HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#1961 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:21

Bepofátlankodok már ide is, elvégre csak a szenzor különbözik :)

Jól tévedek, hogy az EF-S obik csak cropos vázhoz jók? Végre-valahára sikerült megnyernem eBayen egy 50E vázat jó olcsón, majd lesz hozzá obi is nézve, csak nagyon mellélőni nem akarok. (18-55-ös EF-S obik kb. ugyanabban az árban vannak kint is, mint itthon, úgyhogy még a jól bevált "ha nem jó, majd elpasszolom" módszer sem bejövős.)

#1962 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:30

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 22:21

Jól tévedek, hogy az EF-S obik csak cropos vázhoz jók?

Jól :) Kis módosítással rá fogod tudni rakni a filmes vázra is, csak a széleken durván vignettálni fog.

#1963 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 21:55

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 22:30

Jól :) Kis módosítással rá fogod tudni rakni a filmes vázra is, csak a széleken durván vignettálni fog.

Meg, ha tényleg jobban "belóg" a hátsó lencse a vázba, belefejelhet a tükör :fear:
Nem tudom egyébként, melyik mennyire lóg bele, a kitobi mintha csinálná. 3rd party digitális üvegeket viszont több rendszerre tervezték, aligha csaptak le arra, hogy speciel a Canon a EF-S szabványban rövidebb távolságot engedélyezett a hátsó lencsetagnak az érékelőtől :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1964 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:02

Kitobit én láttam D60-on működni, ott sem volt semmi EF-S felkészítés tudtommal és ott is át kellett alakítani az obit, hogy rámenjen. Persze a tévedés jogát fenntartom :)

#1965 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:06

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 23:02

Kitobit én láttam D60-on működni, ott sem volt semmi EF-S felkészítés tudtommal és ott is át kellett alakítani az obit, hogy rámenjen. Persze a tévedés jogát fenntartom :)

Azzal nem is lehet gond szerintem, az olyan "kistükrű", mint a 300D vagy a 20D :)

Viszont amikor még megvolt a 17-70 sigmám, fölraktuk viccből filmes gépre - sarka az éppen nem volt a képnek egyáltalán, de más gond nem volt vele, ment az expó is :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1966 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:43

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 21:24

kosz annyiert veszek egy uj olympust :) a 770sw-ben még képstab is van :) (bár a tobbi tulajdonsaga rosszabb mint a mostanimé)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1967 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 10:14

Canon rule da World:)

(remélem ez nem OFF)

#1968 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 11:57

ilyenkor mindig megnyugszom, hogy nem az Indexen, hanem itt forumozok! :(
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1969 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 12:18

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 10:14

Canon rule da World:)

(remélem ez nem OFF)

:offtopic:

Hát ez tényleg döbbenet. Nem túlságosan szakmai a többség. Viszont arra tökéletesen alkalmas, hogy a kezdőket elbizonytalanítsa vagy el is vegye a kedvüket. Mondjuk a kezdők nagy része valami eszméletlen hülyén tud kérdezni, aztán csodálkoznak a hasonló válaszokon.

Én egy ideig a motoros fórumokon próbáltam infót szerezni a motorozással kapcsolatban, de leginkább az a kép alakult ki bennem (biztos tévedek), hogy részeg motorosok ülnek a billentyűzet előtt és egymást (valamint a kezdő kérdezőket) piszkálják. A hozzászólások maximum 10% volt értelmes információ, a többit egyből lehetett volna törölni. Hagytam is az egészet a fenébe, majd rájövök a dolgokra magamtól.

Itt jönnek be a képbe a képzett moderátorok szerintem. Ha a mod képes érdemben hozzászólni a témához és nem pottyant km magasról az egészre, akkor nincs ilyen fejetlenség és primkóság. A HWSW ebből a szempontból elég jól vizsgázik imho.

Üdv!
.
.
.

#1970 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 11. 12:58

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:18

:offtopic:

Hát ez tényleg döbbenet. Nem túlságosan szakmai a többség. Viszont arra tökéletesen alkalmas, hogy a kezdőket elbizonytalanítsa vagy el is vegye a kedvüket. Mondjuk a kezdők nagy része valami eszméletlen hülyén tud kérdezni, aztán csodálkoznak a hasonló válaszokon.

Én egy ideig a motoros fórumokon próbáltam infót szerezni a motorozással kapcsolatban, de leginkább az a kép alakult ki bennem (biztos tévedek), hogy részeg motorosok ülnek a billentyűzet előtt és egymást (valamint a kezdő kérdezőket) piszkálják. A hozzászólások maximum 10% volt értelmes információ, a többit egyből lehetett volna törölni. Hagytam is az egészet a fenébe, majd rájövök a dolgokra magamtól.

Itt jönnek be a képbe a képzett moderátorok szerintem. Ha a mod képes érdemben hozzászólni a témához és nem pottyant km magasról az egészre, akkor nincs ilyen fejetlenség és primkóság. A HWSW ebből a szempontból elég jól vizsgázik imho.

Üdv!

Folytathatnánk azzal, hogy a zindexen kialakult egy moderatúra-közeli támogatást "nem élvező" beltenyészet, egy visszafogott hangú szakértőgárda, és egy nagy számosságú állandóan változó többé-kevésbé lelkes és többé-kevésbé örök kezdő csapat, amely halmazok messze nem diszjunktak. De minek.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1971 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:38

szvsz a hwsw/index/sg/stb... közösségének összetétele ugyanaz, azaz a magja, szélsőséges megnyílvánulások csak az indexen vannak, de a többi azonos - csak mivel a többi fórumon kevesebben vannak, nem igazán vehető észre...

én sok helyen előfordulok, de inkább csak read-only üzemmódban, a tapasztalatom szerint a(z)
Sg.hu-n vannak a legjobb, legmókásabb arcok
HWSW-n a legnormálisabbak
Iwiw-en a legsegítőkészebbek
Index-en a legtapasztaltabbak

Az index védelmében annyit, hogy azért érdemes figyelni, mert használtcikkben jobb a választék, mint apróneten/fotóstandon, illetve tényleg van egy-két arc akiktől a stílusuk ellenére lehet tanulni.
ez mind szvsz

(bloggers-t csak olvasom, oda nem írkálok)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2007. 04. 11. 13:47 -kor

#1972 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 13:59

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:38

én sok helyen előfordulok, de inkább csak read-only üzemmódban

Azért a linkelt topik "vitájában" elég aktívan részt vettél ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1973 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:13

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 13:59

Azért a linkelt topik "vitájában" elég aktívan részt vettél ;)

vagyunk páran, akik semmit nem gondolnak komolyan, és szerencsére ezt a hardcore indexesek tudják is, de mindig van egy-két newbie aki beleesik a csapdánkba és ilyenkor lehet húzni az agyát:)

mókás, hogy véresszájú Canon-ost játszok, közben meg D80-at ajánlgatok kezdő dslr usereknek - van aki tud a sorok között olvasni, van aki komolyan veszi, na az ilyenekre csap le mindig a hollósereg (nord, Speibl, madgie, stb...)
van szerencsém nagyon sok arcot az életből ismeri - köztük Szilart-ot is, akivel indexen szívatjuk egymást, mellette MSN-en meg röhögünk:)

aki komolyan veszi ezt az egész "fórumon fotózást", az sokra nem fogja vinni - ez arra jó, hogy ne az asszonyt idegesítsük, inkább másokat:D

MÁS:
találtam két jó filmet, torrentekről leszedhető:
PBS - The War in Iraq, Through Photographers' Eyes
War Photographer

#1974 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:17

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 14:38

Az index védelmében annyit, hogy azért érdemes figyelni, mert használtcikkben jobb a választék, mint apróneten/fotóstandon, illetve tényleg van egy-két arc akiktől a stílusuk ellenére lehet tanulni.
ez mind szvsz

Alapvetően egyetértek ezzel, de néha nagyon nehéz kibírni azt a sok sallangot ami a néhány hasznos info mellett megtalálható.

#1975 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:17

És ezt egy newbie honnan tudja? Talán szólni kéne neki ;)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1976 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:20

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 14:17

És ezt egy newbie honnan tudja? Talán szólni kéne neki ;)

valahol mindenki elkezdi - én is magamtól jöttem rá, hogy mit higyjek el és főleg kinek...:)

#1977 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 18:50

Az index fórumon a helyzet nálam odáig jutott, hogy gyakorlatilag csak a DAF - Dél-alföldi Fotósok topikot látogatom, a többit nem. Abban a topikban pedig mindenkit személyesen is ismerek. Más bajom is volt az indexszel, ezzel részben összefügg. Annyira dagadnak a topikok, hogy követhetetlen, és béna a fórummotor is (pl nincs idézés, stb). Azon kívül sajnos a nagy forgalmat, azaz a sok hozzászólást a fórum-spammerek csinálják, amin nincs kedvem átrágni magam.
Szvsz - és nem nyalás - de a legjobb fórummotornak a hwsw-ét tartom, ezt találom a leglogikusabbnak, a leghasználhatóbbnak és a legkövethetőbbnek.

#1978 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 18:58

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 18:50

Az index fórumon a helyzet nálam odáig jutott, hogy gyakorlatilag csak a DAF - Dél-alföldi Fotósok topikot látogatom, a többit nem. Abban a topikban pedig mindenkit személyesen is ismerek. Más bajom is volt az indexszel, ezzel részben összefügg. Annyira dagadnak a topikok, hogy követhetetlen, és béna a fórummotor is (pl nincs idézés, stb). Azon kívül sajnos a nagy forgalmat, azaz a sok hozzászólást a fórum-spammerek csinálják, amin nincs kedvem átrágni magam.
Szvsz - és nem nyalás - de a legjobb fórummotornak a hwsw-ét tartom, ezt találom a leglogikusabbnak, a leghasználhatóbbnak és a legkövethetőbbnek.

szerintem csak volt, az új SG klasszisokkal a legjobb a mezőnyben...

amúgy ezt - mármint a HWSW-szerűséget - használtuk Battlefield clanwar-ok alatt, így szép emlékek miatt is rulez:D

#1979 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:54

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 17:58

szerintem csak volt, az új SG klasszisokkal a legjobb a mezőnyben...

amúgy ezt - mármint a HWSW-szerűséget - használtuk Battlefield clanwar-ok alatt, így szép emlékek miatt is rulez:D

Battlefield clanwar? Melyik modot játszottátok? Csak azért mert én a Desert Combatot játszom gyakorlatilag 3 éve a neten. Lehet hogy játszottunk már egymás ellen? Általában a német Kampfgruppe42 szerveren szoktam lenni, B:I:G D:A:D:D:Y néven :) Bocs az offért...

#1980 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 20:06

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 19:54

Battlefield clanwar? Melyik modot játszottátok? Csak azért mert én a Desert Combatot játszom gyakorlatilag 3 éve a neten. Lehet hogy játszottunk már egymás ellen? Általában a német Kampfgruppe42 szerveren szoktam lenni, B:I:G D:A:D:D:Y néven :) Bocs az offért...

Én csak sima BF'42 only, a többi nem jött be  :(

(nevem ez volt, anno a ..::CB::.., HBA, és -tRs- klánokban, meg a magyar válogatottban nyomtam hol mesterlövészként, hol tankosként)

sorry, ON

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.