HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 ADSL sávszélességemelés 2007 Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:16

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:12

mondjuk én a helyedben inkább szolgáltatót váltanék. Externetnél vagy tvnet -nél sokkal olcsóbban megkapod ugyan azt mint a t-online -nál(ha jól vettem ki,az van neked) Én most a 2megabitesért fizetek 8200 -at, de már ez is lejebb ment. Szolgáltatóváltással átmész valamenyikhez, és olyann 6500 ból megúszod kb.. fele annyit fizetsz majd, mint most.

Ez igaz, csak én Sodexho Pass internet utalvánnyal fizetek, amit csak a T-Onlinenál lehet használni, mint NET szolgáltató! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#742 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:18

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:15

externetnél 5880Ft lesz a 4 megabites adsl.
kérdésedre a válasz, hogy mikortól lehet.. nem tudni(legalábbis én nem tudom) :) Attól függ, lehet hogy már most is lehet köttetni ilyet, de szerintem inkább az emelések után lehet majd. 1-2 hónap múlva

Az faca lenne. :( Jan 31. a hűséglejárat, addig szerződni kellene vagy marad az ár....
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#743 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:26

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:32

Nem.
Ha ki akarod a maximumot hozni, a Cfosspeed segíthet. (mindig annyira csökkenti a feltöltést, hogy az ne zavarja a letöltést  - ha pl. töltök lefelé 350-el, akkor fel már csak 10-15k-t enged felfelé, de amint vége a letöltésnek, szépen visszugrik 40-re)

A programot szídni azok szokták szídni, akik nem értenek hozzá, vagy türelmetlenek, és nem várják meg, hogy beállítsa magát.

hát nála ma cfosspeed majdhogynem max kihasználja a sebességet 3mbit/384-em van  és tess:
Bandwidth: (Current Downstream: 379.3kb/s ¤ Current Upstream: 49.93kb/s) bár lehet hogy azért jó a sebességem mert 350m-re vagyok a központtol is :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#744 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:26

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 13:15

kérdésedre a válasz, hogy mikortól lehet.. nem tudni(legalábbis én nem tudom) :) Attól függ, lehet hogy már most is lehet köttetni ilyet, de szerintem inkább az emelések után lehet majd. 1-2 hónap múlva

Ha 1x Tíonlányja van akkor miért vonatkozna rá az új előfizetőkre érvényes ár? Nem csak a főoldal árait kellene nézni hanem azt is elolvasni kire vonatkozik az. Ott van a link az oldalon a szolgáltató váltókra is ott láthatod hogy 7440Ft az ár.

#745 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:28

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 13:16

Ez igaz, csak én Sodexho Pass internet utalvánnyal fizetek, amit csak a T-Onlinenál lehet használni, mint NET szolgáltató! :)

Váltsd az ősszel újonnan bevezetett csomagokra, azok mind 2 ronggyal olcsóbbak azonos sebesség mellett.

#746 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:34

Idézet: chriss745 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:22

Azt nem tudjátok hogy a távolság hogy viszonyul az upload-hoz? Szal ha mondjuk én lakok 3 km-re, és UpTo8 Mbit-et kapok, abóól mennyi upload fog menni? Ugyebár a download olyan 4Mbit lesz. Ezekben a táblázatokban mindenhol csak download van. Az 512 attól még menni fog?

Az upload kevésbé esik olyan drasztikusan mint a download, mert alacsonyabb freki tartományban üzemel de azért az is elfogy szép lassan. 3km-en talán még menni fog, igazából ezt csak próba-csereszny dönti el.

A felhasználók döntő többségét a down irány érdekli elsősorban, a feltöltés kevésbé fontos jellemző. Sok szolgáltatónál külföldön már ki sincs írva. Pl. német szolgáltatóknál az upload soxor nem is szerepel a weboldal csomag jellemzőket taglaló részében. Csak valahol elrejve, sokadik link alatt, pdf-ek mélyén negyed óra keresés után bukkanhat rá ilyen infókra akit ez is érdekel.

