HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1681 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 07:51

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 7:13

Valamiért egy ideje az az érzésem, hogy a sigmánál kockadobással döntik el, mi kapjon hsm-et, és mi ne :think:
Most sem érzem magam megcáfolva :Đ

Annyi bizonyos, hogy a gyűrűs usm-hasonmás megoldáshoz egészen máshogy kell tervezni az objektívet (feltéve hogy nem eleve úgy tervezik hogy megférjen benne a bodydrive rudazat, a dc motor meg a gyűrűs usm de az hatalmas pazarlása lenne az alapanyagoknak[a gyűrűs USM ugye a motor forgórészével körülöleli a fókuszálandó lencsetagokat, a body drive egy hosszú tengelyen, bonyolult áttételen keresztül mozgatja ugyanezt a csoportot, míg a dc motor hasonló csak rövidebben egyszerűbben áttételezhető és ugyanakkor minden optikánál a megfelelő terhelésre méretezett jó esetben] ). Annyi bizonyos, hogy a hsm megoldások egyelőre sigma, canon és nikon bajonettre érhetőek csak el, és ott is elég esetleges mely cuccokba rakja bele. Pl vegyük az 50-500 vs 80-400-at. Utóbbiban van OS de nincs HSM, az elsőt meg unalomig ismeri az idejáró társaság - totál ésszerűtlenség volt az utóbbiból kihagyni a hsm-et. Persze, megint másfelől hallottam olyan pletykákat (Csurgó László) hogy a sigma HSM megoldása nem túlzottan tartós (hogy idézzem - "hullanak mint a legyek") valamelyest ez is belejátszhat abba hogy bizonyos cuccokból kimaradt. 

#1682 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 08:01

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 6:26

Az AF-I motor csak rövid ideig élt, ez volt az első próbálkozása a Nikonnak az objektívben elhelyezett fókuszmotorral. 300-400 f2.8-asban biztosan van ilyen, a 300-zast én is próbáltam már.

Amit olvastam róla, az alapján rossz kombó: lassú és hangos. Ezt inkább mégse tegyék bele sigmáék. Bár, ha már motorizálják, akkor úgyse egy 16 éves megoldást választanának. Illetve választottak volna. Valószínű ez most kuplungos lesz.

#1683 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 08:39

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 7:51

Annyi bizonyos, hogy a gyűrűs usm-hasonmás megoldáshoz egészen máshogy kell tervezni az objektívet (feltéve hogy nem eleve úgy tervezik hogy megférjen benne a bodydrive rudazat, a dc motor meg a gyűrűs usm de az hatalmas pazarlása lenne az alapanyagoknak[a gyűrűs USM ugye a motor forgórészével körülöleli a fókuszálandó lencsetagokat, a body drive egy hosszú tengelyen, bonyolult áttételen keresztül mozgatja ugyanezt a csoportot, míg a dc motor hasonló csak rövidebben egyszerűbben áttételezhető és ugyanakkor minden optikánál a megfelelő terhelésre méretezett jó esetben] ).

van több obija is a sigmának, ami hsm, de van pentax és minolta/sony kivitele is, meglepne ha csak ezért át lennének tervezve :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1684 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 08:58

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 8:01

Amit olvastam róla, az alapján rossz kombó: lassú és hangos.

Jóval halkabb és gyorsabb, mint a "csavarhúzó", de nem annyira gyors és halk, mint az SWM. Ennek megfelelően van belőve az ára is a használt piacon, szóval semmi gond nincs vele, azt kapod amit vársz.

#1685 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:47

Kép

Azért egy dolgot hozzáfűznék a fenti fejtegetés láncolathoz: a Sigmánál nem hülyék és amatőrök dolgoznak - ők tudják mit és miért csinálnak - nem kedvelem a termékeiket, de halvány sejtésem van arról, hogy jobban értenek ahhoz, amit csinálnak, mint a fórumozók "worldwide"  ;)

#1686 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:57

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:47

Azért egy dolgot hozzáfűznék a fenti fejtegetés láncolathoz: a Sigmánál nem hülyék és amatőrök dolgoznak - ők tudják mit és miért csinálnak - nem kedvelem a termékeiket, de halvány sejtésem van arról, hogy jobban értenek ahhoz, amit csinálnak, mint a fórumozók "worldwide"  ;)

Biztosan megvolt az okuk arra, hogy miért maradtak ki bizonyos dolgok bizonyos termékekből, de ez nem változtat azon, hogy a vásárlók egy picit mást szeretnének.

#1687 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:02

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:57

Biztosan megvolt az okuk arra, hogy miért maradtak ki bizonyos dolgok bizonyos termékekből, de ez nem változtat azon, hogy a vásárlók egy picit mást szeretnének.

persze, erre írta valaki anno indexen, hogy szeretne egy EF 10-1000/1.0 USM L IS objektívet, lehetőleg max 1 kg legyen és nem kerüljön 100e-nél többe, és hozza egy fix L-es obi minőségét :D

#1688 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:40

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:47

Kép

asszem ha ez a gép egy 300d lett volna, már eltört volna :)
ennyit a kézből kitartásrol :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1689 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:47

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:02

persze, erre írta valaki anno indexen, hogy szeretne egy EF 10-1000/1.0 USM L IS objektívet, lehetőleg max 1 kg legyen és nem kerüljön 100e-nél többe, és hozza egy fix L-es obi minőségét :D

Azért azt te is elismered, hogy egy objektívbe az IS és USM megfelelőjét beépíteni közel sem akkora kihívás, mint amit most írtál.

#1690 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:57

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:47

Azért azt te is elismered, hogy egy objektívbe az IS és USM megfelelőjét beépíteni közel sem akkora kihívás, mint amit most írtál.

nem, persze, de igazából nem is tudnám megmondani, mert nem értek hozzá:)

#1691 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 11:32

Idézet: saen - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 8:57

Ésszerű elvárásai lehetnek a vásárlóknak, ha a gyártó kihagyja ezeket csak a leendő vásárlókat "löki" el magától. Szerintem sem teheti meg a Sigma, mint 3rd féle gyártó, hogy "alapvető" dolgokat kihagyjon egy ilyen kaviltású termékből (1.5MFt).

#1692 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 11:45

A képpel érzékeltetett mérethez annyit fűznék hozzá, hogy nekem a telekonverterezett 120-300 volt a kézben tartható objektív felső határa, amivel még érdemben lehet dolgozni. ;)

#1693 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:05

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:37

Most láttam meg a képét. Láttátok???  :eek:

sziasztok!

először azt hittem, hogy hülyéskedtek, aztán elkezdtem kapisgálni, hogy tényleg van ilyen. ez már beteg szerintem. semmi valós értelme, csak a technológia demonstráció. mint a Canon EF 50mm f1.0 vagy a még fényesebb f0.95 volt (távmérő gépen)

a HSM alighanem azért nincs benne, mert a piezo-módszer talán már nem elég erős ehhez. biztos annyira megkomplikálta volna a motort, hogy inkább beleraktak egy bika DC-motort és hadd szóljon. és szól is, mert lehetetlen csöndesnek maradnia. csak a hangszín lehet mélyebb.

a frontlencse valami egészen brutális, erre tutira nincs UV-szűrő. a 120-300-ra még van, 105mm-es átmérőjű kell rá.

kíváncsi vagyok, hogy a dpreview fórumain mikor jelenik meg az első post, hogy front-focus vagy back-focus jelenséget észlelt otthon a kertben, amikor a ruler-testet végezte el (a macska lefotózása előtt persze)  :omg:

üdv!
.
.
.

#1694 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:13

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:05

sziasztok!

először azt hittem, hogy hülyéskedtek, aztán elkezdtem kapisgálni, hogy tényleg van ilyen. ez már beteg szerintem. semmi valós értelme, csak a technológia demonstráció. mint a Canon EF 50mm f1.0 vagy a még fényesebb f0.95 volt (távmérő gépen)

a HSM alighanem azért nincs benne, mert a piezo-módszer talán már nem elég erős ehhez. biztos annyira megkomplikálta volna a motort, hogy inkább beleraktak egy bika DC-motort és hadd szóljon. és szól is, mert lehetetlen csöndesnek maradnia. csak a hangszín lehet mélyebb.

a frontlencse valami egészen brutális, erre tutira nincs UV-szűrő. a 120-300-ra még van, 105mm-es átmérőjű kell rá.

kíváncsi vagyok, hogy a dpreview fórumain mikor jelenik meg az első post, hogy front-focus vagy back-focus jelenséget észlelt otthon a kertben, amikor a ruler-testet végezte el (a macska lefotózása előtt persze)  :omg:

üdv!

először is, van értelme, természetfotózásban nagyonis. ahogy a nagyon nagy fényerős obiknak is van, max nem az átlagembernek!

szűrők meg nyilván zselatinos drop-in filterek, mint az megszokott a nagy teléknél. a motorban egyetértünk :)

#1695 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:21

Mi az a piezo elektromos usm ami nem elég erős ?  :think:

#1696 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:42

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 20:21

Mi az a piezo elektromos usm ami nem elég erős ?  :think:

ha nem tévedek nagyot, akkor az USM/HSM és társai egy kerámia gyűrű és valami piezo-elektromos tag kombinációjából jönnek össze. a kristályt elektromos jellel izgatva lehet mozgatni a gyűrűt, ez maga a motor elvileg.

szerintem ezzel nagy erőt nem lehet kifejteni, az űber Sigma lencsének pedig már nagyobb erőre lenne szüksége. persze lehet lassító áttétellel operálni, akár hullámhajtóművet is rá lehet kapcsolni milliószoros áttétellel, de akkor soha nem bírod kivárni, mire élességet állít. valószínűleg ez lehetett az oka a DC-motoros megoldásnak. a villanymotor jó erős lehet, legfeljebb hamar lemerül az akksid, ha elkezd a lencse vadászni.

lehet, hogy tévedek (sanszos), de én erre gondoltam.

üdv!
.
.
.

#1697 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:05

Megnéztem a két nagy gyártó kínálatát, és arra jutottam, hogy a nagyon nagy és brutál lencsék nem stabilizáltak pl. A canonnak láttam valami 1200mm-es ojjektívjét, a nikonnál a 600-asat néztem meg, és egyik se stabilizált. Arra hogy USM/SWM lenne, arra most fejből nem emlékszem, de a stabilizáció hiánya feltűnt mind a két esetben. Tényleg lehet, hogy akkora lencsetag-mozgatást kéne csinálni, hogy a tecnika mai szintjén nem lehet kivitelezni.

Szerk.: különben is ez a brutál súlyú objektív saját magát stabilizálja. Mit ennek egy tükörfelcsapásból adódó camera shake? Legfeljebb ha belerugnak...  :Đ

Szerkesztette: lugosi 2007. 03. 09. 21:06 -kor

#1698 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:12

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:05

Megnéztem a két nagy gyártó kínálatát, és arra jutottam, hogy a nagyon nagy és brutál lencsék nem stabilizáltak pl. A canonnak láttam valami 1200mm-es ojjektívjét, a nikonnál a 600-asat néztem meg, és egyik se stabilizált. Arra hogy USM/SWM lenne, arra most fejből nem emlékszem, de a stabilizáció hiánya feltűnt mind a két esetben. Tényleg lehet, hogy akkora lencsetag-mozgatást kéne csinálni, hogy a tecnika mai szintjén nem lehet kivitelezni.

Szerk.: különben is ez a brutál súlyú objektív saját magát stabilizálja. Mit ennek egy tükörfelcsapásból adódó camera shake? Legfeljebb ha belerugnak...  :Đ

a legnagyobb telék nem mai készülékek ha jól tudom. lehet akkor még tényleg képtelenség lett volna stabit tenni belük.

#1699 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:33

azert az 1.0 alatti 50-es objektiveknek is megvan a maguk helye. (0.75 a legfenyerosebb, ha minden igaz. az mar 2(!!) tejes blende az 1.4 folott!) az available light fenykepezes. egy jo 1600-3200-as film es egy ilyen igen jo parositas tud lenni. vagy tobb fenyben 400-as filmel szemcsementesen..

persze ott nem a CA meg a felbontast nezi az ember, hanem a "pictorius" effektet. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1700 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 21:34

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:12

a legnagyobb telék nem mai készülékek ha jól tudom. lehet akkor még tényleg képtelenség lett volna stabit tenni belük.

Igen, az első stabilizált objektív csak két évvel az 1200mm-es Canon (ami egyébként már USM) után jelent meg.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.