HWSW Informatikai Kerekasztal: HD-DVD rip? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD-DVD rip? Ami eldontheti a csatat...

#61 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 09:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 2:15

Konklúzió:  amíg a windows nem tudja garantálni, hogy bizonyos memóterületeket még administratori joggal sem érhetsz el, ha a futó program ilyen "secured" memóriát foglal, az ehhez hasonló múdszerekkel még a leg szofisztikáltabb titkosítás is nyitható.

TPM... mert jo nekunk  :mad:
Kép
remelem egyhamar/soha nem jon be olyan szinten hogy le tudjak tolni a torkunkon :|
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#62 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:40

Idézet: AzErdos[TM

,2007. jan. 21., vasárnap - 9:05] TPM... mert jo nekunk  :mad:

remelem egyhamar/soha nem jon be olyan szinten hogy le tudjak tolni a torkunkon :|

szvsz ennyi azért nem kell, mert a AACS elég okos, hogy sokakat elrettentsen a warezolástól. a netről, szakember által letöltött ripből ugyanis nagyon sokminden kiderül - tudván még, hogy mely lejátszó proggi dőlt meg. De a lemezen ott vannak az úgynevezett sorozatkulcsok (sequence key block). Ennek segítségével, tuván hogy melyik tatralom/címkulcsok kerültek ki és letötlvén p2p hálózatról egy kópiát, szépen elég pontosan be lehet korlátozni 1 darab HD/RD DVD drive-ra a sérülési pontot. magyarán ki lehet deríteni, mely egységekkel kókányoltak. ezek után márcsak a köv filmen széles körben kell teríteni a banlisten a drive ID-jét, és amikor óvatlanul egy új lemez kerül a drive-ba, az egység lényegileg rituális öngyilkosságot követe el, többé nem játszik le HD képlemezt. ha netán ekkor pistike óbégatva vinné vissza a mistrálba a drive-ot, akkor szépen a kezeré lehet kattintani a bilincset copyright infingerment miatt :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 12:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#63 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:44

SFIJ, pontosan erre gondoltam én is, csak nekem már nincs idegem leírogatni, miután idestova két éve kiveséztem ezt több cikkben.  :D

#64 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 12:57

Ezt az öngyilkosságot nem igazán értem. A HD-DVD meghajtókban van egy önmegsemmisítő mehanizmus ami aktiválódik, ha olyan lemezt teszel be, amiben benne van a kód vagy mi? Hát akkor ha kiderítem a szomszéd pistike drive-jának a kódját akkor írhatok neki olyan lemezt, ami megsemmisíti a driveot?  :Đ

#65 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 12:44

SFIJ, pontosan erre gondoltam én is, csak nekem már nincs idegem leírogatni, miután idestova két éve kiveséztem ezt több cikkben.  :D

no igen. a dolog szépsége csak az, hogy ugye a lemezek egyelőre nem régiókódoltak és egy lemezen sem talát eddíg senki se sorozatkulcsot (a használatuk opcionális). szvsz lesz egy felfutási szakasz, amíg úgy ahogy tolerálni fogják a decryptinget és gondolom s sorozatkulcsos mókát is később élesítik. minden esetre a dolog emberektől függő része hihetetlen lassú. az pl tudható, hogy a kérdéses elbukott lejátszószoft kulcsának visszahívási ideje 18 hónap, tehát jó másfél év, mire az új kiadású lemezek letiltják a kérdéses lejátszóprogit. és az a dologban a cim/tartalomkulcs a leggyengébb láncszem, mert hiába bannolta az AACS rendszerszinten a drive-ot és a proggi-t, ha a kérdéses lemez, amit nézni szeretnél, cím és tartalomkulcsaihoz valahogy hozzájutsz, mégis meg tudod nézni a lemezt :Đ

#66 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 12:57

Ezt az öngyilkosságot nem igazán értem. A HD-DVD meghajtókban van egy önmegsemmisítő mehanizmus ami aktiválódik, ha olyan lemezt teszel be, amiben benne van a kód vagy mi? Hát akkor ha kiderítem a szomszéd pistike drive-jának a kódját akkor írhatok neki olyan lemezt, ami megsemmisíti a driveot?  :Đ

igen minden lemez tartalmaz egy kőrözési vagyis "ban" listát, ami felsorolja, hogy milyen ID-jű lejátszóprogramok nem jogosultak a film megnézésére, ill milyen ID-jű meghajtaók nem jogosultak a lemezt dekódolni. Ha a drive felfedezi az id-jét a lemezen, attól kezdve kikapcsolja a decrypt funkcióit. a drive-ok kötelező jelleggel tartanak egy flash memóriát, amiben a diskkekről gyűjtögetett ban listákat tárolják, tehát tanulnak.

Egyébként teljesen hasonló a DVB-S cryptoworkse is. ott az adásfolyamban sugározzák az "elesett" smartcardok kulcsait, ésha a kártya felismeri a sajátját, öngyilkos lesz, deha nem akkor a dekóderben levő CI modul tagadja meg vele az együttműködést.

#67 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 12:57

Ha megírod a dekóder algoritmust nulláról és olyan ripeket készítesz, amiben benne lesz az ő meghajtójára utaló digitális szignó, akkor ofkorsz.

#68 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:02

no igen. a dolog szépsége csak az, hogy ugye a lemezek egyelőre nem régiókódoltak és egy lemezen sem talát eddíg senki se sorozatkulcsot (a használatuk opcionális). szvsz lesz egy felfutási szakasz, amíg úgy ahogy tolerálni fogják a decryptinget és gondolom s sorozatkulcsos mókát is később élesítik. minden esetre a dolog emberektől függő része hihetetlen lassú. az pl tudható, hogy a kérdéses elbukott lejátszószoft kulcsának visszahívási ideje 18 hónap, tehát jó másfél év, mire az új kiadású lemezek letiltják a kérdéses lejátszóprogit. és az a dologban a cim/tartalomkulcs a leggyengébb láncszem, mert hiába bannolta az AACS rendszerszinten a drive-ot és a proggi-t, ha a kérdéses lemez, amit nézni szeretnél, cím és tartalomkulcsaihoz valahogy hozzájutsz, mégis meg tudod nézni a lemezt :Đ

Voltam egy HD/authoring témájú szakmai eseményen ősszel, ott már arról beszéltek, hogy a kompromittált lejátszókulcsok kitiltása és ennek az érvényesítése a hivatalosan kiadásra kerülő újabb kiadványokban elég gyorsreagálású rendszer lesz. Nagyon is jól tudják ám a rendszer tervezői, hogy vannak lyukak, amelyeket csak gyorsan érdemes foltozni.

#69 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:11

Ha megírod a dekóder algoritmust nulláról és olyan ripeket készítesz, amiben benne lesz az ő meghajtójára utaló digitális szignó, akkor ofkorsz.

Mondjuk nekem eszembe nem jutott volna, hogy tönkretegyem más cuccát... ez annyira "magyar" gondolkodásmód :(

#70 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 13:15

Mondjuk nekem eszembe nem jutott volna, hogy tönkretegyem más cuccát... ez annyira "magyar" gondolkodásmód :(

Hungarikum.  :omg:

#71 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 13:22

És egész pontosan nem olyan lemezt kell készíteni, ami kinyírja a drive-ot (kinek van kedve otthon AACS-t authorizálni), hanem olyan ripet kell készíteni és kijuttatni a netre, ami arra utal, hogy a szomszéd drive-jával sikerült leszedni, lerippelni a lemezről, és majd a következő hullámban érkező hivatalos lemezek fogják kinyírni a meghajtóját, amelyekben - a neten keringő warez anyagból megállapított drive azonosító miatt - benne lesz a meghajtójának a rendszerből történő kizárása. De ennek a legegyszerűbb módja az, ha eleve az övével rippelsz. :Đ  :omg:

#72 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:07

DDPlus 5.1 vs DD 5.1/DTS 5.1 között nagy különbség van? Mert a ripeken csak sima DD5.1 van általában :(
Nem lehet valahonnan sample/demo anyagot tölteni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#73 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:11

Huhh! Grat gyerekek! Meg kell hunyászkodnom szakmai tudásotok előtt! :respect: ;)

Sok hasznos dolgot tanultam, értettem meg az utóbbi pár hsz-ból! Sajnos nem igazán ismerem a HDDVD/Bluray lemezek lelkivilágát, de kérdem én! (Előre is bocsi, ha orbitális baromságot kérdezek!  :D ) Mentsvárként nem marad meg az analóg másolás lehetősége?!  :think:  Gondoljunk bele, ha pl. egy Audio CD-n (akár rootkit) van valamilyen másolásvédelem, akkor rákötjük a PC-t a CD lejátszóra és analóg módon rögzítjük az anyagot! Nos HD anyagoknál ez nem lehet megoldás?!  :think:  Vagy ezek az új adathordozók HD-ban csak digitális, HDCP-s interfészen keresztül hajlandók kommunikálni?!  :confused:  Nem lehet az analóg átvitenél a jelfolyamot valahogy "megcsapolni"?!  :D

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 01. 21. 14:12 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#74 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:13

A kiadók többsége az első generációs HD DVD és Blu-ray megjelenésekre nem csinál(t) új hangot, hanem ugyanannak a filmnek a korábban DVD-n kiadott változatához készített "mezei" DD és DTS sávot tette/teszi rá. Lehet venni magyar szinkronnal megáldott HD filmet is, ugyanaz a DD 5.1 van rajta, mint ami a DVD-Video kiadáson szólt és ez egy jó ideig így is fog maradni, legfeljebb az angol hangsávból kódolnak majd újat. Amúgy mezei házi-mozi környezetben nem igazán fogod hanyattvágni magad a DDPlus és a DD közötti különbségtől.

#75 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:16

Idézet: Klown - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:11

Huhh! Grat gyerekek! Meg kell hunyászkodnom szakmai tudásotok előtt! :respect:   ;)

Sok hasznos dolgot tanultam, értettem meg az utóbbi pár hsz-ból! Sajnos nem igazán ismerem a HDDVD/Bluray lemezek lelkivilágát, de kérdem én! (Előre is bocsi, ha orbitális baromságot kérdezek!  :D ) Mentsvárként nem marad meg az analóg másolás lehetősége?!  :think:  Gondoljunk bele, ha pl. egy Audio CD-n (akár rootkit) van valamilyen másolásvédelem, akkor rákötjük a PC-t a CD lejátszóra és analóg módon rögzítjük az anyagot! Nos HD anyagoknál ez nem lehet megoldás?!  :think:  Vagy ezek az új adathordozók HD-ban csak digitális, HDCP-s interfészen keresztül hajlandók kommunikálni?!  :confused:  Nem lehet az analóg átvitenél a jelfolyamot valahogy "megcsapolni"?!  :D

Üdv: Klown

Az analóg jelbe - ha egyáltalán az adott film HD felbontású képe elérhető lesz az analóg kimeneten, ez a kiadótól függ - ugyanúgy belekerül az adott lejátszó azonosítására alkalmas digitális "vízjel", másrészt meg a HD-t digitalizálni látványos minőségromlás nélkül... hmm... nekünk van egy kis kártyánk a stúdióban ami képes rá, most esett az ára, így már csak 1,3 millió körül van. És akkor hol van a többcsatornás hang, a külön felirat stream? Ezek kelle(né)nek ahhoz, hogy olyan lemezt lehessen újra összerakni belőle, amin választható (tehát nem a képbe égetett) a felirat, az újabb generációs térhatású hangkódolásról nem is beszélve.

#76 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:20

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:07

DDPlus 5.1 vs DD 5.1/DTS 5.1 között nagy különbség van? Mert a ripeken csak sima DD5.1 van általában :(
Nem lehet valahonnan sample/demo anyagot tölteni?

a ripek egyfelől méretkorlátokkal küzdenek, másfelől az EAC-3 úgyvan megcsinálva és betéve, hogy vane gy alap AC-3 track meg egy extension. az extension-t - gondolom - a ripperek nem tudják, vagy nem akarják feldolgozni.
Az EAC-3-ról. Nos, tehát egyfelől lehet akár 14 hangcsatid/hangszóród, vagy használhatsz kvázi lossless bitrátát. Mivel EAC-3 dekóderes playáya szvsz kevseknek van, meg reciver ami tudja ezt sincs sok az országban.. affene tudja. Az atippem, hogy a szokásos 50-60 ezer forintos home theater hangfalszetteken nincs hallható különbség.

#77 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:20

Az atippem, hogy a szokásos 50-60 ezer forintos home theater hangfalszetteken nincs hallható különbség.

Nincs ám, ezt írtam feljebb. Pedig füleltem.  :D

#78 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:16

Az analóg jelbe - ha egyáltalán az adott film HD felbontású képe elérhető lesz az analóg kimeneten, ez a kiadótól függ - ugyanúgy belekerül az adott lejátszó azonosítására alkalmas digitális "vízjel", másrészt meg a HD-t digitalizálni látványos minőségromlás nélkül... hmm... nekünk van egy kis kártyánk a stúdióban ami képes rá, most esett az ára, így már csak 1,3 millió körül van. És akkor hol van a többcsatornás hang, a külön felirat stream? Ezek kelle(né)nek ahhoz, hogy olyan lemezt lehessen újra összerakni belőle, amin választható (tehát nem a képbe égetett) a felirat, az újabb generációs térhatású hangkódolásról nem is beszélve.

2005-be volt egy kis német cég, ami forgalmazott egy olyan adaptert, ami lehetővé tette, hogy a HDMI1.1-nek megfelelő, de HDCP-t nem tartalmazó plazmatvken is nézhető legyen HD tartalom. namost mindez szép és jó, csak számoljunk. Csak a kép rögzítéséhez 1.2GBit/s-es adatsávszélességet kéne tudni a PC biztosítani, feldolgozni. Ha úgy tetszik a képhez 150MByte/sec sebességű adatnyelés szükséges. ugye jól emléxem, hogy ennyi a SATA-1 elméleti limitje? :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 21. 14:31 -kor

#79 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:32

Köszi :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#80 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:28

2005-be volt egy kis német cég, ami forgalmazott egy olyan adaptert, ami lehetővé tette, hogy a HDMI1.1-nek megfelelő, de HDCP-t nem tartalmazó plazmatvken is nézhető legyen HD tartalom. namost mindez szép és jó, csak számoljunk. Csak a kép rögzítéséhez 1.2GBit/s-es adatsávszélességet kéne tudni a PC biztosítani, feldolgozni. Ha úgy tetszik a képhez 150MByte/sec sebességű adatnyelés szükséges. ugye jól emléxem, hogy ennyi a SATA-1 elméleti limitje? :D

A kis kártyánk is csak úgy tud HD-t digizni, ha 64 bites stotba vagyon beledugászolva és egy kőkemény SCSI tömb pörög a segge alatt. Hja és persze natív hardveres kodekkel megtámogatva. Szóval nem olcsó játék a HD digi.  :D Petsze ha valamilyen módon rá lehetne variálni egy HDV-s kamerára... persze az meg akkorát csap a color space-en, hogy ihaj...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.