#747 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:45

:nevet2:

Mar hivatalosan is bejelentettek, a T-Com honlapjan levo sajtokozlemenynel hivatalosabb kell nekik? Mi az hogy ha "valodinak bizonyul"? Biztosan csak aprilisi trefanak szantak, jo elore. :D

Szanalmas.

Krinyo

Ez jó kérdés. Én is ugyanezt kérdeztem december 20.-án amikor először láttam bemásolva ezt a sablon levelet egy fórum totyikban.

De az előző emelések után is fáziskéséssel eddig is mindig emelt az Invitel és a mértéke is azonos volt a Tíkoméval.

#748 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:40

Idézet: Brian63 - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:56

Az ADSL szabvány  szerint kihasználható egyszerre a le- és feltöltés maximális sebessége?

Az ADSL szabvány full duplex, külön frekvencia tartományt használ feltöltésre és letöltésre. Viszont a TCP/IP szabvány már kevésbé tolerálja az erősen asszimetrikus kapcsolatot, főleg ha az ACK csomagok nincsenek is priorizálva. A Cfos(speed) nevű program ez utóbbin korrigál, priorizál és traffic shapingel így maximálisabban ki tudja 1x tölteni a fel és le irányt. Persze ettől a kapcsolatod nem gyorsul, csak optimálisabbá válik a hatásfok

Szerkesztette: shabba 2007. 01. 08. 12:41 -kor

#749 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:50

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:15

Akkor inkább a TVnet 1 Mbitese és abból lesz 4 Mbit, ami jelenleg 6500 ft bruttó! Ez szolgáltató váltással értendő!

#750 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:55

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:26

Ha 1x Tíonlányja van akkor miért vonatkozna rá az új előfizetőkre érvényes ár? Nem csak a főoldal árait kellene nézni hanem azt is elolvasni kire vonatkozik az. Ott van a link az oldalon a szolgáltató váltókra is ott láthatod hogy 7440Ft az ár.

igaz, de akkor nem szolgáltatóváltással kell köttetni és kész.. 2000 ft -al akkor is olcsóbb, annyit meg megér.
Én anno, amikor enternetről váltottam tvnetre, én is úgy csináltam, hogy lemondtam az enternetet, megrendeltem a tvnetet ( mert akkor még nem volt olyan,hogy szolgáltatóváltás) és kiesés nélkül és modem leszerelés nélkül váltottam, a tvnet akkori aktuális ajánlatára.

Viszont akkor ezek szerint felesleges ezen vacilálni, mint írta az érintett, mindenképp t fosline -ál marad :)

#751 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:58

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:34

A felhasználók döntő többségét a down irány érdekli elsősorban, a feltöltés kevésbé fontos jellemző.

Azé az érdekes, h itt mindenkit a feltöltés érdekel, a letöltést meg nagyjából mindenki lexarja. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#752 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 13:58

Idézet: nyikszi - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 13:50

Akkor inkább a TVnet 1 Mbitese és abból lesz 4 Mbit, ami jelenleg 6500 ft bruttó! Ez szolgáltató váltással értendő!

nemtom, mert ahogy néztem a tvnet oldala meg van kavarva most mint az állat, mert az adsl internet árait is alig lehet megtalálni, csak az adsl3g van kinnt a főöldalon. Te hol találtad meg ezt ?

#753 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:07

Idézet

Én anno, amikor enternetről váltottam tvnetre, én is úgy csináltam, hogy lemondtam az enternetet, megrendeltem a tvnetet ( mert akkor még nem volt olyan,hogy szolgáltatóváltás) és kiesés nélkül és modem leszerelés nélkül váltottam, a tvnet akkori aktuális ajánlatára.

Te is megvalaszolod, hogy mert akkor meg nem volt olyan, hogy szolgaltatovaltas. Most van. Amihez nem eleg lemondani a korabbi szolgaltatot, hanem el kell tolteni 3 honapot legalabb net nelkul, csak akkor szamitasz uj elofizetonek. Nezzunk utana, mielott hulyeseget terjesztunk.

Akinek van/3 honapon belul volt ADSL a vonalan, az csak szolgaltatovaltassal tud ISP-t valtani, ami dragabb, mint az akcios ar. Egyetlen megoldas az uj vonal bekottetese, de annak meg nem keves koltsege van + szamvaltozas, ha nem akar ket telefonvonalat fizetni.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#754 Felhasználó inaktív   Coldfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:15

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 13:58

Azé az érdekes, h itt mindenkit a feltöltés érdekel, a letöltést meg nagyjából mindenki lexarja. :)

A többség aki ide ír, az valószínűleg aktívan használja a netet pl fájlcserélésre, és az olyanokat nagyon is érdekli az up :)
Itthon a család többi tagjának szerintem fogalma sincs mennyi az uploadunk, minek az nekik emailezéshez,msn-hez,hírek olvasásához,vicces videók letöltéséhez, stb.

#755 Felhasználó inaktív   Ronin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:07

Te is megvalaszolod, hogy mert akkor meg nem volt olyan, hogy szolgaltatovaltas. Most van. Amihez nem eleg lemondani a korabbi szolgaltatot, hanem el kell tolteni 3 honapot legalabb net nelkul, csak akkor szamitasz uj elofizetonek. Nezzunk utana, mielott hulyeseget terjesztunk.

Akinek van/3 honapon belul volt ADSL a vonalan, az csak szolgaltatovaltassal tud ISP-t valtani, ami dragabb, mint az akcios ar. Egyetlen megoldas az uj vonal bekottetese, de annak meg nem keves koltsege van + szamvaltozas, ha nem akar ket telefonvonalat fizetni.

Krinyo

nem terjesztettem, hanem felvetettem ezt a lehetőséget, és leírtam, hogy én anno hogy csináltam. Biztos nem fogok a kedvedért 3 órán keresztül szerződésekben kutatni, hogy kiderítsem, manapság hogy van ez. Szóval amit leírtam nincs benne semmi hülyeség, csak ma már nem aktuális, nem lehet ilyet csinálni, ennyi...
Az hogy te ezzel foglalkozol, vagy téged jobban érdekel a dolog, nem azt jelenti hogy más(t) is.
Akkoriban még nem volt ilyen hülyeség, amit te írtál.

#756 Felhasználó inaktív   VOid- 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:38

Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:15

A többség aki ide ír, az valószínűleg aktívan használja a netet pl fájlcserélésre, és az olyanokat nagyon is érdekli az up :)
Itthon a család többi tagjának szerintem fogalma sincs mennyi az uploadunk, minek az nekik emailezéshez,msn-hez,hírek olvasásához,vicces videók letöltéséhez, stb.

Khm, msn-hez meg e-mailezéshez igenis szükséges az up, de főleg msn-hez, ha fájlokat küldözgetünk egymásnak, most nem feltétlen illegális dolgokra gondolok.

#757 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:13

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:17

nem terjesztettem, hanem felvetettem ezt a lehetőséget, és leírtam, hogy én anno hogy csináltam. Biztos nem fogok a kedvedért 3 órán keresztül szerződésekben kutatni, hogy kiderítsem, manapság hogy van ez.

Nem kell, eleg visszaolvasni, amit manapsag senki sem tesz meg...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#758 Felhasználó inaktív   nyikszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:21

Idézet: Ronin - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 12:58

nemtom, mert ahogy néztem a tvnet oldala meg van kavarva most mint az állat, mert az adsl internet árait is alig lehet megtalálni, csak az adsl3g van kinnt a főöldalon. Te hol találtad meg ezt ?

Ott van jobb oldalon most egy kép, hogy ADSL szolg váltással és az 512-es meg az 1024-es látszik rajta.

TVnet ADSL szolg váltással

#759 Felhasználó inaktív   chriss745 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 15:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:07

Krinyo

Vagyis csak volt!!!

A TVNET-nél most a 2->8Mbit-es net új előfizetőknek bruttó 8.000, szolgáltató váltással 7.600. :)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:04

Idézet

Szolgáltató váltáós ügyfelek részére

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38