Idézet: special - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 17:02
de én nyugodtan kijelentem, hogy a vevők többsége értelmes, megfogalmazott igények nélkül, zéró tapasztalattal, és duplanulla ismerettel vásárol "notebookot" -- kár azon vitázni, hogy a többség nem hülyeséget csinál, mert meggyőződésem, hogy de.
az első részével valamennyire egyetértek (zéró tapasztalat, ismeret), de tegyük már hozzá, h a húzóágazat a konzumer rész. kik és miért vesznek ilyet? a tipikus középréteg, akit nem is annyira a mobilitás érdekel, hanem mert a gyerek kitúrta a gép elől, asszony nyíg, h neki is kell, hely sincs már a fotelen kívül netezni meg néha játszana ő is- ők a büdös életben nem fognak subnotit venni. aztán van a kicsi gyerek(ek) felsőoktatásba megy(nek), koli, albi, trendi gyügyög >> noti. mert kell. e-learning, e-izé e-gyembugya. mire? 1 félévben pár beadandót írni, meg wow-zni, codozni. tisztelet a kivételnek, de azért nem mindenki programozó, építész ebben az országban. nem mellesleg én utóbbiak közül egyet sem ismerek, aki kultiválná a zsebkendőnyi felületet. ja, meg wifis kávézóba. mer' az menő. aztán sulis hálóra, csereberélni, netezni egy meglehetősen kicsi kolis szobába, vagy minimálbútorzatos albérletbe. a piaci igények ilyetén felméréséhez sztem nem kell közgázos papírt lobogtatni, meg formális logikára hivatkozni, elég a józan paraszti ész, meg ha nem szakmai elefántcsonttoronyba zárkózik valaki. felesleges tanácsot adni, ha zéró tapasztalat, duplanulla ismeret, h mégis mire kell és kiknek hát az a kinyithatós számítógép... azért mert elérhető árba kerültek és divatcikké is vált. a józsiéknak is van, nekünk is kell, a gyerek is rí érte. részletre, multinál. és ők sosem tanulnak a hibáikból, h nem mindig a legolcsóbb a legolcsóbb.
de akkor lennének fogyasztói droidok és konzumidióták, ha az általád felállított kicsi, mobil, 300k-nál kezdődik szempont alapján vásárolnának. de felőlem vetíthetsz nekik. az tény, h árérzékeny a piac, szarérhúgyér' nem kapsz supportot meg minőséget, de azért az is költői túlzás, h minden konzumer cucc elromlik 1-2 év alatt és fusikat, acereket vasvellával hányják fel vagonokba.
ja, meg majd jön a mobil szélessáv. mindenki onleány lehet végre. hiphip. az emberek elég kis százalékának kell ez, mert létszükséglet. ők meg ismerik a buktatókat, milyen gyártóval mit lehet bevállalni, rohadtul nem ide járnak tanácsért. nekem pl. helyileg jogszabályt, egyebeket nézni ott a zsebemben a pda, kocsiban a noti. ha utaznom kell, akkor inkább pda méretű eszköz. vagy egy 10"-os asus eeee+e cuccal talán kiváltható lenne a kettő (ennél kisebbet felejtsük el, nem jó az semmire, csak vicceskedni kisgyereknek), meg utazáshoz is bevállalható. de ehhez akkor inkább érintőfelületes telefon, gps, pda egyben, amit ellátták qwerty billel + égbül gyövő internet képes. egyelőre még nem létszükséglet, bár néha országomat egy jogtárért vagy egy google-ért...
de sztem a notebook vásárlók tizedét sem teszik ki azok, akiknek valóban szükségük lenne az igazi mobilitásra, bc színvonalon, félelmetes akkus üzemidővel. talán ezért pang a piac azon része, nem?
Szerkesztette: avman 2008. 01. 11. 19:54 -kor
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.