HWSW Informatikai Kerekasztal: myVIP - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

myVIP csak óvatosan!

#51 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:48

A Becenevemnek beírtam hogy "Tomi--ne myvipen írjatok hanem e-mailban!"
Ugyan ezt beírtam a bemutatkozáshoz.
Az a lényeg, hogy mindkettőt törölték.
Egy dolog hogy a becenevemnél törölték (honnan tudják azt hogy engem a haverek nem így becéznek?), de a bemutatkozást is.

#52 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:53

Aranyos hogy ilyen jogtalanul hozzáférnek bárki személyes adataihoz és még módosítják is őket... :mad:
Rhino666

#53 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 12:28

Idézet: DjMatthew7 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 22:06

na töröltem végre magam de mégis hogy?
megnyomtam az adatlapom törlését, azt írta ki hogy elküldtük az e-mail címre a szükséges infokat vagy mit. a lóf*szt! nekem kellett e-mailt írnom az info@myvip.hu címre hogy törölni akarom magam azonnal erre még visszakérdez ilyeneket hogy teljes név,  nick, plusz annak a neve akitől van a meghívó ja és a e-mailem közbe arról írtam ameikről reggeltem...
tényleg erőszakosak...  :think:

Idézet

3.3.2. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatással összefüggésben szükséges azonosítás során kizárólag a Jelszó igazolja őt elektronikusan

Ezt a pontot sértették meg esetedben a saját szabályzatukból.

No de az adatok kiadásáról egyelőre a topic végigolvasása után sem kaptam megerősítést.
Nekem is van MyVip accountom, és kaptam is valami reklámlevelet már párszor.
De számomra nem egyértelmű, hogy az adatok ki lettek-e adva akaratból, vagy valami bot szedegette őket, vagy ezek a reklámok myvip reklámok, amiknek a fogadásához hozzájárultunk, esetleg kiscsávók gyűjtögetik az e-mail címeket és küldözgetnek vackokat.

De normális esetben arról van szó, hogy vállaltuk reklámlevelek fogadását, más cégek meg reklámozni akarnak. Az adatok kiadása nélkül is képes a myvip elküldeni ezeket a reklámleveleket és ha majd ott klattyintasz a linkre, meg beírod az adataidat, akkor regelsz a bet-at-home ra is.
Értékes információ a hiteles e-mail cím.

Azt kell elfogadni, hogy van egy szabályzat, amiben vállalunk elolvasás nélkül mindenféle jóságot. Nem muszáj szerződni, de amiatt, hogy az ember nem olvas el valamit későbbkígyót-békát összehordani meggondolatlanság.

Ha az adatvédelmi szabályok megsértését észleljük, lehet őket tájékoztatni értelmesen, nekik sem érdekük, hogy botok nyerjék ki az adatokat és cseszegessék azokat akik oda regisztráltak.

Persze azt sem lehet kizárni,  hogy pénzért eladják az adatokat ide-oda, de amíg ezt nem tudja valaki hitelt érdemlően bizonyítani addig jogilag nem tehet semmit.

A másik fele meg, hogy talán nem etikátlan eszközökkel kellene fellépni egy ilyen esetben sem (mint pl lánclevelek, lejárató kampány), hanem ésszel, pláne egy kiemelt topicban.

42

Szerkesztette: negyvenketto 2007. 02. 05. 12:32 -kor

Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#54 Felhasználó inaktív   DjMatthew7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:22

blabla

#55 Felhasználó inaktív   DjMatthew7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:25

szerintem te benne vagy a myvip tulajok között és most csak véded, de az első e-mail-ezés amit asszem "Rhino666, az médium" végzett az igazán ésszel történt de mégsem kapott rá választ

#56 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 14:01

Amiatt írtam a fenti szösszenetet, mert úgy gondolom nem a hwsw az a moderált fórum, ahol urbanlegendeket kellene gyártani. Pontosan így szoktak keletkezni, valaki hallott valamit, meg úgy gondolt, meg a másik is látta, vagy hallotta, és a végén ott leszünk, hogy igazából nincs egy darab kézzelfogható bizonyíték sem az eddig leírtak között, de mindenki kész tényként könyveli el, hogy az ő adatait kiadták jogosulatlanul.

Én nem nagyon lépek be a myvipes oldalra, mert nekem nem barátságos a kezelőfelülete, de a topic első pár hozzászólását elolvasva már érezhető volt, hogy itt, - még ha a jóindulat is vezérelte a hozzászólókat - minden kézzelfogható bizonyíték nélkül megy a különböző hülyeségekre történő felhívás. Rossz szokásom hogy nem hiszek el valamit, csak azért mert valaki leírta, utánaolvastam és ez lett belőle.

Néha kinevezem itt magam a hwsw-n hivatlan moderátorak és próbálom az embereket rávilágítani a butaságára.

Na offtopic vége.

Szerkesztette: negyvenketto 2007. 02. 06. 14:02 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 17:19

Igazad van 42.
respect!
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#58 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 15:00

Idézet: DjMatthew7 - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:25

szerintem te benne vagy a myvip tulajok között és most csak véded, de az első e-mail-ezés amit asszem "Rhino666, az médium" végzett az igazán ésszel történt de mégsem kapott rá választ

Jaja 42, valld be! :D
Wherever you go, go with all your heart.

#59 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 17:56

Idézet: Dorien - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 16:00

Jaja 42, valld be! :D

Na jó bevallom, elnyertem a tulajtól 3 hete pókeren :)

#60 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 14:43

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 16:53

Aranyos hogy ilyen jogtalanul hozzáférnek bárki személyes adataihoz és még módosítják is őket... :mad:

Ezt nem igazán értem. A személyes adatokat Te adod meg, vagy esetleg nem. Nagyon sok siteon a jelszavad sincs titkosítva a szerveren, tehát rendszergazda megnézheti bármikor, ha ugyanazt a passt használod máshova is, akár elolvashatja az emailjeidet, etc.. na bumm

Az is rajtad múlik milyen adatot írsz be, mit nem. Van (különösen sok újonc internetező) aki megadja a kutyája szeme színét is, privát mobiltelefonszámát, etc..etc.. van aki megelégszik egy név+email cím párossal, na aki azon is titkolózik, meg rágalmazgat, az elköltözhet a bolygóról is, hogy titkosítsa a létezését... :D
(bár ha jól emlékszem a myvipen van még ezer mező amit _muszáj_ kitölteni = ilyen helyen regisztáljon akinek 100 anyja van, de mind1... )

Én úgy fogom fel a dolgokat, hogyha beírok VALAKI MÁS számítógépébe adatokat, akkor nekem is van felelősségem.. Ő gépe, ő szolgáltatása, nagyjából ő mondja meg mi a kakukk fog történni azon a szájton.. Ha töröl mert úgy gondolja, akkor töröl.
Az INGYENES szolgáltatást, ami egyébként arról szól, hogy nézegessük egymás személyes adatait ingyen nem szeretik adni, ha más költség nem is, de villanyszámlájuk biztosan van, tehát vagy tetszik a reklám, vagy törölheted magad...
ezen gondolkodjon el mindenki :: akár Kovács Ferike a nyócból is bármikor nézheti a személyes adatokat ha belép, sőt a keresés/szűrés menüponttal illetve nyomtatóval felszerelkezve egy cégnek ki is adhatja ezeket bármikor... Ti meg itt 'rágalmazódtok', mert beírtátok már az összes "titkotokat" és paráztok mi lesz a sorsa haha haha

ps: semmi közöm a myviphez, töröltem onnan magam pár hónapja, mert nem használtam.

#61 Felhasználó inaktív   Alexxa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 05:21

Én is töröltem magam egy pár napja, ami zökkenőmentesen ment! De néztem ma reggel az e-mailjeimet, amiről még annó regeltem, és a törlésem óta jönnek folyamatosan a "Klubbhoz csatlakozni kíván XY személy " engedélyezzem, meg hasonlók. Holott már be se tudnék lépni. Ugyanúgy kapom ezeket a értesítő leveleket!

#62 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 18:20

Tud valaki valamit az oldalról? Nem jön be semmi! :blink: Megszüntek volna vagy mi?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#63 Felhasználó inaktív   dew28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 21:38

amennyiben ez szo szerint idezett mailvaltas, akkor csak nekem tunt fel?:

Idézet

Jogi oldalról pedig csak egy listát említenék:

- személyi jogok sértése
- diszkrimináció
- becsületsértés
- adatvédelemmel való visszaélés
- személyes adatokkal való visszaélés
- szerződésszegés

vs.

