HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérlek gyűjtsd Te is a kupakot.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérlek gyűjtsd Te is a kupakot.. ..talán meggyógyul egy kisgyermek. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   petymeg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 10:23

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 8:56

Szia!

Köszönöm, akkor nekikezdek gyüjtögetni a PP és PE palackokat is (mint a legtöbb tusfürdős, mosószeres, öblítős flakon, élelmiszeres tubusok...), merthogy súlyra ezek jelentősebbek.

A PET palack csak zsugorítva jó? Úgy nem jó, hogy összecsavarjuk, amennyire csak bírjuk kézzel, és úgy gyüjtjük?

Üdv: Tomesz

Hát zsugorított pet...én csak azt láttam,mert 1 emberke a másik fórumon zsugorítottat ajánlott fel,és az jó volt..so meg kell kérdezni,csak Andrea nem nagyon tud visszaírni.

A praktikeres learakóhely állandóan működik.
(azt hiszem ami a bécsi útnál van) :think:
"A Földön két intelligens életforma fejlődött ki: az emberek és a magyarok..." /Isaac Asimov/

#62 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:12

Idézet: petymeg - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 10:23

Hát zsugorított pet...én csak azt láttam,mert 1 emberke a másik fórumon zsugorítottat ajánlott fel,és az jó volt..so meg kell kérdezni,csak Andrea nem nagyon tud visszaírni.

A praktikeres learakóhely állandóan működik.
(azt hiszem ami a bécsi útnál van) :think:

Igen, a Bécsi Útnál van, az 1-es villamos Bécsi úti végállomásától át kell szállni a 17-es villamosra (annak is itt van a végállomása), és egy megállóra van. :)

Minden esetre akkor várom majd a válaszokat, és addig is gyűjtünk mindent, ami van. :up:

Tomesz

#63 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 11:53

Ebbe a Praktikerbe bármikor vihetem vagy ez is csak szombat-vasárnap érvényes?  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#64 Felhasználó inaktív   petymeg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:09

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 12:53

Ebbe a Praktikerbe bármikor vihetem vagy ez is csak szombat-vasárnap érvényes?  :think:

elvileg ki van rakva,de majd megnézetem,mert messze lakok én is onnan.
ha esetleg valaki a közelben lakik az is megnézhetné...

17es-el 1 megálló:a lusta fajtádat :D
"A Földön két intelligens életforma fejlődött ki: az emberek és a magyarok..." /Isaac Asimov/

#65 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:24

Idézet: petymeg - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:09

17es-el 1 megálló:a lusta fajtádat :D

:Đ  :Đ Ezt csak irányjelölésnek írtam!  :p

:bach:

#66 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:26

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 11:53

ELméletileg bármikor viheted, mert a bejárati fotocellás ajtónál ki van téve egy nagy zsák, és oda le lehet tenni, úgy tudom. Tavaly decemberben jártam ott, akkor így volt.

Tomesz

#67 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:58

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:26

ELméletileg bármikor viheted, mert a bejárati fotocellás ajtónál ki van téve egy nagy zsák, és oda le lehet tenni, úgy tudom. Tavaly decemberben jártam ott, akkor így volt.

Tomesz

Na majd beszedem az embereimtől a kupakokat és kinézek arra. Legutóbb a Flórián téren vittem az áruházba, ez nem sokkal van messzebb.
Köszi a segítséget.  :up:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#68 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 08:48

Idézet: ikriszta - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 22:58

Na majd beszedem az embereimtől a kupakokat és kinézek arra. Legutóbb a Flórián téren vittem az áruházba, ez nem sokkal van messzebb.
Köszi a segítséget.  :up:

A Flórián téri gyüjtőhely is műxik, tegnap beszéltem ismerősömmel, és Ő mondta. :)

De ha nincs kedved kimenni odáig, akkor nekem is ideadhatod, már az EGO-val már úgyis találkozunk, Ő nekem adja ide majd.

Tomesz

#69 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 19:17

Idézet: petymeg - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:23

Tomi Filth:Ezt is megkérdeztem,de amit tudok,hogy PP,PE (2es újrahasznosítós jellel) az jó,továbbá zsugorított palack(pet) is.Viszont fontos,h tiszták legyenek.De még pontosítom...

A PP az nem 5-ös jelű véletlen? mert nekem van itthon rengeteg olyan műanyag tartóm, ami PP betűs és a nyilakkal körberajzolt újrahasznosítást jelőlő háromszögben egy 5-ös van.

#70 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:00

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 8:48

A Flórián téri gyüjtőhely is műxik, tegnap beszéltem ismerősömmel, és Ő mondta. :)

De ha nincs kedved kimenni odáig, akkor nekem is ideadhatod, már az EGO-val már úgyis találkozunk, Ő nekem adja ide majd.

Tomesz

Hétköznap is lehet vinni?  :think:
Hétvégénként szoktam arra járni, szóval nem gond. :)
Köszönöm az segítséget és a felajánlást.  :up:  :respect:

#71 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 14:53

A Kandó aulájában ( VIII. ker. Tavaszmező u. 17.) láttam kitéve egy dobozt ahova a kupakokat lehet gyűjteni; remélem még ott van, majd amikor megyek, akkor odaviszem a gyűjteményemet. Nem sok, naponta plusz 1 kupakkal tudom növelni, de remélem ezzel is segítek.

#72 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 11:33

Most beszéltem az anyukával, a következő (júniusi) kezelésre megvan a pénz (szűken).
Mivel egy kezelés-sorozatról van szó, a későbbiekben is szükségük van a segítségre.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#73 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 11:42

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 12:33

Most beszéltem az anyukával, a következő (júniusi) kezelésre megvan a pénz (szűken).
Mivel egy kezelés-sorozatról van szó, a későbbiekben is szükségük van a segítségre.

Én azóta is gyűjtöm és gyűjtetem. :)

#74 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 12:04

Én elég csúnyán el vagyok havazva idővel, úgyhogy inkább "közvetlenebb" utat kerestem a támogatáshoz.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#75 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 07:42

Udv.

En Angliaban elek es nagyon kupakokat nem tudok haza kuldeni.
De Majus vegen megyek haza 2hetre nyaralni es akkor egy kisebb osszeget fogok utalni a szamlara.
Remelem ezzel is sok segitseget tudok adni a kisfiunak.

Ahogy vegig olvastam ezt a topicot azert elegge elszomorodtam ezen a torteneten.
De legalabb orulok hogy mennyi segito kesz ember letezik.
Csak azt tudom mondani mindenkinek hogy "Hajra" es igy tovabb.
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#76 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 15:53

Énis most adtam be egy éves kupakgyűjteményem :) Remélem segít valamicskét...
Gyerünk emberek, ez a legkevesebb, amit tehetünk ;)
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#77 Felhasználó inaktív   chrenkoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:11

BÉCSI ÚTI PRAKTIKER ÁRUHÁZ ÁTVEVŐ
Tipikusan a kis hazánkra vonatkozik, amit most tapasztaltunk. Jótékonykodás, az Állam nem tudja orvosólni a problémát, ezért az Emberektől kérnek segítséget. Az "ÁTVEVŐHELY" önkiszolgáló, senkitől nem tudsz kérni egy átvételit, nem-hogy fényképet. Én nem azt várom, hogy ott ücsörögjenek non-stop, de azt elvárom, hogy legyen ennek az ügynek egy intézője. Igénytelenül a szemét a kupakokra öntve, szétszórva, a Ti szépen redezgettet zacskóitokkal áll az ember, mint bálám szamara. Sorba le lett téve, de a sorsáról ne kérdezz! Ürítési idő, tájékoztató ....semmi nincs annak a hülye magyarnak kiírva. A Praktiker, ha ezt a feladatot felvállalja, akkor miért hagyja az egészet ott hanyagul?! Sok kérdőjel van most a fejemben, hogy az idíóta segíteni akaró ember összegyűjti, kerülgeti a lakhelyén, cipeli, elszállítja, minden szeretetét otthagyva a kupakokkal eljön csalódottan. Egyáltalán ez a megfelelő helyre kerül?

#78 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 08:11

Idézet: chrenkoe - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 13:11

Tipikusan a kis hazánkra vonatkozik, amit most tapasztaltunk. Jótékonykodás, az Állam nem tudja orvosólni a problémát, ezért az Emberektől kérnek segítséget. Az "ÁTVEVŐHELY" önkiszolgáló, senkitől nem tudsz kérni egy átvételit, nem-hogy fényképet. Én nem azt várom, hogy ott ücsörögjenek non-stop, de azt elvárom, hogy legyen ennek az ügynek egy intézője. Igénytelenül a szemét a kupakokra öntve, szétszórva, a Ti szépen redezgettet zacskóitokkal áll az ember, mint bálám szamara. Sorba le lett téve, de a sorsáról ne kérdezz! Ürítési idő, tájékoztató ....semmi nincs annak a hülye magyarnak kiírva. A Praktiker, ha ezt a feladatot felvállalja, akkor miért hagyja az egészet ott hanyagul?! Sok kérdőjel van most a fejemben, hogy az idíóta segíteni akaró ember összegyűjti, kerülgeti a lakhelyén, cipeli, elszállítja, minden szeretetét otthagyva a kupakokkal eljön csalódottan. Egyáltalán ez a megfelelő helyre kerül?

Az a kupak a megfelelő helyre kerül, én már többször is beszéltem a szülőkkel, és most is fogok, mert megint gyűjtöttünk vagy 10 zsákkal nekik.

Tomesz

#79 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:14

Idézet: chrenkoe - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 14:11

Én a Flórián térre viszem, ott nagyon kultúráltan néz ki a dolog és nem dobálnak bele szemetet. :up:

#80 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:50

Egy jó ideje szelektíven gyűjtjük a hulladékot, többek közt a kiűrült ásványvizes palackokat is.
Több, a szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkozó kiadvány szerint az a jó, ha az üres palackokat laposra tapossa az ember, majd visszazárja rá a kupakot, hogy a hevítés során ne nyerje vissza eredeti formáját.

Most mi a jobb? Ha továbbra is így teszek, és talán jobban védem a környezetet, vagy külön leadjuk a kupakokat, és azzal talán segítünk egy gyermeknek? A kérdés nagyon időszerű, mivel megint összegyült egy jó adag üres palack, és mennénk a szelektívbe vele. Csak nem mindegy, hogy kupakkal, vagy anélkül.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.