HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - ötödik rész

#501 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 09. 16:44

Memóriát szeretnék bőviteni a laptopomon. Egy ACER TravelMate 2492 NWLMI nevű gépről van szó. A gyártó magyar oldaláról leszedtem egy pdf doksit (Link, 34-es oldal) és ott azt irták:

Idézet

DDR-II memória, mely 2 GB-ig bővíthető két soDIMM modullal (kétcsatornás támogatás)

Itt a kétcsatornás támogatás nekem azt sugallta, h ha a mostanival megegyező modult szerzek valahonnan akkor nőni fog a memória-elérés sebessége. Ezt jó biztosra lenne tudni a vásárlás előtt, mert a mostani Hyundai 512MB/667-es nem nagyon kapható a boltokban és csak akkor vadásznék ugyanilyet ha gyorsabb lesz. Egyébként vennék valami gyakori tipust ha tudnám, h úgysem megy dual módban, esetleg 1GB-osat.

Annyit még sikerült kideritenem, h az alaplapi csipszet Intel 945 tipusú és a speckói szerint tudhat dual channelt. Link

Tehát a kérdés még1x:
1. van-e dual-channel támogatás ezen a lapin?
2. pont ugyanolyan RAM kell-e, h ez működjön?

#502 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:20

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:33

Szerintem az Ati oldala átírányít a gyártóéra a Mobility cuccok esetén (legalábbis pár hónapja így volt még...  :think: )

Megnéztem az ATi oldalát, kiválasztottam mindent, Mobility X1600-as.. letöltet velem valami 600Kb-s file-t majd azt mondja, hogy install.. gondoltam, hogy majd letölti, aztán telepíti, de erre azt írja ki, hogy sajnáljuk, de nem telepíthető... lépjen kapcsolatba a noteszgép gyártójával bla,bla,bla.. Igazából én megnéztem, amit letudtam volna tölteni az a 6.12-es catalyst lett volna az enyémen pedig 6.14 van elvileg...  :confused:

#503 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:37

Nem a .net 2.0 keretrendszert hiányolja esetleg? (csak a segítő szándék szól belőlem, nem a hozzáértés :()
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#504 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:46

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:20

Megnéztem az ATi oldalát, kiválasztottam mindent, Mobility X1600-as.. letöltet velem valami 600Kb-s file-t majd azt mondja, hogy install.. gondoltam, hogy majd letölti, aztán telepíti, de erre azt írja ki, hogy sajnáljuk, de nem telepíthető... lépjen kapcsolatba a noteszgép gyártójával bla,bla,bla.. Igazából én megnéztem, amit letudtam volna tölteni az a 6.12-es catalyst lett volna az enyémen pedig 6.14 van elvileg...  :confused:

A 6.14-es verziószámot honnét nézted?
Nekem ilyen verziószámot sikerült vadásznom a laptopomban: 6.14.10.6497
Ez viszont egy Catalyst 4.12 :(

szerk.: az ati honlapjáról letölthető valójában egy ellenőrző program, ami megmondja, hogy lehetséges-e a driver upgrade-je. Nekem is azt írja ki, hogy 'Ez a szoftvefrissítés nem telepíthető az Ön gépére..." Stb. Stb. Az lehet, hogyha letakarítanám a régit, akkor felmenne az új, de ehhez meg nincs kedvem.

Szerkesztette: Csirke 2007. 01. 09. 17:50 -kor

"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#505 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 18:38

Idézet: djviktorio - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:20

de erre azt írja ki, hogy sajnáljuk, de nem telepíthető... lépjen kapcsolatba a noteszgép gyártójával bla,bla,bla..

Erről beszéltem, nekem is ezt csinálta anno. :(
--Powered by IBM

#506 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:12

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 11:43

a táblázatomban van, amit csatoltam. a hivatalos amcsi oldalról gyűjtöttem ki olyan gépeket, amiket számításba tudok venni. aztán szeretném szűkíteni a kört. remélem, hogy nincs benne nagy tévedés.

üdv!

Nem vennék mérget ezekre az árakra, ráadásul a kijelző sem egyértelmű, feltüntet egy 14"-os panelt is, ami biztos nem IPS-ses.
--Powered by IBM

#507 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:32

sziasztok!

olvastam pár leírást, megtetszett a Toshiba is. van itt egy leírás a Satellite A105 masináról.

Kép

egy kanadai gépről írtak, az amcsi oldalon nem találtam ilyen konfigot. a specifikációk alapján egész combos gép:

Idézet

The exact model number we were sent is the Canadian A100-SK900E, the quick specs on that are:

* Intel T2500 2.0GHz Core Duo processor
    * Nvidia Go 7600 256MB Graphics card
    * 15.4" widescreen TruBrite glossy display
    * 120GB 5400RPM Hard Drive
    * DVD Super Multi Burner optical drive

az ára jóval IBM alatti, ez is pozátív

Idézet

Our model retails for $1,599.00 Canadian (about $1,425.00 US)

elég vicces a Harman/Kardon hangszóró, ilyen méretben biztosan nem lehet megváltani a világot, de legalább az alap 2 centes megoldásoknál talán jobb egy fokkal. normálisan úgyis fejhallgatóval használnám. H/K hangszórók link

a billentyűzet talán nem a legjobb, ennek még egy igazi próbával utána kell járnom

Idézet

The A100's keyboard is a bit spongy and the keys offer long travel. I personally prefer a stiff keyboard that does not flex when I hammer on it. I did not find that it slowed me down at all, but if you are picky about keyboards you might like to try the A100 out in a store beforehand. Most students are probably not too picky about their keyboards so this keyboard is probably not an issue for the target audience of the A100.

mivel nekem nem kellene hosszú akksi üzemidő, ezért a kapacitás számomra majdnem irreleváns. egyenlőre megjegyzem ezt a típust is, megpróbálok róla többet megtudni. itt a fórumon milyen a márka elismertsége? ilyen témát nem találtam, ezért kérdezem.

asztali használatra alkalmas lehet egy ilyen masina? CAD gyakorlás, némi IL2 Sturmovik, némi Enemy Engaged: Commanche vs Hokum és sok Photoshop LE képfeldolgozás.

köszi az infókat, üdv!
.
.
.

#508 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:47

Sziasztok!

Mostmár tényleg itt az ideje a notivásárlásnak. Ezekről mi a véleményetek? Vagy mely másikat ajánljátok max. bruttó 200-220 körül?
Átlagos felhasználásra kell, internetezni, filmet nézni (VGA kimeneten), néha DVD-t írni, szöveget szerkeszteni. Játék maximum logikai futna rajta, tehát grafikai teljesítmény nem lényeges. Szintén nem lényeges az akksi sem, mivel csak otthoni használatra lesz.
Ezeket nézegettem eddig:
HP 500
HP NX6310
Lenovo C200
HP NX7400

Köszönöm a segítséget előre is.

Üdv,
Sipi-

#509 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:51

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 20:47

Sziasztok!

Mostmár tényleg itt az ideje a notivásárlásnak. Ezekről mi a véleményetek? Vagy mely másikat ajánljátok max. bruttó 200-220 körül?
Átlagos felhasználásra kell, internetezni, filmet nézni (VGA kimeneten), néha DVD-t írni, szöveget szerkeszteni. Játék maximum logikai futna rajta, tehát grafikai teljesítmény nem lényeges. Szintén nem lényeges az akksi sem, mivel csak otthoni használatra lesz.
Ezeket nézegettem eddig:
HP 500
HP NX6310
Lenovo C200
HP NX7400

Üdv,
Sipi-

Én valamelyik HP-t javallanám, vagy egy Turion64-es MSI subot (aláírásomban). :D
--Powered by IBM

#510 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:12

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:37

Nem a .net 2.0 keretrendszert hiányolja esetleg? (csak a segítő szándék szól belőlem, nem a hozzáértés :()

Fennt van.  :up:

amúgy nemtom...csak következtettem, mivel az ATi-nál 6.12-es verziót láttam.. én meg láttam az enyémbe egy 6.14-est.. :p ezek vannak egyébként:
Illesztőprogram csomag verzió 8.241.3-060504a1-033170C-Acer
Szolgáltató ATI Technologies Inc.
2D illesztőprogram verzió 6.14.10.6606
2D illesztőprogram-fájl elérési útvonala System\CurrentControlSet\Control\Video\{AEEA9189-4B98-4520-B3BA-19679AB48336}\0000
Direct3D Verzió 6.14.10.0407
OpenGL Verzió 6.14.10.5757
Catalyst® Control Center - verzió 1.2.2315.20449

Amúgy érdekes, mert fennt van a .net 2.0-ás megint felraktam, vagy legalábbis nyomtam neki egy javítást, de az ATi Catalyst Control Center-ben a súgó azt írja, hogy a verziója 1.1.4322.2032 :think:

Szerkesztette: djviktorio 2007. 01. 09. 21:27 -kor

#511 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:47

Ezt neztem meg sulinetben, de nagyon "fapadosnak" tunt: 1 azaz egy darab memoria slotja, es 2 darab USB portja van... az "up to" 2 oras aksi se tul biztato. Jo lenne ha arulnak a kevesbe kicsontozott valtozatat itthon is: dv2000t maris tudnam mire cserelnem a jelenlegit.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#512 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:29

Idézet: bbeke - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:44

Memóriát szeretnék bőviteni a laptopomon. Egy ACER TravelMate 2492 NWLMI nevű gépről van szó. A gyártó magyar oldaláról leszedtem egy pdf doksit (Link, 34-es oldal) és ott azt irták:

Itt a kétcsatornás támogatás nekem azt sugallta, h ha a mostanival megegyező modult szerzek valahonnan akkor nőni fog a memória-elérés sebessége. Ezt jó biztosra lenne tudni a vásárlás előtt, mert a mostani Hyundai 512MB/667-es nem nagyon kapható a boltokban és csak akkor vadásznék ugyanilyet ha gyorsabb lesz. Egyébként vennék valami gyakori tipust ha tudnám, h úgysem megy dual módban, esetleg 1GB-osat.

Annyit még sikerült kideritenem, h az alaplapi csipszet Intel 945 tipusú és a speckói szerint tudhat dual channelt. Link

Tehát a kérdés még1x:
1. van-e dual-channel támogatás ezen a lapin?
2. pont ugyanolyan RAM kell-e, h ez működjön?

Tudtommal a Travelmate 2492NWLMI-ben Celeron M CPU van és ehhez dukáló 533Mhz-es DDRII RAM. (1*512MB kiszerelésben). Van dual channel támogatás, az alaplapi chipset amúgy tényleg az Intel 940GML. Mi a benne levő Samsung 533-as modul mellé egy mezei hynix 533-ast tettünk, minden gond nélkül üzemelnek együtt.

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 01. 09. 21:30 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#513 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 00:51

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 22:29

Tudtommal a Travelmate 2492NWLMI-ben Celeron M CPU van és ehhez dukáló 533Mhz-es DDRII RAM. (1*512MB kiszerelésben). Van dual channel támogatás, az alaplapi chipset amúgy tényleg az Intel 940GML. Mi a benne levő Samsung 533-as modul mellé egy mezei hynix 533-ast tettünk, minden gond nélkül üzemelnek együtt.

Köszi az infókat.

Ammyit esetleg meg tudsz még mondani, hogy a Te esetedben a két hasonló RAM duál módban fut-e? Ja, és a beszerelés mennyire komplikált dolog?

#514 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:48

Idézet: bbeke - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 1:51

Köszi az infókat.

Ammyit esetleg meg tudsz még mondani, hogy a Te esetedben a két hasonló RAM duál módban fut-e? Ja, és a beszerelés mennyire komplikált dolog?

Igen, duál módban fut.  A beszerelés nem volt nehéz, bár kicsit fura hogy legalább 7 csavart kell kitekerni, és egy nagy (a procit is takaró) fedelet kell lepattintani a noti hátulján hogy hozzáférj a memória slotokhoz.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#515 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 10:03

Prima! És köszi mégegyszer!  :)  :respect:

#516 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:16

Sziasztok!

Találtam egy nagyon szimpatikus Toshiba gépet, ez specifikáció alapján bejön. A cél egy olyan masina lenne, amit a korábbi hozzászólásomban vázolt dolgokra lehetne használni. Nem hordoznám, de nagyon kicsi lakásba kellene gép, ezért notebook. De közel desktop használat lenne.

Kép

A gép leírása: (Satellite P100-238 )

Intel® Core™ Duo-processor T2250
1,024 MB (4 giga mehet bele, DDR2 533 MHz)
100 Gbyte HDD
DVD Super Multi író
17" Trubrite WXGA+ (1440x900)
Nvidia GeForce GO 7600 (128 MB)
PCMCIA (egyik Express)
BT
WI-FI
Gigabit LAN
V90 modem

Az ára pedig 12690 SEK, ami olyan 380e HUF. Nem egy olcsó masina, de részletre már elviselhető és ez nem olyan csirke konfig, mint a legtöbb hasonló. Ha pedig 15" képméretre nézi az ember, akkor még faragni is lehet az árból derekasan.

Egy ilyen masina ajánlott a vázolt feladatokra vagy nem ajánlott? Hasonló tudású (vga leginkább) milyen van még?

Üdv!
.
.
.

#517 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 18:47

sziasztok!

az előző hozzászólásban utaltam rá, hogy van olcsóbban is gép. most megnéztem, nem sokkal olcsóbb. a Satellite A100-301 gép 11390 SEK, míg a Satellite P100-238  12690 SEK. a különbség árban 1300 SEK vagyis kábé 36e HUF. cserébe az olcsóbb gépben 15.4 WXGA és GO 7300 van, míg a nagyobb 17" WXGA+ és GO 7600 kártyás. a vinyók hasonlóak, a gari hasonlóan két év.

úgy tűnik, hogy a kisebb modellel többet veszítenék erőben és képméretben, mint amit nyernék árban. mivel desktop felhasználás a szempont és nem a hordozhatóság, ezért a nagyobb jobb jelenleg.

az előző hosszászólásban feltett kérdés továbbra is él: mi az, ami ehhez hasonló teljesítményű?

köszi, üdv!
.
.
.

#518 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:25

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 19:47

Sziasztok!

Ezeket nézegettem eddig:
HP 500
HP NX6310
Lenovo C200
HP NX7400

Üdv,
Sipi-

Megnéztem ma élőben, valszeg holnap meg is veszem ezt a HP-t. Valami ellenvélemény? :)

#519 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:57

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 17:16

Sziasztok!

Találtam egy nagyon szimpatikus Toshiba gépet, ez specifikáció alapján bejön. A cél egy olyan masina lenne, amit a korábbi hozzászólásomban vázolt dolgokra lehetne használni. Nem hordoznám, de nagyon kicsi lakásba kellene gép, ezért notebook. De közel desktop használat lenne.
(...)
Egy ilyen masina ajánlott a vázolt feladatokra vagy nem ajánlott? Hasonló tudású (vga leginkább) milyen van még?

Üdv!

Szia!

Ha tényleg soha nem hordozod, pusztán a helyhiány miatt még nem biztos hogy csak laptop lenne jó.
A TFT "rendes kivitelben' sem foglal hű de sok helyet (esetleg falra rögzíted, vagy valami állítható, ide-oda rakható karra), mag a gép meg lehetne valami barebone masina, vagy Aspire X-Qpack házikóban, vagy ilyesmi. Esetleg használhatnál vezeték nélküli billentyűzetet és egeret, amit simán félre lehetne 'dobni' használat után.
Ja és valszeg egy százassal olcsóbban kijönnél pénz ügyében, mint egy hasonló laptoppal, amivel nem is biztos hogy elégedett leszel (hőtermelés, billentyűzet/kijelző minősége, bővíthetetlenség, ilyesmik)

#520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:59

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:57

Ha tényleg soha nem hordozod, pusztán a helyhiány miatt még nem biztos hogy csak laptop lenne jó.

Ezt sosem értettem, aki kis helyre hivatkozik, kicsi Chieftec miniBTX ház is akár az asztal alá is elfér...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.