HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 ADSL sávszélességemelés 2007 Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 07:59

Még vonzóbb az ADSL - szélessávú újítások a Magyar Telekomtól 
2006. december 18.

Jelentősen megnöveli az ADSL internet-hozzáférések sávszélességét, valamint telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL szolgáltatást vezet be a Magyar Telekom 2007 első negyedévében.
Újabb ingyenes sávszélesség-növelés
A Magyar Telekom évek óta komoly erőfeszítéseket tesz a szolgáltatás színvonalának folyamatos fejlesztésére, melynek részeként 2005-ben és 2006-ban több alkalommal is díjtalanul megnövelte az ADSL szolgáltatás sávszélességét.

A fejlesztések következő lépéseként a Magyar Telekom 2007. első negyedévében ismét díjmentesen megnöveli az ADSL szolgáltatás sávszélességét. A sávszélesség-növelés – adott csomagtól, és műszaki lehetőségektől függően – akár kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb internetezést is lehetővé fog tenni az összes jelenlegi és új ügyfele számára. A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 Mbps, a jelenleg 1 Mbps maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbps, a jelenlegi 2 Mbps vagy 3 Mbps sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 Mbps lehet a maximális letöltési sebesség. A nagyobb szávszélesség előnyei többek között az egyre népszerűbb multimédiás alkalmazásoknál (pl. videó, zene) lesznek érezhetőek.

Ügyfelei számára, az ADSL sebesség növelését a Magyar Telekom 2007. január közepén kezdi meg, s az átállítási munkálatok várhatóan néhány hónapot vesznek igénybe. A Magyar Telekom az ADSL hozzáférések átállítását a nap 24 órájában folyamatosan végzi, ami az üzemelő végpontok esetében néhány perces leállást okoz.

Telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető nagykereskedelmi ADSL

A hazai internetpiac fejlődésével felmerült az igény a telefonszolgáltatás nélküli szélessávú internet használatára. Ezt felismerve a Magyar Telekom a közeljövőben bevezeti a telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatást, amely internetszolgáltató partnerein keresztül lesz igénybe vehető. A havidíjas telefon nélküli ADSL bevezetése jelentős fejlesztéseket igényel a Magyar Telekom részéről, melyek várhatóan 2007 első negyedévében fejeződnek be. Ezzel a szolgáltatással azon ügyfeleknek is lehetőségük lesz ADSL-hez jutni, akik nem rendelkeznek telefonelőfizetéssel.

http://www.t-com.hu/...ni/hirek/391.vm

#2 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 08:15

Ingyen emeli az ADSL sávszélességét a Magyar Telekom
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#3 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 08:22

Idézet: charlie - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 7:15

hmhm, tök jó lesz, ha megtartják a 2megáról 8ra való dolgot, mert akkor 1megabájtal tudok majd tépni:P csak mára feltöltésre tennének egy kis szorzót :D
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#4 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 09:55

Ez rendesen odab@sz az alternatívoknak (Pantel, Yo).

:respect:

#5 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:09

A feltöltési sebességet is jó lenne megdobni, ebben én is egyetértek. De nagyon valószínű, hogy nem szinkronban emelik a lejövő sávszéllel. Az már őrült nagy adatforgalmat eredményezne.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#6 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:13

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:09

A feltöltési sebességet is jó lenne megdobni, ebben én is egyetértek. De nagyon valószínű, hogy nem szinkronban emelik a lejövő sávszéllel. Az már őrült nagy adatforgalmat eredményezne.

Valamennyit fognak dobni a feltöltésen is, de csak annyit, amennyi az ahhoz tartozó letöltéshez kell...
Plusz nagyon sokan látják itt ezt a 8M kombinációt, de ekkora sebesség csak nagyon keveseknek fog menni, mert messze vannak a központtól.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#7 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:16

Idézet: leslie - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:13

Valamennyit fognak dobni a feltöltésen is, de csak annyit, amennyi az ahhoz tartozó letöltéshez kell...
Plusz nagyon sokan látják itt ezt a 8M kombinációt, de ekkora sebesség csak nagyon keveseknek fog menni, mert messze vannak a központtól.

Ez nekem is eszembe jutott, hogy esetleg a vonal nem is fogja bírni. De a modemtől is függhet?

#8 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:20

En ugy tudom hogy a Dlink DSL 360T tipusu modemek maximalisan 8 Mbitet birnak lefele.
En ugy 400-450 m lehetek a kozponttol, 3 Mbit most, ha emelnek kivancsi leszek meglesz e a 8 mbit
A tobbi huwei es bandajarol nincs info. Lehet hogy modemet is kell majd cserelni egyeseknel.

#9 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:24

Idézet: Michael - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:20

A tobbi huwei es bandajarol nincs info. Lehet hogy modemet is kell majd cserelni egyeseknel.

Én is ebbe a kategóriába tartozom, szóval jó lenne tudni, mennyit is bír a modem.

#10 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:29

TVNET-nél ADSL 3G-t használók részesulnek az emelésből?
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#11 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:34

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:24

Én is ebbe a kategóriába tartozom, szóval jó lenne tudni, mennyit is bír a modem.

Itt "még" DialCom fekete, álló modem van 3 megabiten, szerintem amúgy ezek az "első generációs" cuccok is tudják a 8 megabitet, hisz ez még nem ADSL 2(+), talán leszámítva a tényleg első laptop méretű Siemenseket (azokat már lecserélték szerintem mindenhol).

Kép

Kép

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 19. 10:37 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:36

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:34

Itt "még" DialCom fekete, álló modem van, szerintem amúgy ezek az "első generációs" cuccok is tudják a 8 megabitet, hisz ez még nem ADSL 2(+), talán leszámítva a tényleg első laptop méretű Siemenseket (azokat már lecserélték szerintem mindenhol).

Szóval bírnia kéne az enyémnek is? Tavaly szeptemberi Huawei még nem annyira régi darab. :)

#13 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:38

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:36

Szóval bírnia kéne az enyémnek is? Tavaly szeptemberi Huawei még nem annyira régi darab. :)

100%. Más kérdés, hogy a vonal a központ és te közted milyen.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 19. 10:46 -kor

#14 Felhasználó inaktív   Piedon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:39

Idézet: Michael - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 9:20

En ugy tudom hogy a Dlink DSL 360T tipusu modemek maximalisan 8 Mbitet birnak lefele.
En ugy 400-450 m lehetek a kozponttol, 3 Mbit most, ha emelnek kivancsi leszek meglesz e a 8 mbit

DSL-360T: 8Mbps lefelé max
640Kbps felfelé max
De ezek már erősen távolságfüggők.
Az újabb modemek (Dlink) amikor már tudják az ADSL2+ azok 24Mbps lefelé max, "normál" ADSL2 12Mbps max.

Az a vicces, hogy a cégünk VDSL vonalmínősítőt (is) gyárt és Németországba kellett kimenni letesztelni, mert itthon még nincs ilyen.
Az már nagyon durva, mivel a "hagyományos" ADSL 1,1MHz megy míg a VDSL azt hiszem 18MHz-ig, de van opcionálisan 30Mhz-es sávszélesség is.

Szerkesztette: Piedon 2006. 12. 19. 10:40 -kor

A stylistom szerint nem vagyok elég trendy....

#15 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 10:39

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:38

100%.

Akkor a vonal minőségétől függ. No meg a központtól való távolságtól. De gőzöm sincs, hogy hol van a központ. :D

#16 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:21

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:34

amúgy ezek az "első generációs" cuccok is tudják a 8 megabitet, hisz ez még nem ADSL 2(+), talán leszámítva a tényleg első laptop méretű Siemenseket (azokat már lecserélték szerintem mindenhol).
Kép

Ja, lecsereltek a leegett tapu kocka Siemensemet, egy ugyanilyenre :)

Egyszerubb volt nekik igy szervizelni, mint atkonfiguralni a DSLAM oldalt masik modemre.

Aszondta anno a Matavos csoka, hogy eszuk agaban sincs lecserelni ezeket a modemeket, mert anno marhadragan vettek oket, aztan inkabb javittatjak oket, mintsem ujra csereljek.
(Nem ugy volt, hogy a DT-nel selejteztek ezeket, mondvan elavultak?)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 19. 11:24 -kor

#17 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:34

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:21

Ja, lecsereltek a leegett tapu kocka Siemensemet, egy ugyanilyenre :)

Egyszerubb volt nekik igy szervizelni, mint atkonfiguralni a DSLAM oldalt masik modemre.

Aszondta anno a Matavos csoka, hogy eszuk agaban sincs lecserelni ezeket a modemeket, mert anno marhadragan vettek oket, aztan inkabb javittatjak oket, mintsem ujra csereljek.
(Nem ugy volt, hogy a DT-nel selejteztek ezeket, mondvan elavultak?)

Nálunk is leégett a tápja, illetve a hiba az volt hogy egyszercsak se kép, se hang.

De Dialcom-ot hoztak helyette, mondjuk ez már jó régen volt, legalább 3 éve. Azt nem tudom, hogy tudná-e a 8 megabitet, itt már az Ethernet csatlakozója is szűk keresztmetszet kezd lenni, tekintve hogy csak 10BaseT-s (nem fast ethernet), bár elvileg nem gond.

Lehet, hogy lepasszolta őket a DT, nem tudom, de az biztos, hogy a most nagyon akciózott vezetéknélküli "Sinus" vagy milyen telefonok így kerültek ide.

Szerkesztette: Kory 2006. 12. 19. 11:41 -kor

#18 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:47

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 10:55

Ez rendesen odab@sz az alternatívoknak (Pantel, Yo).

:respect:

kizárt  :p pantel 4M/512 + vezetékes 9990ft ettöl ha jobbat fog adni akkor igen. Én bizalmatlan vagyok a Tifossal szemben szerintem látszolag kapunk egy brutál le és mellé egy nevetséges up  :omg:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#19 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 11:54

Idézet: junior117 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:47

Én bizalmatlan vagyok a Tifossal szemben szerintem látszolag kapunk egy brutál le és mellé egy nevetséges up  :omg:

Remélem nem igazolódik be ez a feltevésed. ;)

#20 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 12:16

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:54

Remélem nem igazolódik be ez a feltevésed. ;)

Már írtam a másik topicba, hogy tesztidőszakban a 8 mbit mellett 768kbit feltöltés volt azaz valószínű ennyi is lesz.  Vagy minimum 512 de már az sem olyan rossz szerintem az eddigi 192-256-hoz képest.
Arról nem is beszélve, hogy a 8mbites letöltéshez csak a visszaigazoló csomagoknak is kell már nem kis sávszél...

Szerkesztette: BaLee 2006. 12. 19. 12:18 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó