HWSW Informatikai Kerekasztal: WebStar EPX 2203 kábelmodem (Scientific Atlanta) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WebStar EPX 2203 kábelmodem (Scientific Atlanta) by EMKTV - milyen routerrel megy?

#1 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 20:20

Tovarisi!

Belebotlottam az alábbi szörnyszülöttbe az Oktogon környékén. Nóta a szokásos, meg kéne osztani a netet, tisztességesen, valami jól konfigurálható tűzfalat tartalmazó routerrel!

Node!

MI AZ AMI HAJLANDÓ LENNE EGYÜTTMŰKÖDNI EZZEL A KÁBELMODEMMEL?

1. Volt kezem ügyébe "bal2esdzsunka" (Surecom?) xDsl modem, tudott static, dynamic IP-t + 2 féle PPPoE-módot, szokásos sallangokkal, MAC-klónozás, ilyesmi. Nem sikerült működésre bírni a kérdéses eszközzel, semmilyen beállításokkal.

2. User manual (eredeti, angol, lévén magyar nincs) elolvas, kábelmodem leírás szerint  "user supplied" HUB-bal 31 fele meg tudja osztani netet! Halleluja! Dzsunka vas lebutít, aktív ficsörök kikapcsolva, mezei HUB-ként rendszer összedugva. Nos, eredetileg hozzá rendelt munkaállomás müxik, többi is kap DHCP-n keresztül valami érdekes IP-t, de konkrétan internet b*sz. műk.

Konklúzió: alighanem MAC-addresshez van kötve a net elérés, plusz az eredeti intelligens fícsöröket szépen letiltották a kicsikében, tehát mindenképp kell egy magasabb IQ-jú xDSL router a rendszerbe a kábelmodem átverése végett, aki hazudik egy egészsége MAC-et.

Kérdéseim:

a. Ki botlott már ilyen modembe?
b. Milyen hardverrel és beállításokkal oldotta meg a megosztást.

p.s. Derék, ámbár laikus cimborám, aki ott volt a telepítés alatt, próbált finoman érdeklődni a megosztás felől (2 gépes kis iroda, evidens, hogy nem egy gépen akarnak netezni) a szerelőktől, de finoman elhajtották a vérbe, hogy ilyen sötét üzelmekről verbálisan, elméleti szinten sem hajlandók eszmecserét folytatni vele...  :smoker:

Előre is kösz a segítséget!

-atomcsirke-

p.s. 2. Az EMKTV szolgáltatásainak elég combos, flame-jellegű topicja van az Index fórumon. Beleolvasván kezdem úgy érezni, hogy van akihez képest az UPC igenis minőségi szolgáltató, korrekt user supporttal...  :think:

Szerkesztette: Atomcsirke 2007. 01. 05. 20:42 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#2 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:19

Üdv én igaz győrben üzemeltem be kábelnetre routert itt a chello rendszerekben használatos motorola modemeket telepítik. Nálam is akadt gond a rendszerrel rendesen. Kétszer szóltam be hogy reseteljék a konfigot mondváááán hogy eddig usb vel voltam és szeretnék UTP re átálni de nem akarok várni a következő rendszerfrissítésig. Hát elöször mikor leresetelte a fószer odabent akkor nem volt jó a router nem kapott semmiféle IP-t szoptam vele vagy 1,5 ótát végül kihúztam a modemet utána mégegyszer felhívtam az ÜFSZ-t majd vonalban maradtam amíg állítgattam a témát. (persze a megosztás itt sem engedélyezett de én persze lesen voltam és véletlenül sem mondtam ki hogy mi a célom pedig rákérdezett hogy nem-e router lóg rajta) Szal lehet hogy itt is vmi IP frissítés a lényeg.

#3 Felhasználó inaktív   totbela 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 19:42

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:20

Tovarisi!

Belebotlottam az alábbi szörnyszülöttbe az Oktogon környékén. Nóta a szokásos, meg kéne osztani a netet, tisztességesen, valami jól konfigurálható tűzfalat tartalmazó routerrel!

Node!

1. Volt kezem ügyébe "bal2esdzsunka" (Surecom?) xDsl modem, tudott static, dynamic IP-t + 2 féle PPPoE-módot, szokásos sallangokkal, MAC-klónozás, ilyesmi. Nem sikerült működésre bírni a kérdéses eszközzel, semmilyen beállításokkal.

2. User manual (eredeti, angol, lévén magyar nincs) elolvas, kábelmodem leírás szerint  "user supplied" HUB-bal 31 fele meg tudja osztani netet! Halleluja! Dzsunka vas lebutít, aktív ficsörök kikapcsolva, mezei HUB-ként rendszer összedugva. Nos, eredetileg hozzá rendelt munkaállomás müxik, többi is kap DHCP-n keresztül valami érdekes IP-t, de konkrétan internet b*sz. műk.

Konklúzió: alighanem MAC-addresshez van kötve a net elérés, plusz az eredeti intelligens fícsöröket szépen letiltották a kicsikében, tehát mindenképp kell egy magasabb IQ-jú xDSL router a rendszerbe a kábelmodem átverése végett, aki hazudik egy egészsége MAC-et.

Kérdéseim:

p.s. Derék, ámbár laikus cimborám, aki ott volt a telepítés alatt, próbált finoman érdeklődni a megosztás felől (2 gépes kis iroda, evidens, hogy nem egy gépen akarnak netezni) a szerelőktől, de finoman elhajtották a vérbe, hogy ilyen sötét üzelmekről verbálisan, elméleti szinten sem hajlandók eszmecserét folytatni vele...  :smoker:

-atomcsirke-

p.s. 2. Az EMKTV szolgáltatásainak elég combos, flame-jellegű topicja van az Index fórumon. Beleolvasván kezdem úgy érezni, hogy van akihez képest az UPC igenis minőségi szolgáltató, korrekt user supporttal...  :think:

Szasz Bajtárs!

Ugyanebbe a cipőbe léptem néhány napja.
Látom Te már egy ideje küzdesz vele! Jutottál valamire?

köszi

#4 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:09

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:20

Tovarisi!

Node!

Kérdéseim:

-atomcsirke-

Hi. Linksys WRT54G,GL.ezzel tökéletesen megy ja és 22 megabites a wan portja.

#5 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 20:42

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 20:20

Ne ilyen dzsunka routerekkel próbálkozz.  :) Ugyanilyen modemet osztogat a UPC is, szóval ZyXel P334WT, Asus WL-550gE routerrel is megy már több mint egy éve hiba nélkül nekem. Az, hogy a modemhez nincs magyar leírás az miért érdekes? Ahhoz nem kell nyulkálni, utp-vel összemadzagolod a routerrel. Azon autmatikus IP kérés, ethernet encapsulation, standard service type, eddigi mac klónozása és mennie kell. Az EMKTV rendszerét nem ismerem, de hasonló lehet, mint a UPC-nél.  :smoker:

#6 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 23:44

itt kispesten is van emktv. Egy D-link 707p-vel ment tökéletesen. Az EMKTV-s beállítás (gondolom kábeltévés) az dynamic IP legyen, DNS servernek meg add meg az emktv ip-jét:
193.110.56.1  (ns1.hdsnet.hu).
Klónozd le a MAC címet, mennie kéne annak...
Régebben static IP-vel ment, de áttértek dynamic-ra mióta ezeket a hulladék modemeket beszerezték. (mondjuk ezek előtt még hulladékabb modemek voltak...)

#7 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 00:01

Idézet: Freddy - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 23:44

ezeket a hulladék modemeket beszerezték. (mondjuk ezek előtt még hulladékabb modemek voltak...)

Mi a baj ezzel a modemmel? Teljesen hűvös, még a töltője is. Amióta lerakták azóta folyamatosan online. Egy modemen ennél többet mit nézel?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó