HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2007 fha.hwsw.hu

#1 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:28

Innen jöttünk

fha.hwsw.hu - a bajnokság honlapja, innen lehet tájékozódni a hírekről, dátumokról, szabályokról.

A 2007-es szabályzat még nicsen kész, ezért szeretnék kérni mindenkit, hogy ha javaslata, észrevétele van, akkor most tegye meg.

Szerkesztette: Atti 2007. 01. 04. 12:28 -kor

WoT nick: Atti77

#2 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:31

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:28

Egyelőre úgy tűnik hogy rFactor lesz 2007-ben, de az RH mod még nincs meg hozzá... Flash oldalán van egy kis segítség a programhoz :)

Köszi a segítséget, még ma leszedem a programot és megnézem...
Tyraan - Artum Inferniti

#3 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:34

Akkor kezdem is a javaslatokat:
A konstruktőri pontoknál jobb lenne, ha nem a csapat két legjobb helyen végzett versenyző pontjainak átlaga, hanem összege lenne. Egyversenyzős csapatnál értelemszerűen csak megszerzett pontok számítanának, nem lenne módosítás, duplázás, stb.
A tavalyi megoldásnál nem tükröződött  a csapatok valós erőssége

#4 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:40

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 12:34

Akkor kezdem is a javaslatokat:
A konstruktőri pontoknál jobb lenne, ha nem a csapat két legjobb helyen végzett versenyző pontjainak átlaga, hanem összege lenne. Egyversenyzős csapatnál értelemszerűen csak megszerzett pontok számítanának, nem lenne módosítás, duplázás, stb.

Így viszont az egyversenyzős csapatok kerülhetnek hátrányba, miszerint 2 közepes pilóta együtt több pontot szerezhet a csapatnak, mint az egyversenyzős csapatban egy nagyon jó versenyző.

#5 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:51

Az nem lenne megoldás, ha minden csapatban két versenyző lenne? Persze tudom, hogy mindenki ragaszkodik a csapatához, de megbeszélés alapján beoszthatnánk a versenyzőket, hogy ne legyen olyan probléma, hogy az egyik csapatban egy pilóta van, a másikban meg három...
Tyraan - Artum Inferniti

#6 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:40

Így viszont az egyversenyzős csapatok kerülhetnek hátrányba, miszerint 2 közepes pilóta együtt több pontot szerezhet a csapatnak, mint az egyversenyzős csapatban egy nagyon jó versenyző.

Ez egy csapatsport, nem magányos farkasok gyülekezete. Szerintem sok csapat lesz, lehet válogatni. Viszont az sem jó, hogy a szezon felénél Piskinek és pitiusnak kétszer annyi pontja van, mint egy átlagos 2 versenyzős csapatnak (ezalatt nem a HondaF1 csapatot értem :) ) Szóval valahogy esélyt kell adni másnak is a konstruktőröknél!

Atti ötletét támogatom (ha nem is ebben a formában lesz elfogadva, de ezen az úton kell elindulni.)

Másik: ha két pilótás csapatnál az egyik versenyző lehúzhatja a másik versenyző megszerzett pontjait a konskruktőriben (kicsit nyakatekert fogalmazás, remélem érthető), akkor pl. 5 pilótás csapatnál miért ne huzhatná le pl. az 5. pilóta az egész csapatét. Csapatsport, kérem szépen. Mennek a setupok csapaton belül, ugyanazzal a kocsival versenyeznek, ugyanúgy számolódjanak a pontok!!! :)

Még egy: mi lenne ha a 2 versenyzőnek a pontjait nem osztanánk 2-vel, hanem csak összeadnánk, mint ahogy ez van igaziból is (nyilvan megint az egypilótások szívnak, de vagy ők, vagy a többpilótások fognak, sosem lesz mindkét fél számára egyaránt jó megoldás!)???

Nah, vélemények?! ;)

#7 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 12:58

Idézet: Jareth - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:51

Az nem lenne megoldás, ha minden csapatban két versenyző lenne? Persze tudom, hogy mindenki ragaszkodik a csapatához, de megbeszélés alapján beoszthatnánk a versenyzőket, hogy ne legyen olyan probléma, hogy az egyik csapatban egy pilóta van, a másikban meg három...

