nem bonthatod ki a dobozt, így a pixelhibát sem nézheted meg, illetve csak ugye a szabvány szerint lehet utána már cserélni.

Azert ez valahol nagyon szanalmas, hogy 2008-ban az Europai Unioban ilyet meg mer csinalni egy ceg. Bakker, mit veszek zsakbamacskat vagy szamitogepet?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2477 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:29

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 16:23

Azert ez valahol nagyon szanalmas, hogy 2008-ban az Europai Unioban ilyet meg mer csinalni egy ceg. Bakker, mit veszek zsakbamacskat vagy szamitogepet?

Samott

biztos, hogy az egész unióban ez a tendencia?

#2478 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 16:46

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 16:29

biztos, hogy az egész unióban ez a tendencia?

Ahol en jartam, ott kinyaltak a seggem is, mert penzt adtam a termekert amit arultak. Szvsz ez a normalis, a vevo diktal. Ha nem olyan a cucc mint amt venni szeretnek akkor miert kellene megvennem, kifizetnem... vagy egyaltalan megindokolnom, hogy miert nem pont azt a peldanyt kerem?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2479 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:02

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 15:26

ha nem szelektíve olvasnál, h kéjfürdőzzhess az öntömjénben, akkor azért ez folytatódott valamivel...
nem fogom magam kényelmetlenül érezni, mert kijavítok egy orbitális baromságot, miszerint nagy felbontású, kétkiló alatti, kisképernyős inteles gépet, 6 óra akkuidővel minimum 300k-ért mindenkinek, mert az Notebook és a sztenderd.
egy értelmes érvet nem tudnál felhozni erre, sem a fogyasztói, sem a forgalmazó, sem a gyártói kánonból...

Figy, őszintén szólva teljesen értelmetlennek látom, hogy erről vitázzunk, mert mindkettőnknek van egy határozott elképzelése, hogy a másik téved. Erre a vitára mondjuk 10 év múlva lenne érdeme visszaérni. Ha 10 év múlva nem ultrahordozható gépek lesznek mainstreamben, akkor készséggel elismerem, hogy tévedtem a fogyasztói igényeket illetően. Erre a 10 évre még nemcsak technológia okokból, de legfőképpen a fogyasztói igények/ismeretkek fejlődése miatt van szükség. Vitázni lehet rajta, de én nyugodtan kijelentem, hogy a vevők többsége értelmes, megfogalmazott igények nélkül, zéró tapasztalattal, és duplanulla ismerettel vásárol "notebookot" -- kár azon vitázni, hogy a többség nem hülyeséget csinál, mert meggyőződésem, hogy de. Persze vannak, akik DTR-nekveszik, mert kicsi a lakás, vagy mert elrontaná egy asztali gép az összképet.

Ez a cégek várakozása szerint is változni fog a jövőben, vagyis egyre igényesebb lesz a piac frissítő, nem elsővásárlós része. És ahogyan a pécé egyre integráltabb része lesz a többség életének, ezért az is egyre inkább igény lesz, hogy bárhova magunkkal vigyük. Persze vannak itt kérdőjelek, például az okos mobilok mennyi funkciót váltanak majd fel, de alapvetően a számítógépipar víziója a hordozhatóság fokozása. Aki hordozhatóságra 15-ös gépet vesz, az hülye, felmentést a munkaállomásosok, meg a kényszeres gamerek kapnak.

A kereskedők meg gyártók nem tudom, hogyan jönnek ide. Nem őket kell meggyőzni, hogy a vevő hülye, ők tudják.

#2480 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:17

Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 18:02

Figy, őszintén szólva teljesen értelmetlennek látom, hogy erről vitázzunk, mert mindkettőnknek van egy határozott elképzelése, hogy a másik téved. Erre a vitára mondjuk 10 év múlva lenne érdeme visszaérni. Ha 10 év múlva nem ultrahordozható gépek lesznek mainstreamben, akkor készséggel elismerem, hogy tévedtem a fogyasztói igényeket illetően. Erre a 10 évre még nemcsak technológia okokból, de legfőképpen a fogyasztói igények/ismeretkek fejlődése miatt van szükség. Vitázni lehet rajta, de én nyugodtan kijelentem, hogy a vevők többsége értelmes, megfogalmazott igények nélkül, zéró tapasztalattal, és duplanulla ismerettel vásárol "notebookot" -- kár azon vitázni, hogy a többség nem hülyeséget csinál, mert meggyőződésem, hogy de. Persze vannak, akik DTR-nekveszik, mert kicsi a lakás, vagy mert elrontaná egy asztali gép az összképet.

Ez a cégek várakozása szerint is változni fog a jövőben, vagyis egyre igényesebb lesz a piac frissítő, nem elsővásárlós része. És ahogyan a pécé egyre integráltabb része lesz a többség életének, ezért az is egyre inkább igény lesz, hogy bárhova magunkkal vigyük. Persze vannak itt kérdőjelek, például az okos mobilok mennyi funkciót váltanak majd fel, de alapvetően a számítógépipar víziója a hordozhatóság fokozása. Aki hordozhatóságra 15-ös gépet vesz, az hülye, felmentést a munkaállomásosok, meg a kényszeres gamerek kapnak.

A kereskedők meg gyártók nem tudom, hogyan jönnek ide. Nem őket kell meggyőzni, hogy a vevő hülye, ők tudják.

Ha mindenkinek azt fogjuk hajtogatni, hogy csak a szubnoti a noti, akkor abból a 10 évből inkább 20 lesz.
Okos ember más kárán tanul. Erre azt szoktam mondani, hogy okos embert még nem láttam.
Ha most nem veszi meg valaki élete első notebook-jának a 15-öst, akkor sosem fogja megtudni igazán, hogy neki egy sokkal drágábbat kellett volna megvennie, vagy tényleg megfelel neki ez is!
Viszont ha kérdéses érvekkel rábeszéled egy relatív drága szubnotira, és rájön, hogy neki ez kicsi, nem látja jól a betűket, nem fér el rajta minden ablak, alkalmazás, akkor Téged fog hülyének nézni, meg magát egy marhának, hogy rá lehetett beszélni egy ilyenre!

Szóval: igazad, van, az igazán hordozható kategória az a 12-es, de fogadd el a tényt, hogy nem mindenkinek arra kell a notebook, amire Neked.

Én meg mint feljebb is írtam, egy eléggé tudathasadásos ember vagyok, nekem kicsi is kellene, meg nagy is (természetesen a játékra épített asztali mellé  :Đ ).

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126