HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2181 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 21:48

Hamár kényelemre mész, és nagy átfogású objektívet keresel, akkor inkább a 18-200-asokat nézd szerintem.
Nagy minőséget ne várj tőlük. Photozone tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Sigma 18-200-a nagylátónál jobb, telénél gyengébb, a Tamron-é nagylátónál gyengébb, telénél jobb. CA és vinyettálás elfogadható mértékű.
Mivel a nagylátó véget többször fogod használni valószínűleg, így inkább a Sigma tűnik jobb megoldásnak, de ez csak a photozone teszt alapján, konkrét tapasztalataim nincsenek.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2182 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 22:21

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 19:22

Csakis sanyo Eneloop.A miértre választ kaphatsz a közelben fellelhető "mindent a tölthető ceruzaakkukról" topikban. Ha nem akarsz sokat kiadni érte akkor vásárold meg négyes akku plusz töltő kupacban az eneloopokat (5000 Ft környéke, pici föle van) ha rendes töltőt is szeretnél akkor conrad-tól jöhet az IPC-1L töltő egy két garnitúra eneloop mellé.

És ez a 4-es pakkos eneloop töltője milyen gyorsan tölt? 2000mAh nem kevés? Vagy jobban járok 8 ilyen akksival, hisz nem merül le?

szerk: hülye vagyok... Töltési idő  min: 5-6 óra

Szerkesztette: Dolfer 2007. 04. 24. 22:32 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2183 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 01:10

Tudom egyáltalán nem idevalo téma, de egy ismerosomnek van egy elég spéci fényképezője, egy Yashica Dental Eye III Kit, eladó, használt. Természetesen nem Amazon-áron. Tudomásom szerint teljes a Kit de nem értek hozzá. Ha van akit érdekelne, az szoljon. A cucc Brazilban van de amikor megyek haza akkor elviszem Pestre ha van érdeklődő (juni eleje).
Kössz...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2184 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 04:26

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 22:21

És ez a 4-es pakkos eneloop töltője milyen gyorsan tölt? 2000mAh nem kevés? Vagy jobban járok 8 ilyen akksival, hisz nem merül le?

szerk: hülye vagyok... Töltési idő    min: 5-6 óra

Az eneloop készletem gyakorlatilag mindig jobban teljesít a vakuban mint a sima, ám 2500-as sanyo készlet. Akkor nem látszik különbség használatban, ha nagyon precízen rákészülök és a fotózás előtt gondosan feltöltöm a 2500-asokat. Ha viszont feltöltöm mondjuk másfél héttel előre van úgy hogy a 2500-asra nem is számíthatok, mert ennyi idő alatt elveszti a töltését (önkisülés). A kémiai folyamatok sajátosságai miatt a nagyon gyors töltés negatív hatással van az akku élettartamára, de eneloopnál megvan az a kényelem hogy eszedbe jut, ráteszed töltőre és utána hosszú ideig lehet rá számítani. Ez úgyhiszem nagyon sokat számít.

#2185 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 06:07

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 4:26

Az eneloop készletem gyakorlatilag mindig jobban teljesít a vakuban mint a sima, ám 2500-as sanyo készlet. Akkor nem látszik különbség használatban, ha nagyon precízen rákészülök és a fotózás előtt gondosan feltöltöm a 2500-asokat. Ha viszont feltöltöm mondjuk másfél héttel előre van úgy hogy a 2500-asra nem is számíthatok, mert ennyi idő alatt elveszti a töltését (önkisülés). A kémiai folyamatok sajátosságai miatt a nagyon gyors töltés negatív hatással van az akku élettartamára, de eneloopnál megvan az a kényelem hogy eszedbe jut, ráteszed töltőre és utána hosszú ideig lehet rá számítani. Ez úgyhiszem nagyon sokat számít.

Lenne egy kérdésem:

csak 2-es töltőt érdemes venni, vagy a 4-es is ugyanazzal a hatásfokkal működik?

csak mert hivatalos oldalon a 2-esnél azt írják, hogy "Eneloop-töltő", míg a négyesnél "normál töltő"...

