HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2007 fha.hwsw.hu

#41 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:11

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 7:51

Pont erre találtuk ki a mostani módszert... :confused: de ezek szerint csak én érzem úgy, hogy ez jól sikerült... :rolleyes:

Komolyan nem látom át miért kellene a csapatban mindenkit pontozni!!

Mert az meg a többi csapatot érinti hátrányosan, ahol 8-an dolgoznak össze, rakják össze a setupokat, egymásnak küldözgetik, és ebből a 2 legjobb köridő számít bele a csapatversenybe, azzal ellentétben, ahol csak 2 ember van és 2 embernek kell kísérletezgetni, setupolni.

Remélem érzed a difit és a hátrányt ill. előnyt... Én tartom, hogy mindenki eredménye számítson bele a csapatversenybe.

U.i: aztán ha mégis maradna a régi rendszer, akkor sem vetném magam a dunába :Đ De szerintem nem igazságos a régi, ez a javasolt közelebb áll a korrektséghez.

Szerkesztette: Rudi 2007. 01. 05. 10:14 -kor

#42 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 11:56

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 11:11

Remélem érzed a difit és a hátrányt ill. előnyt... Én tartom, hogy mindenki eredménye számítson bele a csapatversenybe.

Érzem a difit, és mivel én is voltam már ilyen csapat tagja ezért állíthatom, hogy a Te általad vázolt számítási rendszer sokkal hátrányosabb volt mint a mostani...tehát nem véletlenül írtam amit írtam... :) és nem is véletlenül változtattuk meg... :D
Mert hiába gürizett az a pár ember aki tényleg csapatot akart építeni, semmi eredménye sem volt...
Viszont a mostaniban ha tényleg csapatként működik együtt a társaság akkor valóban előnybe kerülnek azok akik többen vannak, de ez a gyakorlatban ritkán valósul meg, ha meg mégis akkor megérdemlik a bajnoki címet...szerintem :)

Mostmár tényleg befejeztem ezt a témát, már mindent elmondtam ezügyben. Szal aki egyetért az egyetért, aki nem az nem... :juggle:  :bach:

#43 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 13:13

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 11:56

Érzem a difit, és mivel én is voltam már ilyen csapat tagja ezért állíthatom, hogy a Te általad vázolt számítási rendszer sokkal hátrányosabb volt mint a mostani...tehát nem véletlenül írtam amit írtam... :) és nem is véletlenül változtattuk meg... :D
Mert hiába gürizett az a pár ember aki tényleg csapatot akart építeni, semmi eredménye sem volt...
Viszont a mostaniban ha tényleg csapatként működik együtt a társaság akkor valóban előnybe kerülnek azok akik többen vannak, de ez a gyakorlatban ritkán valósul meg, ha meg mégis akkor megérdemlik a bajnoki címet...szerintem :)

Mostmár tényleg befejeztem ezt a témát, már mindent elmondtam ezügyben. Szal aki egyetért az egyetért, aki nem az nem... :juggle:  :bach:

Szerintem ennek a konstruktőrinek arról kéne szólnia, hogy akik itt indulnak ebben a bajnokságban, azoknak az eredménye mind számítson bele a csapat eredményébe, és ne csak a 2 top májerpilótáé.

Akik a bajnokság elején beneveznek, azoké számítana bele csak a konstruktőribe, akik év közben csatlakoznak vagy 1-2 futamra ugranak be, azoké meg csak az egyéniben számítana. És akkor nem kell félned, hogy a beugró lamák lehúzzák valamelyik csapat eredményét is. :)

Szerkesztette: Rudi 2007. 01. 05. 13:15 -kor

#44 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 14:38

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 7:51

Pont erre találtuk ki a mostani módszert... :confused: de ezek szerint csak én érzem úgy, hogy ez jól sikerült... :rolleyes:

Annyiban nem, hogy a 2 legjobbon kívüli csapattagok nem tudnak hozzájárulni a csapatpontokhoz.
De nekem ezzel semmi bajom. Jól elvoltam, amíg brév és szub hozták a mclaren pontokat.

A probmléma pedig marad megoldhatatlan:
Minél több ember eredménye számít bele a csapatpontszámba annál jobban le is húzza az elérhető pontokat egy átlagolós módszernél. Vagyis a nagy csapat hátrányosabb helyzet ben lesz.
Ha pedig korrigálva van az átlagolás általi veszteség, akkor meg előnyben lesz a nagy csapat.

Ennyi.

#45 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 14:41

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 13:13

Szerintem ennek a konstruktőrinek arról kéne szólnia, hogy akik itt indulnak ebben a bajnokságban, azoknak az eredménye mind számítson bele a csapat eredményébe, és ne csak a 2 top májerpilótáé.

Akik a bajnokság elején beneveznek, azoké számítana bele csak a konstruktőribe, akik év közben csatlakoznak vagy 1-2 futamra ugranak be, azoké meg csak az egyéniben számítana. És akkor nem kell félned, hogy a beugró lamák lehúzzák valamelyik csapat eredményét is. :)

Beugró lámák: és aki februárban vagy márciusban ugrik be? Még simán kaphatna csapatpontokat.

De aki később csatalkozik annál is fordított logikával gondolkodok:
Ha én késői becsatlakozó lennék akkor az egyéni pontverseny nagyon nem érdekelne, hisz 3 futamból úgyse nyerném meg. De ha a 1.5 ponttal lemaradt csapatomat előbbre tudnám segíteni egy hellyel....  :)

Na ez meg az átlagból hiányzik.

Matematikailag a legkorrektebb az 1-2 pilótás csapatok lennének. És ha ennél többen lennének, akkor A, B, C... csapatok...

De még mindig nem értem, ha ez annyira borzasztó zavaró kérdés, akkor a versenyenként változó pontszámokba miért nem köt bele vki?

Szerkesztette: vipisrac 2007. 01. 05. 14:45 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:10

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 15:41

De még mindig nem értem, ha ez annyira borzasztó zavaró kérdés, akkor a versenyenként változó pontszámokba miért nem köt bele vki?

Én azt nem értem, miért változik versenyről versenyre a kiosztott pontok száma? Miért nincs maximalizálva a pontok száma 10-re. Igy ha valaki olyan versenyen lesz első, ahol 20-an indulnak, dupla annyit kap, mint aki egy olyan versenyt nyer, ahol csak 10-en indulnak!!!

Ez nem fair!!!  :reklamacio:

:D

#47 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:54

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 14:38

Annyiban nem, hogy a 2 legjobbon kívüli csapattagok nem tudnak hozzájárulni a csapatpontokhoz.

A probmléma pedig marad megoldhatatlan:
Minél több ember eredménye számít bele a csapatpontszámba annál jobban le is húzza az elérhető pontokat egy átlagolós módszernél. Vagyis a nagy csapat hátrányosabb helyzet ben lesz.
Ha pedig korrigálva van az átlagolás általi veszteség, akkor meg előnyben lesz a nagy csapat.

Mit szóltok egy olyanhoz, hogy a csapaton belüli 2 legjobb pilóta pontja összeadva + a csapat többi versenyzőjének pontja átlagolva?
Így nem lenne lehúzás, mindenki csak hozzátenni tud, de a nagyobb csapatok sem lennének utólérhetetlenek.
WoT nick: Atti77

#48 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:11

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 15:54

Mit szóltok egy olyanhoz, hogy a csapaton belüli 2 legjobb pilóta pontja összeadva + a csapat többi versenyzőjének pontja átlagolva?
Így nem lenne lehúzás, mindenki csak hozzátenni tud, de a nagyobb csapatok sem lennének utólérhetetlenek.  

És ahol csak ketten vannak? :Đ Akkor mi adódik hozzá a legjobb pilóták eredményéhez? Kinek az átlaga? Egy nagy büdös nulla :Đ Nagyobb létszámú csapatok járnak ezzel is jól, nem is kicsivel.

Szerkesztette: Rudi 2007. 01. 05. 16:18 -kor

#49 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:14

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 14:41

Beugró lámák: és aki februárban vagy márciusban ugrik be? Még simán kaphatna csapatpontokat.

De aki később csatalkozik annál is fordított logikával gondolkodok:
Ha én késői becsatlakozó lennék akkor az egyéni pontverseny nagyon nem érdekelne, hisz 3 futamból úgyse nyerném meg. De ha a 1.5 ponttal lemaradt csapatomat előbbre tudnám segíteni egy hellyel....  :)

Na ez meg az átlagból hiányzik.

Matematikailag a legkorrektebb az 1-2 pilótás csapatok lennének. És ha ennél többen lennének, akkor A, B, C... csapatok...

Erre mondtam azt, hogy több fős csapatnál a leggyengébb eredményt elért pilóta eredménye nem számítana bele az átlagba. Ha a beugró jobban teljesít, mint a csapattársak, akkor segít a csapaton, húzza feljebb az átlagot.

Egyébként nem úgy gondoltam, hogy 2007. január 5-én 17.00-ig leadott jelentkezők számítanának rendes csapattagnak :Đ, hanem az első futam elött jelentkezők (tehát márc. 18-ig jelentkezettek és résztvevők).

#50 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 16:36

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:11

És ahol csak ketten vannak? :Đ Akkor mi adódik hozzá a legjobb pilóták eredményéhez? Kinek az átlaga? Egy nagy büdös nulla :Đ Nagyobb létszámú csapatok járnak ezzel is jól, nem is kicsivel.

Idézet

Erre mondtam azt, hogy több fős csapatnál a leggyengébb eredményt elért pilóta eredménye nem számítana bele az átlagba. Ha a beugró jobban teljesít, mint a csapattársak, akkor segít a csapaton, húzza feljebb az átlagot.

Ez kb ellentétben van egymással :D Ha egy 5 fős csapatból 4 ember pontjait összeadnánk, az sokkal rosszabb helyzetbe hozna egy kétfős csapatot, mintha a 2 legjobb összeadva és hozzá a maradék 3 pilóta pontjainak átlagát vennénk
WoT nick: Atti77

#51 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:43

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:36

Ez kb ellentétben van egymással :D

nem is egy dologra írtam őket :Đ

#52 Felhasználó inaktív   okkupanki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:52

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 22:25

Ehhez vegyük hozzá, hogy egy viszonylag egyszerű számítási módszer legyen, ami átlátható, és az oldal karbantartója sem szúrja magát tökön közben háromszor, míg kiszámolja az eredményt  :Đ  De ésszerű határok között nyitott vagyok új dolgokra.

Azt monda annak idején az egyik prof a BME-n, miután hosszában kétszer telederiválta a táblát, és a végén kijött valami alapigazság, hogy "Kollégák minek egyszerűen, ha lehet bonyolultan is?"
Mi persze az anyjára kívántuk a vezérbikát, miután közölt hogy vizsgán is így kéri. :D

De komolyra fordítva a szót, csak bonyolultnak tűnik a leírásomból, mert nem egy lírai alkat vagyok és jó mélyen elveszett bennem Ciceró.
Igazából egy tök pilincka excel tábla az egész :cool:

Itt most mi a legkevésbé igazságtalan megoldást keressük, mert ugye a bemeneti oldalon semmi korlátot nem akarunk szabni. (egy csapatban annyian vannak ahányan akarnak, meg év közben is változhat a létszám a beugróktól függően, aki persze lehet vérprofi meg lámer lajos is, de az utobbi értéke ne torzítsa el az átlagot, meg a csapattagoknak érdekükben álljon az összetartás, ne csak a legjobbat nézzük mert akkor hol a csapat?, etc.)

Azért ez a számítási metódus lehetővé tenné, hogy nem csak az első 8 helyen lévők szabnák meg a csapatpontot, hanem minden leadott idő beleszámítana(utolsó is) a különbség átlagok miatt, tehát a csapattagok elemi érdeke hogy a leggyengébbnek is segítsenek tehát csapatszellem pipálva.
A csapatlétszám változását is rugalmasan kezeli, lámerek rontási mértékét is igyekszik csökkenteni, nem egy főre alapul és csak a győztes mindent visz alapon van.
Hát jó kell hozzá összeadni, meg kivonni, meg osztani, meg ha bonyolítjuk akkor gyököt vonni, de sehol egy dx nincs benne :p
Ha gondoljátok kiszámolok egy verseny tavalyról és mellékelem a táblát hozzá.

Sok érvet elfogadok, de azt hogy ez bonyolult lenne azt nem.

#53 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 17:58

Idézet: okkupanki - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:52

Azt monda annak idején az egyik prof a BME-n, miután hosszában kétszer telederiválta a táblát, és a végén kijött valami alapigazság, hogy "Kollégák minek egyszerűen, ha lehet bonyolultan is?"
Mi persze az anyjára kívántuk a vezérbikát, miután közölt hogy vizsgán is így kéri. :D

Nekünk meg azt, hogy nem vagyunk az ELTE bölcsész karán, nem kell tudnunk szépen fogalmazni magyarul! :) (Szal aki ezek után belémköt pár nyakatekert mondtat miatt, azt elküldöm a sunyiba!  :D )

#54 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:06

Idézet: okkupanki - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:52

Hát jó kell hozzá összeadni, meg kivonni, meg osztani, meg ha bonyolítjuk akkor gyököt vonni, de sehol egy dx nincs benne :p
Ha gondoljátok kiszámolok egy verseny tavalyról és mellékelem a táblát hozzá.

No nemááá, hogy nem kell szukcesszíven approximálni...  :Đ

#55 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:09

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:14

Egyébként nem úgy gondoltam, hogy 2007. január 5-én 17.00-ig leadott jelentkezők számítanának rendes csapattagnak :Đ, hanem az első futam elött jelentkezők (tehát márc. 18-ig jelentkezettek és résztvevők).

Rosszul fogalmaztam:
Arra gondoltam, aki 1-2-3 futam után csatlakozik. Szóval nema  febr-márciusiakra, hanem inkább az április-májusiakra. Szinte teljes szezont futnak...

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:43

nem is egy dologra írtam őket :Đ

Einstein! :D

Idézet: okkupanki - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:52

De komolyra fordítva a szót, csak bonyolultnak tűnik a leírásomból...

Nem az algoritmusoddal van a baj. Tök mind1 milyen módon csillapítod az átlag lehúzást. Lehet úgy is ahogy írod, lehet más módon is....

A lényeg, hogy mindegyik kompromisszumos módszer.

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 16:11

És ahol csak "eggyen" vannak? :Đ :Đ :Đ

Ha minden csapattagé jókora mértékben beleszámít a csapatpontba, akkor a több ember előnnyé válik.
Ha meg csillapítást teszel bele akkor meg lehúzza a pontokat a sok pilóta...

Szóval sztem hiába csavarjátok!

#56 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:25

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:09

Ha meg csillapítást teszel bele akkor meg lehúzza a pontokat a sok pilóta...

Attól függ milyen szűrőt teszel a rendszerbe! Lényeg a csillapítási tényező, fáziseltolás... :)

UI: hosszú már ez a vizsgaidőszak!  :Đ

#57 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 18:56

na emberek, ennyi szájtépés után a kormányokat is meg kéne tépni picit :Đ megyünk ma pár karikát? addig belövöm a kormányom (meg lehet rfactort is újra kell lapátolnom).

#58 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:35

Vipidrága, vagy valaki!

rFactor szerver??? Most tényleg megyek, megcsináltam a kormányt is (igaz hogy nem megy, de most egy kis vezetés rámférne!)

#59 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:39

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 19:35

Vipidrága, vagy valaki!

rFactor szerver??? Most tényleg megyek, megcsináltam a kormányt is (igaz hogy nem megy, de most egy kis vezetés rámférne!)

én is mennék :)

pár kör után 1:19.1-nél vagyok barcelonában

#60 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 19:51

Nah, amig itt eldönti mindenki mi a programja ma estére, addig én megnézem mi lehet a kormányomnak a baj! (remélem nem kell leváltanom  :D )

Ha túl sokáig nem történik semmi mozgás a fórumon, akkor megyek FIFA Manager-ezni!  ;)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.