HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság 2007 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2007 fha.hwsw.hu

#101 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:12

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:55

Még jó, hogy ezt már megmondtam az elején... :D
Elég egyértelmű volt.

Sőt, én is ezt mondtam!  :D

UI: mi az hogy a Hondánál a gyengébb idő nékül!  A Hondánál nincs gyengébb idő, csak nem osztható ki mindkét pilótának ugyanaz a helyezés!  :Đ

#102 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:56

újabb javaslatot dobok be :Đ
Figyelembe kellene venni az előző évi eredményeket, büntetőszorzót kellene adni a tavalyi dobogósoknak (mint ahogy az F1-ben is szó volt büntetősúlyokról). Mondjuk aki tavaly az 1. helyen végzett egyéniben, annak az idei futamokon elért eredményének csak a 70%-a számítana bele a konstruktőribe. A 2.-é 80%-a, a 3.-é 90%-a. A többieké mind 100%-kal.

Az a baj az 1 fős csapatokkal, hogy ha bitang jó pilóta az az egy (pl. pitius, piski, stb.), akkor semmi esély befogni őket a többieknek a konstruktőriben. Viszont ha közepes, vagy gyenge pilóta ül egyedül egy adott csapatban, akkor még nehezebb a helyzete. Ezért kéne számításba venni az előző évi rangsort. Vagy mittu domain :Đ

Vagy az 1 fős csapatokat kizárjuk a konstruktőriből, ők csak egyéniben vitézkedhetnének. :Đ

A pontrendszerhez annyit: minden futamon fixen 20 pontról (vagy 15-ről - attól függ hányan leszünk) induljon lefelé a pontozás. 1. mindig 20 pontot kap, 2. 19-et, 3. 18-at, stb, stb.

Szerkesztette: Rudi 2007. 01. 07. 12:02 -kor

#103 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 12:59

Idézet: Rudi - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 11:56

újabb javaslatot dobok be :Đ
Figyelembe kellene venni az előző évi eredményeket, büntetőszorzót kellene adni a tavalyi dobogósoknak (mint ahogy az F1-ben is szó volt büntetősúlyokról). Mondjuk aki tavaly az 1. helyen végzett egyéniben, annak az idei futamokon elért eredményének csak a 70%-a számítana bele a konstruktőribe. A 2.-é 80%-a, a 3.-é 90%-a. A többieké mind 100%-kal.

Az a baj az 1 fős csapatokkal, hogy ha bitang jó pilóta az az egy (pl. pitius, piski, stb.), akkor semmi esély befogni őket a többieknek a konstruktőriben. Viszont ha közepes, vagy gyenge pilóta ül egyedül egy adott csapatban, akkor még nehezebb a helyzete. Ezért kéne számításba venni az előző évi rangsort. Vagy mittu domain :Đ

Vagy az 1 fős csapatokat kizárjuk a konstruktőriből, ők csak egyéniben vitézkedhetnének. :Đ

Na persze...
Sőt, ne is a tavalyi vb-t vegyük számításba, hanem "on the fly" változzon a pontozás futamról futamra a vb állása szerint. Ha egy jobb helyen álló pilótát versz meg akkor több pontot kapj pl. egy 3. helyért is.

Meg jöhet a két hétvégés szabály. Vagyis aki nem folyamatos résztvevő egymás után két futamon annak ne számítson a pontja a csapatbajnokiba...

stb...stb...
Majd alkalomadtán kiadunk egy 94 oldalas hivatalos tanulmányt is a pontszámításról...

:Đ :Đ :Đ

Sztem akadjunk le erről a témáról. Ismétlem: sehogy nem jó!
Vagy maximum azt öntéstek el, hogy mi legyen az irányvonal:
1. A pontozás inkább az szimpla összeadás felé menjen el (ha csak tompítva is, nem simán összeadogatva...):
-kis csapatoknak rossz
-nagyoknál nem húznak vissza a hátul végzők (annyira)
2. Vagy az átlag felé menjen el (akár itt is tompítva, nem rendes számtani átlaggal)
-kis csapatoknak kedvez
-nagyoknál mindenképp visszahúznak a hátul végzők (még ha tompítva is)

Tőlem maradhat a mostani is, ami ugye a kettes erősen tompított változata.
De ha annyira pontot akar szerezni mindenki egy csapaton belül akkor lehet valami teljes átlagolós is, csak akkor el kell fogadni, hogy mindenképp valamilyen előnnyel jár a sok ember.

#104 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:15

És mi a helyzet a változó pontokkal?

#105 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:10

Boldog névnapot Atti!!! ;)  :reszeg:  :drive:  :D

#106 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:52

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 16:15

És mi a helyzet a változó pontokkal?

Nekem eddig sem volt bajom vele... :)

Valamint csatlakoznék az előttem szóló csapattárshoz:
Boldog Névnapot Atti!  :respect:  :beer:
Jó tudni, hogy lesz egy statisztikus is a 2007-es Ferarri teamben... :D  :evil2:

#107 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:11

Idézet: Snekov - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:10

Boldog névnapot Atti!!! ;)  :reszeg:  :drive:  :D

Köszönöm, viszont ;)  :kocc:
WoT nick: Atti77

#108 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:14

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:52

Boldog Névnapot Atti!  :respect:  :beer:

Köszi ;)

Idézet

Jó tudni, hogy lesz egy statisztikus is a 2007-es Ferarri teamben... :D  :evil2:

:p

#109 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 19:40

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 20:11

Köszönöm, viszont ;)  :kocc:

Szintén köszike!!! :D

#110 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 21:10

Idézet: Bibu - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 18:52

Már csak egy helyesíró kellene...

Boldog névnapot Atti!
:birthday2:

#111 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 21:41

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 21:10

Boldog névnapot Atti!
:birthday2:

Köszi :)

#112 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 22:56

Csatlakozom én is az előttem szólókhoz...

:birthday:

#113 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:25

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 21:41

Köszi :)

Ha most lenne fotosoppom szerkesztenék egy képet és csak annyit írnék alá:

Ciao Atti!

:Đ :Đ :Đ

#114 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:08

Sziasztok!

Először is BUÉK!

Másodszor; elkezdtem olvasni ezt a topicot, és még csak a második oldalon tartok, de már ott olyan vita van, és nekem meg annyi reagálásom, hogy elkezdem írni, mert elfelejtem :Đ . Szal ha volt már olyan, amiről itt írok, akkor lehet skippelni, de a többit olvasni.

ja és lehet, hogy csapongó lesz.

A mostani pontozásás módszer csapatilag szerintem azért jó, mert
- attól még, hogy én is részt vettem a tesztben, setupolásban, de nem lettem a 2 legjobb időben sem, nem érdekel, mert tudom, hogy a csapatomnak így a legjobb, így kapja a legtöbb pontot, nem húzom le az átlagot.
- hajtani kell azért, hogy szerez pontot a csapatnak. Emlékszem 2005-re mikor arra hajtottam, hogy Drumm előtt végezzek, és így szereztem pontot a csapatomnak.
- ha azt látom, hogy vagyunk 4-en csapatban és mindenki pontja össze/4 -el az nagyon kicsi lenne, és azt látnám, hogy ilyen kevés ponttal soha nem érjük be az elől lévőket.

Épp most olvastam Vipi postját, hogy ABC csapat csapaton belűl. Ezen már érdemes elgondolkodni, hisz az egyénibe nem szól bele, a csapatpontozásba viszont jó lenne, mert így megoldható a 2 ember/csapat. Itt már csak azt kell megbeszélni csapaton belűl, hogy ki legyen A, ki B és ki C. és esetleg a szezon végén összead/annyi csapat ahány betű létrejött.

okkupanki mértani/földtani/csillagászati/meg minden egyéb tudományos számítása szerintem: :Đ Atti tényleg leszúrja magát míg kiszámolja  :D  (okkupanki ne sértődj meg nem sértésnek szántam, de mikor elolvastam azt sem tudtam milyen nyelven írták  ;) )

És boldog névnapott Atti!

asszem ennyi

Ui.: Mivel már szinte egy egész oldalon nem volt vita, ezért bedobok egyet: Egységes fizika?
Én eddig mindig elleneztem, legfőképpen azért, mert a Renault 6 sebességes volt. Most 2006-ban már 7, tehát ez elvetődött. Viszont. Én még mindig azért űlök bele egy Renaultba, mert tudom, hogy az Renault nem pedig Ferrari vagy McLaren. tehát itt még ellenzem

Szerkesztette: Dispose 2007. 01. 08. 21:12 -kor

"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#115 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:44

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:08

Ui.: Mivel már szinte egy egész oldalon nem volt vita, ezért bedobok egyet: Egységes fizika?
Én eddig mindig elleneztem, legfőképpen azért, mert a Renault 6 sebességes volt. Most 2006-ban már 7, tehát ez elvetődött. Viszont. Én még mindig azért űlök bele egy Renaultba, mert tudom, hogy az Renault nem pedig Ferrari vagy McLaren. tehát itt még ellenzem

:D
Esküszöm megkeresem azt a régi postot, ahol azt írtad, hogy csak a sebváltó tartott vissza és nincs akadálya.

Ezt az egységes fizika dolgot amúgy lehet szofisztikálni:

1. Először is meg kell várni a modot, mert nyilván a megvalósított fizika dönti el, hogy egyáltalán van-e rá szükség.

2. Amennyiben van, mert nagy a különbség a kocsik között, akkor érdemes lehet egységesíteni, mert az a pontszámítást is segíti: rögtön nem 6-6 fős Ferrari-Renault csapatok lesznek.

3. Lehet például LEHETŐSÉG is az egyenfizika, vagyis nem KÖTELEZŐ. Pl ha vkik szívesen alkotnának egy STR, Super Aguri csapatot vagy akármi mást, akkor ez ne legyen akadály. Mondjuk ők átvehetnék a legjobb (vélhetően Ferrari) fizikát. Aki pedig nem akarja (mert ragaszkodik az eredetihez, vagy mert hasonlónan jóban ül) annak nem muszáj.

4. Ha pedig pl. a Renault és Ferrari kb. egyforma lesz (ez is várható) akkor akár választani is lehetne a két fizika közül az átvétel mellett döntőknek...

#116 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:11

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:08

Épp most olvastam Vipi postját, hogy ABC csapat csapaton belűl. Ezen már érdemes elgondolkodni, hisz az egyénibe nem szól bele, a csapatpontozásba viszont jó lenne, mert így megoldható a 2 ember/csapat. Itt már csak azt kell megbeszélni csapaton belűl, hogy ki legyen A, ki B és ki C. és esetleg a szezon végén összead/annyi csapat ahány betű létrejött.

Igazából az egész kérdést azért vetettem fel, mert a mostani átlagszámítás az egyfős csapatoknak kedvez, és erre az A, B, C... csapatfelosztás sem ad megoldást, egyfős csapatok most is lehetnek. Egy másik dolog, hogy így jobban szétaprózódik a mezőny, eddig a csapatban lévő 4-5 ember cserélgette egymással a setupokat, segítették egymást,  de ha valamilyen szinten egymás ellenfelei lesznek, akkor nem biztos hogy ez továbbra is így lesz. Nem vagyok a dolog ellen, de igazából mellette sem.
Bár 2 fős csapatoknál meg lehetne oldani azt, hogy nem átlagoljuk, hanem összeadjuk a pontokat, és év végén a legjobb "kiscsapat"-ok eredménye alapján lenne a konstruktőri eredményhirdetés.

Idézet

És boldog névnapott Atti!

Köszi ;)

#117 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 09:21

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 21:44

3. Lehet például LEHETŐSÉG is az egyenfizika, vagyis nem KÖTELEZŐ. Pl ha vkik szívesen alkotnának egy STR, Super Aguri csapatot vagy akármi mást, akkor ez ne legyen akadály. Mondjuk ők átvehetnék a legjobb (vélhetően Ferrari) fizikát. Aki pedig nem akarja (mert ragaszkodik az eredetihez, vagy mert hasonlónan jóban ül) annak nem muszáj.

:up:  Az egyenfizikát én is inkább mint lehetőséget, és nem mint kényszert képzelem el.

#118 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:51

Idézet: Atti - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 9:21

:up:  Az egyenfizikát én is inkább mint lehetőséget, és nem mint kényszert képzelem el.

szerintem ez nem jó, vagy egyenfizika, vagy nem egyenfizika
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#119 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:56

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 14:51

Utálom a Fizikát!!!

:D

#120 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:01

Idézet: Dispose - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:51

Akkor úgy fogalmazok inkább, hogy ha valaki pl. az Agurijával nem szeretne küszködni, akkor használhasson más fizikát hozzá

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.