#2186 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 08:00

Ne filléreskedj, még elmegy pár hónapot az a téligumi, meg idén is lesz tél. Conradnál 10k az IPC-1L, vedd meg azt.  :cool:

#2187 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 08:20

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 5:26

Én viszont sokszor egy hónapig hozzá se nyúlok a vakuhoz, és közben használhatatlanul lemerülnek benne az akkuk, amiket meg hosszú idő lenne tölteni, hagyom a francba :omg: Erre tud valaki megoldást? Mármint, ha néha azért használni is szeretném. A "mindig töltsem meg időnként" nem jó, tapasztalom, hogy egyáltalán nem jut eszembe, csak mikor már késő :omg:
Bezzeg de jó a 20D lítium akksija, októberben megtöltöttem, aztán úgy márciusig ellófráltam vele, mire lemerült (nem sokat lövöldöztem vele közben, de azárt volt használva, 2 akku a gripben, az egyik szinte csak dísz, mert nagyon gyönge már a szentem, mégis sokkal tovább megy, ha ott van...) :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2188 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 08:47

na pont erre valo az eneloop!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2189 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 08:47

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 9:20

Én viszont sokszor egy hónapig hozzá se nyúlok a vakuhoz, és közben használhatatlanul lemerülnek benne az akkuk, amiket meg hosszú idő lenne tölteni, hagyom a francba :omg: Erre tud valaki megoldást? Mármint, ha néha azért használni is szeretném. A "mindig töltsem meg időnként" nem jó, tapasztalom, hogy egyáltalán nem jut eszembe, csak mikor már késő :omg:
Bezzeg de jó a 20D lítium akksija, októberben megtöltöttem, aztán úgy márciusig ellófráltam vele, mire lemerült (nem sokat lövöldöztem vele közben, de azárt volt használva, 2 akku a gripben, az egyik szinte csak dísz, mert nagyon gyönge már a szentem, mégis sokkal tovább megy, ha ott van...) :think:

Vegyél egy garnitúra jó minőségű ceruzaelemet (pl. Energizer), azok évekig elállnak számottevő önkisülés nélkül.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2190 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 09:01

Én azt csinálom hogy van tartaléknak a táskában négy AA elem, van egy garnitúra eneloop a vakuban ami közismerten jól bírja az ilyesmit, meg a töltőben tartom a 2500-asokat, hogy a csepptöltés szinten tartsa őket. Amikor megyek valahová és előre tudok tervezni akkor 2500-asok töltőből ki, eneloopokat szintre hozom egy éjszaka alatt és máris van három készlet, amivel egy egész napot ki lehet húzni (általában kettő bőven elég), ha nem akkor csak kiveszem a 2500-as garnitúrát a töltőből és indulok. Tervezem még egy-két készlet eneloop beszerzését, hogy ne tudjon ilyen téren meglepni semmilyen helyzet.

Az eneloopokkal annyira jók a tapasztalataim hogy hozzám hasonlóan nem kifejezetten rendszeres és rendszerető embereknek jó szívvel tudom ajánlani.

#2191 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 13:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 15:22

es 1600-ra akarja felvinni az erzekenyseget, ami vakunal eleg badarsag..

Hát azért ezzel nagyon nem értek egyet. Belső térben rendszeresen iso800 vagy felette vakuzom, ugyanis nem szeretem ha csak a vaku fénye látszik...

#2192 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 14:17

en sem szeretem, de ha mar vakuzik az ember, akkor nem szeretne (imho) zajos kepeket kani. 1600-on meg azert nem az igazi. no meg a zarsebesseget is lehet ilyenkor kicsit lassabbra venni. (a vaku megfagyasztja a temat, a hatter meg max mosottabb lesz egy picit.)
de teny, hogy van abban igazsag amit mondasz. de egy total kezdonek is ezt ajalnanad vajon? (ugye a kerdezo meg csak nagyon ismerkedesi fazisban van a gepevel es a lehetosegekkel..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2193 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:28

Inkább ISO1600, mint ISO100, még kezdőknek is... Ha nem csinálsz nagy nyomatot és képernyőn is nézhető felbontásban nézed, a zaj egyszerűen nem probléma. Ellenben még profiktól is látok olyan képet, hogy azon kívül amit a vaku megvilágít, minden totál fekete. Unokatesóm esküvője is az "űrben" játszódott, mert a "profi" fotós képtelen volt rendesen megtanulni vakuzni/fotózni...

#2194 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:31

A zaj nem nagy gond, de a színzaj képernyőn is csúnya.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2195 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:10

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:31

A zaj nem nagy gond, de a színzaj képernyőn is csúnya.

Az én Nikonomon az iso800 még tuti, iso1600-zat már csak óvatosan szabad használni. Ehhez képest a Canonoktól (ügye ez Canon topic :)) ennél azért egy fokkal jobbat várok, így szerintem belefér az iso1600 is  ;) Persze az is igaz, hogy vakunál nem feltétlen kell a reciprokszabályt alkalmazni, így lehet valamelyest csökkenteni az isot, de csak finoman  :D

#2196 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 9:47

Vegyél egy garnitúra jó minőségű ceruzaelemet (pl. Energizer), azok évekig elállnak számottevő önkisülés nélkül.

Bár elvből utálom az elemeket (környezettudatosan, jól), lehet, hogy kénytelen leszek kivételt tenni :(
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2197 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:19

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:10

Az én Nikonomon az iso800 még tuti, iso1600-zat már csak óvatosan szabad használni. Ehhez képest a Canonoktól (ügye ez Canon topic :)) ennél azért egy fokkal jobbat várok, így szerintem belefér az iso1600 is  ;) Persze az is igaz, hogy vakunál nem feltétlen kell a reciprokszabályt alkalmazni, így lehet valamelyest csökkenteni az isot, de csak finoman  :D

Van itt pár kép, emlékeim szerint mind ISO1600-ban készült (vaku nélkül). Ahogy valakinek írtam: művészkedés, technikai tökély, és esztétika igénye csupán nyomokban fordulhat elő rajtuk. :) A lényeg, hogy megmutatkozik, hogy milyen a 20D képe ISO1600on minimális zajszűrés után, kicsinyítve, képernyőn.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2198 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:17

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:19

Van itt pár kép, emlékeim szerint mind ISO1600-ban készült (vaku nélkül). Ahogy valakinek írtam: művészkedés, technikai tökély, és esztétika igénye csupán nyomokban fordulhat elő rajtuk. :) A lényeg, hogy megmutatkozik, hogy milyen a 20D képe ISO1600on minimális zajszűrés után, kicsinyítve, képernyőn.

csatlakozom, mind iso1600on, zajszűrés nélkül, pedig ez pentax (ugyanazzal az érzékelővel, mint a nikon d50/d70)

Szerkesztette: qnadam 2007. 04. 25. 20:18 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2199 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:22

Sokat olvasok mostanában arról, hogy mekkora feneket tulajdonítanak az emberek a zajnak. Érdekes, sok profi képen látom, hogy egyáltalán nem foglalkoznak vele. Igaz, főleg riportképeknél, de olyanoknál is, amiknél volna idő rá. Pl vett valaki az új Fotós Szem nevű újságból? Most jelent meg az első száma. A kép/szöveg arány olyan 80/20 lehet, nagyon tetszett. Ennek az újságnak a 84 oldalán van egy olyan esti kép, ami olyan brutálisan zajos, mintha egy kompakt vagy bridge géppel készült volna 1600-on. Mégis lehozta egy magazin A/4-en. Sok ilyen példát látok, látszik pl egy képen a jpg artifact, egy másikon az hogy egyszerűen nem elég a felbontás akkora képhez, és mégis pl címlapra kerül egy 'igényes' újságban. Lehet, hogy a zaj csak a fotóst érdekli? Azt aki a képet nézi, talán inkább az érdekli, hogy mi van a képen. Bár lehet hogy rosszul gondolom, de mostanában ez a zaj kérdés nagyon leértékelődött bennem.

#2200 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:32

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:17

Bár elvből utálom az elemeket (környezettudatosan, jól), lehet, hogy kénytelen leszek kivételt tenni :(

Vegyél eneloopot és a környezettudatosságod sem kell levetkőznöd.  :cool:

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.