HWSW Informatikai Kerekasztal: Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Optiarc AD-7173A (Sony NEC Optiarc Inc.) 18x+R/-R, 8x+R/-R DL, 8x+RW, 12x-RAM Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 12. 17:16

Idézet: Balintka - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 17:54

Akinek sz*rakszik az írója, váltson 7203-ra, már a korai fw-el is kiváló minőségben ír.

Váltanék, ha lenne rá keretem.

#382 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 02:01

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 1:27

8x dvd+rw-vel valakinek tapasztalata? az imationről tudom, hogy nem szereti.

(esetleg 32x verbatim cdrw-t próbált már valaki?)

közben az eddigi Dee-féle 1.O3 fw-t lecseréltem a Dee 1.M1-re, azzal megy az imation +rw is 8x sebességgel.

(a 32x verbatim cdrw pedig mindkettővel működik)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#383 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 09:35

Idézet: Primary - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 18:16

Váltanék, ha lenne rá keretem.

6600 Ft nem a világ vége. Én hallgató vagyok, mégis megspóroltam rá a pénzt.

#384 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 15:52

Legariztattam, eredmény, valóban sz*r. Kértem helyette egy Pioneer212D-t, sosem volt még pio cuccom :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#385 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:20

Volt valaki, aki 7170A-n feltette a bitsetting állító firmware-t? :confused: Mert én feltettem az 1.04-et, de ez cseszik átállítani! :( Pontosabban megírtam egy DVD+R lemezt a Nero-val és nem álltotta át DVD-ROMra. :think: Automatikus átállításra van téve a beállításoknál és ki is írja írás közben, hogy DVD-ROMra fogja állítani, de pl. az ImgBurn továbbra is DVD+R-nek látja. :rolleyes: Én rontok el valamit, vagy a firmware rossz és próbáljam meg újabbal (ha van)?! :confused: :think:

Előre is köszönöm! :respect:

Szerkesztette: Csokis 2008. 02. 07. 16:20 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#386 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 22:54

Én rontottam el valamit! :lama: :D Most már jó. :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 02. 08. 22:54 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#387 Felhasználó inaktív   Perez01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 23:54

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Rendelkezem egy Optiarc DVD RW AD 7173A jelű dvd íróval!

Neró 8-al megírom az adatokat egy Verbatim DVD-R-re és renbe meg is írja!

Én kis sebességen szoktam írni a dvd lemezeket a biztonság kedvéért ez 4x-es írást jelent ebben az esetben!
Az a hiba lépett fel már ötször egymás után hogy a megírt lemezt nem tudtam visszaolvasni! Az író látja hogy van benn valami és pörgeti is a lemezt de azt írja ki hogy üres a dvd meghajtó!

A lemezt jól írta meg mert átvittem egy barátomhoz és nála beolvasta mind az öt lemezt! semmi gond nem volt vele a barátomnál, ő pioneer írókat használ!

Olyan is előfordul hogy nem olvas be régebben megírt DVD-ket sem!

Kérlek titeket segítsetek mit tegyek ilyenkor?
Szívem szerint kuka lenne a végzete és vennék helyette másikat!

Kérem mindenkinek a segítségét!

Tisztelettel!

Perez

#388 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:09

Több mint egy év alatt nekem ilyet nem csinált. Én elsősorban a Nero 6 és ImgBurn programokat használom hozzá, bár ez elvileg nem számítana.

Nem tudom, kihasználod-e a Nero 8 képességeit, de sima írásra a Nero 6 ugyanúgy megfelel, ezt mellékelték eredetileg is ezekhez az írókhoz. (Ha nem is nálunk, de állítólag külföldön itt-ott, valamint a dobozos változathoz.)

Nero 7 és 8 programokkal én nem szennyezném össze a registry-t. Kipróbáltam a 7-est, láttam mit művelt. Azóta számomra Nero=Nero 6, több nincs is.

#389 Felhasználó inaktív   Nter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 08:13

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:09

Nero=Nero 6, több nincs is.

Nagy igazság ez, kérem szépen! :respect:
Gigabyte GA-MA770-DS3, AMD64 x2 5200+  , 2GB Kingstone, Maxtor 160GB, Samsung 250GB, HD3870 512 DDR4 ,SyncMaster 225MW, ASUS 616A, NEC ND3500AG, iP4200

#390 Felhasználó inaktív   reti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 10:08

Van két NEC 7173S DVD-íróm. A régi 4X-es Princo dvd lemezekkel van problémája olvasáskor. A lemezek szemmel láthatóan hibátlanok. Filmek esetén az 5 ös, de már van úgy, hogy a 4-es vobot se olvassa be. Azt tapasztalom, hogy a lemez olvasásának vége felé közeledve az olvasási sebesség fokozatosan lelassul, majd hamarosan leáll. 10 lemezből 9 így végzi! Érdekesség képpen írom, hogy ugyanazt a lemezt olvastatva mindkét meghajtón, az egyik kb. 90% olvassa be a lemezt, míg a másik eléri akár a 95%-ot is, tehát két egyforma meghajtó ugyanazt a lemezt külömböző százalékig olvassa be, vagyis szerintem nem a lemez hibája lehet. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ajánljatok nekem olyan DVD-írót (olvasót), mely a legjobb olvasási tulajdonsággal rendelkezik. Valamikor volt egy LG DVD-íróm, az a közepétől kifelé berepedt dvd lemezt is beolvasta (minden evő volt). Most is ilyet keresek. Nem számít semmilyen más tényező, csak jól olvasson (akár használt is).
Előre is köszönöm a segítségeteket!!!

#391 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 10:37

Idézet: Perez01 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 23:54

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

Rendelkezem egy Optiarc DVD RW AD 7173A jelű dvd íróval!

Neró 8-al megírom az adatokat egy Verbatim DVD-R-re és renbe meg is írja!

Én kis sebességen szoktam írni a dvd lemezeket a biztonság kedvéért ez 4x-es írást jelent ebben az esetben!
Az a hiba lépett fel már ötször egymás után hogy a megírt lemezt nem tudtam visszaolvasni! Az író látja hogy van benn valami és pörgeti is a lemezt de azt írja ki hogy üres a dvd meghajtó!

A lemezt jól írta meg mert átvittem egy barátomhoz és nála beolvasta mind az öt lemezt! semmi gond nem volt vele a barátomnál, ő pioneer írókat használ!

Olyan is előfordul hogy nem olvas be régebben megírt DVD-ket sem!

Kérlek titeket segítsetek mit tegyek ilyenkor?
Szívem szerint kuka lenne a végzete és vennék helyette másikat!

Kérem mindenkinek a segítségét!

Tisztelettel!

Perez

Lapozgass picit vissza, nálam is ugyanezt csinálta. Megoldás az, hogy legariztatod (ha még garis) és más márkát/típust kérsz helyette. Sajna a jelek szerint ezek az írók így döglenek meg.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#392 Felhasználó inaktív   8Ball 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 23:23

Én a legolcsóbbat vettem  Optiarc DVD íróból és még sose volt baj az írásaal a leggagyibb lemeznél sem mellesleg még a zsíroskenyeret is lejátsza :D :D

Azt azért megjegyezném hogy többen is tapasztalták már írótól függetlenül hogy ha lassan ír CD/DVD-t előfordul hogy rossz lessz a lemez viszont gyors írásnál megy minden rendesen én eddig csak 16x-an írtam DVD lemezeket és mindegyik jó lett egyedül audio CD-t írok 16x-an de adat CD-t is max sebességgel írok és megy  :eek:

Szerkesztette: 8Ball 2008. 03. 05. 23:30 -kor

#393 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 16:16

Helló!
Jelentem, tönkrement az LG-GSA 4163B DVD pörkölőm. Jó, hogy kibírta pont addig, hogy letelt a garanciája  :reklamacio: :(  Elrontott 15 DVD-t... Megírta, aztán olvasási hibás volt mind, gép minden DVD-nél kifagyott. Én ezzel befejeztem az LG-vel. Haverom nemrég vitte vissza 1 hónapos GSA-H10N íróját, mert egyszerűen nem olvasta a CD-ket.
Úgyhogy muszáj beszereznem egy újat. Ahogy elnézegettem a választékot, hát elég jó választásnak tűnik egy Sony NEC Optiarc AD-7191S típusú. Kíváncsi lennék a véleményetekre az adott meghajtóval kapcsolatban. Előre is kösz!

#394 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 11:50

A SATA-s Optiarc-ok ennyire jók lennének, ahogy írtátok?

#395 Felhasználó inaktív   8Ball 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 15:58

Az én tapasztalatom az LG-vel az, hogy élettartamra jó viszont sok lemezt elront és rengetegen panaszkodtak már hogy a DVD íróval audio CD-t lehetetlen volt úgy megírni hogy ne ugráljon vagy akadozzon!! :(  :(

#396 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 16:59

Idézet: 8Ball - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 15:58

Az én tapasztalatom az LG-vel az, hogy élettartamra jó viszont sok lemezt elront és rengetegen panaszkodtak már hogy a DVD íróval audio CD-t lehetetlen volt úgy megírni hogy ne ugráljon vagy akadozzon!! :(  :(

Csakhát hiába megyen, ha nem jól  :(  Ez pedig nem mehet így tovább, hogy nem tudok leolvasni egy megirott DVD-t sem. Mikor vettem, minden áron TEAC-et akartam, de akkor nem volt, ígyhát maradt ez. 2,5 évet birt ki. 

#397 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 19:00

Én Pio 110 és 111 után álltam át erre, ég és föld.
Om mani peme hung.

#398 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 15:21

7191-est ne vegyetek, nem igazán bevált, a 72xx-es sorozat jobb.

#399 Felhasználó inaktív   Gaboca76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 22. 20:37

Sziasztok hol lehet letölteni a frimware frissítő programot nec AD7170S  -hez?

#400 Felhasználó inaktív   Gaboca76 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 22. 20:48

Sziasztok hol lehet frimware frissítő szoftvert letölteni necAD7170S dvd iro hoz  ?konkrétan a segéd programot keresem!A bioszt nem!
Létezik már hivatalos  frivmware ehhez a modellhez? :confused:

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.