Jah, csak mi van az egyversenyes pilótákkal, akik amilyen hirtelen jönnek, olyan hirtelen mennek is. Igy nem lehet szétosztani a csapatokat sem!

#8 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 13:29

Egyszerű a konstruktőri (szerintem):
- ha egy csapatban 1 pilóta van, akkor annyi pontot kap a csapat is (nincs duplázás)
- ha több pilóta van egy csapatban, akkor összeadódnak az ÖSSZES pilótának a futam után kapott pontjai és el lesznek osztva annyival, ahányan vannak (2 pilóta esetén a végösszeg 2-vel, 3 pilóta esetén 3-mal, stb, stb).

Szerintem így lenne a legigazságosabb és annyian lennének egy csapatban, ahányan akarnak, konstruktőri tabella korrektebb lesz, mint az eddigi.

U.i.: Atti, a gokartos videjók progress alatt vannak :Đ

Szerkesztette: Rudi 2007. 01. 04. 13:31 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 13:41

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:29

- ha egy csapatban 1 pilóta van, akkor annyi pontot kap a csapat is (nincs duplázás)
- ha több pilóta van egy csapatban, akkor összeadódnak az ÖSSZES pilótának a futam után kapott pontjai és el lesznek osztva annyival, ahányan vannak (2 pilóta esetén a végösszeg 2-vel, 3 pilóta esetén 3-mal, stb, stb).

Szerintem így lenne a legigazságosabb és annyian lennének egy csapatban, ahányan akarnak, konstruktőri tabella korrektebb lesz, mint az eddigi.

U.i.: Atti, a gokartos videjók progress alatt vannak :Đ

Ez már egészen jól hangzik! ;)

#10 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:16

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 12:40

Igaz Flash már megválaszolta, de annyit még hozzátennék, hogy a konstruktőri pontok a csapat teljesítményét jelzik, az egyéni pedig a versenyzőét. Egyversenyzős csapatnál egy ember alkotja a csapatot  ;)

Rudi ötlete sem rossz, úgy tényleg az egész csapatnak lenne késztetése hogy minnél jobb eredményt érjen el :up:

#11 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:33

Aki Atti ötlete ellen van. emelje fel a kezét!!!

Nem látok senkit, akkor javaslat elfogadva!  :Đ

#12 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:35

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:29

Szóval ha 2 pilótás csapat egyik tagja nem ad le időt, akkor nem osztunk, ugyi? (mint eddig is)  :think:

#13 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:35

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:16

Rudi ötlete sem rossz, úgy tényleg az egész csapatnak lenne késztetése hogy minnél jobb eredményt érjen el :up:

Na ja, csakhogy ez a gyakorlatban nem így működik... :down: lásd azokat a versenyzőket akik csak egy-egy versenyre betévednek pl. bill-el és logikusan egyből "megtámadják" a legerősebb csapatot is. Namost akik abban a csapatban addig hajtottak egész évben és próbáltak eredményeket elérni azok már cseszhetik...
Pont ezért lett kitalálva ez az egész számítási rendszer, hogy legyen verseny a csapatokon belül is, a minél jobb eredmény elérése érdekében...és szerintem az pontosan tükröz egy csapatot, hogy a két legjobb pilótájuk mit tud elérni...valamint az újonnan érkezők sincsennek elriasztva amiatt, hogy lerombolják a mérleget...

#14 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:01

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:35

Na ja, csakhogy ez a gyakorlatban nem így működik... :down: lásd azokat a versenyzőket akik csak egy-egy versenyre betévednek pl. bill-el és logikusan egyből "megtámadják" a legerősebb csapatot is. Namost akik abban a csapatban addig hajtottak egész évben és próbáltak eredményeket elérni azok már cseszhetik...
Pont ezért lett kitalálva ez az egész számítási rendszer, hogy legyen verseny a csapatokon belül is, a minél jobb eredmény elérése érdekében...és szerintem az pontosan tükröz egy csapatot, hogy a két legjobb pilótájuk mit tud elérni...valamint az újonnan érkezők sincsennek elriasztva amiatt, hogy lerombolják a mérleget...

Egy erős csapat az erős marad végig... :)

Te nem véletlenül egy ilyen csapat tagja vagy???  :Đ

#15 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:03

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:35

Csakhogy ha egy csapatba 8an vannak egy másikban meg csak ketten vagy egyedül, akkor 4x-8x akkor az esélye annak, hogy jobb pilóták legyenek az egyik csapatban, mint a másikban, ami megint nem a csapat tudását fogja mutatni, hanem a pilóták képességét. Ilyen szemszögből nem sok értelme van a konstruktőrinek, mert nem korrekt képet mutatna. Tavaly ügye red bull meg toyota volt nálunk az élen, csak mert piski és pitius ott vezetett. Nem reális sorrendet ad a konstruktőri a korábbi elv szerint (bár, ha piski és pitius megint szólóban nyomja 1-1 csapatban, akkor nincs mi segítsen ezen a problémán, úgyis azok a csapatok nyerik meg a konstuktőit, ahol ők vezetnek, és nem azért mert övék a legjobb autó :D).

Senki nem mondhatja azt az egyik résztvevőnek, hogy hé hallod, te béna vagy, légyszi lépj ki a csapatból, menj más autóval, ne adj le időt, ő is az adott csapat tagja, mégha csak 1-2 futamra is.

#16 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:12

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:35

vagy ha ki akarod szűrni a leggyengébb láncszemeket, akkor a csapaton belüli legrossszabb időt elérő pilóta ideje nem számítana bele. Tehát pl. 5 fős csapatnál a 4 legjobb pilóta pontjai átlagolódnának, de a 2 fősöknél is meg lehet ezt csinálni (tehát csak a jobb eredményt elérő pilóta eredménye számítana bele a konstruktőribe), úgyis minél kevesebben vannak egy csapatban, annál nehezebb helyzetben vannak (kivéve piski, pitius :Đ).

#17 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:54

Idézet: Snekov - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 13:41

Ez már egészen jól hangzik! ;)

Jól hát, főleg, hogy eddig is így volt annyi különbséggel, hogy nem az összes pilóta átlagát vettük, hanem csak a két legjobbét.

#18 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:34

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 12:28

Innen jöttünk

fha.hwsw.hu - a bajnokság honlapja, innen lehet tájékozódni a hírekről, dátumokról, szabályokról.

A 2007-es szabályzat még nicsen kész, ezért szeretnék kérni mindenkit, hogy ha javaslata, észrevétele van, akkor most tegye meg.

Idézet

Visszakaptam a kormányomat és eldöntöttem, hogy mindenképpen indulok a 2007-es szezonban!

Milyen programmal/kiegészítőkkel/modokkal nyomjátok? Letöltögetnék mindent, hogy ezzel később ne legyen gondom...

Jeee!

Idézet

Trailer? Hmmm... Szerintem nekiugrok.

Jeee!

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 12:34

Ez a módszer hogyan tükrözte volna idén a RedBull és a Toyota csapat erejét pl. a McLarennel szemben? :Đ

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:54

Jól hát, főleg, hogy eddig is így volt annyi különbséggel, hogy nem az összes pilóta átlagát vettük, hanem csak a két legjobbét.

Vagyis máshogy volt....
Én a csapatpontozáshoz nem szólok hozzá, csak simán örülök, hogy végre nem én kezdtem el az év eleji vitákat! :D :D :D

De ha már vita: sztem egyenfizika! Így jobban mennének a kis csapatokba is az emberkék...
Meg a szokásos dumáim: szorosabb lenne, stb, stb: Snekovval pl jót küzdenék. Egyenfizika nélkül meg idén elver simán.  :o  :D

#19 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:45

Hehe... LOL. Nem gondoltam volna, hogy idén is előjön ez a csapat téma... :Đ
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#20 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:50

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 19:45

Hehe... LOL. Nem gondoltam volna, hogy idén is előjön ez a csapat téma... :Đ

De előjött, és fejbe váglak, ha idén nem teljesíted a versenyek 80%-át!!! :reklamacio:

:D 

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó