HWSW Informatikai Kerekasztal: HD-DVD rip? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD-DVD rip? Ami eldontheti a csatat...

#21 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:36

Najó, de egy DVD-5 re nem 3500-ban fér rá egy film,  még egy 2 órás film esetén is 4500k felett lehet a bitrate. Azzal pedig már 1080-at is meg mernék kockáztatni.

Nme biztos, hogy a helyenként valóban csodálatos (de kis bitráta esetén a mozgásoknál igencsak elsatnyuló) részletgazdagságot megéri beáldozni ilyen alacsony bitráta kedvéért.

#22 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:42

Nézd, abból kell kihozni a legtöbbet, ami jelenleg rendelkezésre áll. Ez pedig a DVD-5. És akkor már inkább egy 720P-be teszem rá az anyagot, minthogy lebutítsam SD-ra csak azért mert pár helyen összesen nem több 5mp időtartalmra leromlik a részletgazdagság, ellenben a többi másfél órában sokkal jobb a kép.

#23 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:36

még egy 2 órás film esetén is 4500k felett lehet a bitrate. Azzal pedig már 1080-at is meg mernék kockáztatni.

2 órás film esetére, pontosan 6Mbps-es VBR-t engedhecc magadnak. én erre nem eresztenék rá 1080p-t:D 720p még cipőkanállal 120 perc esetére oké, mpeg4/avc-t használva.

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 20:42

Nézd, abból kell kihozni a legtöbbet, ami jelenleg rendelkezésre áll. Ez pedig a DVD-5. És akkor már inkább egy 720P-be teszem rá az anyagot, minthogy lebutítsam SD-ra csak azért mert pár helyen összesen nem több 5mp időtartalmra leromlik a részletgazdagság, ellenben a többi másfél órában sokkal jobb a kép.
szerintem a DVD-9 ismár kezd elfogadható árszintre esni. ez utóbbi esetében már meg lehet kockáztatni esetleg egy 1080p-t, de túlszép azse lesz. De mint írtam nagy képméret esetén az mpeg4 kodekek előnye az mpeg2-höz képest drasztikusan csökken. mig SD esetében ez az arány 3:1-hez bitrátát nézve, 1080p esetében jóha 40%-os a hatékonyság, növekedés.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 18. 21:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#24 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 00:03

Abban igazad van, hogy csak kis méret/bitrate esetén van nagyobb előnye az mpeg4-nek. Szerintem azért 1 DVD-re 720P az még teljesen jó minőséget ad, semmi gond nincs vele. Persze nem 3 órás anyagot, hanem 1.30-1.45 esetén, és a legtöbb film azért ilyen hosszúságú általában. Ami meg hosszabb annak marad a DVD-9. Ami még mindig nem olcsó. Netről rendelve már azért kezd elfogadható méretű lenni de még mindig túl drága ahhoz hogy vegyek. Főleg most, hogy a vinyók GB-os ára, 65-70ft-ra csökkent. Már nem igazán fogok beruházni szerintem semmilyen dvd-be.

#25 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 00:52

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 0:03

Ami még mindig nem olcsó. Netről rendelve már azért kezd elfogadható méretű lenni de még mindig túl drága ahhoz hogy vegyek. Főleg most, hogy a vinyók GB-os ára, 65-70ft-ra csökkent. Már nem igazán fogok beruházni szerintem semmilyen dvd-be.

1 DVD-9 nek is kb 70/Gbyte az ára...

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 01. 19. 08:00

hehe, elnyomtam a gombot, 6500 kb/s-ot aakrtam írni, de végülis édesmindegy (az sem fedné a valóságot).
nos, lehet vitatkozni, de azért egy dl lemezt még nem nagyon láttam totálisan kitölteni. + ott még üzbég hangsáv is felkerül(he)t, extrák, ergo gyakorta kihasználatlan vagy elfecsérelt helyekről beszélhetünk.
dvd9 mpeg2 (gyári) vs. dvd5 720p/h.264 esetén pedig már egy 480p projin, 140 cm-es átmérőnél is kenterbe veri a képminőséget a warez hdtvrip. amikről nyilatkoni tudok, mert friss élmény: terminatorok, crow, alienek  (díszdobozos, gyűjtői kiadások, kivéve a t3-at, mert az gagyi, így meg sem vettem). bizony, bizony részletgazdagságban, élességben veri a gyári kiadásokat, pixelesedés nincs akkora, főleg kontrasztos részeken. (de az eddig látott filmek, melyek hirtelen eszembe jutnak: harry potterek, űrodüsszeiai, conan, starwarsok esetén is sajnos a warez hdtvrip 720p dvd5 felé billent a mérleg).
kinyomtam tv-re is, ott is szemmel látható a különbség
szerk: amúgy meddig tart egy 2 dvd-s rilízt vágni az mkvmerge-el? de még egy 3 dvd-s .ts 1080i hdtvtompeg2 összefűzés sem nagy idő. arról nem is beszélve, h letöltési időben sem elérhetetlenek, valamint manapág az adattárolás sem téma. itt a megjelenítőn van a hangsúly.

Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 08:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#27 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 8:00

dvd9 mpeg2 (gyári) vs. dvd5 720p/h.264 esetén pedig már egy 480p projin, 140 cm-es átmérőnél is kenterbe veri a képminőséget a warez hdtvrip.

persze. persze..  :rolleyes: nemis beszélve arról hogy a projid elégtelenül kis felbontású az 576p megjelenítéséhez is :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 11:47 -kor

#28 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 12:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:46

persze. persze..  :rolleyes: nemis beszélve arról hogy a projid elégtelenül kis felbontású az 576p megjelenítéséhez is :Đ

nos, ezzel tisztában is vagyok. de azért a felbontás sem minden.
itt most inkább arról beszéltem (tudom, nehezedre esik a szövegértlemezés velem kapcsolatban), h kb. adott bitrétesen, nagyobb felbontásban (mert azért kb. megegyezik az adatmennyiség egy DL lemezen található 720x576-os mpeg2 fimmel) a h.264 hdtvrip szebb képet produkál nagy felületen, mint a gyári DL korongon található képanyag, MÉG egy 480p-s projektoron is. pont.
a kivétel talán a gyűrűk ura volt, ott gyakorlatilag nem láttam különbséget a 8 gigás xvid (asszem 1080p) és a 2 lemezes gyári között (talán csak színvilágban). de a star warsok esetében is hajszálhíján nyert csak az egylemezes 720p.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#29 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 13:27

a kivétel talán a gyűrűk ura volt, ott gyakorlatilag nem láttam különbséget a 8 gigás xvid (asszem 1080p)
Amit utoljára láttam, Gyűrűk Ura I, sima mozi verzió, az 22GB volt ilyen felbontásban.

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#30 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 13:56

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 14:27

a kivétel talán a gyűrűk ura volt, ott gyakorlatilag nem láttam különbséget a 8 gigás xvid (asszem 1080p)
Amit utoljára láttam, Gyűrűk Ura I, sima mozi verzió, az 22GB volt ilyen felbontásban.

sztem az egy 1080i, dts ts mpeg2 lehet. (ilyen esetben mintha maga a hangsáv majdnem akkora lenne, mint ez az xvides képanyag, amin asszem ac3 volt, méghozzá talán 256-s). ezekből készítik általában a kisebb rilízeket. tudtommal.
egyszer próbáltam meg leszedni egy ilyen 20 gigás rilíznek az első dvd-jét (a blade runner volt), de feladtam, csak hogy majd egyzser rácsodálkozzak (megvan ezermillió verzióban, gyári ntsc/pal,warez magyar ráoperált hanggal, valamint általam javított felirattal + 720p-ben)
illetve szedtem le pár 11/8 gigás 1080i mpeg2/ac3 .ts anyagot.  nem igazán voltam elájulva tőlük. kb. ugyanazt produkálják ezen a vetítőn, mint  a gyári megfelelőik. azaz az nagyobb felbontás (amit én egyébként is képtelen vagyok megjeleníteni) mellé ugyanúgy jön az mpeg2 árnyoldala ilyen bitráta mellett.

#31 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 14:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:39

h kb. adott bitrétesen, nagyobb felbontásban (mert azért kb. megegyezik az adatmennyiség egy DL lemezen található 720x576-os mpeg2 fimmel) a h.264 hdtvrip szebb képet produkál nagy felületen, mint a gyári DL korongon található képanyag,

draga jo avman. minek utana a te 480p-s projektorod felbontasa ahhoz is keves, hogy az 576p-t vesztesegmentesen megjelenitse, nehezen hiheto hogy a 100%-kkal nagyobb nominalis bontasu 720p-n erdemi kulonbsegeket vennel eszre, de hagyjuk.

just for the log. te aszontad eredetileg, hogy egy DVD5s 720p-s avc jobb mint egy DVD9es 576p-s mpeg2. ez nem igaz. DVD9es 720p-s AVC valo igaz jobb mar mint egy DVD-9es 576p-s mpeg2. PSNR meresek alapjan 40%-kal tobb info, de nem 100%-kal, mint az a kb 2x-es bontasbol varhato lenne.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 15:04 -kor

#32 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 15:43

draga jo avman. minek utana a te 480p-s projektorod felbontasa ahhoz is keves, hogy az 576p-t vesztesegmentesen megjelenitse, nehezen hiheto hogy a 100%-kkal nagyobb nominalis bontasu 720p-n erdemi kulonbsegeket vennel eszre, de hagyjuk.

köszi, tudtam, h az lesz a vége, miszerint vak és hülye vagyok, mert azt merészeltem mondani állítani többedrendbeli figyelmeztetésed ellenére, h egy 1 lemezes 720p h264-nek jobb minősége van gyakorta a projektoromon, mint egy gyári DL lemeznek, nagyjából azonos bitrátán, de nagyobb felbontás mellett (tisztában vagyok vele, h mpeg2 és mpeg2 között is lehet különbség, akár azonos bitrátán is, nem csupán a formátumon illetve bitrátán múlik és elő lehet állítani *** ). illetve h azt merészelem állítani, miszerint egy akár nagy bitrátában lekódolt vagy fejlettebb kóderú, de kisebb bitrátájú hd felbontású anyag minőségre szemmel jobb lehet akár egy 480p felbontású megjelenítőn, mint egy jóval kisebb (vagy azonos bitrátás 576p). értsd már meg én nem arról beszélek, h azért jobb, mert nagyobb a felbontás, hanem mert jobb a kodek, vagy mert nagyobb az adatmennyiség
de ezek szerint nincs igazam, hiszen a megjelenítő olyan szűk keresztmetszet, amin én ilyen esetben nem vehetek észre minőségbeli különbséget (ha igen az érzéki csalódás, délibáb, sokat ittam, drogoztam meg egyébként is...), hiszen a zaj, kontraszt körüli pixelesedés és egyáltalán a tömörítési hibák ésatöbbi csak a felbontáshoz kötött, amit piti 480p ugyan ki nem hozhat... megyek és meg is vakítom magam... (bár nem csak szerintem szebb, ugyan nem csináltunk vakteszteket, egyzserűen csak összehasonlítottunk pár filmet és sajnos az jött ki, h ekkora felületen ezen a cuccon a hdtvrip mpeg4 anyag gyakorta szebben mutat. ismétlem, nem azért mert nagy a febontás, hanem mert nagyobb bitrátájú illetve fejlettebb a kodek)
igazából ha bárki más lenne a hitetlen meghívnám, h hozzon képanyagot (meg sört), tekintse meg amim van, mondjon véleményt. de esetetben egyezzünk meg a továbbiakba egy hagyjálógvanba. ha hülyeséget írok, úgyis jön vki okosabb, akinek több köze van hozzá.
*** olyan képanyagot mpeg2/mpeg4-ben 480/576p-re ami kenterbe veri a hdvtripeket akármekkora felbontásaúk is (főleg ha soványan van mérve az bitráta az adott felbontáshoz)

Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 15:21 -kor

#33 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 15:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 15:43

just for the log. te aszontad eredetileg, hogy egy DVD5s 720p-s avc jobb mint egy DVD9es 576p-s mpeg2. ez nem igaz. DVD9es 720p-s AVC valo igaz jobb mar mint egy DVD-9es 576p-s mpeg2. PSNR meresek alapjan 40%-kal tobb info, de nem 100%-kal, mint az a kb 2x-es bontasbol varhato lenne.

próbáljuk már meg árnyalni, ha nem tudtad követni. azt mondtam, mivel gyakorta ki sem töltik a helyet a dvd9-en, illetve jó részét több hangsáv/menü/extra foglalja el, így a hasznos képanyag nem olyan sokkal több, mintha dvd5-re tennék (kb. 130-140%), de gyakorta még annyi sem, inkább csak 110)
nem méretről beszéltem, hanem kiadványról beszéltem. ha rágyűrnének egy dvd9-re egy hangsávval (max 2-vel, de akkor az ne dts legyen)) sallang nélkül egy filmet, akkor valszeg szebb lenne a projimon, mint egy h264/720 dvd5. vagy esetleg egy 576p h264 dvd5 is jóval szebb lenne illetve nem lenne különbség egy 20 gigás hd rilíz és közötte.
szerk persze csak a 480p projin.

Szerkesztette: avman 2007. 01. 19. 15:34 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 0:52

1 DVD-9 nek is kb 70/Gbyte az ára...

Ez igaz, de HD-nél nem kell cserélgetni, tized akkora helyet foglal 10x gyorasabb stb stb.

#35 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 14:43

TE miért hagyod ki a számításból jótékonyan a tömörítés hatékonyságbeli különbségét?

#36 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:10

Idézet: avman - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 15:30

így a hasznos képanyag nem olyan sokkal több, mintha dvd5-re tennék (kb. 130-140%), de gyakorta még annyi sem, inkább csak 110)

nemtom te miket veszel, de azok a lemezek amiket az utobbi idokben vettem jo 5.5-6.5 giga tiszta m2v-t tartalmaztak, mar fofilmileg... jo tudom, a benzinkutas 900Ftos filmek nemilyenek :D de ehhez hozzavehetjuk aztis, hogy az uj "HD" DD+ meg az uj DTS is kb duplaanyyi helyet foglal el...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 16:18 -kor

#37 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:16

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 16:08

TE miért hagyod ki a számításból jótékonyan a tömörítés hatékonyságbeli különbségét?

nehagyom ki a szamitasbol. a kepkocka meretenek novekedesevel az mpeg4 kodekek elonye drasztikusan csokken
egy 12-14Mbps-es mpeg2 azonos vizualis elmenyt nyujt egy 8Mbps-es h264-gyel, a PSNR-rel mert infotartamuk is kb azonos. SDTV esetere egy 2Mbps-es H.264 adodik azonos minosegre egy 6-7Mbps-es mpeg2-vel.

#38 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:33

ezen ennyit vitatkozni... avman meghívja a kétkedőket, hogy egy sör mellett tekintsék meg saját szemükkel a minőséget. ennyi :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#39 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 16:33

ezen ennyit vitatkozni... avman meghívja a kétkedőket, hogy egy sör mellett tekintsék meg saját szemükkel a minőséget. ennyi :D

atheme kodek betateszter voltam es az x264-be is kontributalok, szal nagyjabol tudom mire kepes a h.264

#40 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 16:48

ez igazán nem lehet akadálya egy sörözésnek ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.