HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo III. conroe, merom - Orthos fetish club Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 25. 20:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 17:38

Furcsa kérdés, mert ha nem lenne elég hozzá, akkor ugye nem csomagolnák mellé. :)
Elégnek elég, de ha tuningolni akarsz (vagy halk gépet), akkor nem árt lecserélni mondjuk egy Frezer 7 Pro-ra, ami olcsó és elég jó hűtő. A gyári hűtő terhelés alatt és alapon is kicsit hangos.
A 6600-ról lebeszélnélek, mert annyival nem gyorsabb mint amennyivel drágább egy 6400-as C2D-nál. Tuningban alig van eltérés, mindegyiket elég jól lehet húzni. A 6600 a 4 mega cache miatt néhány alkalmazásaban gyorsabb pár százalékkal, de ez nagyon minimális különbség, ellenben jobban melegszik a nagyobb cache miatt.
Tehát ha tuningolsz, akkor szerintem jobb választás olcsóbban egy 6400.

igy ossze lehetne vetni a 4300/6400at is  ;)

kinek mennyi penze van ra. a magasabb kategoriak sosem a jo ar/ertekaranyrol szoltak. de ha meg tovabb megyek, mar van x2 20k alatt. ahhoz kepest meg ugye a 4300 is draga (es annyival nem is gyorsabb).

#2482 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 21:00

Idézet: gyulabs - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 21:18

Sziasztok!
Velemenyeteket kerem!!!
Abit IB9 alaplap, Intel Core 2 Duo E6300 Proc., 2db 1GB DDR2/667 RAM
Mi lehet a gond, ha indulaskor megall 1 pillanatra utana elindul ujra, de se "kep se hang"
(a memoria lehet alacsony orajelu?)
a segitseget koszonom elore is:gyulabs :think:

sose indult el?

#2483 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 23:27

Idézet: arn - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 20:59

igy ossze lehetne vetni a 4300/6400at is  ;)

kinek mennyi penze van ra. a magasabb kategoriak sosem a jo ar/ertekaranyrol szoltak. de ha meg tovabb megyek, mar van x2 20k alatt. ahhoz kepest meg ugye a 4300 is draga (es annyival nem is gyorsabb).

Szerintem a 6400/6600 páros jobban összehasonlítható mint a 4300/6400.
A 4300-as prociban nincs virtualizáció, más a gyári fsb, és mint itt is páran tapasztalták közel se lehet annyira tuningolni mint mondjuk egy 6400-as C2D-t.

Nem tudom, hogy Neton mennyire ismeri ezeket a procikat, azért írtam, hogy esetleg jobb választás lehet a 6400.

#2484 Felhasználó inaktív   gyulabs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 26. 02:20

Idézet: arn - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 21:00

sose indult el?

sajnos semmi jelet nem mutatta, hogy el akar indulni.
mar teljesen lecsupaszitottam az alaplapot, csak a proci es a ram volt benne es akkor sem indult rendesen.
ha kiveszem a ramot akkor nem akad meg

#2485 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 05:11

Idézet: gyulabs - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 2:20

mar teljesen lecsupaszitottam az alaplapot, csak a proci es a ram volt benne es akkor sem indult rendesen.

Először csak az egyik RAM-al próbáld ki  minden slotban, ha nem megy akkor a másikkal ugyanígy.
A kettő közül valamelyikkel csak beindul, ha igen akkor követlező lépésként a RAM-nak több feszt kéne adnod(+0,1V), hátha úgy megy a két modul. Lehetséges, hogy ezek ellenére sem megy  két memóriával, akkor lehet próbálkozni bios frissítéssel, vagy másik memóriával.  :)
Üdv:Arsene

#2486 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 05:32

vagy ramra tippelnek (tul alacsonyak az idozitesek), vagy szimplan doglott a lap. de ennyibol nagyon nehez megallapitani, csak csereberevel lehet biztosra menni.

ib9en nincs diagnosztika led? abitokon szokott...

#2487 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 05:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 0:27

Szerintem a 6400/6600 páros jobban összehasonlítható mint a 4300/6400.
A 4300-as prociban nincs virtualizáció, más a gyári fsb, és mint itt is páran tapasztalták közel se lehet annyira tuningolni mint mondjuk egy 6400-as C2D-t.

Nem tudom, hogy Neton mennyire ismeri ezeket a procikat, azért írtam, hogy esetleg jobb választás lehet a 6400.

mert? az e6400 ugyanugy tularazott. +10e penzt fizetsz egy nyamvadt szorzoert (e6300hoz kepest)... szvsz felesleges eszerveket keresni hogy miert jobb, mert mindig a legkisebbek szoktak a legjobban megerni. ennek ellenere nekem is az volt. mert kellett - ennyit akartam max raaldozni. a 6600on is gondolkodtam (igy utolag nagy barom lettem volna +30et beleolni).

ha alapfeszes tuningot nezunk, akkor van kb egy 10% elonye. a virtualizacio a felhasznalok 99%at nem erdekli es nem is hiszem hogy ez a termek eletciklusa alatt maskent lesz (ev vegere mindenki a negymagokokra lesz raizgulva). de ha nagyon kellene... az am2es x2ben az is van. a 6400 aranak 40%ert.

kinek mi szamit.

#2488 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 06:33

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 14:02

Én eddig nem hallottam olyan lapról amelyiknél fesz emelés után ment rendesen a EIST (szorzó és fesz állítás is).
Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ezt direkt így oldották meg, hogy stabilabb legyen a tuning, ami tulajdonképpen logikus is. Tuningnál ha nincs terhelés és bekpcsol az EIST, akkor a tuning mértékétől függően a gyári órajel felett járhat a proci, a fesz viszont ilyen esetben csökken. Tehát a gyárinál nagyobb órajelen megy a proci, jóval az alapfesz alatt.
Pl nálam a gyárilag 2.13 GHz-ces értékhez 1,325 Volt jár. Mivel húzva van a proci, ha nincs terhelés akkor 2,4GHz-ces órajelen ad neki a lap 1.22 Volt körül.

Tulajdonképpen igazad van azzal, hogy amikor a csökkentett órajel is a default fölött van témában.

Ilyen szempontból viszont valóban sokkal jobb az amd. Ott sokkal nagyobb a szorzó beli különbség az alap és a csökkentett között, így tuning esetén a visszavett szorzóval az órajel tutira az alap alá esik. Szerintem elég gagyi, hogy van mondjuk az én e6400-am, ami 8-ról 6-ra veszi vissza a szorzót. Amikor nincs használva akár 3-ra is visszavehetné a szorzót akkor meg már belférne a vcore csökkentés is. Amd-nél ez csak akkor nem működik, ha nem default a szorzó, mert akkor valóban nem biztos, hogy a visszavett órajel a default alá esik. Ráadásul az állítás dinamikájában is inteligensebb az a64, hogy nem csak a végállásokat, hanem a köztes szorzókat és vcore állásokat is használja a proci terhelés függvényében.

Mindegy nem sírok tovább, ha már hűtlen voltam az amd-hez akkor el kell fogadni ezeket a kötöttségeket.
My photos

#2489 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 06:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 25., vasárnap - 15:57

Core Duo: régi architektúra, tulajdonképpen két Pentium M mag, 2 mega L2 cache
Core 2 Duo: új architektúra, két Core mag, 64 bit, típustól függően 2-4 mega L2 cache
Ha játékra is kell, akkor nem lesz elég az integrált VGA. Mérnöki munkára meg szerintem kényelmetlen egy norebook.

Ha rádug a notira egy rendes klaviatúrát, egeret és monitort, akkor nem kényelmetlen. :D
(Vagy docking station-ben használja.)
My photos

#2490 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 06:41

nem érte mi ez a nagy szenvedés, hogy alapjáraton cpu vissza vegye feszt meg sebességet. :)
ha van rendes hűtésed akkor minimáli zajszinttel viszi a tuning órajeleket is.
én nem tom, de szvsz az még inkább jobban kárára lehet rendszernek ha föl-le ugrál cpu szorzó és fesz, hosszan tartó időn keresztül.
ha azt mondják hogy SetFSB/ClockGen használata is megkérdőjelezhető, akkor ezek a eist meg c1e vagy mirák' fícsörök is ugyanezt csinálják, buzerálják BIOS-t win alól. nem jó :)
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2491 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 06:43

Idézet: gyulabs - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 3:20

Cmos clear és safe defaults módban indítani a rendszert egy rammal majd beállítani a ramot valami jó alacsony órajelren. Utána procit normalizálni és biosfissítés stb....
My photos

#2492 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 08:20

ahhoz elobb az kellene, hogy megnyekkenjen... a bios kiloves tenyleg kell, azzal kell nezdeni.

#2493 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 08:52

A topik >>> itt <<< folytatódik...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó