HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2061 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 19. 09:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 22:10

Én a 20D-ről még nem nyomtattam A/3 fölött, de azok teljesen jók lettek :)

Haverom 20D-vel készült tájképeiből 1m * x nagyítást készíttetett és nagyon jók lettek.

#2062 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 19. 18:26

Digitális képeket hol lehet mostanában a legolcsóbban előhívatni A5/A4 méretben?

#2063 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 06:55

En Canon 10D-vel készitett képet hivattam elő 60*90-es méretben a Westendben lévő Agfa boltban és semmi kivetnivaló nincs a képpel, tökéletes minőség.

#2064 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 11:28

gazdi! Nincs véletlenül infrás távkioldód? Betehetnéd a zsebedbe, ha úgyis jössz, én meg lelopnám róla a jelet PDA-ra jól. :)

#2065 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:01

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 12:28

gazdi! Nincs véletlenül infrás távkioldód? Betehetnéd a zsebedbe, ha úgyis jössz, én meg lelopnám róla a jelet PDA-ra jól. :)

Negatív, nincs kioldóm, és az sincs sajnos, amit kioldhatnék vele.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2066 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:13

Idézet: hamond - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 6:55

En Canon 10D-vel készitett képet hivattam elő 60*90-es méretben
.
.
.

a jó öreg technika még tud azért :)
.
.
.

#2067 Felhasználó inaktív   hamond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:33

Igy van, nemhiába szeretem a kicsikét. Még egy átfordulásos autobalesetet is simán túlélt.  :D

#2068 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 13:55

Hú, ma hivatalos voltam egy Canon Roadshow-ra, ahol ugyan elsősorban irodában használatos papiriszkítók kerültek górcső alá, de volt ott pár tintás is, köztük egy Canon iPF 5000 is. Mondanom sem kell gyorsan előkaptam a pendrive-ról az azon leledző régi Kittis képeket és párat kinyomtattam közülük, no és persze párat a gyermekemről is. A papír félfényes, enyhén rücskös felülető "szatén" becenevű cuccos volt, és hát az eredmény... Dönölű ! :) Kell egy ilyen nekem otthonra. A pech, hogy ha eladok minden cuccomat, akkor kb meg is tudom venni akszhiós áron...

#2069 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 14:22

Ilyen printert egyébként érdemes a monitorodhoz kalibrálni és egy olyan eszköz ami a kettőt összehangolja igencsak sokban van... Jókat tudnak ezek a cuccok, de nagyon sokba kerülnek imho. Még egy 2400-as Epson is közel 200k és akkor még nem is nyomtattál vele.

#2070 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 15:14

Idézet: hamond - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 13:33

Igy van, nemhiába szeretem a kicsikét. Még egy átfordulásos autobalesetet is simán túlélt.  :D

Én pedig exponáltam vele 900 km/h sebességnél 10 km magasan is, tehát tényleg sokat bír a váz :)

Hiába, EOS-10D rulez :)
.
.
.

#2071 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 15:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 12:55

Hú, ma hivatalos voltam egy Canon Roadshow-ra, ahol ugyan elsősorban irodában használatos papiriszkítók kerültek górcső alá, de volt ott pár tintás is, köztük egy Canon iPF 5000 is. Mondanom sem kell gyorsan előkaptam a pendrive-ról az azon leledző régi Kittis képeket és párat kinyomtattam közülük, no és persze párat a gyermekemről is. A papír félfényes, enyhén rücskös felülető "szatén" becenevű cuccos volt, és hát az eredmény... Dönölű ! :) Kell egy ilyen nekem otthonra. A pech, hogy ha eladok minden cuccomat, akkor kb meg is tudom venni akszhiós áron...

Hm, de kár hogy nem tudtam hogy van ilyen nyílt nap. Épp most tervezünk ilyen nyomtatót venni, a cégünk lízingelné. Az egész onnan indult, hogy kaptam egy HP reklámanyagot, amiben kiderült hogy a HP-nél nagyon jó feltételekkel lehet most lízingelni.
Innen aztán most ott tartok, hogy - ahogy az index digitális képek nyomtatása topikjában pár napja már egyeztetek is - van a képben a HP Designjet 90, a Canon ipf 5000, és az Epson Stylus Pro 3800. A HP-t valami olyan kedvező feltételekkel lehet lízingelni, hogy kihagyhatatlan, ha minden igaz viszont hamarosan kapok ajánlatot a másik kettőre is. Ami elgondolkodtató, hogy a HP-hoz egy garnitúra patron 50e, a canonhoz 192e (!!!), az epsonhoz meg egyszerűen még nem is találtam forrást. A 9 tinta gondolom oda se olcsó.

Azért lenne jó tesztnyomatot szerezni - leginkább az epsonra vagyok kíváncsi - mert a HP-nek van olyan lehetősége, hogy megadtam az adataimat a weblapjukon, és kaptam futárral egy A/2-es és egy A/3-as tesztnyomatot amit ki lehet választani több kép közül. Igazából megmondom őszintén a canon ára is és etetése is sok lenne nekem első nekifutásra, de az epsont még körbejárom.

Fekete-fehéret nyomtattál a canonnal?

#2072 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 15:57

hat a "en megmondom mibol valassz, abbol nyomtatok"-ban en nem hiszek. 15 eve minimum nem lattam olyat, hogy ne lett volna tokeletes! ilyenkor ugyanis a legvacakabb nyomtato is meg tud taltosodni, ha megfelelo szakertot mogeultetnek, hogy valassza ki hozza a jo kepet, es lojje be a szineket. 2 het munka, de az eredmeny tokeletes! :D szoval ez nem az igazi, hogy ugy mondjam..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2073 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 20. 16:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 16:57

hat a "en megmondom mibol valassz, abbol nyomtatok"-ban en nem hiszek. 15 eve minimum nem lattam olyat, hogy ne lett volna tokeletes! ilyenkor ugyanis a legvacakabb nyomtato is meg tud taltosodni, ha megfelelo szakertot mogeultetnek, hogy valassza ki hozza a jo kepet, es lojje be a szineket. 2 het munka, de az eredmeny tokeletes! :D szoval ez nem az igazi, hogy ugy mondjam..

Van igazság abban, amit mondasz, de még mindig az a nyomtató nyomtatta a mintaképet (ezt azért elhisszük), és így jobb érzéssel választ az ember, mint nyomat nélkül.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2074 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 16:53

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 15:32

Hm, de kár hogy nem tudtam hogy van ilyen nyílt nap. Épp most tervezünk ilyen nyomtatót venni, a cégünk lízingelné. Az egész onnan indult, hogy kaptam egy HP reklámanyagot, amiben kiderült hogy a HP-nél nagyon jó feltételekkel lehet most lízingelni.
Innen aztán most ott tartok, hogy - ahogy az index digitális képek nyomtatása topikjában pár napja már egyeztetek is - van a képben a HP Designjet 90, a Canon ipf 5000, és az Epson Stylus Pro 3800. A HP-t valami olyan kedvező feltételekkel lehet lízingelni, hogy kihagyhatatlan, ha minden igaz viszont hamarosan kapok ajánlatot a másik kettőre is. Ami elgondolkodtató, hogy a HP-hoz egy garnitúra patron 50e, a canonhoz 192e (!!!), az epsonhoz meg egyszerűen még nem is találtam forrást. A 9 tinta gondolom oda se olcsó.

Azért lenne jó tesztnyomatot szerezni - leginkább az epsonra vagyok kíváncsi - mert a HP-nek van olyan lehetősége, hogy megadtam az adataimat a weblapjukon, és kaptam futárral egy A/2-es és egy A/3-as tesztnyomatot amit ki lehet választani több kép közül. Igazából megmondom őszintén a canon ára is és etetése is sok lenne nekem első nekifutásra, de az epsont még körbejárom.

Fekete-fehéret nyomtattál a canonnal?

Canon Roadshow 2007

Biztos van neked megfelelő időpont a megfelelő helyszínen. Előre kell regisztrálni de megéri. Asszem hamarost odakeveredek egy hasonló rendezvényre is a HP jóvoltából. :)

Jah igen, 200k a festék hozzá, de abban 12x130 ml tinta van ami durva sok képhez elég. Egy nagyon szépen fedett A/3 fotóhoz 0.9 és 1.3 ml között használ el festéket a cucc... Óvatosan tegyük hozzá, hogy ez nem az egyszeri otthoni hobbifotósnak szánt készülék.

Fekete fehéret is nyomtattam vele, igaz az nem saját kép volt, de azthiszem a nyomat képminőségének érzékeltetése szavakkal nem lenne elég meggyőző, elég ha annyit mondok hogy négyféle feketéje van... De menj el valamelyik előadásra és nézd meg magad.

Szerkesztette: RiCS 2007. 04. 20. 16:55 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 16:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 15:57

Mekkora cumi ilyenkor ha a paraszt viszi a képet amit ki akar nyomtattatni... Mint ahogy azt én is szoktam... ;)

#2076 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:46

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 15:53

Canon Roadshow 2007

Biztos van neked megfelelő időpont a megfelelő helyszínen. Előre kell regisztrálni de megéri. Asszem hamarost odakeveredek egy hasonló rendezvényre is a HP jóvoltából. :)

Jah igen, 200k a festék hozzá, de abban 12x130 ml tinta van ami durva sok képhez elég. Egy nagyon szépen fedett A/3 fotóhoz 0.9 és 1.3 ml között használ el festéket a cucc... Óvatosan tegyük hozzá, hogy ez nem az egyszeri otthoni hobbifotósnak szánt készülék.

Fekete fehéret is nyomtattam vele, igaz az nem saját kép volt, de azthiszem a nyomat képminőségének érzékeltetése szavakkal nem lenne elég meggyőző, elég ha annyit mondok hogy négyféle feketéje van... De menj el valamelyik előadásra és nézd meg magad.

Május 4 Kecskemét, lehet hogy megnézem, de még az is 100km. Kb hány nyomatot engednek, és mekkorákat?

#2077 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 18:48

Mekkorában nyomják ki?
Feltűnő, ha több helyre is elmegyek? Budapesten 3 helyen is lesz :Đ
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2078 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:33

Itt mérsékelt volt az érdeklődés, no meg nem a te három négy a3-asod fogja őket hanyattvágni, szóval javaslom legyél pofátlan (persze ne ezekkel akard kitapétázni a garázsod, mert ferde szemmel fognak nézni.  :cool: ). Arra érdemes lelkileg felkészülni hogy pl ~8 mpix környéki képet érdemes tiff-ben vinni, egyrészt mert a nyomi képes vele asszem 12 biten nyomtatni és a benne rejlő részletező kézség A3-on látványosan meghaladja a 8mpixet.

Jah és nem a pórias print menüből megy ám vele a nyomtatás - photoshop - file - export - iPF 5000 print plugin - és nem holmi parasztos usb felületen ment át a szevasz, hanem (a sebességből ítélve gigabit) etherneten.  :Đ

Szerkesztette: RiCS 2007. 04. 20. 19:38 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 15:36

Canon rendszervakuk használata/működése
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2080 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 18:46

Na, megoldódott a távirányító is, sikerült emulálnom az RC-1 infrás távkioldót PDA-val. Ha valakit érdekel:

Szükséges hozzá: IRDA porttal felszerelt kéziszámítógép

Innen le kell tölteni és ki kell csomagolni a fájlt. Én egy 350D-hez készült fájlt próbáltam, de már bezártam az ablakot, google segítségével ezt találtam meg, de lényegében ugyanaz, az RC-1 kódkészlete van benne lementve.

Kell hozzá egy olyan távirányító progi, ami kezeli a zipben megbújó CCF fájlokat. Egy alternatíva: TV Remote A demója letölthető, 15 dollárért megvásárolható a teljes verzió.

Fel kell telepíteni a kéziszámítógépre a progit, át kell másolni a CCF fájlt, aztán indítás után Options/CCF mode, Load CCF, és kész is vagyunk. :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.