Idézet

Így a válaszom végén leszögezem, hogy nem történt:
- személyiségi jogok megsértése
- diszkrimináció
- becsületsértés
- személyes adatokkal való visszaélés
- szerződés szegés

valamit mintha kihagytak vona..

Szerkesztette: dew28 2007. 05. 12. 21:41 -kor

#64 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 15:42

na én (és barátnőm) most töröltük magunkat myvipről... ez a tescos spam már kicsit sok...

szégyellem magam, hogy anno aktívan részt vettem a "terjesztésben", de akkor még azt hittem hogy jó és korrekt lesz. illetve akkor még a myvip tulajainak másik cégénél dolgoztam, így elsők közt regisztráltam...
azóta szerencsére már nekik nem dolgozok. ők is hasonlóan voltak korrektek mint az oldal.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#65 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:03

Énis csak néztem Tesco jol látok soha életembe nem adtam ki az emilem semmiféle tescoval kapcsolatos dologhoz, erre mikor elkezdem olvasni látom, hogy a myvip keze van a dolgoban kicsit bekattant az agyam  :mad:
The Sky Was Pink

#66 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:03

hm...

pár napja értetlenül álltam, mikor húgom közölte, hogy bejelölt mívip-en... megkérdeztem Tőle mégis hogyan, mivel töröltem magam "elvileg", erre ő megmutatta, hogy még mindig fent vagyok.

mondom jó, akkor most törlöm magam.
... vagyis csak próbálnám. az email cím, amiről beregisztráltam, nem létezik már. hm, törlés megerősítéséhez pedig arra az email címre küldenek vmit. mondom jó, akkor változtassuk emailt. frankó. a változtatás megerősítéséhez a régi email címre is küldenek egy emailt biztonságképp... grrr... asszem írok nekik egy levelet, mert már f.szkivan de nagyon.

-C0pp3rM!n3-

#67 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 00:52

Másnak is még midig jönnek ilyen kamu meghívók?

Idézet

Leyla Slave tagja a myVIP közösségi oldalnak és meghív Téged, hogy része legyél egy nagy közösségnek, ahol megtalálhatod rég elveszett barátaid és új barátokra is szert tehetsz.

Ráadásul még egy hét után sem járt le az érvényessége.

Szerkesztette: zoli62 2007. 11. 11. 00:53 -kor

"Légy szerény mint én..."

#68 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 18:01

Hát igen tanúlságos votl végigolvasni a topicot. Egyelőre nem írnék semmit, hadd ülepedjen le az információ...
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#69 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 14:20

Ha valaki még fenn lenne az oldalon:  :D  :D
Nektek előfordult már, hogy nem tudtok letörölni egy képet az albumból??  :confused:
Nagyon idegesítő, mert egyszerűen nem törli ki, ha rakattintok a kép törlése ikonra.
Megkérdezi, hogy biztosan törlöm-e, igen-t nyomok, de a kép az nem tűnik el.
Ugyanez az albumnál. Nem törli ki hiába erősítem meg... :mad:

#70 Felhasználó inaktív   Petyus1207 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 11:04

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:03

hm...

pár napja értetlenül álltam, mikor húgom közölte, hogy bejelölt mívip-en... megkérdeztem Tőle mégis hogyan, mivel töröltem magam "elvileg", erre ő megmutatta, hogy még mindig fent vagyok.

mondom jó, akkor most törlöm magam.
... vagyis csak próbálnám. az email cím, amiről beregisztráltam, nem létezik már. hm, törlés megerősítéséhez pedig arra az email címre küldenek vmit. mondom jó, akkor változtassuk emailt. frankó. a változtatás megerősítéséhez a régi email címre is küldenek egy emailt biztonságképp... grrr... asszem írok nekik egy levelet, mert már f.szkivan de nagyon.

-C0pp3rM!n3-

Helló! Nekem is az alapproblémám az,hogy nem veszik figyelembe,hogy a régi e-mail címem már régen megszűnt,nem létezik!!! :mad: Kérdem én,MIÉRT??? :think: Nem engedik átírni a helyesre,a valóban létezőre!!! :reklamacio: Hogyan lehetne megoldani és így ezentúl ezzel is belépni a myvip-re?Egy kicsit bosszankodó felhasználó

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó