Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:46
OFF
Külföldre mész?
Belföldön az átmeneti gépszállítást én úgy oldottam meg egy-kétszer, hogy a hátizsákomban szinte az egész gép elfért szétszerelve, asszem még a billentyűzetet is sikerült besuvasztani, bár az már feszítette a tatyót.
Egyedül a tápegységet kellett külön vinni, az üres ház meg maradt otthon - gondolom ha költözöl és nem csak hétvégére utazol akkor ez nem annyira járható út

Még csak elméleti, de külföld lenne hosszabb időre. A gép jelenleg
egy mélyített kivitelű Chieftec midi toronyban van, ez nagyon nehéz és mély. Ilyet feladni postán már komoly csomagolást igényel, mert nem szeretném darabokban megkapni a másik oldalon. A törékeny dolgokat kiszedném, a vinyó biztosan kijönne, de a passzív hűtésű grafkártyát is tanácsos lenne óvni a gyorsulásoktól. Egyébként csak a gépet vinném ki, a bill és az egér maradna otthon. A monitor is, 22" méretben a szállítás már nagyon húzós lenne alighanem. És mivel nagyon kevés helyem lesz, ezért valami kisebb TFT lesz alighanem belőle. Egy jobb 17" is elég nekem.
És akkor ON topik:
Jelenleg azt néztem, hogy asszonypajtásnak milyen X-es IBM noti lenne a jó. Mivel ő telebankol, levelez és internetet böngész, ezért nem kell egy atom gép. A fontos a fél giga ram lenne, mert az alatt már sokat swappol a rendszer. Ezért a régebbi masinák kiesnek, például az X20 maximum 320 mega ramot tud befogadni. Az X30 már jó lehet, ezek 1 gigáig biztos tudnak. A vinyó nem számít, akár 20 giga is elég, integrált grafika tökéletes. Ami fontos, az a dokkoló, de ezt általában adnak hozzá.
Egyenlőre még csak a német íbéjt néztem, de elég homogén a kínálat. És ott nem kell bíbelődni a töltő vezetékével sem. A billentyűzet alighanem germán lesz, de a kiosztást lehet változtatni úgyis. Majd megtanul vakon gépelni asszonypajtás.
Üdv!
.
.
.