Idézet: tesa - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 13:19
Eddig is sokat segítettetek, csak most kavarodás van a fejemben.
no akkor hozok egy virtuális fuckanalt, izé fakanált oszt jól megkeverem még: :Đ
nos, gyors leszek és lehet hibás, mert határidős munkánk van (holnapra le kell adni egy biztonsági és egészségvédelmi tervet egy pályázathoz, oszt a pályázat már magában hibás névvel: munkavédelmi és egészségvédelmi tervként kéri, bürokrácia rulez), így lehet h csak hétvégén nézek ide vissza.
jól mondod, minél kisebb fényerő, annál jobb. gondolj csak bele, milyen "feketét" tud előállítani egy 2000-2200 lumen körüli proji, mikor házimozi kategóriában 800-1200 körül mozognak. arról nem is beszélve, h a nagyobb felbontást nem kompenzálja az általában kisebb sebességű és szegmensen színtárcsa. mondjuk múltkor olvastam valahol h szürke vászonnal illetve felülettel be lehet segíteni elég jó eredménnyel, ha a fényerő 1000 lumen körül van. szóval ennek érdemes utánanézni...
ebben az árkategóriában és feltételekkel újonnan a már említett Acer PH530 projektor jöhet csak szóba.
a projektorbolton van hozzá lencsekalkulátor, az aszondi:
4,5 m-hez tartozik 278 - 330 átmérő, ehhez az átmérőhöz tartozik 2,5el szorozva "ideális" nézési távolság: 7m, de mivel ez egy 720p proji, sztem 2-vel is szorozhatunk (így egyébként közelebb leszünk az ideális, mozis 30 fokhoz) , akkor még nincsen abból a távolságból pixelkavalkád, vagyis aránylag nem zavaró, maximum feliratnál látszik jobban, h pixeles a bötű. de ez ügyben 720p tulajok nyugodtan helyreigazíthatnak, mert én csak láttam párszor, és nem méricskéltem. ez még így is 5,5 m.
akkor inkább vigyük le 4 m-re, így lesz 2.47 m átmérő: azaz ha kicsit mögéülsz, kb. 5 méterre, akkor meglesz a 2x-es távolságod. sztem ez így elsőre jó kompromisszum. namost ehhez az átmérőhöz milyen vászonszélesség tartozik, azt már rád és a pithagorász tételre bízom

na így kell "tudományossan" és felületesen alaptervezni

, h aztán a gyakorlatban minden dugába dőljön. :DDD. ha valaki bármilyen hibát talál e gondolatmenetben és számításban, az sztem szóljon mihamarabb, mert félig máshol járok-
de ha tudsz, mindenképp menj be valahova egy mérőszalaggal, ahol van 720p projis bemutatópéldány, és nézd meg h a képfelbontás milyen nézési távolsággal válik számodra zavaróvá. én a 2x/30 fok felé közelítés kompromisszumát meg tudnám kötni. de mondom: nagy vonalakban meglehetősen igénytelen és buta embernek is tituláltak már projektor/képminőség/hangrendszer ügyletben (igaz jobbára olyanok, akiknek véleményére én egy fikarcnyit sem adok), de ettől függetlenül és éppen ezért

azért ne vegyél referenciapontnak.
sőt a legjobb az, ha magát az acert meg tudod nézni valahol. ez ugye gyakorlatilag csak pestet jelenti.
az acerrel kapcsolatban (és itt már végig feltételes módban beszélek):
a laptop gari és szerviz tudtommal pick and reakármi, szóval egy futárszolgálat megy helybe, felveszi, kimegy asszem brno-ba, vagy hova a halálba, majd a javítás, csere után a futárszolgálat visszahozza. és lehet venni hozzá pluszban 1 illetve 2 év garit, hogy projik esetében hogy van nem tudom, de nagyon ajánlom, h nézz utána. biztos van vmi telefonos ügyfélszolga valahol.
a projektorboltban 2 évet adnak rá, ha máshol van olcsóbb és lehet +garit vásárolni rá, jobban megúszhatod, de ha úgy van, ahogy a notiknál, akkor azért érdemes ott is utánaérdeklődni az adott boltnak, nehogy vmi feketén behozott dolgoba akadj bele. + asszem neten kell még érvényesíteni/élesíteni a garit, különben lúpikulát sem ér.
ellenben, ha 720p-t veszel, akkor mindenképp a htpc-t ajánlom (home theatre pc), mert sztem érdemes újraméretezni szinte mindent a nagyobb felbontáshoz, ami alatta van. ez gyakorlatice a dvd-ket jelenti. a 720p/1080p h264/mpeg2/wmv anyagokat meg nincs az az asztali készülék, amit jelenleg be tudsz szerezni lejátszáshoz (vanni vannak ilyenek, de nem ejrópa ezen zugát célozzák meg velük)
szóval én jelenleg a pc+acer kombóra savazok valami szürke vászonnal (így a színeket, stb-t frankón be tudod lőni a saját igényeidnek, mert azért ebben az árban szerintem nem kell valami nagy csodára számítani, bár egy nem kimondottan audio-, video és nekrofil embert sztem nagy csalódás nem érhet ezzel kapcsolatban).
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.